Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 4

QUOTE(Alchemie @ 2008 03 02, 10:01)
Jei krepsinio ner, tai galim i Eropos centra i "Forta", kad vaiki zaidimu kambari galeciau paleisti.
Idomu, kaip Norako? Reiktu jai paskambinti, gal prisijungtu.

gerai tinka man bigsmile.gif jai spėsiu tai ir bena aš pasiimsiu bigsmile.gif na žodžiu pranešk man gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Kokia as siandien jauciuosi pavargus... buvom sveciuose, pas drauge... susirinko trys vaikai... drauges brolis 7metu- hiperaktyvus vaikas, maniskis 2metu- irgi hiperaktyvus, ir dar pusantru metu geras ramus vaikas \, kuris labai norejo miego... tai galvojau isprotesiu... hiperiukai nepasidalina zaislais, kurie reikalingi max 2minutes, bet kol ji gauna musasi 5min. vienas per kita rekia. skundziasi, vienas ant kito ir isvis ramybe nebuvo.... o dar namas pasdrauge tik irenginejamas, tai pilna skyliu, pro kurias galima nukristi zemyn...
o ir siaip maniskis paskutinem dienom visiskai neklauso, daro tik ta ka pats nori, ismeto daiktus, bet susitvarkyt nepriversi, musasi, kandziojasi... o dar dabar is kazkur keiktis ismoko... kas nesiseka ir is kart "***", o mano mama siandien "dunia" isvadino (durne). ir puikiausiai supranta ka reiskia, skau dovydai, o ka cia reiskia. sako fui ji, siukle.
ir nebezinau ka daryt... pas aukle eina, ten daro ka nori, o namie nebeklauso, nes teta viska leidzia.. as jai skau, kad taip nedarytu, bet ji vistiek leidzia.. na is kitos puses ir as ja suprantu, sunku jai butu su juo, jei dar ir aukleti reiket..lengviau viska po jo sutvarkyti...
tai lauku nesulaukiu, kada i darzeli vesiu..bet bijau, kad ten dar blogiau nebutu... bijau, kad jis mus kitus vaikus, o aukletoja ji... ir nezinau kaip su pietu migu tem bus..nes miega tik tada kai prie sedi, ir ji supi....
oi... na va issiliejau geriau pasidare ax.gif
retai cia ka parasau, bet skaitau vos ne kiekviena diena... bet vakare bunu taip pavargus, kad jau nebesinori ir rasyt smile.gif
Atsakyti
Zydrute, na pirmiausia tai tavo vaikui ir tau butu pagalba butent rzimas, tvarka, laiko ir veiksmo, tokiu budu butu lengviau ir uzmigdyti ir nubrezti ribas. Sudetinga, kad aukle visai nenori prie to prisideti.
Kuo ilgiau nebus taisykliu, tuo sunkiau bus su dazrliuir paciai su juo tvarkytis.
darzelis kartais susrtato i remus, jei tik aukletoja buna is tu zmoniu, kurie supranta ir dirba darba is sirdies.
Pirma ka tau siulyciau ivesti tma tikrus ritualus. pvz. vakarini maudymasi, kai apsakai, dabar maudomes, tada pasaka ar lopsine ir eini miegucio. kad tai pasidarytu dienotvarkes dalis, kur net nesigincyjama o priimama, kaip kasdienybbe. tas pats paskui galetu buti, kad pazaidimas ir paskui tvarkymasis kartu pries einant maudytis. Tose vietose, kur jis protestuoja 9tikrina ribas, ar ju nenori priimti) reiktu ismkti islaikyti savo nuostatas.
Sunkiau, tik, kad netu viena jo dienotvarke reguliuosi, bet gal po maza lopineli tau iseis ji ivesti i tam tikras ribas, kur jam bus saugios ir aiskios taisykles ir tada darosi lengviau susikalbeti ir susitarkyti su situacijomis.
Man siandien irgi vaikis priklete mokykloje, kad parejusi zliumbiau, nes nedirbo, nesmoke, vaika uzgavo, isterikas mokykloje iskele..nenori jis rasyti, nes jam tai sunku, naturaliai prisinasi..bet eini kazkaip..Sekmes Zydrute
Atsakyti
Na pas mus visa diena sustatyta i dienotvarke nuo pat gimimo.. jis visada zino kas poo ko turi buti... ir problemos iskyla tik laisvu laiku, kda paliekama jam laisve zaisti ar veikti ka kita..
vakare pas mus viskas gerai, pavalgom vakariene, isgeriam vaistus, nusiprausem bliude kojas( jam labai patinka atsisest savo mazytej kedutej, pasidet salia bliuda su vandeniu ir praustis ax.gif ) , o poto i lova, dar kartais paskaitom pries miega, jei maziukas nebuna labai pavarges...
Bet va laisvu laiku, ir kai pareina is aukles, jei po ilgesnio tarpo pas ja nueina, nami nebesusitvarkysi... dabar planuoju vest i muzika, kai tik biski laisvesne busi...ir galvoju apie baseina...bet bijau, nes pati plaukt nemoku, o ir jis vos ne kiekviena karta issimaudes vonioje suserga...
Na o mum dar ir siaip sunkiau, nes abu esam hiperaktyvus... nors is kitos puses tai gal ir geriau, nes as suprantu ji, zinau kas ir kodel jam nepatinka, galiu is jo puses pazvelgt i problema, nors poto tenka pyktis su visais namiskais ir aplinkiniais zmonemis, kuriem mazasis ka padaro... Bet siaip manau mum neblogai sekasi... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 03 03, 22:49)
Man siandien irgi vaikis priklete mokykloje, kad parejusi zliumbiau, nes nedirbo, nesmoke, vaika uzgavo, isterikas mokykloje iskele..nenori jis rasyti, nes jam tai sunku, naturaliai prisinasi..bet eini kazkaip..

ir pas mus kažkaip sunkus laikotarpis prasidėjo unsure.gif pats batus suplėšė ir man pasakė, kad pametė unsure.gif tai pasakiau, kad kol kas nepirksiu, kad suprastų jog negalima plėšyti g.gif

na taip kaip ar pavyks ryt susitikti g.gif

QUOTE(zydruteM @ 2008 03 03, 23:11)
Na o mum dar ir siaip sunkiau, nes abu esam hiperaktyvus... nors is kitos puses tai gal ir geriau, nes as suprantu ji, zinau kas ir kodel jam nepatinka, galiu is jo puses pazvelgt i problema, nors poto tenka pyktis su visais namiskais ir aplinkiniais zmonemis, kuriem mazasis ka padaro...  Bet siaip manau mum neblogai sekasi...  ax.gif

va tas svarbiausia, kai supranti, kas darosi vaikui mirksiukas.gif
o kaip tu pati turi sau laisvo laiko, tik sau g.gif
Atsakyti
Susimatom ryt..o taia s siendien vel vos nezliumbiau, gerai, akd vyras pasiiminejo vaika...nu jis isidirbineja klaseje, tyciojasi is mokytojos..naujoji psichologe per jauna, nemoka su juo susitvarkyti ir jis visai nedirba su kalse..tik individualiai..ir man darosi liudna, kad vietoj gerejimo, visdelto grizta i pakenciama busnea, tikiuosi, palengvinti mokytojai kruvi, pamazinti klasiniu pamoku..bet man liudna..kad negereja..ka jis darys antroje klaseje..neisivaizduoju verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2008 03 04, 14:14)
va tas svarbiausia, kai supranti, kas darosi vaikui mirksiukas.gif
o kaip tu pati turi sau laisvo laiko, tik sau g.gif

na zinot, tas laikas sau..va dabar vakare, kai maziukas miega, tai pasimokinu ir truputi pasedziu prie kompo. o daugiau tai kai nesimokinu, bunu su maziuku. na nebent kol maziukas buna pas aukle kartais nulekiu kur su draugem... bet nieko , nesiskundziu, mum kartu gerai thumbup.gif

O Alchemia, nebendei vaikiui nupirkt kokiu knyguciu apie mokymasi. na bent as maza skaitydavau tokia "kaukas matematikos kabinete" ir ju daug buvo panasiu, ir dabar turetu buti. o tokios knygutes labai suzadina fantazija ir nora mokintis. o ir ziniu jose yra. as net iki 10klases naudojausi ta knygute lotuliukas.gif
Atsakyti
Kaip merginos "iš vaiko išguit" atsišnekinėjimą....
Vakar vel turejau išklausyt mokytojos kaip jis iš pirmo karto niekad nieko tipo negirdi....tik iš kokios 10 karto išgirsta....ir baisiai bambedamas ir nervuodamasais tada jau daro kas liepta.Mokytoja pravede auklejamaja pamokele man....kaip vaikas turi viska isgirst is pirmo karto ir jei to neišsikovosim iki 4 klasės tai bus liūdna...
Atsakyti
Zydrute, as turiu visokiu knyguciu jam, bet jis na dviskiemenius zodzius paskaito, o ilgesnius, jam sunku, ka jau sujungti i sakini. teksto supratimas, jam vienas sunkiausiu darbu, negana to netgi sakomo teksto - jis reguoja i intonacija ir veido mimika..na cia kalbos vystymosi problemu padariniai, be perlausim..jam patinka rasyti, manau, kad ir su skaitymu isivarysim
Lotavita..noreciau as pamokele tavo mokytojai pravesti, bet ji vis tiek nesupras. Atsikalbinejimo neatmokysi..na nenebent kokia prizu sistema, jei is karto isgirsta 3 zvaigzdes, jei is 3 2 zvaigzdes, jei is 10 is viso ner zvaigzdziu, o be svaigdziu kokio nors prizo ner..nezinau tiesa sakant, turi buti kazkoki stipri motyvacija vaikui, kad jis nebambetu darydamas pagal paliepima
Atsakyti
O aš ir norėčiau, kad koks žmogus kuris turi iškalbos dovaną ir nusimano tuo klausimu jai pravestu paskaitėlę....nes aš kažkaip iš tų tyliuju zmogeliuku...kuriuos mokytoja labai greitai su savo argumentais "nugesina"...nors ir aš žinau kad aš esu teisi....ir paskui labai gailiuosi kad nepastovėjau už savo vaiką taip kaip jūs čia sugebate....
Atsakyti
Lotavita, zinai as zmogus kalbus ir galeciau gal ka ir pasakyti, bet kai puola tave ir tavo vaika, dazniausiai uzsiciaupi. Tiesiog esu kazkada pasakiusi vienai aukletojai, kad aciu uz informacija, ka blogo mano vaikas pasake, dabar noreciau isgirsti ka gero padare? jei zmogus nesugeba pamatyti geru pusiu, tai net teigiamos vaiko pastangos ivirs i vertinima minusu.
Ai..dabar nelabai galiu komentuoti..truputi galva neveikia...tiesiog..as tau siulau, i visus jos priekaistus reaguoti padeka ir sypsena, dar ir meiles jai palinkek...gal zmogus supras, akd ne taip daro, ne toks santykis yra, o jei ne..bent jau tau bus lengviau, akd nelaikai pykcio ant zmogaus, kuris nesugeba suvokti, jog vaikai skirtingi, bet visi yra verti ir pagyrimo ir teisingo auklejimo
Atsakyti
QUOTE(Lotavita @ 2008 03 07, 15:28)
O aš ir norėčiau, kad koks žmogus kuris turi iškalbos dovaną ir nusimano tuo klausimu jai pravestu paskaitėlę....nes aš kažkaip iš tų tyliuju zmogeliuku...kuriuos mokytoja labai greitai su savo argumentais "nugesina"...nors ir aš žinau kad aš esu teisi....ir paskui labai gailiuosi kad nepastovėjau už savo vaiką taip kaip jūs čia sugebate....

Cia mano nuomone....
Ka cia kalbeti apie hiperaktyvu vaika, jei siuo metu mokytojoms vaikai is viso nerupi, tik ziuri savo kailio. Gal ir kazkada siuometiniai mokytojai ieis i istorija (su savo streikais del atlyginimu), bet tikrai neieis kaip tikri mokytojai, kuriems svarbu vaikas. Pokario metais mokytojas buvo gerbiamas, bet ir buvo uz ka, o dabar mokytojas tiesiog egoistas, kuriam rupi atlyginimas, jo teises, bet palikti sitiek vaiku likimo valiai... Dar ziurek, vaikams reikes vasara i mokyklas eiti... Kiek yra zmoniu, kuriems siuo metu yra labai sunku materialiai, nors ir dirba daug sunkiau uz mokytoja, bet ...
Atsakyti