Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 4

Tukyte,
nuvesk vaika pas logopeda, butinai. Logopedas dirba ne tik su garsais, bet ir su sakinio struktura, su paciu kalbos vystymusi. jei tavo mergaite yra aktyvi, o negali isreiksti minciu kalba, ji viska reiskia kuno kalba.
maniskis irgi turi zaislu, bet zaidzia tik su visokiais konstrukciniais, ir dar, kai pradejo dirbti su logopede pradejo piesti, ko anksciau nedare.
10-15 minuciu susikaupimas ties viena veikla yra daug, nes keiciant vaikui veiklos tipa galima istemptio ir valanda.
tai, akd ji dvikalbe, manau jai irgi bera lengva..beje maniskis irgi vis konfliktuodavo su vaikais ir zaisdavo vienas, bet su kalba gerejo ir santykiai. Mokykloje turi draugu, nors vis tiek reikalinga plogopedo ir mokytojos pagalba.
Jurana, jei turi galimybe, bandyk nueiti i santykiu instituta, isiklayusinek apie kitas mokyklas ir pries pervedant tarkis su klases mokytojom, su direktore, su mokyklos psichologoe, kad vaikas vel taip pat nebutu traumuojamas. Tokia, kokia dabar aprasai situacija, tai traumuoja tave, ir vaika ir patikek, mes cia tai esame patyrusios ir zinome, kokia zala daroma vaikui ir semai.
dar vienas pasiulymas butu pvz. gauti vaikui namu mokyma, kuri skiria gydymo istaiga, kai su vaiku mokytoja dirba individualiai ir mokytojia moka valstybe. dznai tokie vaikai individualiai rodo labai gerus rezultatus, bet klaseje jie pavargsta emociskai daug greiciau.Tokiu budu dirbame mes, dali pamoku sedi klaseje, o tos pamokos kur sunkesnes dirba individualiai su spec. pedagoge ir mokytoja.
O siiap stiprybes tau ir zinok, tu ne viena ir esi gera mama ir geras tavo vaikas. Ir niekam veltui tokiu vaiku neduoda, duoda tk tiems, kas juos moka auginti ir atsilaikyti pries neinformuota visuomene..deja, musu darbas yra ir informuoti visuomene, nes kitaip ji nepasikeis ir nuomones apie vaikus nepakeis..cia kaip inkvizicija...
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 02 25, 19:50)
Tukyte,
nuvesk vaika pas logopeda, butinai. Logopedas dirba ne tik su garsais, bet ir su sakinio struktura, su paciu kalbos vystymusi. jei tavo mergaite yra aktyvi, o negali isreiksti minciu kalba, ji viska reiskia kuno kalba.
maniskis irgi turi zaislu, bet zaidzia tik su visokiais konstrukciniais, ir dar, kai pradejo dirbti su logopede pradejo piesti, ko anksciau nedare.
10-15 minuciu susikaupimas ties viena veikla yra daug, nes keiciant vaikui veiklos tipa galima istemptio ir valanda.
tai, akd ji dvikalbe, manau jai irgi bera lengva..beje maniskis irgi vis konfliktuodavo su vaikais ir zaisdavo vienas, bet su kalba gerejo ir santykiai. Mokykloje turi draugu, nors vis tiek reikalinga plogopedo ir mokytojos pagalba.

Del logopedo, tai nemanau, kad jis pravers siuo metu, vis del to jis kalbetu angliskai, o dukra sklandziai angliskai, o va lietuviskai "nuuuu siiiitaaa", kol isstena, ir tai sunku su zodziais,kalba savakalba tik seimoj, nu bus matyt ateity, kita rugseji prades eit i pirma klase lietuvoj, ziuresim kaip bus. o del spec. pedagoges namuose kuri padetu vaikui, nuo ko cia pradet reiketu ir kaip dar rast gera pedagoga?
Atsakyti
Kažin nevyksta jokie seminarai apie tokių vaikų auklėjimą g.gif ....sakiau pasiūlyčiau mokytojai apsilankyti....ir pačiai ne pro šal būtų....tuo labiau kad nemanau kad čia mes vieni tokie mokykloj (nors anot mokytojų "tokio vaiko pas mus mokykloj dar nebuvo").....bet jei kaip sakoma nėra noro...tai stenkis čia nesistengęs.....

Tai va kad žinočiau jog su mokyklos pakeitimu neapsišautume...o jei ir ten ta pati situacija....?

Kad būčiau žinojus anksčiau apie tokių vaikų auklėjimą.....tai būt buvęs lengviau....o dabar man labai sunku persiverst......visada "auklėjau" su pakeltu tonu...nes kitaip nieko negirdėdavo....va čia ir manau labai blogai....Nu ką padarysi gyveni žmogau ir mokaisi....

Maiškiui jei ką pasakai tai tik iš kokio penkto karto išgirsta kad aš kažko klausiu ar prašau....tas pats ir mokykloj....todėl ir buvo pasakyta mokytojos kad labai blogai auklėjamas ir tipo "kartokit tik vieną kartą ir turi išgirst...koks čia dabar kartojimas dešimt kartų"....
Papildyta:
QUOTE(jurana @ 2008 02 25, 19:19)
bandysim pliusu minusu lentele pildyt , gal pades nors kiek .

Mums ir psichologė patarė tokį kalendorių susidaryti.... su paskatinamaisiais prizais už tam tikrą sumą pliusių ir atitinkamai už minusus tam tikras nuobaudas
Atsakyti
QUOTE(Lotavita @ 2008 02 26, 08:37)
Kažin nevyksta  jokie seminarai apie tokių vaikų auklėjimą  g.gif ....sakiau pasiūlyčiau mokytojai apsilankyti....ir pačiai ne pro šal būtų....tuo labiau kad nemanau kad čia mes vieni tokie mokykloj (nors anot mokytojų "tokio vaiko pas mus mokykloj dar nebuvo").....bet jei kaip sakoma nėra noro...tai stenkis čia nesistengęs.....

Aš vaiko mokytoją vedžiausi pas vaiko psichologę. Nenorėjo ji (mokytoja) eiti, bet po pusės metų prašymų pasiskundžiau mokyklos direktorei ir tada ledai pajudėjo. Bet netgi pas psichologę, mokytoja ją vis pertraukinėjo su savo komentarais, kad "tas vaikas nenormalus", "tokio vaiko dar mokykloje nebuvo", "mažai lupti gavęs" ir t.t. Psichologė, po viso mūsų pokalbio pasakė, kad čia mokytojai reikėtų pas gydytojus kreiptis, o ne vaikui. Naudos didelės pokalbis nedavė, mokytoja ir toliau kasdieną rašė pastabas į knygutę ir visokiais būdais žemino vaiką doh.gif verysad.gif
Pabandyk, tu Lotavita, su mokytoja nueiti pas psichologę.
Sekmės. Žinau, kad jums labai sunku, bet atsimink, tu ne viena wub.gif
Atsakyti
Sveikos. Mes kai buvome nueje i pedagogine tarnyba nepatare keisti mokyklos ar mokytojos , tai kolkas esu stebejimo busenoje . Beje musu mokytoja is paziuros gan geranoriska atrodo , taciau man atrodo geriau jau tas pastabas rasytu ... Dabar tai jei jos nepaklausi , tai nieko ir nesuzinosi ( o as kaskaip nenutaikau progos kiekviena diena paklausinet, tai jos ner , tai uzsiemus ...) . Vaikui mokytoja patinka , tai manau dar palauksiu, gal tuos metus uzbaigsim kaip nors. Namu mokymas man nelabai priimtinas- na kaip tas vaikas ismoks bendrauti jei namuose sedes visada? PPT rekomendavo skirti mokytojo padejeja , bet kazkaip nemanau kad toki etata mokykla noretu tureti .
Atsakyti
QUOTE(jurana @ 2008 02 26, 16:48)
Sveikos. Mes kai buvome nueje i pedagogine tarnyba nepatare keisti mokyklos ar mokytojos , tai kolkas esu stebejimo busenoje . Beje musu mokytoja is paziuros gan geranoriska atrodo , taciau man atrodo geriau jau tas pastabas rasytu ... Dabar tai jei jos nepaklausi  , tai nieko ir nesuzinosi ( o as kaskaip nenutaikau progos kiekviena diena paklausinet, tai jos ner , tai uzsiemus ...) . Vaikui mokytoja patinka , tai manau dar palauksiu, gal tuos metus uzbaigsim kaip nors.  Namu mokymas man nelabai priimtinas- na kaip tas vaikas ismoks bendrauti jei namuose sedes visada? PPT rekomendavo skirti mokytojo padejeja , bet kazkaip nemanau kad toki etata mokykla noretu tureti .

Kur čia randasi ta pedagoginė tarnyba? Ten paslaugos mokamos? reikia iš anksto registruotis?
Atsakyti
QUOTE(Lotavita @ 2008 02 26, 16:15)
Kur čia randasi ta pedagoginė tarnyba? Ten paslaugos mokamos? reikia iš anksto registruotis?

turi nueiti pas šeimos gydytoja ir ji turi duoti siuntima, o pedagoginė tarnyba yra vilniuje ir kaune. siuntima gausi ir tikrai nėra mokama tarnyba g.gif reikia pasiskambinti...

Vilniaus m. psichologinė - pedagoginė tarnyba
Vilnius, A.Vivulskio g. 2
Telefonai: 8-5-2650908; 2650908

Atsakyti
bet čia gal labiau ta tarnyba kaip vaikas prie hiperaktyvumo turi problemų su mokslais? g.gif
Atsakyti
Sveiki, pedagogine tarnyba turetu buti kiekvienam didesniam mieste ( na del kompetencijos aisku nuo darbuotoju priklauso ) .Moketi tikrai nereikia . Siuntimo nuo gydytojo cia i vaiko raidos centra reikia .
Padeda aisku daugiau del problemu su mokslu ( mums del elgesio nelabai ka ir padejo ).
Atsakyti
QUOTE(Lotavita @ 2008 02 27, 10:33)
bet čia gal labiau ta tarnyba kaip vaikas prie hiperaktyvumo turi problemų su mokslais? g.gif

ir aš paskaitinėjau inete,yra kiekviename mieste, tiesiog reikia ten pasiskambinti ir pasiklausti, ten viska atsakys į kiekvieną klausimą g.gif
Atsakyti
Jei eini pirma syki i PPPT tai reikia israso is polikliniko korteles apie vaiko ligas, taigi i poliklinika vis tiek teks eiti.
Pedagogine tarnyba konsultuoja (bet deja neteikia pagalbos) su vaiko vystymosi sutrikimais, sunkumais, tai ne tik hiperaktyvumas, kuris pastaruoju metu uzakcentuotas. tai ir elegesio, emociniai, kalbos raidos motorkios sutrikimai, ivairus dalykai. T.y. vaikai, kurie yra kitokie, kuriems del kazkokiu priezasciu yra sunkiau bendraudi, mokytis toje tarnyboje gali gauti rekomendacijau, kaip elgtis ir ka daryti.
Del spec pedagogo ar namu mokymo. mano vaikui skirtas nam mokymas, bet jis eina i mokykla, tiesiog kai kurias pamokas jis dirba individualiai su mokytoja 9kai ji turi langa arba po pamoku valanda) tiesiog jo grafikas kiek kitoks, daznai eina veliau i mokykla, kad po pamoku galetu tas sunkesnes jam pamokas dirbti su mokytoja. Tokiu budu vakas yra ir sociume, mokosi bendrauti ir gauna pagalba.dabar del kursu. taip kursai ir mkymai yra. Zinau, kad viena psichologiu konsultavimo imone turi keleta tokiu "kursu". rekes info paieskoti ir paklausti ar dar tebevykdo.
Dar yra Raidos centre, bet reiktu ten kreiptis, kada organizuojami. Mokykloje kabejo skelbimas, bet tie kursai vyko lapkriti.

Su mokytojo padejejais sunku, retai, kada buna hgeras o ir ju yra labai mazai, nes tai praktiskai atsidavimo reikalaujantis darbas, kuri gali dirbti zmogus mylintis tokis vaikus ir norinstis jiems padeti. Turtu is to neuzgyvensi
Atsakyti
Merginos padėkite man ax.gif
mano vaikas apipylė mane klausimais apie lytinį gyvenimą, kiek galėjau tiek atsakiau, o sutarėme, kai kils dar klausimų butinai pasikalbėsime, g.gif ar yra kokia knygutė tokio amžiaus vaikams, ir kad jis suprastų, nes jau tokia fantazija turi, tai bijau, kad prisifantuozuos, ir kad aš galiu netaip informacija pateikti unsure.gif tai va tokia dilema man iškilo unsure.gif
Atsakyti