Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 4

QUOTE(Roga @ 2008 11 26, 23:02)
tai yra ištikro mirksiukas.gif man ir mano vaikui.
unsure.gif vat tas sunkiausia, kai nežinai ką daryti. o kaip paskui nurimsta tavo vaikas, ar greitai g.gif

vat kai benui sakai, kad taip negalima, o benas rėkia į akis, kad taip nedarė, arba niekas jam neaiškino iki isterijos klykia verkia, o kaip jam sunku prisipažinti, kad tikrai kalbėjo ir kad tikrai net pats darė. o ne sako rėkdamas mokytoja tu man neaiškinai, nors atverti sasiuvinį o ten padaryta.

Jo pas mus irgi tas pats su ,,veiksmais,,
o jusiskis geria Ritalina??
Papildyta:
QUOTE(vario @ 2008 11 26, 11:10)
Na, nesupykite, mieloji mano, bet Ritalinas (nei koks kitas vaistas spec. hiperiukams) nėra raminantis, o atvirkščiai. Pasidomėkit.

O valerionas hiperiukus veikia būtent taip, kaip Alchemie parašė.

O as ir nerasiau,kad Ritalinas raminantis vaistas g.gif
Atsakyti
QUOTE(neringule @ 2008 11 26, 23:23)
Jo pas mus irgi tas pats su ,,veiksmais,,
Papildyta:

O as ir nerasiau,kad Ritalinas raminantis vaistas g.gif

O kodėl jūsiškis geria Ritaliną (jei jis nėra registruotas Lietuvoje), o ne Concertą, kuris kaip Alchemie rašo yra registruotas LT? Concerta yra žymiai VEIKSMINGESNIS. Tai tas pats ritalinas, tik ilgo poveikio. Mes jau išbandėm abu.
Atsakyti
Gal Neringule ne Lt, delto gauna ta vaista mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2008 11 27, 09:12)
O kodėl jūsiškis geria Ritaliną (jei jis nėra registruotas Lietuvoje), o ne Concertą, kuris kaip Alchemie rašo yra registruotas LT? Concerta yra žymiai VEIKSMINGESNIS. Tai tas pats ritalinas, tik ilgo poveikio. Mes jau išbandėm abu.

Mes ji geriame todel,kad mums ji israse Vilniuje ,,Raidos Centre,,taip ir pasilikom prie juju g.gif o apie ,,Concerta,,mums sake cia Rokiskyje psichiatre,bet tipo negali israsyti,,bijo blink.gif nes tipo pasak jos,cia pas mus gili provincija,nezinau ar net jis jums tiks,vien zo kaimas......
Papildyta:
QUOTE(vario @ 2008 11 27, 09:12)

O kuris jusu manymu geriau?
Atsakyti
QUOTE(neringule @ 2008 11 27, 16:16)
Mes ji geriame todel,kad mums ji israse Vilniuje ,,Raidos Centre,,taip ir pasilikom prie juju g.gif o apie ,,Concerta,,mums sake cia Rokiskyje psichiatre,bet tipo negali israsyti,,bijo  blink.gif nes tipo pasak jos,cia pas mus gili provincija,nezinau ar net jis jums tiks,vien zo kaimas......
Papildyta:

O kuris jusu manymu geriau?

Concerta yra naujas kartos Ritalinas. Sudedamoji vaisto dalis ta pati. Todėl man kelia abejonių gydytoja, kuri to nežino .Tik jis, Concerta, veikia gerokai ilgiau ir tolygiau ir turi mažesnius šalutinius poveikius. Be to, nėra tokio staigaus suveikimo momento. Ar geriant Ritaliną jaučiasi jūsų vaiko elgesy vaisto poveikio "bangavimas"?

Alchemie- neradau niekur jokios info, kad Concerta registruota LT g.gif
Atsakyti
Vario, kadangi mano vyras dirbo firmoje, kuri isrado Concerta ir ji gamino, ir buvo atsakingas uz jo registravima, tai zinau, kad pries pora metu buvo regitruotas, kaip dabar nezinau, nes registracijos perziurimos kas metus ar pora
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 11 27, 16:52)
Vario, kadangi mano vyras dirbo firmoje, kuri isrado Concerta ir ji gamino, ir buvo atsakingas uz jo registravima, tai zinau, kad pries pora metu buvo regitruotas, kaip dabar nezinau, nes registracijos perziurimos kas metus ar pora

tada nesuprantu, kodėl LT kiša tabletytėmis Ritaliną, o ne Concertą?

Neringule, o Ritaliną geriat vienoj tabletėj, ar kas 4 valandas mažas 10mg tabletytes?
Atsakyti
QUOTE(neringule @ 2008 11 27, 17:16)

čia šiaip iš smalsumo...biškį ne į temą.........o jūs rokiškyje nedalyvavote tokiam projekte "piramidžių miestas" ar kažkaip pan. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(neringule @ 2008 11 26, 23:23)

ne mes negeriame, dar kol kas neprireikė schmoll.gif
Atsakyti
Vario, itariu blogiasuia varianta, kad Concerta galejo pabuti vienus metus ir viskas, nes kai mano vyras iseidinejo buvo didelis kompanijos pertvarkymas, o tuos vaistus gauna kaip bandymukus koks VRC ir jie tuos vaistus duoda pacientams, bet realiai ju nusipirkti turbut negali, nes jie neregistruoti, ivezama tik tiek, kiek reikia "reklamai". del to, gali buti, akd pvz. |Concertos neber Lt, o Ritalinas kazkaip dar po senovei vezamas..nezinau, ten painiava su tai vaistu kompensavimais, registravimais ir t.t. faktas tik, kad kencia ligoniai

Papildyta:
Ar Lietuvoje registruotas vaistas CONCERTA? Kur galima plačiau sužinoti apie šį vaistą? Ačiū.

2008-01-17
Vaistas Concerta (metilfenidatas) Lietuvoje neregistruotas, registruotas daugelyje Europos šalių bei JAV. Tai pailginto atpalaidavimo vaisto metilfenidato forma. Metilfenidatas dar tikekiamas Europoje ir JAV Ritalin pavadinimu (Lietuvoje neregistruotas). Vartojamas gydyti vaikų dėmesio sutrikimo ir hiperaktyvumo sindromui. Plačiau apie vaisto veikimą teiraukitės gydytojo. Metilfenidatas įtrauktas į Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintą narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašą.

Vaistų saugumo ir informacijos skyrius
verysad.gif

Papildyta:
registruota yra Straterra..biski sumaisiau kompanijas, bet atrodo, akd Straterra kiek kitokios veikliosios medziagos, bet greiciausiai tai vienintelis vaistas Lt registruotas hiperaktyvumui
Atsakyti
Alchemie, aš tą patį straipsnį vakar buvau radus, todėl ir kilo abejonių dėl registracijos. g.gif
Atsakyti
Bet kadangi tie vaistai brangus ir juos turetu dengti ligoniu kasos, nezinau ar dabar registracija pratyesta..pravalas..kai rodo ataskaitos, nuo 2004iki 2006 hiperiuku padaugejo 26 proc. o vaistu ner blink.gif doh.gif kazkokie zivadiorai
Atsakyti