labas rytas
Turiu tokią labai sunkią problemą-situaciją ir reik patarimo. Kaip jūs , mamytės, darytumėt, nes aš pilnam pasimetime
Nors ir rekomenduojama hiperiukams apie visus planus (renginius, keliones ir t.t.) informuoti iš anksto, mums tas niekada nepadėjo. Vaikas darydavosi tris kart aktyvesnis, jautrsnis ir nenustygdavo vietoje belaukiant "tos" dienos. Todėl mes, apie svarbius dalykus vaikui pasakom prieš pat jiems įvykstant.
Taigi. Turim bilietus šeštadieniui į Londoną. Užsakytas viešbutis. Bilietai nupirkti prieš 2mėn. Vaikas žinojo, kad
galbūt važiuosim, bet nieko konkretaus. Ši kelionė dovana jam. Bet viskas priklauso nuo jo elgesio. Tiesiog, buvo paprašyta laikytis keletos taisyklių iš kurių didžiausia- stengtis mažiau atsikalbinėti. Vakar netyčia aš prasitariau vaikui, kad jau
tikrai važiuosime. Visą vakarą buvo kraunami daiktai (čia vaikas krovėsi), lipama sienom ir klausinėjama "kada". Naktį jau nemiegojo, vis Londonas jam "sukosi" galvytėj. Nieko, šitą dalyką mes mokam ištverti.
Šiandien ryte baisiausiai susibarėm- nenorėjo keltis, rengtis , valgyt ir t.t Buvo piktas kaip "apsiusiota širšė". Ir kai po 150 karto buvo paprašytas rengtis, nes kitaip nevažiuos į Londoną, vaikas paskutiniai žodžiais (dar tokių nebuvau girdėjusi

) išdėjo mane ir tėtį į šuns dienas. Prišnekėjo baisybių ir šlykštybių. Ir net pasakė, kad galime čia jo negąsdinti nevažiavimu, nes jis gi puikiai žino, kad ir mes norim į Londoną, kad mes ten turim reikalų (tas tiesa), ir, kad jis gali šnekėti-daryti ką nori, bet į Londoną vistiek skrisim.
Ant to pykčio pasakiau, kad niekur neskrisim, ir baigta. Vaikas išėjo į mokyklą piktas ir apsižliumbęs ( dienelė laukia manęs ne iš lengvųjų

).
Taigi net nežinau. Į Londoną noriu ir aš, ir vyras, ir nemaži pinigai už bilietus ir viešbutį jau sumokėti. Bet jei nusileisim ar tai nebus vaikui įrodymas, kad jis nugalėjo.... Kad gali elgtis, kaip nori, vistiek mes nusileisim. Kad mes nesilaikom savo žodžio...
Gerai, galiu ir nevažiuot, bet tada... ar tai nebus per
didelė bausmė vaikui .... nežinau....
Žodžiu parašiau čia daug ir nežinau ar suprasit.......