Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 4

skaičiau nete apie hiper,nu nežinau g.gif kad mano labai bendraujantis vaikas,turi daug draugų,sisikaupti moka,kantrus, it t.t tik mokykloje plepys,ir namie pasiūtęs-atsikabinėja,tingi ruošt pamokas-nors padaro visada..su mokytoja kalbėjau-sako nematau aš jame hiper g.gif o psihologė sako hiper,tiesa kai buvom pas ją 3 metų tai sakė per daug išlepintas,visakas jam leidžiama.o pavasary kai nuėjom -jau hiper.tai pati ir nebežinau g.gif
Atsakyti
oi kaip ką tik susikibau su mokytoja box.gif ....nu ne nesimušėm smile.gif ...tik apsižodžiavom....pirmą kartą manyje susikaupė toks pyktis, kad taip nesusivaldziau ir šokau ginti savo vaiką.....šiaip aš gana taktiška gal labiau tokia pasyvi.....nu jau negaliu.... norisi cry.gif arba isteriškai lotuliukas.gif ....
Atsakyti
QUOTE(Lotavita @ 2008 09 19, 13:49)
oi kaip ką tik susikibau su mokytoja box.gif ....nu ne nesimušėm smile.gif ...tik apsižodžiavom....pirmą kartą manyje susikaupė toks pyktis, kad taip nesusivaldziau ir šokau ginti savo vaiką.....šiaip aš gana taktiška gal labiau tokia pasyvi.....nu jau negaliu.... norisi cry.gif arba isteriškai lotuliukas.gif ....

o kas šį kartą nutiko, kad nesusivaldei g.gif bet manau, kad ir gerai g.gif

pas mus tokios naujienos doh.gif benui burnoje cista, reikia šalinti du dantis kartu su užpuliuota vieta. vat tokios pasėkmės, kad pernai nedarė nuotraukos, o šiemet jau kiaurai viskas matosi doh.gif vien žo viskas vienu kartu dantys, alergija, adenoida, doh.gif nebegaliu daugiau. atrodo tiek vaikas neištvers per du mėnesius unsure.gif
jau kartais atrodo, tegul jis lipa galvomis, rėkia, verkia, tik kad daugiau taip baisiai nesirgtų doh.gif
Atsakyti
oga..jargau..nu istverk tavo vaikas, juk turi tokia mama..tik, akd tau be galo sunku..isivaizduoju..bet manau, akd tas uzdegimas tai tikrai prie jo egrso savijautos neprisideda..vargsiukas

Siaip keista, kad Kauno PPT nepriimapaprasto pediatro siuntimo. Mes su tokiu vaziavome, tik kisraso is korteles reikejo apie ligas persirgtas.
Keisti tie kaunieciai g.gif cia kaip arba pinigu nori, arba nenori teikti paslaugos blink.gif liudna...juk privalo tokia paslauga teikti.
PPT yra rekomendacinio pobudzio istaiga, ten vaikas pasikalba su psichologu, logopedu, spec. pedagogu ir neurologu. jei kalbos bedu ner, tai logopedo gal ir nebutina. bet jie rekomenduoja pvz. kad yta hiperaktyvumo pozymiu, kreiptis i VRC ar kokie mokymo metodai butu, ar modifikuoti programa ir pan. tai ne tik hiperiukams tai vaikas turintiems mokyosi sunkumu, elgesio sunkumu.
Adriu, siaip jau hiperaktyvuma nustato ne is akies ir ne vienas gydytojas, tai, ka ji tau ten sako..tai irnesakyk.gif kvepia visazinyste. Hiperaktyvumas tai gali buti demesio sukaupimo beda, demesio parkelimo i kita veikla beda, nevaldomo judrumo..lygiu irgi labai ivairiu yra, vienimes reikia vaistu, kiti vien auklejimu gali pasiekti nerealiu rezultatu. Hiperaktyvuma gali nustatyti gydytoju konsiliumas, manau, akd psichiatras, nei\urologas, spec. pedagogas bent jau turetu stebeti vaika.
Maniskia klijavo sia etikete, o jam "tik" emocines ir socialines adaptacijos raidos suletejimas ir kalbos raidos suletejimas, bet visa tai duoda tokia puokste sunkumu, kad vienuzodziu gali is akies mesti diagnoze "hiperiukas".
Adriu, tavo vaikas gali tureti emociniu ir elgesio bedu, jas reikia tvarkyti, bet vieno gydytojo nuomones neklausyk.

Del bureliu..siaip tiems vaikams reikia siiskrauti - baseinas super butu, jei klauso nurodymu, maniskis va eina i meno terapija, kol kas viskas puiku, bet buvo tik 2 uzsiemimasi..manau, kad ir Kaune yra meno terapijos, reikia tik paieskoti, siiap vaika turetu nuraminti, padeti jam save isreiksti ir suvaldyti emocijas
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 09 22, 15:21)
Del bureliu..siaip tiems vaikams reikia siiskrauti - baseinas super butu, jei klauso nurodymu, maniskis va eina i meno terapija, kol kas viskas puiku, bet buvo tik 2 uzsiemimasi..manau, kad ir Kaune yra meno terapijos, reikia tik paieskoti, siiap vaika turetu nuraminti, padeti jam save isreiksti ir suvaldyti emocijas

o vat mums šeimos gydytoja sakė "va beseinas gal jums nelabai tinka" tik nesupratau kodėl ji čia tokią mintį iškėlė g.gif .....
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2008 09 19, 18:41)
o kas šį kartą nutiko, kad nesusivaldei g.gif bet manau, kad ir gerai g.gif

nežinau ar čia labai jau gerai pasielgiau....taip jau spontaniškai gavosi....
Nugi taip jau sunervino....iki ketvirtadienio vis kartojo kad vaikas pasidares drausmingesnis ir pan....o va čia ketvirtadieni su ta mergaite tas incidentas....o penktadieni jau jinai matai kažkaip apsivertė...viskas blogai, jokios drausmės, nieko jis čia negerėja, nesitaiso ir pan. va kontrolinį rašė o jis ne tik kad nerašė sumastęs bet ir dar triukšmavo ir kitiem trukdė.....ir vistiek ieškokitės jūs kitos mokyklos kur klasėse po 10 vaikų....nes as cia jam dabar turiu skirt daugiausia demesio....ir ne tai kad graziai snekasi o rėkia ant manes, net įsiterpt negalejau....tipo tai tegu išrašo jam vaistų ar kokį velnią....ir vėl trukdo šalia sėdinčiai mergaitei ir pan.
Tai va taip ir gavosi...kadangi ji ant manes sauke tai man nebeliko nieko kito.....Pasakiau kad zinoma kad turite jam skirti daugiau demesio nes jam tai yra labai reikalinga....kad turi sėdėt vienas(nu anot jos nėra galimybės jį vieną sodinti pirmam suole). Sako "Jūs nieko nedarot.kokia cia pazanga...jokios pazangos , jokio pagerėjimo nesimato".....nu tai ***** ji gal isivaizduoja cia kaip kokią tabletę išgert ir vaikas iškarto per mėnesį persiverčia....nu dar daug ką aš jai ten išsakiau....
Nors šiandien jau sako tikrai pasistengė ...buvo drausmingas, ir klasę padėjo sutvarkyt....tai jau jam pačiam smagu buvo tai girdėt...išsišiepęs nuo ausies iki ausies buvo....
Atsakyti
Lotavita, jei vaiks yra judrus ir nervine sistema labili, tai vanduo padeda nuimti emocini kruvi, atpalaiduoja raumenis ir kartu duoda fizini nuovargi. bent jau mano vaiko atveju vanduo buvo super ir jis patts labai mesgta maudytis. bet jis neklauso trenerio nurodymu ir delto negalime jo leisti i plaukimo treniruotes.
Del mokyklos..super, akd pasakei - dar gali besti pirstu i gydytojo nurodymus, priklauso sedeti vienam ir jei yra bedu, o mokykloje yra psichologas galite sutarti, akd psichologe per pamoka pasedetu salia ir suteiktu ta pagalbini demesi jam, kurio mokytoja dideleje klaseje negali padaryti. Siaip tai ji savo darbo nedirba ir mato tik problema..deja..pazistama man is darzelio laiku. O siaip tai tokiems vaikams labai svarbu pasijusti reikalingiems ir svarbiems, iseitis puiki su klases tvarkymu, lentos nuvalymu, reikalingu daiktu atnesimu ir pan. tada jie stengiasi padaryti gerai, o uzimtumas jiems butinas, ypac butina, kad veikla kistu.
Mums pamenu darzelyje vos ne aiskino, kad nu jus namie pakalbekit, padarykit ka nors..tai vyras irgi pasake, mes neturime tokio atsuktuvo, kuris priverztu atsipalaidavusi varzteli ir pakeistu vaika
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 09 22, 14:21)
oga..jargau..nu istverk tavo vaikas, juk turi tokia mama..tik, akd tau be galo sunku..isivaizduoju..bet manau, akd tas uzdegimas tai tikrai prie jo egrso savijautos neprisideda..vargsiukas

sunku, man stogas ažiuoja, nesuprantu, maniau kad alergija nors kiek sumažės, doh.gif o gaunasi kad ne. aišku būna, kad mažiau, bet...
gaila baisiausia dantukų, bus atvira žaizda, kaip jam sekasis ištverti nežinau g.gif
vėl su muzikos mokytoja nesutaria, pasinešė šauktuka (blogas elgesys), kiek paklausiau beno, kad vėl bereikalo jį aprėkė ir pastaba įrašė doh.gif bandysiu kalbėtis, kas nutiko g.gif

QUOTE(Lotavita @ 2008 09 22, 15:00)
nežinau ar čia labai jau gerai pasielgiau....taip jau spontaniškai gavosi....
Nugi taip jau sunervino....iki ketvirtadienio vis kartojo kad vaikas pasidares drausmingesnis ir pan....o va čia ketvirtadieni su ta mergaite tas incidentas....o penktadieni jau jinai matai kažkaip apsivertė...viskas blogai, jokios drausmės, nieko jis čia negerėja, nesitaiso ir pan. va kontrolinį rašė o jis ne tik kad nerašė sumastęs bet ir dar triukšmavo ir kitiem trukdė.....ir vistiek ieškokitės jūs kitos mokyklos kur klasėse po 10 vaikų....nes as cia jam dabar turiu skirt daugiausia demesio....ir ne tai kad graziai snekasi o rėkia ant manes, net įsiterpt negalejau....tipo  tai tegu išrašo jam vaistų ar kokį velnią....ir vėl trukdo šalia sėdinčiai mergaitei ir pan.
Tai va taip ir gavosi...kadangi ji ant manes sauke tai man nebeliko nieko kito.....Pasakiau kad zinoma kad turite jam skirti daugiau demesio nes jam tai yra labai reikalinga....kad turi sėdėt vienas(nu anot jos nėra galimybės jį vieną sodinti pirmam suole). Sako "Jūs nieko nedarot.kokia  cia pazanga...jokios pazangos , jokio pagerėjimo nesimato".....nu tai ***** ji gal isivaizduoja cia kaip kokią tabletę išgert ir vaikas iškarto per mėnesį persiverčia....nu dar daug ką aš jai ten išsakiau....
Nors šiandien jau sako tikrai pasistengė ...buvo drausmingas, ir klasę padėjo sutvarkyt....tai jau jam pačiam smagu buvo tai girdėt...išsišiepęs nuo ausies iki ausies  buvo....

labai gerai, kad viska išsakei, tuo labiau, kad tu stengiesi bendrauti ir viska darai kad vaikas pritaptų mokykloje, o mokytoja nuo savęs stumia visas bėdas unsure.gif
kaip Alchemie sako yra išvados ir turi bent jau vadovautis jomis g.gif
Atsakyti
Roga, nu aip ten jums sekasi? Kas nuajo
Atsakyti
labas rytas 4u.gif
Turiu tokią labai sunkią problemą-situaciją ir reik patarimo. Kaip jūs , mamytės, darytumėt, nes aš pilnam pasimetime verysad.gif
Nors ir rekomenduojama hiperiukams apie visus planus (renginius, keliones ir t.t.) informuoti iš anksto, mums tas niekada nepadėjo. Vaikas darydavosi tris kart aktyvesnis, jautrsnis ir nenustygdavo vietoje belaukiant "tos" dienos. Todėl mes, apie svarbius dalykus vaikui pasakom prieš pat jiems įvykstant.
Taigi. Turim bilietus šeštadieniui į Londoną. Užsakytas viešbutis. Bilietai nupirkti prieš 2mėn. Vaikas žinojo, kad galbūt važiuosim, bet nieko konkretaus. Ši kelionė dovana jam. Bet viskas priklauso nuo jo elgesio. Tiesiog, buvo paprašyta laikytis keletos taisyklių iš kurių didžiausia- stengtis mažiau atsikalbinėti. Vakar netyčia aš prasitariau vaikui, kad jau tikrai važiuosime. Visą vakarą buvo kraunami daiktai (čia vaikas krovėsi), lipama sienom ir klausinėjama "kada". Naktį jau nemiegojo, vis Londonas jam "sukosi" galvytėj. Nieko, šitą dalyką mes mokam ištverti.
Šiandien ryte baisiausiai susibarėm- nenorėjo keltis, rengtis , valgyt ir t.t Buvo piktas kaip "apsiusiota širšė". Ir kai po 150 karto buvo paprašytas rengtis, nes kitaip nevažiuos į Londoną, vaikas paskutiniai žodžiais (dar tokių nebuvau girdėjusi verysad.gif ) išdėjo mane ir tėtį į šuns dienas. Prišnekėjo baisybių ir šlykštybių. Ir net pasakė, kad galime čia jo negąsdinti nevažiavimu, nes jis gi puikiai žino, kad ir mes norim į Londoną, kad mes ten turim reikalų (tas tiesa), ir, kad jis gali šnekėti-daryti ką nori, bet į Londoną vistiek skrisim.
Ant to pykčio pasakiau, kad niekur neskrisim, ir baigta. Vaikas išėjo į mokyklą piktas ir apsižliumbęs ( dienelė laukia manęs ne iš lengvųjų verysad.gif ).
Taigi net nežinau. Į Londoną noriu ir aš, ir vyras, ir nemaži pinigai už bilietus ir viešbutį jau sumokėti. Bet jei nusileisim ar tai nebus vaikui įrodymas, kad jis nugalėjo.... Kad gali elgtis, kaip nori, vistiek mes nusileisim. Kad mes nesilaikom savo žodžio...
Gerai, galiu ir nevažiuot, bet tada... ar tai nebus per didelė bausmė vaikui .... nežinau....
Žodžiu parašiau čia daug ir nežinau ar suprasit.......
Atsakyti
Vario..siaip aukociau situos pinigus uz rsmesne ateiti..visada grasinimus reikia ispildyti..mane taip moke tiek derybu mokytojai, tiek psichologai..zodziu tai budas kaip laikyti savo liezuvi uz dantu...siuo atveju..manau, kad ateiciai, kad vaikas zinotu jog savo zodzio turi laikytis ir jis ir laikotes jus ir kita syki irgi bus taip...nu nebent pvz. gali tu vaziuoti i Londona, o vyras su sunum liktu..bet aisku, akd tau vienai nelabai noretusi vaziuoti..zodziu..as aukociau pinigus, nes tai kalba apie vaiko ateities elgesi ir sita situacija manau giliai isipaustu i smegenis, kad zodzio yra laikomasi
Tiesa uz viesbuti gali gauti pinigus atgal, tik jei per velai pranesate tai uz viena para teks sumoketi, betjei yra 24 valandos isansktinis pranesimas, jie jums pinigus sugrazinti turetu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 24 rugsėjo 2008 - 10:03
Tai va. Žinau, aš tas visas tiesas, apie bausmes, ale... Reik ir man mokytis laikyt liežuvį už dantų ir net supykus nesišvaistyti grąsinimais kurių pats negali-nenori įvykdyti verysad.gif Pinigai nebėda, bus jų. Tiesiog galvoju, ar tai ne perdidelė bausmė vaikui ir ar duos kokios nors naudos.... g.gif
Randu pateisinimų dabar jam visokių. Negali gi bausti vaiko už ligą.... nežinau....
Tikriausiai nevažiuosim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vario: 24 rugsėjo 2008 - 10:43