Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 4

ačiū roga,manau kad padalyvausiu šitoje tėmeleje group.gif nes čia aktualu ir mums.išėjo piktas mokyklon,nežinau koks griš g.gif bet kepu mūsų mėgstamą pyragą-tai gal išsilakstis tie ožiai lotuliukas.gif pas mus jei neklauso-tai kompo negauna.po dieną ar net savaitę-kolkas padeda tad būdas.tėčio labiau klauso,bet tėtis mažai užsiima vis tie darbai verysad.gif .kai pas psihologę piešė savo šeimą tai save patį didžiausią nupiešė-laiko save šeimoje svarbiausiu-taip sakė psihologė,šalia sesę nupiešė-myli labiausiai.o mus su tėčiu nuošaliau.tokiems vaikams labai daug dėmesio reikia skirti,bendrauti ramiai ir kantriai-tada išaugs geri žmonės.
Atsakyti
adriu..svarbu, kad supranti ir, kad galetum skirti to demesio..dabar paziurejau..visi mano hobiai dingo..jojimas, choras..tiesiog po darbo visas laika skirtas namu darbams, bendrai veiklai ar meno terapijai..dziugiausia man, akd vyras irgi pamazu vis daugiau ima tame dalyvauti.
Siaip labai svarbu pamokas ruosti gerai isvedintam kambaryje ir vaikui reikia anskti eiti miegoti
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2008 09 17, 21:58)
blink.gif o čia kokia nesamonė blink.gif
mano vaikas dar baisiau elgiasi pirmomis dienomis, o į ekskursija vežėsi, toje ekskursijoje benas tiek jai įvarė streso ir nervų, tai kai kalbėjomis verkėme abi. ir nieko nusišlostėme akis ir vėl pirmyn, jai vaikas bus tik baudžiamas tai jis pa jus kad ką bedarys vistiek bus blogai. o kad dėmesio nesukaupia čia juk dauguma vaikų tokio amžiaus doh.gif keistas paaiškinimas blink.gif
o kaip su išvadamis ar suregavo mokytoja, ką sakė g.gif

Nu nesivežė ir viskas....sakė "man tokios atsakomybės nereikia" ...tai dar dziaugiuosi kad su lydinciu asmeniu leido vaziuot.....bent vis pamato kazką..naudingos tos eskursijos....tik tiek kad jis pats nelabai turėjo ir turi noro į tas eskursijas vaziuot....jam neįdomu...muziejai, bažnyčios...įdomiau va kokiam stumbryne,kur buvo nuvažiavę.Ir aš pilnai jį suprantu ir man nelabai įdmu būdavo važiuot su eskursijom į kokią pvz Kudirkos ar Basanavičiaus gimtinę....
Ir tai sako mokytoja "tiek jis ten lakstė tiek davėsi"...tai aš jai ir sakau " nenorėkit kad jis būdamas toks judrus sėdėtų rankas sudėjęs....jis gi vaikas"....
O į išvadas kaip ir nesuregavo.....tai kaip ir nieko nereiškia...."jei ir šiais metais kaip pernai...tikrai šalinsim iš mokyklos ir nesvarbu mum tos pažymos, galit skustis komiom tik norit švietimo institucijoms...taip elgtis negalima ir viskas"
Išvadose parašė kad turi sėdėti pirmam suole, kad turi sėdėt vienas,kad turi būt skatinamas, ne vien peikiamas bet ir pagiriamas....duoti tokių užduočių kaip pvz nuvalyti lentą ar pan....užduotis jam pateikti papunkčiui, užvesti sąsiuvinį tėvų bendravimui su mokytoja....daugiau nebetilpo psichiatrei prirašyti ...sakė ir taip pilnas internetas medžiagos kaip su tokiais vaikais dirbama....o ir mokytojos eina į kursus tokius ir turi žinot
Tai dabar taip....sėdim pirmam suole ...ne vienas(ir pastoviai priekaištauja kad trukdo tai mergaitei šalia sėdinčiai), užvedė sąsiuvinuką, kur kiekvieną dieną rašo jo elgesį...savaitės gale paduoda man sasiuvinuką ir reikia pasirašyti kad susipažinau...(nesuprantu kokia man nauda is to g.gif )..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotavita: 18 rugsėjo 2008 - 12:53
QUOTE(Alchemie @ 2008 09 18, 09:04)
Siaip tokiems grasinimams, kad ismes is mokyklos, nors pristatyta pazyma ir turi padeti vaikui ir psichologas, ir spec. pedagogas, o ismesti neturi teises, nes vaikui privalomas mokymas ir turite teise kreiptis i vaiko teisiu tarnyba..deja..bet kol kas mokyklos tokiems vaikams nera

tai kad akcentuojama kad turi teisę išmesti....nes mes nepriklausom pagal rajoną tai mokyklai....
O as vakar pasigyriau kad geriau sekas.....
As nebesuprantu...nueinu i mokykla kiekvieną dieną...kartais net po 2 kartus....Ir negirdėjau šiais mokslo metais ko nors blogo...netgi sakė kad stengiasi kad drausmingesnis.....o vakar pasirodo....pastūmė maniškį mergaitė tai kažkaip maniškis su knyga į tarpuakį mergaitei pataikė....tai šiandien....taip atsiėmiau....kad tikrai nelaikysim....ieškokitės kitos mokyklos kur klasėse būna po 10 vaikų kokia....taip negalima elgtis...ir jau vistiek neklauso, nesistengia, nedrausmingas ir pan....
As nesakau kad jis gerai pasielgė (kažkodėl jis labai linkęs visus konfliktus sprest muštynėmis ir taip nuo mažens kažkaip). Visi visada sakydavo išaugs bet neišauga...Bet vistiek man norima įteigti kad jis is niekur nieko va ėmė ir užgavo tą mergaitę....nu vistiek kaip issiaiskinom buvo koks tai pretekstas tokiam elgesiui...Tai kam mano vaiką vieną blogiečiu padaryti....taip jis blogiau pasielgė bet ta mergaitė irgi blogai elgės.....nu ar ne taip aš mastau? Ir aš saviškiui vis kalu..."kad tu neturi teisės mušti kitų vaikų" ir šiuo atveju taip sakiau....ir atsakymas buvo "o kokią teisę turi ji mane stumdyt".....
Nu kažkaip pikta , susinervavusi ir dar visokia kitokia šiandien esu....
Atsakyti
lotavita, console.gif laikykis,labai sunku ką patart.te 4u.gif ir pralinksmėk,ryt gal geresnė diena išauš
Atsakyti
QUOTE(Lotavita @ 2008 09 18, 13:42)
Tai dabar taip....sėdim pirmam suole ...ne vienas(ir pastoviai priekaištauja kad trukdo tai mergaitei šalia sėdinčiai), užvedė sąsiuvinuką, kur kiekvieną dieną rašo jo elgesį...savaitės gale paduoda man sasiuvinuką ir reikia pasirašyti kad susipažinau...(nesuprantu kokia man nauda is to g.gif )..

tiesiog toks jausmas kad mokytoja bet kokia kaina nenori stengtis doh.gif ir atsikratyti nuostabiu vaiku unsure.gif
vat mes su mokytoja turėjome sąsiuvinuka, ir rašydavome viena kitai laiškus kieviena diena. kad ir dabar visada pasikalbame, nors jai labai sunku doh.gif
jau tfu pagaliau vėl stojasi į vėžias beno ir mokytojos ryšys. šiandiena benas pasisakė, kad ryt vežu į burnos chirurgijos klinika dėl dantų, o visi vaikai juoktis iš jo pradėjo, o mokytoja susisodino visus vaikus ir paaiškino, kad tai labai rimta liga ir būtina gydytis. tai begalo svarbu benui ir mokytoja pasistengė.
va aš uvau pritrenkta nueinu ir beno gražiausias darbas kabo blink.gif klausiu mokytojas benas pats padarė sako taip ir visiems girai, koks vaikas pakylėtas švytinčiomis akis, juk tiek ne daug reikia unsure.gif
net keiktis norisi, kai jūsų mokytoja taip elgiasi, juk jai vaika išiimsi iš visuomenės kaip jis išmoks save valdyti, elgtis pagal taisykles, kas per nesupratingumas doh.gif

QUOTE(Lotavita @ 2008 09 18, 14:10)

As nesakau kad jis gerai pasielgė (kažkodėl jis labai linkęs visus konfliktus sprest muštynėmis ir taip nuo mažens kažkaip). Visi visada sakydavo išaugs bet neišauga...Bet vistiek man norima įteigti kad jis is niekur nieko va ėmė ir užgavo tą mergaitę....nu vistiek kaip issiaiskinom buvo koks tai pretekstas tokiam elgesiui...Tai kam mano vaiką vieną blogiečiu padaryti....taip jis blogiau pasielgė bet ta mergaitė irgi blogai elgės.....nu ar ne taip aš mastau? Ir aš saviškiui vis kalu..."kad tu neturi teisės mušti kitų vaikų" ir šiuo atveju taip sakiau....ir atsakymas buvo "o kokią teisę turi ji mane stumdyt".....
Nu kažkaip pikta , susinervavusi ir dar visokia kitokia šiandien esu....

žinai kaip psichologė sakė, nėra nekaltų, jai tavo vaika išerzino ar pastūmę, tiesiog dar tavo vaikis nemoka presti kitaip problemos, jis juk hiperaktyvus juk jis taip reaguoja, reikia daug laiko, kad išmoktų valdytis. o tai begalo sunku. bet tikrai išmoks.
žinau kaip tau sunku, o labiausiai, kai nori bendradarbiauti su mokytoja o ji nenori, liūdna labai.
laikykis 4u.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif
Noriu parašyti apie agresiją ir muštynes. Tai va. Lietuvoj, mano vaikas garsėjo, kai didžiausias mokyklos mušeika. Bent kartą į savaitę, būdavau kviečiama pas mokyklos direktorę "ant klimėlio", kur mane įtūžusios "nuskriaustų" vaikų mamos bandydavo suplėšyti į gabalus.
Atvažiavus į Švediją, mano vaikas, per beveik 3 metus (vasario mėn bus 3 metai kaip mes čia) NEI KARTO su niekuo nesusimušė. Kodėl? Argi nekeista?

Ar suprantat, ką noriu pasakyti? Ne vaikas stebuklingai pasikeitė per vieną dieną. O aplinka. Niekas iš jo čia nesišaipo ir neužgaulioja. Todėl nėra priežasties gintis.
Lietuvoj, vaikas gyveno pastoviai įtemptas, pastoviam strese. Pradedant nuo besityčiojančios mokytojos, klasiokų, klasiokų tėvų (kurie eidami pro šalį vis "gražių" epitetų nepagailėdavo), kaimynų, kiemo draugų, o vakare pervargusių ir išerzintų tėvų (natūralu, kai kiekvieną dieną girdi apie savo vaiką blogus dalykus, kai negali dirbti, nes krūpčioji nuo kiekvieno telefono skambučio, kai kiekvieną užėjusį žmogų į kabinetą pasitinki, kaip potencialų tavo vaiko skundiką, grįžti namo, kaip permuštas lazda). Vaikas gyveno pastoviam dirgiklyje, pilnas pykčio, susierzinimo ir nevilties. Žinoma, tada kiekvienas, kad ir mažiausias klasioko-draugo žodelis ar net pašiepiama šypsena, buvo suprantama, kaip išpuolis. Ir kai nebesuveikdavo saugiklis, vaikas puldavo gintis.... Ir taip, beveik kasdien...

Noriu pasakyti, kad reikia šalinti priežąstis, tada neliks ir vaiko agresijos.... tačiau, kaip paskaitau čia, Lietuvoj, tas dar labai labai toli......... Gaila man vaikų......
Atsakyti
Lotavita, kaip tave suprantu..siaip is mokyklos mesti reikia tokia mokytoja...tai nera vaiku ugdymas, tai vaiku udymas..ji visai nepedagogiska, ir sitei pareiskimai tai tik noras atsikratyti problema, o ne jos sprendimas..liudna verysad.gif
Pvz. mano vaikas yra ikandes kitamvaikui delto, akd anas kalbejo pamokos metu ir trukde maniskiam susikaupti..mokytoja man tai papasakojo, bet be pykcio benervu, ji puikiai suprato, kad maniskiam susikaupti labai sunku ir tai jau buvo desperatiskas budas nutildyti kaimyna doh.gif
O va uzvakar vienas berniukas pastume mergaite, o jos slepete nuleke maniskiam i veida..mergaite atsiprase, berniukas ne, o maniskis, siaip kantrus verke 10 minuciu, nes tikrai skaudejo 9musu saldyti zirneliai apskui padejo, akd liko bemelyniu), bet i tai buvo ramiai sureaguota taip pat. Visi vaikai daugiau ar maziau uzauga su melynem..o mokytoja..as siulyciau kesiti mokytoja arba mokyla vien delto, kad tai yra beda su ja..siaip yra dar ir PPT ikurta mokykla su 6 vaikasi 9kurie turi elgesio problemu) ten dirba su vaikais mokytoja, spec. pedagoge, logopede ir psichologe, taigi beveik, po mokytoja vienam vaikui, beti ta kalse vaikai eina su rimtom bedom ir nuo 2 klases. gali pabandyti eiti i PPT ir klausti del tokios galimybes (reiktu kreiptis i psichologe Jolana Sabliauskiene), cia jei tu esi Vilniuje.
laikykis..mes visi vataip su bangom gerumo ir blogumo..be to sia savaite menulio pilnatis, tai sunki visiems emociskai.
dar, jei esi Vilniuje galiu parekomenduoti vaikui menu terapija..gal brangoka, bet tai vaiiui yra saviraiskos budas, juolab, akd en dirba su ivairiais vaikais turinciais ivairiu poreikiu..maniskiam labai patinka ten eiti.
Atsakyti
Mes Kaune.... smile.gif

Buvau užsirašius į tą PPT čia Kaune, bet nuėjus pas psichiatrę.....ir pasakius kad užsirašėm į šitą įstaigą.... sakė "oi jum visai ne ten reikia...cia visai jums netinka" ir labiausia rekomendavo šitą šeimos santykių institutą, kur konsultacija 100 Lt....Tai dar gerai kad mes Kauno r. priklausom...tai rajonam nemokamai konsultacijos ....o eisim jau į 3 konsultaciją.

Noriu kad jis eitų į kokį būrelį....išsikrautų jame...Bet jis niekur nenori...krepsini siulau...nenori,futbolą siūlau-nenori....kaip priverst jį norėt g.gif a?
Atsakyti
QUOTE(Lotavita @ 2008 09 19, 10:07)
Mes Kaune.... smile.gif

Buvau užsirašius į tą PPT čia Kaune, bet nuėjus pas psichiatrę.....ir pasakius kad užsirašėm į šitą įstaigą.... sakė "oi jum visai ne ten reikia...cia visai jums netinka" ir labiausia rekomendavo šitą šeimos santykių institutą, kur konsultacija 100 Lt....Tai dar gerai kad mes Kauno r. priklausom...tai rajonam nemokamai konsultacijos ....o eisim jau į 3 konsultaciją.

Noriu kad jis eitų į kokį būrelį....išsikrautų jame...Bet jis niekur nenori...krepsini siulau...nenori,futbolą siūlau-nenori....kaip priverst jį norėt g.gif  a?

žinok tikrai labai gerai tie sporto bureliai mūsų vaikams.maniškis iš futbolo taip nusikalęs bet linksmas pareina.pernai buvo tik 2 kartus per sav.šiemet jau 4 tai jam jau kaip ir per daug. doh.gif toks užimtas pasidarė,vos spėja,o dar mokykloj gamtininkų burelį lanko smile.gif nebenorėjo jau šiemet eit į futbolą-bet sakau reikia.nevien tik prie kompo,tai dabar vėl užsikabliavo,varžybose dalyvauja thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena visoms.čia anskčiau aš rašiau, kad mano draugė turi problemų su vaiko elgesiu, įtaria hiperaktyvumą. Gavau patarimą, kad kreiptusi į PPT (Kaune). Ji iš šeimos gydytojos gavusi siuntimą, bet tenPPT jos nepriima - kalbėjosi telefonu, atseit paprastas siuntimas netinka, reikia psichologo ar psichiatro pažymos. Bandė klasuti savo šeimos gydytojos, ta irgi nieko neusgebėjo paaiškinti. Taigi ji galutinai pasimetusi ir nebežino kur kreiptis. o problema su vaiku tikrai tikrai nemenka.
gal galite ką proitngo patarti. dėkui.
Atsakyti
QUOTE(goreti @ 2008 09 19, 13:21)
Laba diena visoms.čia anskčiau aš rašiau, kad mano draugė turi problemų su vaiko elgesiu, įtaria hiperaktyvumą. Gavau patarimą, kad kreiptusi į PPT (Kaune). Ji iš šeimos gydytojos gavusi siuntimą, bet tenPPT jos nepriima - kalbėjosi telefonu, atseit paprastas siuntimas netinka, reikia psichologo ar psichiatro pažymos. Bandė klasuti savo šeimos gydytojos, ta irgi nieko neusgebėjo paaiškinti. Taigi ji galutinai pasimetusi ir nebežino kur kreiptis. o problema su vaiku tikrai tikrai nemenka.
gal galite ką proitngo patarti. dėkui.

Nu man rods šeimos gydytoja turi siusti pas savo gydymo įstaigos psichologą ar psichiatrą....ir tas tuomet duoda siuntimą.....
tai patarimas gauti tą siuntimą....
o paskui ar PPT....ar tas kur mes lankomės ir kurį mums taip rekomendavo "šeimos santykių institutas"....netgi jei vaikas ikimokyklinio amziaus tai Kaune taip pat yra toks vaikų raidos centras.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotavita: 19 rugsėjo 2008 - 11:48