Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 4

QUOTE(Alchemie @ 2008 07 01, 08:39)
guziuk, tu nueik geriau i kokia VRC, akd pstebetu vaika ir tada hiperaktyvuma nustatys arba ne. Judrumas gali buti ne butinai del hiperaktyvumo. Zirniukai gal ir nekenkia, bet tokio amziaus vaikai siaip yra duresni, saugojimosi ribos yra svarbios, jei nejaucia ju, cia blogiau, bet kaip minejau, tai nebutinai diagnoze hiperaktyvumas ir is akies jos nenustatysi.
O ar gerai kalba tavo mergyte?

Nu dar neistaria R,bet labai graziai vaikiskai sneka wub.gif Nu bet gaila man jos verysad.gif jai visur viskas krenta is ranku,valgant,nesant... Ji pati visad begdama griuva,net vietoj stovedama sugeba nugriut doh.gif gal kam atrodys kad visi vaikai tokie,bet auga dar du pas mane,tai kaip diena ir naktis rolleyes.gif Ji kad nors 10min pasedetu vietoj,be sansu lotuliukas.gif net nakti miegodama kaip suniukas aplink paskui uodaga sukas doh.gif na kol neina i mokykla dar nieko,bet labiausiai bijau kas bus mokykloj doh.gif Nors gal ir negerai nusiteikti anksciau laiko mirksiukas.gif Va darzeli tai ja giria,sako protinga labai,ne pagal amziu visai blush2.gif bet ji tikrai pagal savo sugebejimus atrodo viresne,bet labai stengiasi viska atkartot nuo brolio friends.gif
Atsakyti
O darzelyje problemu su elgesiu ner? nes jei ji tiesiog veikli, bandyk va vandens procedura, sportine iskrova kazkokia, jei ji moka bendrauti, ziasti ir tik judesio kontroles reikia, tai vanduo labao apdeda ir nuramina ir kooridnacija lavina
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 07 01, 09:45)
O darzelyje problemu su elgesiu ner? nes jei ji tiesiog veikli, bandyk va vandens procedura, sportine iskrova kazkokia, jei ji moka bendrauti, ziasti ir tik judesio kontroles reikia, tai vanduo labao apdeda ir nuramina ir kooridnacija lavina

Su elgesiu tai manau nieko blogo,na bent jau butu pasake unsure.gif o siap tai tik pagiria blush2.gif Del vandens,tai kad ji lanko nuo gimimo baseina lotuliukas.gif tai ta diena kai buna baseine,eina 8 ryto,dar galim ramiai paguldzius pietu sulaukt kad uzmigs,o jei ne tai su pietu miegu tragedija doh.gif na bet pragulejusi valandike uzmiega,bet ateina vakaras ir vel tragedija doh.gif iki 23val prasivarto,prazaidzia... doh.gif Galvoju gal nebeguldyt pietu unsure.gif nors sunu iki 5 metu guldziau ir skaitau kad reik pailset g.gif ypac tokiai aktyvuolei smile.gif kuri ir taip visa diena lauke su broliu isbuna,laksto,karstos... Va tokio ji budo pas mane mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai zinok, esi laiminga, kad su elgesiu ner problemu 4u.gif ir jei zaisti moka, tikrai nemanau, kad butu hiperaktyvumas, tokiems vaikas sunku ir taisykliu laikytis ir viena veikla uzsiimti ilgiau. Jai reiktu kokios nors veiklos, kur daug mastymo ir judejimo.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2008 07 01, 10:53)
Tai zinok, esi laiminga, kad su elgesiu ner problemu 4u.gif ir jei zaisti moka, tikrai nemanau, kad butu hiperaktyvumas, tokiems vaikas sunku ir taisykliu laikytis ir viena veikla uzsiimti ilgiau. Jai reiktu kokios nors veiklos, kur daug mastymo ir judejimo.

Laiminga as jais visais wub.gif nu bet su kantrybe iskrenta is visu normu verysad.gif vat viena veikla ir jai sunku usimti,na 5 min ir viskas doh.gif dabar ieskau tu lavinimo sistemu,bet kai pagalvoju kad su jom reik sedeti,tai kazi kaip cia ji nusedes g.gif na bet tikiuosi geriausio aisku mirksiukas.gif o VRC pas ka kreiptis reiktu blush2.gif
Atsakyti
Kaip suprantu tu esi Paujuryje. Pradzioje siulyciau i Pedagogine psichologine tarnyba kreiptis, gal jie ka nors pasiulys, o i VRC reiktu gydytojos siuntimo ir eileje greiciausiai laukti, jei stebejimams i stacionara.
Veikla turetu buti rtokia besikeicianti pvz. ziadimas; sokineji ant vienos kojos tada parasai 1 nupiesia koja(cia ji turi daryti)
tada uzduotis pvz. pagulei ant pilvo ir skaiciuoti iki 3, tada vel paraso 2 ir nupiesia sakysim kilimeli ant kurio gulejo, tada trecia veikla ploti rankomis..t.y. sugalvoji jaiuzduotis, kurios greitai keiciasi, bet turi sistema ir svarbiausia vaika klauso nurodymu ir bando koorinuoti savo judesius. Vaikui kooridnuoti kuna norima linkme yra daug sunkiau, nei siaip dukti, nes tada veikia kiti smegenu centrai, cia kaip skaitant turi apzinti raide, sujungti garsa visa tai i skiemeni ir tada i zodi, o vien raides vardinti yra nesunku
Atsakyti
Sveikos,
is pajurio zonos isskirciau Palangos vaiku sanatorija „Gintaras“. Privaciai gal butu galima pas psichologe uzsirasyti, dar labai sauni logopede dirba. Nes Pedagogine psichologine pagalba pvz. Kretingoje pati prasciausia. Nezinau apie Klaipeda.

Mamos,
o as noreciau paklausti Jusu nuomones del mokytojos pirmos klases. Kokia ji judriam vaikui turi buti?
Ir i kokia mokykla savo vaikus leidote Vilniuje?
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2008 07 01, 07:54)
Su elgesiu tai manau nieko blogo,na bent jau butu pasake unsure.gif o siap tai tik pagiria blush2.gif Del vandens,tai kad ji lanko nuo gimimo baseina lotuliukas.gif tai ta diena kai buna baseine,eina 8 ryto,dar galim ramiai paguldzius pietu sulaukt kad uzmigs,o jei ne tai su pietu miegu tragedija doh.gif na bet pragulejusi valandike uzmiega,bet ateina vakaras ir vel tragedija doh.gif iki 23val prasivarto,prazaidzia... doh.gif Galvoju gal nebeguldyt pietu unsure.gif nors sunu iki 5 metu guldziau ir skaitau kad reik pailset  g.gif ypac tokiai aktyvuolei smile.gif kuri ir taip visa diena lauke su broliu isbuna,laksto,karstos... Va tokio ji budo pas mane mirksiukas.gif

As saviskes nei vienos neguldziau pietu miego gal nuo 1-eriu metuku g.gif kai eina i darzeli ten miega, o namuose net neguldau schmoll.gif ateina vakaras, i lovas abi tai dar pasimusa, paibara, pazaidzia, padraugauja ir uzmiega smile.gif siaip kiek matau tavo aprasyma tai tikrai ne hiper taviske schmoll.gif pagal tuos aprasus, net mano mazoji smarkesne biggrin.gif o didzioji isaugo ta smarkuma, dar aktyvi bet jau protauja, galima sudrausmint nors ir neilgam smile.gif man buvo su didziosios miegu problemu, bet mums nustate kita liga rimta, ir vaistai atstate viska thumbup.gif tikiuosi kad greitu laiku ju nebereikes 4u.gif O tau kantrybes smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Paulina,mums pasiseke, kad mokykla i kuria eina mano vaikis yra tokia, kokis norejau ir ji mums priklauso pagal vieta. As ejau jau sausi kalbetis su direktore, aiskinti, kokia mokytoja labiau tiktu, supazindinau vaika su mokyklos psichologe 9irgi nuostabia) jie pratinosi visa vasara prie aplinkos, gavome namu mokyma, pagal kuri dali pamoku dirba individualiai su mokytoja ar spec. pedagoge, o dali sedi klaseje 9piesima, kartais matematika, nes geriau sekasi) lietuviu jau vien tik individualiai, nes jam kalbos probelmos yra. mano vaikui kompleksinis kalbos raidos sutrikimas - girdimosios kalbos nesuvokimas ir socialines adaptacijos raidos sultejimas..mokyklai is naksto reikia truostis ir pristatyti visus popierius apie vaika..kad neturetu teises taves ismesti, delto, kad tavo vaikas kitoks, ir kartu, akd parodytum, jog tu nori bendradarbiauti, o ne kovoti. Kol kas mums pasiseke, kaip bus toliau nezinau..zinau tik, akd man mokslo metai tebesitesia ir vasara doh.gif
Atsakyti
QUOTE(anaja @ 2008 07 01, 20:54)
As saviskes nei vienos neguldziau pietu miego gal nuo 1-eriu metuku  g.gif kai eina i darzeli ten miega, o namuose net neguldau  schmoll.gif ateina vakaras, i lovas abi tai dar pasimusa, paibara, pazaidzia, padraugauja ir uzmiega smile.gif siaip kiek matau tavo aprasyma tai tikrai ne hiper taviske  schmoll.gif pagal tuos aprasus, net mano mazoji smarkesne  biggrin.gif o didzioji isaugo ta smarkuma, dar aktyvi bet jau protauja, galima sudrausmint nors ir neilgam smile.gif man buvo su didziosios miegu problemu, bet mums nustate kita liga rimta, ir vaistai atstate viska  thumbup.gif tikiuosi kad greitu laiku ju nebereikes  4u.gif O tau kantrybes smile.gif  4u.gif

Nu as jau nebezinau kas ji tokia verysad.gif man sesuo sako kad ji indigo vaikas doh.gif doh.gif doh.gif dar geriau cry.gif va ir dabar sedziu apsibliovus,kanrybe truko man jau cry.gif Sunus su mazaja paguldziau ir miega,o ji grazuole,gert noriu,atsigere,sysiu noriu,padare,nors katik dare,tai aisku kad tik nueit,nes lasa gal isvarvino doh.gif ir prasideda,mama mama mama,tai ta noriu pasakyti,tai ana,o as ir sokineju kokias 2 val doh.gif o jei apsibaram,tada nakti verkia ir saukia mama,zodziu nezinau ka daryt,bandziau ir ramiai sneket,tai sakau kokias 2 val ejau ir ramiai aiskunau,kol galu gale uz kampo pati apsiverkiu verysad.gif
Atsakyti
sveikos,
tikrai ir mesėjomeįmokyklalabai daug bendravau sumokytoja,sumokyklos psichologe.labaimums daug padėjo, aišku bėdų neišvengėme,kitos dar artėja.sakiau reiks prieš pat rugsėjo pirmajanueiti pas mokytoja pasikalbėti,.nes jo prasidėjusi paauglystė vedaiš proto,dar kalbakažko užstrigo.pamatysiu kąman pavyks per vasara padaryti.
mesnet vakakrais išlekiame su dviračiaispasivažinėti, pasikalbame,nu kaip jačiasi,kad stringa jo kalba,nesuprantu kas darosi,kodėl.jai nori ką nors papsakotitai taip užstringa mikčioja.
vien žo dirbame ir mes pervasara.bet jai nepavyks teks kreiptis paslogopede. man keistaatrodo viska susitvarkėme ikimokyklos kalba,kodėl ji dabar užstrigo nesuprantu?
Atsakyti
guziuk, dsbar visi vaikai indigo - jei placiau, tai jie tiesiog kitokie, kitaip priima pasauli. siaip jai reiktu labai aiskiai nubrezti ribas - dabar atsigeri, pasisioji, as tau padainuoju lopsine ir tada labanakt. tai turi buti jos konketu laikas su tavimi, nes kitu atveju ji reikalaus vis dar dar, nes neiasku, kada js turi baigtis. Maniskis irgi reikalauja, kad su juo miegociau, bet dabar (man net nustabu) pasaku dantu valytis, nieko nedato, paklausiu ar girdejai? jis sako - girdejau ir eina valytis be dar vieno paraginimo blink.gif wub.gif apsirengia pizama eina i lova..nu pastato ten salyga, akd as ateiciau pas ji meigoti ipirma auksta, bet jau dabar nebera gincu del apskritai ejimo miegoti.
Laikykis, tau su trim aisku labai daug reikia dirbti ir kantrybes tureti, bet zinok, akd is sito vaiko tu gausi 3gubai daugiau meiles ir supratimo. Buk greizta ir teisinga, tai yra vertinama ir autoritetas, ir savaime padeda geriau sutvarkyti santykius
Atsakyti