Įkraunama...
Įkraunama...

Pripratimas prie lašiukų nuo slogos

Sveikutes

Ziurau kencianciu yra daugiau, ne as viena. As jau nuo vasaros negaliu atsikratyti nosies lasiuku. Speju, kad ji man uzsikisusi nuo sauso oro, ir ciaudulys pasitaiko. Naudoju Xymelin. Diena kai bunu darbe purskiuosi kelis kart, namie vakare pries miega, ir nakti kartais tenka atsikelti, kai jau neturiu kuo kvepuoti. Naudoju ir vandeni, ir aliejuka, niekas nepadeda, arba reikia laiko, kol aliejus isigers g.gif

Sekmes visoms, ir linksu nauju lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2008 12 27, 23:06)
Mano problema labai panasi - sloga. Truputi daugiau nei pusantru metu trunka. Kasdien sloguoju, bet ne istisai. Buna, kad per diena sunaudoju 1 servietele, o buna, kad ir pakelio neuztenka... Kartais ir kraujas is nosies pradeda begt. Jokiu laseliu nuo slogos nenaudoju, nes pameginau ir nepadejo. Buvau nusipirkus tableciu nuo slogos, bet irgi nieko. Buciau labai dekinga, jei kuri atsakytumet i siuos klausimus:
- pas koki gydytoja reikia kreiptis, kai sloga labai ilgai trunka (laringologa, alergologa ar ka?)?
- kokie tyrimai atliekami? Skausmingi? (itariu, kad laringologas gali ka nors i nosi sukist, o tai jau skaudes?)
- ar tyrimai pas alergologa gali buti mokami? Jei taip, kiek jie apytiksliai gali kainuoti?
- ar kam pavyko VISISKAI atsikratyti tokios ilgalaikes slogos?
Protu suvokiu, kad reikia kreiptis i gydytojus, bet dabar jau geda, kad taip ilgai nesikreipiau  blush2.gif

Aga ir man tas buvo 3 metus daviaus su tom slogom ir lor ir kitais, pasirodo man alergija buvo mano naminiam gyvūnui (katinui ir ciuckiui) kai išsikėliau gyvent nuo tėvų praėjo

QUOTE(piku_dama @ 2008 12 31, 12:27)
Sveikutes
Naudoju Xymelin. Diena kai bunu darbe purskiuosi kelis kart, namie vakare pries miega, ir nakti kartais tenka atsikelti, kai jau neturiu kuo kvepuoti.

aš ir buvau nuo jų priklausoma iki nupušimo, kaip kokia maniakė, bet MB atėmė ir sukavojo, kankinaus gal pusę metų - sakiau ir išprotėsiu, ir nežinau ką padarysiu, ir dar uždusiu naktį ir įsivaizduokit dar biški gyva ir jau gerėja, bet nosę plaunu su vandeniu kasdien, ir dar su kokiu vazelinu patepu (viduj) nes sausa, bet tikrai reik pastangų doh.gif

Sėkmės visoms! Ir laimingų Naujų!
Atsakyti
Nesitikėjau bet per google radau ir čia tokią temą. Gaila kad ne aš viena tokia narkomanė verysad.gif
Pripratau jau antrą kartą. Pirmą kartą gėriau antibijotikus, gėriau clarinaze ir purškiausi flixonase. Pasikankinau galimą sakyt tik porą dienų, ir pradėjau kvepuoti "pati". Flixonase naudojau pastoviai, ne kiek naudojau kiek nešiojausi visur, nes man tai pakeitė olynth otrivin. Bet žodžiu buvau tapus nepriklausoma.
Kada peršalau ir susirgau stipriu bronchitu, dar prasidėjo sloga, sunku jau buvo kvepuoti nuo bronchito, tai dar ta sloga, tai ir įsipurškiau. Kaip įsipurškiau turbūt jau praėjo pusantrų metų doh.gif
Žodžiu, šiandien važiuosiu į vaistine clarinaze, flixonase turiu, bandysiu vėl mest verysad.gif gal atsikankinsiu per savaitgalį o ant darbo dienų gal jau pagerės verysad.gif
Atsakyti
mano vyras turi tokia priklausomybe... ir jau 4 metai! nosis uzsikimsusi nuolat, i diena 2-3 kartus purskiasi vaistu. Naudoja visokiausius - Olyth, galazolina, Vibrocil, ivairius aliejinius... pirmiausia mastem alergija, bet nerandam nuo ko. Gydytojai sako, kad kreiva nosies pertvara, bet del to "gal" nesinori operuotis, o jei ne??? vasara gal kartais ir lengviau, bet vistiek be vaistu niekur.. nezinau ne ka ir daryti? slepti vaistus ir sakyti, kad kankintusi nakti be miego neprakvepuodamas?... blink.gif
Atsakyti
Tegu pabando pagal mano "recepta"

Pacituosiu ankstesni posta,tingiu is naujo rasyti, o temos turbut neskaitete.

Noriu pasigirti - jau menesi nesilasinu

O nustojau lasintis labai paprastai, ikvepe mane Jurgeles patarimas, tik as, skirtingai nei ji, lasinausi i viena sverve ta prakeiktaji galazolina, o i kita - nieko, jokiu juros vandenu, jokiu kitu lasiuku.

Pradzioj buvo labai neiprasta, is ipratimo, automatiskai kartais i abi snerves - makt po lasa, bet paskui ipratau tik i viena, tai p dariau dvi savaites, kvepavau tik per ta snerve i kuria buvo lasinami lasai, ir tada pajutau, kad antroji, nelasinamoji snerve pradeda atsileisti, tada po truputi apskritai nustojau lasintis, ir stai jau menesi nebevartoju visai. Nors lasiukai dar vis po ranka, rankinuke taip pat, del visa pikto, nes mane be ju anksciau apimdavo panika

Zodziu, parasiau cia kaip anonimine alkoholike

Tai va, dabar kvepuoju tikrai neblogai, kartais viena snerve lyg ir uzgulus, bet didelio diskomforto nejauciu, o siaip viskas labai gerai.

Rekomenduoju ir kitoms priklausomoms nuo lasiuku ismeginti ir pasveikti

Man tai net nesitiki, kad tai jau pabaiga, vis laukiu "atkrycio", nes tiek metu lasinausi ir neradau iseities, o cia taip viskas paprastai issisprende
Atsakyti
Mano mama daug metu lasindavo galazolina.
Tai buvo kosmaras, jei kur isvaziuodavo ir pamirsdavo ji, jai stresai prasidedavo, kvepuoti negaledavo.
O po to kazkas atsitiko, ji isvaziavo i kelione, pamirso lasus, bet sako jai ir neprireike, grizo, viskas ok. Nuo to laiko nebelasina thumbup.gif
As galvoju, kad tai ne kelione, o oro valytuvas jai padejo. ax.gif
Atsakyti
biggrin.gif smile.gif sveikutes as be galazolino gyventi negaliu be lasu kaip ir minejot ximelino oj sunku....as jau nuo kokiu 15 metu su tais lasais gyvenu buvo viena karta atpratau paskui vel kaip narkotikai biggrin.gif blogai aisku blogai visos zinom...bandziau atprasti nesilasinti pora paru iskenciau tik dvi ....
Atsakyti
Jazau bet kiek mūsų daug vis dėl to, ir kaip dėl to net graudu darosi verysad.gif
Aš kitą kart pagalvoju, kodėl leidžia tuos prakeiktu vaistus pardavinėt??? gun_rifle.gif gun_rifle.gif gun_rifle.gif ir dar pavadinimas vaistai, grynas narkotikas, kaip kad kokainas ar heroinas, poveikis kitoks, bet pripratimas tai toks pat verysad.gif
Atsakyti
jungiuosi i gausu jusu buri lotuliukas.gif doh.gif
as irgi jau tris metus kazkur, periodiskai naudoju tuos lasus. ta prasme buna menesi normaliai galiu kvepuot (paprastai po apsilankymo pas lor ir antibiotiku dozes) ir po to vel prasideda doh.gif kaip tik manes negyde doh.gif ir antibiotikais (sumamed padejo labiausiai) ir cirrus'a geriau (cia pseudoefedrinas), po to jie pradejo neveikt, geriau aktifed'a, dar purskiau kazkoki purskala i nosi (nebeprisiminsiu pavadinimo, 50 litu kainavo mazutelis buteliukas), tada purskiau Beconase (sitas pernai metais buvo ilgam padejes g.gif ), be viso to dariausi alergijos testus du kartus - pirma karta rode alergija zoliu misiniui (ziemos pradzioj blink.gif ) antra karta pavasariop nerode jokios alergijos.. o nosis kaip uzsikisus taip uzsikisus doh.gif kiek ivairiu vaistu antihistamininiu sugerus esu jau nei prisiminsiu nei suskaiciuosiu doh.gif
beje, man visi tie nosies uzgulimai prasidejo po gimdymo g.gif iki to laiko gyvenime nieko panasaus nebuvo schmoll.gif
kaip gydytis ar atprast - nepatarsiu doh.gif as ivaldziau savo technika - uzgula, pas lor, gaunu cirrus arba pati perku aktifeda (zinoma tuo paciu lasinu ir lasus), taip pat purskiu beconase, gal dar kokius vaistus naudoju, neatgaminu dabar taip greitai unsure.gif pastaraji karta (pries menesi) geriau antibiotikus kartu su visu tuo isvardintu papildomu gydymu. kolkas iki dabar gerai, tfu tfu tfu blush2.gif

tiesa, mano bedradarbe (kuriai beje irgi pastoviai nosis uzsikisus lotuliukas.gif ) siule isbandyt toki namini recepta - i sauksta aliejaus isspaust cesnako sulciu ir tuo tirpalu tept nosies vidu. nezinau ar konkreciai sitas budas padejo, bet paskutini karta kai ji naudojau, kvepuoti tikrai lengviau pasidare rolleyes.gif
Atsakyti
Senai cia niekas nebesilanko ziuriu smile.gif per google suradau sita temele.
as su sloga bedu turiu jau daugiau nei 10m, irgi naudodavau visokius lasus, purskalus, bet siaip kasdien nenaudodavau kaip cia jus daugelis smile.gif bet sloga turiu praktiskai nuolatos ir ciaudau, ir asaroja akys, kartais bega kaip vanduo, kartais nustoja. dukart alergija tyriaus, ir nieko neranda verysad.gif
dabar laukiuosi, tai panaudoju tik ta euphorbium (ar kaip ten rasosi) bet nelabai jis padeda. kai i lauka iseinu, atrodo, geriau pasidaro.
galvoju gal irgi kreiva pertvara, bet niekada niekas nesake, kmuk ziurejo LOR, bet nieko nesake apie tai, tada kaip tik kazkaip buvau nustojus sloguoti, nes naudojau flixonase, bet paskui ir vel tas pats. nezinau kur cia ta mano beda ir niekas negali padeti.laukiu, kol nestumas baigsis, gal ka reikes vel ieskoti
Atsakyti
Be lasiuku nakti negaliu gyventi jau 10 metu.Diena nieko: paciaudau bet prakvepuoju.Buvau visur: ir pas alergologus, LORus.Santartiskese loras liepe operuotis, bet kad niekaip nesiryztu, bijau... idomu ar kam padejo tokios operacijos
Papildyta:
dar norejau paklaust, kas cia per vaistai fliksonase? neteko vartoti, o daugelis raso, kad padeda. Cia lasiukai ar geriami? kiek kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(muni33 @ 2009 06 09, 12:21)
Be lasiuku nakti negaliu gyventi jau 10 metu.Diena nieko: paciaudau bet prakvepuoju.Buvau visur: ir pas alergologus, LORus.Santartiskese loras liepe operuotis, bet kad niekaip nesiryztu, bijau... idomu ar kam padejo tokios operacijos
Papildyta:
dar norejau paklaust, kas cia per vaistai fliksonase? neteko vartoti, o daugelis raso, kad padeda. Cia lasiukai ar geriami? kiek kainuoja?

Flixonase http://vaistai.lt/in...com_vpcomponent
Atsakyti