Įkraunama...
Įkraunama...

Pripratimas prie lašiukų nuo slogos

QUOTE(haifa @ 2008 01 16, 21:49)
As daug metu esu priklausoma nuo galazolino,buvau numetus,tik kai nescia buvau,nenorejau pakenkti vaikiukui,tai pirmus 2 menesius naktim dusau,irgi sienom laipiojau doh.gif trecia menesi pradejau visai neblogai kvepuoti,o kazkur penktam menesi kvepavau normaliai..tai va pagimdziau, pamaitinau vaikiuka ir suslogavau,tada vel ant galazolino sedau doh.gif  mano tevas narkotikais vadina..bandysiu ir as mazinti vel.. doh.gif

as galazolina naudojau gal 5 metus. Niekaip neprakvepavau...Koks siaubas, kai ziema vasara pro nosi prakvepuot negali, o nakti pamiegot.Tai lasinau lasus, o ka daryt. O viskas prasidejo nuo bjaurios slogos. gydziausi ilgai pas loristus, ir kruva pinigu vaistams visokiems isleidau. nieko - nulinis rezultatas. Kai tapau nescia - kazkaip sloga praejo ir tfu tfu tfu tikiuosi nebesesiu ant tu lasiuku.
Atsakyti
QUOTE(irce @ 2008 01 14, 16:57)
Turėjau labai ilgą slogos ir "sėdėjimo ant vaistų (ne tik lašiukų)" stažą (apie 15 m.)
Dabar gi, jeigu ir užklumpa retkarčiais mane sloga, ji trunka 2 d. ir atsitraukia be vaistų.
Tačiau tam aš padėjau nemažai pastangų.

Labai visos laukiam, kad pasidalintumete sava patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irce @ 2008 01 14, 15:57)
Turėjau labai ilgą slogos ir "sėdėjimo ant vaistų (ne tik lašiukų)" stažą (apie 15 m.)
Dabar gi, jeigu ir užklumpa retkarčiais mane sloga, ji trunka 2 d. ir atsitraukia be vaistų.
Tačiau tam aš padėjau nemažai pastangų.

Na, štai, pagaliau suradau laiko pasidalinti savo patirtimi blush2.gif

Sloga mane kankino dėl elementarios priežasties-esu alergiška, bet pradžioje aš šio dalyko nežinojau, o ir gydytojai nė neįtarė unsure.gif

Vienu metu bandžiau kreiptis į LOR gydytoją, išrašė man tokių gaminamų lašiukų ir tepaliuko (tepalas buvo su hormonais ir antibiotikais, o lašiukai iš tos pačios serijos, kaip ir galazolinas, tiktai ne fabrikinės gamybos). Po šio gydymo pirmąkat po daugelio metu vėl pajutau subtilius kvapus (buvo vasara, atostogavau Dzūkijoje prie ežero - ir, savo nuostabai, jutau žydinčių čiobrelių kvapą)..

Bandžiau ir homeopatiją. Gan gerai padėjo Euphorbium compositum purškalas į nosį, bet aš jį vartojau beveik nuolat visą šaltąjį sezoną (ruduo-žiema-pavasaris).

Dar po keleto metų (visos problemos su nosimi, žinoma vėl buvo sugrįžusios ir dar aštriau, jau nuolat "sėdėjau ant galazolino"), kai jau iki gyvo kaulo įgrįso taip gyventi, kai komplikacijos (sinusitai, bronchitai-ilgi geriamų antibiotikų kursai) sekė viena kitą ir buvo vis stipresnės, nutariau "spausti" šeimos gydytoją, kad ką nors darytų. Nusiuntė pas alergologą. Nuo ten ir prasidėjo sveikimas.
(Svarbias kraujo rodiklis, kuris leidžia įtarti alergiją, yra eozinofilai-jeigu jų kraujyje yra daugiau už 4 (šį rodiklį galima pamatyti iš paprasto kraujo tyrimo, tereikia tik pasiklausti, ar jūsų poliklinikoje bendrame kraujo tyrime nustato eozinofilus). Galutinai patvirtina alerginę slogos kilmę alergologas, padaręs nosies sekreto (išskyrų) tepinėlį - ten taip pat randa daug eozinofilų).

Alergologė apart geriamų priešalerginių vaistų man paskyrė ir hormoninį purškalą į nosį (jų yra bent 3 rūšys, nėra didelio skirtumo, kurį vartoti, man skyrė Flixonase). Tai va, po ilgalaikio galazolino vartojimo, būtent tas hormoninis purškalas sutvarkė nosies gleivinę taip, kad ji nebūtų užburkusi ir galėčiau prakvėpuoti.
Kartu konsultavo dar ir LOR gydytoja, atrado vienoje iš nosies daubų polipus, primygtinai siūlė operuotis, kol dar galima atlikti mikrooperaciją (gąsdino, kad, jei uždelsiu, po kokio pusmečio jau gali tekti daryti didesnę operaciją su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis-randai ir t.t.). Operacijos atsisakiau, tai vyko prieš gerus 5 metus.

Vėliau aš pradėjau lankyti jogą, išmokau jogiškai plauti nosį druskos tirpalu (ir ne tik išmokau, bet ir įvedžiau šią procedūrą į kasdieninių higienos priemonių būrį, na, panašiai kaip valytis dantis biggrin.gif ). Beje, tie juros druskos purškalai, kuriuos parduoda vaistinėse, taip gerai nosies neišplauna, joginis metodas kur kas pigesnis ir efektyvesnis, tik nepatogus, kai esi ne namie. Žinoma, nosies plovimo procedūra yra tik fizinis veiksmas, man ženkliai padėjo dar ir mąstymo pokyčiai, kurie paprastai anksčiau ar vėliau įvyksta, pradėjus dvasines praktikas.

Beje, susiradau savo alergenus (deja gydytojai dažniausiai nepajėgūs tų alergenų surasti, čia reikia savistabos), pradėjau jų vengti.

Visos šios pastangos dabar man leidžia nebenaudoti nei vaistų, panašių į galazoliną, nei hormoninių purškalų, nei priešalerginių geriamų vaistų, kurie "ėda" arba kepenis, arba inkstus.
Jeigu kartais puola slogelė, tiesiog prasiplaunu nosį su druskos tirpalu ne vienąkąrt dienoje, o daugiau, ir ji atsitraukia. Na, jeigu tiksliai žinau, kad sloga pasileido dėl to, kad negalėjau išvengti alergeno ir gan ilgai buvau netinkamoje aplinkoje, išgeriu vienkartinę dozę priešalerginių vaistų.

Iš viso šio ilgo postringavimo galiu padaryti trumpas išvadas-efektyviausiai atprasti nuo "galazolininių" lašų padeda hormoniniai purškalai, kuriuos būtinai turi skirti gydytojas (LOR arba alergologas). Tačiau net ir po šio gydymo išlieka nemaža galimybė sugrįžti slogai atgal. Būtinai reikia ieškoti priežasties arba (ir) keisti savo higienos įpročius (galbūt kai kurioms iš jūsų pakaks tik įprasti kasdien prasiplauti nosį, kaip kad valotės dantis).
Atsakyti
o tai kaip ten tą nosį plauti? blush2.gif
jeigu jau tie druskos tirpalai iš vaistinės neišplauna gerai...
Atsakyti
QUOTE(Paramparara @ 2008 01 14, 13:44)

Dar geriau butu, jei atsirastu nors vienas zmogelis, kuris turejo tokia priklausomybe nemaza meteliu kruva ir tos priklausomybes atsikrate, butu labai idomi jo patirtis.
Bet, deja, kol kas tokie neatsiliepe verysad.gif

Mano mama turėjo tokią priklausomybę kokį 30 metų doh.gif ir žinot kaip atsikratė - OGI NETEKO UOSLĖS ir išsigandus metė, bet kad va, po laiko... uoslė tai neatsirado ir nebeatsiras verysad.gif
Aš pati irgi gerokai piktnaudžiavau galazolinu (apie 5 metus) bet kai mamai dingo uoslė persigandau taip kad dabar kai ir sloga jokių vaistų neimu tik juros vandenį schmoll.gif
Taigi merginos , susiimkit, kol laikas blink.gif
Atsakyti
Aš irgi buvau priklausoma nuo lašiukų kokius metus laiko. Jau net nežinau kiek gydytojų mane apžiūrėjo ir visų nuomonės skirtingos buvo, vieni siūlė operuotis, kiti gydytis žolelėm visokiom. Žodziu, esmė, kad niekas nepadėjo. Lašinau dieną naktį ir visur su savim turėdavau lašiukus. Ir tik paskutinis aplankytas gydytojas pasakė, kad turiu vienintelę išeitį - nutraukti lašinimą tuoj pat ir kentėti keletą dienų be lašiukų. Sako tik taip tau pasibaigs ta sloga ir lašinimai. Iš tikro tai aš juo nepatikėjau, bet nusprendžiau pabandyti. Žiauriai sunku buvo pirmą dieną, net neišėjau į mokyklą, kaip žuvis gaudžiau orą biggrin.gif Ir ką gi, nepatikėsit manim, bet šitaip iškentėjus visą dieną, man prieš naktį pasidarė geriau, netgi galėjau vos vos įkvėpti oro pro nosį. Naktis, aišku buvo sunki, bet užtai kitą dieną jau beveik laisvai kvėpavau pro nosį. Labai keistas metodas, bet man tik tai padėjo. Nuo to laiko jau praėjo gal kokie šeši metai, bet aš vis dar vengiu lašiukų, bijau, kad jeigu vėl įsilašinsiu, tai vel tapsiu priklausoma.
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2008 01 21, 17:36)
Mano mama turėjo tokią priklausomybę kokį 30 metų doh.gif ir žinot kaip atsikratė - OGI NETEKO UOSLĖS ir išsigandus metė, bet kad va, po laiko... uoslė tai neatsirado ir nebeatsiras verysad.gif
Aš pati irgi gerokai piktnaudžiavau galazolinu (apie 5 metus) bet kai mamai dingo uoslė persigandau taip kad dabar kai ir sloga jokių vaistų neimu tik juros vandenį schmoll.gif
Taigi merginos , susiimkit, kol laikas blink.gif

As penkiolika metu lasinuos, bet pastebejau atvirkstini efekta, uosle pas mane kaip pas suni lotuliukas.gif

Irce, aciu, kad pasidalinai savo patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paramparara @ 2008 01 25, 13:31)
As penkiolika metu lasinuos, bet pastebejau atvirkstini efekta, uosle pas mane kaip pas suni lotuliukas.gif

Matyt pirmus 15 metelių gerėja, o kai dar penkiolika atlašinsi, kaži kaip bus g.gif (nu neduok dieve, aišku) unsure.gif
Mano uoslei tai truputį pakenkė ir tie keli metai g.gif visiškai nedingo, bet subtilesnių kvapų ir nebepagaunu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(irce @ 2008 01 21, 13:07)

Alergologė apart geriamų priešalerginių vaistų man paskyrė ir hormoninį purškalą į nosį (jų yra bent 3 rūšys, nėra didelio skirtumo, kurį vartoti, man skyrė Flixonase). Tai va, po ilgalaikio galazolino vartojimo, būtent tas hormoninis purškalas sutvarkė nosies gleivinę taip, kad ji nebūtų užburkusi ir galėčiau prakvėpuoti.
Kartu konsultavo dar ir LOR gydytoja, atrado vienoje iš nosies daubų polipus, primygtinai siūlė operuotis, kol dar galima atlikti mikrooperaciją (gąsdino, kad, jei uždelsiu, po kokio pusmečio jau gali tekti daryti didesnę operaciją su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis-randai ir t.t.). Operacijos atsisakiau, tai vyko prieš gerus 5 metus.

Man irgi israse Flixonase, praejo 10 dienu kai ji naudoju, ir laisvai kvepuoju thumbup.gif o pries tai kokius 5-6 metus negalejau uzmigt be lasiuku, ypac kai prasidedavo ruduo, iki pavasario, o kartais ir vasara. Bet ziema tai ne kas.. tikiuosi kai baigsiu naudoti, neprireiks vel lasintis, nes buvau uzvakar kad paziuretu LOR, tai sake matosi, kad kvepuoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paramparara @ 2008 01 08, 17:36)
Perskaiciau neseniai straipsni apie pripratima prie lasiuku nuo slogos.
Anksciau maniau, kad as viena tokia nelaimele.
Atsiliepkit prasau kas turit ar turejot ta priklausomybe, kaip jos atikratet?
As priklausoma jau ne vienus metus ir taip nusibodo, norisi viena karta padeti taska sioje istorijoje ir atsikratyti nuolatinio lasinimosi.

Patarciau nusipirkto gera, kokybiska oro drekintuva ir nuolat juo drekinti patalpas.
Atsakyti
QUOTE(com @ 2008 01 26, 11:26)
Patarciau nusipirkto gera, kokybiska oro drekintuva ir nuolat juo drekinti patalpas.

Aciu, bet nemanau kad tiks, nes pas mus ir taip per dregna namie, mes be dregmes surinktuvo neissiverciame.
Atsakyti
turejau ir as problemu su lashiukais nuo slogos...kazkada seniai Sanorin,toks baltas pienelis,lasindavau,kazkaip automatiskai ryte atsikelus ipilu,vakare pries miega.man taip isede nosies gleivine,kad ejau pas LOR gydytoja,nes pastoviai begdavo is nosies kraujas,nors ju jau ir nebenaudojau.

o neperseniausiai puse metu laiko palashindavau Vibrocil doh.gif taip pripratau prie ju,kad vakarais ir naktim beda budavo.isitaisau gulimoj padety ir uzsikemsa nosis.tai lasinau lasinau,po to pastebejau,kad as nieko neuzuodziu unsure.gif mazinau dozes,kol visai nebelasinau.bet uosle po truputi grizo,mano laimei cool.gif vaistai nuo slogos-tikri narkotikai unsure.gif
Atsakyti