Įkraunama...
Įkraunama...

Pripratimas prie lašiukų nuo slogos

QUOTE(Dolitukeee @ 2011 07 03, 17:41)
oi as ir turiu sita zaraza  doh.gif niekaip nepavyksta atsikratyti priklausomybes...  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif Sudafed naudoju gal kokius metus.. ir prasidejo viskas nuo paprastos slogos... paskui ta sloga dingo, atsirado nosies uzgulimas naktimis. Tai dazniausiai naudojau tik pries miega.. kazkaip kai bunu vertikalioje padetyje nosis yra tik siek tiek uzgulusi, bet tik atsigulu, viskas - tragedija. Tikrai kaip du sandarus kamstukai ikisti i nosi. doh.gif  doh.gif
Taip isitaisiau ir letini sinusita.. sugeriu antibijotikus- baigiasi skausmai skruostuose, bet nosis vis tiek uzgulusi  verysad.gif  verysad.gif
Bet siandien pasiryzau galutinai. nes vakar net nosies pertvara pradejo skaudeti.. jau matyt per daug cia man ju doh.gif  doh.gif  nuejau i vaistine, tai pasiule kazkokia naujove PREVALIN vadinasi, jame nera atihestaminu ir steroidu.. ir nesukelia priklausomybes. jie nuo alergijos.. zoliniai.. bet sake turetu sumazinti nosies uzgulima.. pamegsinsiu..  blush2.gif

Ir kaip jie jums ar atkemša? Aš tai bandžiau verstis su jūros vandeniu, bet tik dar labiau man užgula... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 07 liepos 2011 - 07:33
QUOTE(*Liepa18* @ 2011 07 07, 06:32)
[size=1][/size]

Ir kaip jie jums ar atkemša? Aš tai bandžiau verstis su jūros vandeniu, bet tik dar labiau man užgula... g.gif

Viena puse atkisa visiskai thumbup.gif bet kita vis tiek uzgulusi g.gif ir keisciausia kad atkisa ta kur skauda.. kai grisiu lietuvon reikes nueiti pas LOR. gal galit rekomenduoti koki gera Kaune? 4u.gif
Man jusos vanduo taip pat tik dar labiau uzkisdavo. va tada tai ziopciodavau kai zuvis doh.gif
Atsakyti
geguzes men. geriau 10 dienu kortizona, ir kt. vaistukus nuo alergijos viso 2menesius, padejo mest tuos bjaurius lasus. noris atsistate taip kad diena visiskai laisvai galejau kvepuoti, nakti su juros vandeniu gana neblogai. bet visiskai atsistatyt neatsistate..gydytojas sake reikia laiko- atsistato tik per menesius. kentet galima buvo..ipratau miegot ant aukstu pagalviu
rugseji uzejo sloga ir vel uzkibau menesiui. dabar vel nutraukiau. igersiu 5 -6 kortizono tabletes ir tiek pat tableciu nuo alergijos, jau iskart po 2d. kvepuoju gerai diena, o nakti puse velnio-puse nakties per burna, puse nakties per 1 skyle.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 13 spalio 2011 - 20:01
Mano draugas daug metu vargo su sloga ir be lasiuku ir nosiniu niekur. Ju buvo visur, kiek mano kiek jo masinoje, namie, striukiu kisenese.. nu vien zo..
Bande seimos gyditoja gyditi - trumpam apslopino ir vel viskas isnaujo. Bande LOR tai jau konkreciai istyre kokie virusiai ir pritaike gydima - kol leido vaistus tol gerai, tik nustojo ir vel isivaziavo sloga, sake jog beliko operacija. Jau neiskentes paparse i Klaipeda ir pateko pas saunu LOR gyditoja beroc Zdorovec smile.gif Jam paaiskino jog per lasiukus jam visa gleivine isburkusi ir lasiukai tik dar labiau kenkia ir neleidzia isisivalyti gleivem. Todel pirmas gydimas buvo nuraminti gleivine. Tai jam kelis kartus tieisia i nosi leido vaistus (kiek prisimenu tie vaistai leidziami ir i sanarius) Kiekviena karta suleidus tuos vaistus jam kokias kelias valandas begdavo is nosies gleives (valesi) ir jau galedavo ramiau gyventi.
Tai tas saunuolis daktarelis griztai isake jokiu lasiuku, tik ekstra atveju aliejinio pagrindo.
Ir dar pries 1,5 m ismoko plauti nosi - tuomet ir baigesi galutinai visu lasiuku istorijos.
pasidalinsiu su visais - labai tikiuosi, kad pades:
Reikia i 0,5l vandens kambario temperaturos arba siltesnio, ideti 1 nubraukta arbatini sauksteli juros druskos (tik ne akmens!), ismaisyti.
Ipillti i tam skirta indeli (ispradziu naudojom senus molinius arbatinius, kaip seniau mociutes issitraukusios is servizu plikydavo arbatas. Bet kadangi ten dide skyles - uzidedavom soske su nedidele skylute). Tuomet pasilenkti ir pasukti galva i sona (lyg noretumet sau i peti pasiziureti)virs praustuves ir pili i virsutine snerve, o per apatine visas druskos tirpaliukas isbega, kita vandens dali pilti per kita snerve (kvepuoti per burna smile.gif). Pabaigus procedura, butina pasukinejant galva kantriai viska ispusti.
Po pirmu kartu gali atrodyti, jog kaip tik suaktyvejo sloga, bet tuomet prasideda valymas.
PASTABA: sio plovimo negalima naudoti, kuomet jau prasidejo puline sloga, jau paveluota.

Butinai isbandykit ir atsisveikinkit su lasiukais, kurie tik kenkia musu nosytems.
Atsakyti
As irgi turiu sita bedanegaliu prakvepuoti per nosi,ypac nakti.O kur ta juros druska gauti?Nes jos buna ir i vonia ir dar visokiu.Dar internete atradau,kad sinusita gydo su akupunktura ar lazeriu.Tik nezinau kiek ten tu seansu reikia.
Atsakyti
Kad uzbegtumete visokioms baisioms slogoms uz akiu paprasciausias muilas daro stebuklus. Imate smiliu pirsciuka gerai pamuoluojate ikisate i nosi ir ismuoluojate ertme, ir nuplaunate pirsciuka, ir su vandeniu su pirsciuku isplaunate ismuoluotas nosytes ertmeles. Vualia, nuostabus rezultatas!

beabejones is pirmo karto nepades, bet pabandykite pora trejeta dienu ir pamirskite ka reiskia varginanti sloga:)

Sekmes!

Ir nieko nekainuoja ir jokiu lasiuku.

As asmeniskai dar naudoju juros druska kasdieniam praplovimui, nes anksciau visa ziema negaledavau nieko uzuosti. O dabar jei pasigaunu sloga nu maximum kelios dienos ir viskas. Man tai tiesiog nerealu!

jokio salutinio poveikio, jokio pripratimo;)

P.S. joks gydytojas tokiu elementariu priemoniu, man niekada nebutu patares, juk tai nemokama ir efektyvu....smile.gif
Atsakyti
Aciu uz patarima.emiau ir pabandziau.Ziuresiu koks bus efektas,nes nosis uzpuolusi ne viena desimtmeti.Dabar jau pradejau ciaudeti,matysim kaip seksis
Atsakyti
QUOTE(Paramparara @ 2008 01 14, 14:44)
Jo, klubas butu gerai smile.gif

Dar geriau butu, jei atsirastu nors vienas zmogelis, kuris turejo tokia priklausomybe nemaza meteliu kruva ir tos priklausomybes atsikrate, butu labai idomi jo patirtis.
Bet, deja, kol kas tokie neatsiliepe verysad.gif

Taigi jau atsikračiau mirksiukas.gif
QUOTE(Jolete @ 2008 02 18, 14:38)
Labas, turiu ir as sita beda. Lasinuos xylometazolino grupes (galazolinai, otrivinai, ximelinai ir t.t.) lasus jau beveik 10 metu. N kartu gydziausi Fliksonaze  arba Beconaze purskalais plius prie Fliksonaze gerdavau Cirrus arba Clarinaze kapsules. Deja, issigydydavau tik iki sekancios persalimo slogos. Bandziau tiesiog nelasinti nieko, prasikankindavau po kelias savaites ir nieko. Beje, nosies pertvara jau isoperuota. Gruodzio men buvau pas LOR tai sutarem del operacijos, reikia operuoti kriaukles. Sake jeigu nebepadeda Fliksonaze ir Clarinaze, tai belieka chirurginis gydymas. Tai va, laukiu pavasario ir operacijos.
P.s. druskos tirpala geriausiai namuose pasidaryt; 1 arbatinis saukstelis rupios druskos i virinto, atvesinto vandens stikline ir su paprastu svirkstu. Bet as su druskos tirpalu plaunu tik tada kai buna sloga.

Vis tik susilaikiau nuo operacijos, dar kartą pabandžiau Fliksonazę ir viskas baigta. Jau daugiau nei metai man lašiukų nebereikia.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 03 11, 16:15)
Vis tik susilaikiau nuo operacijos, dar kartą pabandžiau Fliksonazę ir viskas baigta. Jau daugiau nei metai man lašiukų nebereikia.

N kartu gydziausi Fliksonaze arba Beconaze purskalais plius prie Fliksonaze gerdavau Cirrus arba Clarinaze kapsules

O tai jūs ėjote pas terapiautą ir jis jums tuos vaistus išrašė ar siuntė pas LOR?
Pas mane prieš 10m operuota pertvara ir kriauklės, bet viskas gerai buvo iki pirmo peršalimo doh.gif O tada viskas iš naujo prasidėjo ir iki šiol tęsiais verysad.gif
Nežinau nuo ko pradėti, nes operuotis tai nesiryžtu, labai jau nekokie prisiminimai, o ir motyvacijos nėra, nes jei vėl peršalsiu ir prasidės iš naujo viskas g.gif
O per tuos metus laiko jūs nesirgote?
Atsakyti
Kazkada zalioj jaunystej (dar mokykla lankiau),buvau prisizaidusi su lasiukais nuo slogos,tai paskui taip ir teko lasintis kas kelias valandas,nes visiskai negalejau prakvepuot,ir taip kankinausi gal metus,gal ir daugiau (nebepamenu jau),kol savo vaikisku protu sugalvojau iseiti-lasintis tik i viena puse,kad kita atsigautu.Atsigavo ir glevine atsistate gal per menesi su virsum kazkur,tada nustojau lasintis visai,ir po panasiai laiko susitvarke ir kita puse ax.gif .Nuo to laiko-jokiu lasiuku,nuo slogos geriu tabletes su pseudoefedrinu ir lasinu skiestas svoguno sultis-paprastai sloga daugiau kaip tris dienas netrunka.O is lasiuku tik efedrinas "praeina",nuo jo nieko nebuna,nesikemsa veliau nosis,ale tik kad receptinis ir gaminamas,tai nelabai prieinamas... doh.gif
Siaip su juros vandeniu irgi daugiau penkiu dienu plauti negalima,nes gleivine praranda sugebejima pati issivalyti,uzburksta,ir kemsasi nosis,kaip ir nuo lasiuku.Dar kad gleivine greiciau atsigautu labai gerai yra aliejaus palasinti.
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 03 11, 17:19)
N kartu gydziausi Fliksonaze  arba Beconaze purskalais plius prie Fliksonaze gerdavau Cirrus arba Clarinaze kapsules

O tai jūs ėjote pas terapiautą ir jis jums tuos vaistus išrašė ar siuntė pas LOR?
Pas mane prieš 10m operuota pertvara ir kriauklės, bet viskas gerai buvo iki pirmo peršalimo  doh.gif  O tada viskas iš naujo prasidėjo ir iki šiol tęsiais  verysad.gif
Nežinau nuo ko pradėti, nes operuotis tai nesiryžtu, labai jau nekokie prisiminimai, o ir motyvacijos nėra, nes jei vėl peršalsiu ir prasidės iš naujo viskas  g.gif
O per tuos metus laiko jūs nesirgote?

Daug kartų bandžiau ir nieko, o šį kartą pavyko. Vis LOR skirdavo tas ...nazes, bet būdavo iki sekančios rimtos slogos. Ir dabar jeigu rimtai sloguoju pasipurškiu kokio mentolinio otrivino, bet tik kelias dienas. O paskui kai sloga apmažėja nebepurškiu, žinoma nosis būna užgulus, bet kankinuosi porą dieną ir pramuša trečioj dienoj. Druskos tirpalu plaunu, irgi padeda. Bandykit 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
va pasirodo daug čia tokių kaip aš ir dar su ilgesniu stažu rolleyes.gif man pernai pavasarį prasidėjo nosies užsikimšimas, kažkaip naudojau Olynth visokius ir vargo nemačiau. Vasarą jau pradėjau nerimaut kad negerai, bet ai, ką padarysi. Ir rudenį praėjo viskas smile.gif čia daug kas rašė, kad žiemą blogai, o man va atvirkščiai. Buvau jau ir pamiršusi tokią bėdą, beeeet... ir vėl pavasaris gi bigsmile.gif ir vėl sėdžiu ant lašų biggrin.gif jau vakar ir šiandien nesinešiau į darbą lašų, tai vakare tik prieš miegą purškiau. Bet dabar va sėdžiu ir jaučiu kuo toliau skaitau šią temą, tuo mažiau prakvėpuoju doh.gif psichologinis marazmas kažkoks rolleyes.gif nežinau nei ką čia dabar bandyt, bėgsiu turbūt per pietus kokio jūros vandens purškalo, gal padės atstatyti gleivinę, nes jaučiu kad sausa. Pernai net kraujas pradėdavo kartais bėgti, tai bijau kad ir šiemet iki to paties nedasivaryt doh.gif bandysiu be visokių vaistų dar išsigydyt, jei ne, tai teks eit pas gydytoją blink.gif
Atsakyti