Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(rence25 @ 2008 01 17, 15:12)
Kodel negalima zalios arbatos maitinanciom mamytem? Na as isgeriu 1-2 puodelius per diena, kazkaip nebuvau girdejusi kad zalios negalima blink.gif

nes zalia arbata sako mazina pieno gamyba mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Auryte Sh. @ 2008 03 12, 01:39)

pima karta girdziu blink.gif as ir isgeriu 1-2 puodelius per diena ir pieno uztenka, kazkaip nemazeja nuo tos arbatos smile.gif
Atsakyti
Laba mamytėms ir jų angeliukams,

Aš tik neseniai tapau antrą kartą mama, o žinios apie žindymą labai skiriasi nuo pirmojo vaikinuko auginimo (tarp vaikų 14 m.skirtumas). Mano pipirui jau 2 sav. bet mane jau pradeda kamuoti nerimas, kad nesugebėsiu šio mažiaus maitinti pati, nes nepriaugam svorio gime keturių kilų, gimdymo namuose nukrito iki 3,7 kg , o dabar po 2 sav tik 3,85 kg. Vaikų gyd. konkrečiai liepia damaitinti mišinuku, tiesiog nebežinau ką ir galvoti. Šiaip mažasis tik prie krūties ir sėdi , pačiunkia 10 min ir pasnaudžia 30 min ir taip visos dienos eigoje. nakti duoda po 3 val pamiegoti ir vėl kokią 1,5 val patinginiaudamas valgo.
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2008 03 12, 09:56)
pima karta girdziu  blink.gif as ir isgeriu 1-2 puodelius per diena ir pieno uztenka, kazkaip nemazeja nuo tos arbatos  smile.gif

Niu as irgi zalia arbata geriu.. bet pieno pilni papuliai lotuliukas.gif ir nepanasu, kad jo mazetu.. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kingrida @ 2008 03 12, 13:22)

Aš tik neseniai tapau antrą kartą mama, o žinios apie žindymą labai skiriasi nuo pirmojo vaikinuko auginimo (tarp vaikų 14 m.skirtumas). Mano pipirui jau 2 sav. bet mane jau pradeda kamuoti nerimas, kad nesugebėsiu šio mažiaus maitinti pati, nes nepriaugam svorio gime keturių kilų, gimdymo namuose nukrito iki 3,7 kg , o dabar po 2 sav tik 3,85 kg. Vaikų gyd. konkrečiai liepia damaitinti mišinuku, tiesiog  nebežinau ką ir galvoti. Šiaip mažasis tik prie krūties ir sėdi , pačiunkia 10 min ir pasnaudžia 30 min ir taip visos dienos eigoje. nakti duoda po 3 val pamiegoti ir vėl kokią 1,5 val patinginiaudamas valgo.

Daugiau apie zindyma krutimi gali pasiskaityti cia - http://www.supermama...howtopic=247000
Nepergyvenk del to svorio kritimo ligoninej smile.gif . Sesele (akusere) turejo perspeti, kad visi kudikiai netenka net iki 10 proc. savo kuno svorio. Nieko baisaus ( musu dukryte neteko 200 g.), tikrai priaugs, juolab, kad ir gime tikrai ne maziukas thumbup.gif
O, kad sedi prie kruties, tai ir labai gerai, pienelis taip dar sparciau ir daugiau gaminsis ir tikrai nemazes. Tik veliau nusistoves ir valgymu daznis ir pienelio kiekis. Siulyciau misinuko tikrai pakolkas neduoti ir leisti "kaboti mazyliui ant kruties". Viskas turetu susitvarkyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Auryte Sh. @ 2008 03 12, 02:39)

Ji nemažina pieno gamyos, bet , kaip ir kava ir juoda arbata, veikia tonizuojančiai. Bent taip per kursus sakė ir rekomdavo gerti raudoną arbatą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mijja @ 2008 03 13, 22:14)
Ji nemažina pieno gamyos, bet , kaip ir kava ir juoda arbata, veikia tonizuojančiai. Bent taip per kursus sakė ir rekomdavo gerti raudoną arbatą  mirksiukas.gif

as irgi taip zinau, skaiciau. tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(kingrida @ 2008 03 12, 14:22)

Aš tik neseniai tapau antrą kartą mama, o žinios apie žindymą labai skiriasi nuo pirmojo vaikinuko auginimo (tarp vaikų 14 m.skirtumas). Mano pipirui jau 2 sav. bet mane jau pradeda kamuoti nerimas, kad nesugebėsiu šio mažiaus maitinti pati, nes nepriaugam svorio gime keturių kilų, gimdymo namuose nukrito iki 3,7 kg , o dabar po 2 sav tik 3,85 kg. Vaikų gyd. konkrečiai liepia damaitinti mišinuku, tiesiog  nebežinau ką ir galvoti. Šiaip mažasis tik prie krūties ir sėdi , pačiunkia 10 min ir pasnaudžia 30 min ir taip visos dienos eigoje. nakti duoda po 3 val pamiegoti ir vėl kokią 1,5 val patinginiaudamas valgo.

Labas mamytes,
As taipat nesenei antrą kartą tapau mama.Nors mano zinios apie maitinima dar nera pasenusios,bet istikruju tu ziniu labai nedaug ir turiu.Nes sunu maitinau vos pora men.ir nelabai ka atsimenu nes tada dar kaip svieziai mamytei buvo begale kitu klausimu.O nespejus atsipeiket pienelis dingo verysad.gif .O dukryte noreciau maitinti kuo ilgiau,tik va klausimas ka valgyti ir ka gerti kad pienelio mano mazutei dar ilgam uztektu?
Atsakyti
QUOTE(ANETELE @ 2008 03 15, 16:33)
Labas mamytes,
As taipat nesenei antrą kartą tapau mama.Nors mano zinios apie maitinima dar nera pasenusios,bet istikruju tu ziniu labai nedaug ir turiu.Nes sunu maitinau vos pora men.ir nelabai ka atsimenu nes tada dar kaip svieziai mamytei buvo begale kitu klausimu.O nespejus atsipeiket pienelis dingo verysad.gif .O dukryte noreciau maitinti kuo ilgiau,tik va klausimas ka valgyti ir ka gerti kad pienelio mano mazutei dar ilgam uztektu?

Kuo dažniau duoti mažiukui valgyti, žiūrėti, kad gerai apžiotų, ir pačiai pilnavertiškai maitintis. Bet pirmiausia gera maitinimo technika ir dažnas maitinimas, o ne žindyvės maistas smile.gif Kartais, jei mažiuką beria, gali tekti apriboti pieno produktus, bet tai jei yra kokių indikacijų. Svarbu nepamiršti pavalgyti ir atsigerti tiek, kiek troškina, gal truputį daugiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(avietyte33 @ 2008 03 02, 16:28)
Na ir man tas pats..stovi parduotuvej ir nera ka pirkt  doh.gif  jau nuo to galvojimo ka galima ir ko nea bloga daros  cry.gif dar kazkur paskaiciau,kad vienos rusies maisto istisai negalima..o as rytais vien avizines koses valgau  mastau.gif

Valgau viską ko noriu blush2.gif Viena mama pasakė, kad ji jau ligoninėj sušveitė krūvą vynuogių, nes... labai norėjo biggrin.gif Sakė valgė ką norėjo, maitino iki pusantrų metų.
Po to kaimynė sakė dietinosi idealiai, bet dieglių buvo, niekas nepadėjo.
Mes dieglių tfu tfu tfu neturim (esu įsitikinus, kad jei jie bus, tai niekas nepadės), pieno turiu, žodžiu visiškai normaliai valgau ir geriu. Gal pabandykit, o jei kas ne taip, tada susilaikykit, gaila skaityt šitokias kančias biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(lina.k @ 2008 02 13, 21:31)
Pradejau nuo 5-6 lasu, veliau didinau norma. Kazkaip tokia instrukcija man atrodo per daug netiksli. Jei vaikams nuo 1 metu iki 6 duot 3 -5 kartus per para (irgi po 25 lasus!!), o kudikiams net neparasyta, kiek kartu. Tai iseina, kad kiek nori galima duot???  g.gif
Espumizana daviau tik 2 savaites. Vidutiniskai 5-6 kartus i diena po 10-15 lasu. Daugiau ir dazniau duot nedrisau. Bet siaip mums padejo tik Sab Simplex. thumbup.gif Aisku butu galima manyt, jog espumizanas nutiese tam kelia (nes 2 sav ji daviau), bet manyciau vis del to, jog Simplexas pagelbejo!!!

jetus, nu ir žaidžiat biggrin.gif Espumizanas neina į kraują, tik į žarnyną, jo bijot tai tikrai nereikia smile.gif aišku kaip orą naudot irgi nėra gerai, kažkas pradeda darytis pačiame žarnyne, tačiau kiekvieno lašiuko tikslumu dozuot... biggrin.gif as kelis kart pabandziau skaičiuot, o dabar iš akies pilu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kingrida @ 2008 03 12, 13:22)

Sveikute, as taip pat turiu sunu 14 metu, dukra 12 metu ir dabar susilaukem sunaus jau 3 men. \kaip ir sakai zinios tikrai skiriasi apie maitinima, bet tu turek kantrybes, jei anksciau maitinai, tai ir dabar maitinsi jei to tikrai nori. Vaikuciui viskas susistatys tik po men., mums ir taip pat buvo, tikrai nedamaitinek. As taip pat galvojau, net misini turiu saldytuve, ji pirkai kai mazyliui buvo 1men., kol kas dar neprireike ir pieno yra pakankamai. Kiekviena ryta pabudus isgerk pati min puse litro saldziuju pankoliu arbatos,valgyk sriubas, ir tikrai, patikek pieno turesi, sekmes
Atsakyti
Patarčiau nesijaudinti dėl to svorio kritimo, mes gimėm 2980gr. ligoninėj pametėm visus 300gr. Bet pediatrė liepė nesijaudinti nes visi naujagimiai netenka svorio net iki 30procentų. Ir per pirmas dvi savaites dažniausiai jį daauga. Mes pirmą mėnesį daaugom iki 4050gr. Taip kad nesijaudink ir mišinėlių tikrai neduok, ir man taip kabėjo pirmas savaites ant kruties, o valgė kas valandą. Svarbiausia kantrybės, juk dar nemoka gerai čiulpti, be to virškinimas dar nesusireguliavęs, o kartais nori tik nusiraminti pajutęs. Mano ir miegodavo įsikandęs krūtį, net ištraukt negalėdavau kaip būdavo sukandęs. Viskas susireguliuos... thumbup.gif
Atsakyti