Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(Donatuke @ 2009 07 24, 16:12)
Datules isbandysiu ir as.. kondensuotas pienas man nelabai...  o visas uogas (braskes, avietes, vysnias, melynes, serbentus agrastus ) jau isbandziau.. aisku ne kibirais.. bet nieko.. viskas leliukui tiko..  thumbup.gif  dabar labai noriu zaliu svieziu zirniu.. tai kelias dienas pratinu jo skranduka, valgau po kelias ankstis .. kol kas tinka:)
Zali agurkai ir pomidorai irgi nesuveike.. del ko labai dziaugiuosi.. ir is vis bandau sutikti su tu mamyciu nuomone, kurios mano, kad mamos maistas ne itin didele ytaka turi pieneliui ... gal cia daugiau saviytaiga.. kodel tada po triju menesiu vaikams diegliukai dingsta.. juk pienuka jie vistiek geria.. zodziu visko su saiku valgom ir viskas bus ok  thumbup.gif  Sekmes visoms  4u.gif

Uogas aš irgi išbandžiau, suvalgau po sauja į dieną ir nieko. Bet vakar išsiviriau burokėlių sriubos (natūralių, šviežių) tai vakare buvo 'koncertas". Gal skaudėjo dėl to, kad tai buvo naujas produktas, nežinau kitą kartą norisi nuleist rankas ir nustot žindyt, nebekankint vaiko verysad.gif . Kol kas geriausiai vaikui virškinasi avižų košė ir veršiena.
Atsakyti
As tiek su pirmu, tiek su antru maitindama MP viska valgiau ir valgau, nepastebejau, kad pilvuko diegliavimas nuo to priklausytu. Kaip pagal vadoveli diegliukai prasidejo abiem apie 3-a savaite ir baigesi apie 3-a menesi.
Atsakyti
valgau beveik viska tik zinoma saikingai, iskyrus rukytus produktus, kopustus,pomidorus,obuolius ir seip itartino skonio patiekalus smile.gif ir dar nebuvo nakties ar vakaro kad maziuke nemiegotu ar verktu wink.gif
Atsakyti
uzsuku ir as pasidalinti patirtim. mums siandien 3menesiai. pirmaji menesi irgi turejom toki malonuma kaip besikaupiancios dujos ir gal net diegliai. vaikui kietejo viduriai, man irgi tai atsisakiau ryziu, pupu,pupeliu, zirniu, per diena suvalgydavau po tris saujas dziovintu slyvu kurios pries tai mirkdavo po 15 min verdanciam vandeny. labai gerai padejo ir man ir mazajai thumbup.gif slyvas stengdavausi suvalgyti bent puse valandos pries maitinima, kad ir vaikui ju tektu. po to nuo menesio gydytojas leido guldyti vaika ant pilvo ir kuo dazniau. tai guldem kai tik budavo proga, nesiojom laiveliu nes anot gydytojo taip greiciau vystosi kudikio zarnyno motorika - ji stipreja ir padeda salintis dujoms.po savaites intensyvios veiklos kudikis pradejo normaliai tustintis ir gadinti ora:) slyvas valgiau tai kokius beveik 2menesius. varskes atsisakiau nes nuo ju ir man ir kudikiui pucia pilvuka.
manau kiekviena turi suprasti kas ju leliukui geriausia ir ieskoti budu kaip jam padeti.

o dabar daugiau nei menesi bandau ivairu maista is pradziu po nedaug o paskui su saiku nepersivalgant. dar vartoju naturalius maisto papildus: lasisu aliejaus kapsules - kad vaikas gautu visu reikiamu riebiuju rugsciu ir vystytusi gerai ir kalci-magni del saves kad dantys neisbyretu:)

as naturaliste tai man vien pagalvojus kad kudikiui reiketu duoti misinuka net nupurto, o stoveti prie dujines verdant klijukus tai irgi dar nesinori todel su malonumu maitinu savo pienuku:)
Atsakyti
Atsiprasau uz kvaila klausima, bet man iskilo toks klausimas-gal kas zinot per kiek laiko i pienuka "patenka" musu suvalgyti maisto produktai?ir kiek laiko jie ten "lieka"? Na jei suvalgai neleistino maisto ir po kiek laiko pienuka nusitrauki, ar sekantis maitinimas irgi bus "sugadintas"?
Atsakyti
QUOTE(bubuke @ 2009 08 15, 19:24)
Atsiprasau uz kvaila klausima, bet man iskilo toks klausimas-gal kas zinot per kiek laiko i pienuka "patenka" musu suvalgyti maisto produktai?ir kiek laiko jie ten "lieka"? Na jei suvalgai neleistino maisto ir po kiek laiko pienuka nusitrauki, ar sekantis maitinimas irgi bus "sugadintas"?

Pėdsakai piene gali būti vidutiniškai apie 2-4 val. O ką reiškia "neleistinas maistas"?
Ar maisto medžiagos ir kiti elementai pateks į pieną priklauso nuo laiko, kuris praėjo po gimdymo - jei tik žindymo pradžia visos medžiagos lengvai pereina į pieną - pradiniu pogimdyminiu periodu, tarp laktocitų tebėra dideli tarpai, kurie sudaro galimybę vaistui/medžiagai lengvai prasiskverbti tarp ląstelių – šie tarpai greitai užsidaro, kai laktocitai padidėja.
Labai svarbus ir kūdikio amžius - pvz., vyresnių nei 6 mėn. kūdikių virškinimo sistemoje kofeinas sumažėja po 2 val., o naujagimių po 97.5 val.
Ar vaikas žindomas ar maitinamas mišinukais irgi turi didelę įtaką. Įrodyta, kad mamos piene esantys brandinantys faktoriai greičiau paruošia kūdikio žarnyną kietam maistui.
Dar apie kūdikių "vidurių užkietėjimą" ir "gydymą" džiovintomis slyvomis:
Naujagimio žarnynas skirasi tuo, kad pas mus suaugusius žarnynas turi gaurelius, kurie stumia turinį ir pašalina tai kas nereikalinga, tuo tarpu naujagimio žarnynas lygus ir atviras, todėl labai greitai įsisavina viską kas ten patenka. Mamos pienas idealus maistas ir pilnai įsisavinimas, labai mažai lieka nereikalingo turinio, todėl žindomi kūdikiai gali nesituštinti ilgai, norma laikoma iki 7 dienų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaRasa: 15 rugpjūčio 2009 - 21:34
Sakydama neleistinas maistas turejau galvoje pvz. rukyta ar sokolada art kepta. Ta prasme ka suvalgius galeciau sukelti maziukui pilvo putima ar pan. Nes siuo metu iseina nusitraukti ryte ir vakare, tai jei as diena kazko panasaus suvalgysiu, ar tai liks piene?
Atsakyti
QUOTE(bubuke @ 2009 08 16, 12:50)
Sakydama neleistinas maistas turejau galvoje pvz. rukyta ar sokolada art kepta. Ta prasme ka suvalgius galeciau sukelti maziukui pilvo putima ar pan. Nes siuo metu iseina nusitraukti ryte ir vakare, tai jei as diena kazko panasaus suvalgysiu, ar tai liks piene?

mano gydytojas man taip paaiskino kad vidutiniskai per pusvalandi nuo valgymo ateina maistas i pienuka o is jo vidutiniskai pasikeicia per 1-2val.

o kas liecia viduriu uzkietejima tai pas mus jios buvo akivaizdus - vaikas steni raudonuoja o nieko nepadaro ir verkia. dabar tustinasi kas 2-3 dienos ir as rami nes mazyle tai padaro be dideliu emociju:)
Atsakyti
Sveikos mamytes,
noriu jusu pasiteirauti ar galima zindanciai mamai valgyti arbuza. Nes as ji dievinu ir galiu suvalgyt dideli kieki. Ar jis nepakenks pienukui (gal ir kvailas klausimas, bet geriau suzinoti, negu pakenkti vaikui)
Atsakyti
mes turim beda... labai daznai vaikutis tustinasi.. doh.gif as maniau jog tai net viduriavimas, bet sesele iteige jog taip ir turi but, sako gali iki 25 kartu per diena tustintis doh.gif gal galit patart, ka valgyt ar gert kad jam greiciau susinormalizuotu zarnynas, nes gaila vaiko, o ir pampersu nespejam keist... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sirota @ 2009 08 20, 22:41)
mes turim beda... labai daznai vaikutis tustinasi..  doh.gif  as maniau jog tai net viduriavimas, bet sesele iteige jog taip ir turi but, sako gali iki 25 kartu per diena tustintis  doh.gif  gal galit patart, ka valgyt ar gert kad jam greiciau susinormalizuotu zarnynas, nes gaila vaiko, o ir pampersu nespejam keist...  verysad.gif

Musu mazylis pirma menesi irgi daznai tustinosi, pradarydavo per sonus net pampersa, bet keitem juos daznai ir tiek. O dabar jau reciau tustinasi. Tai manau, kad reikia tau palaukti truputuka ir sunormales viskas
Atsakyti
vienom reikia rinktis maista kitos viska gali valgyt
Atsakyti