Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

Aš pirmus 2 mėnesius tai tikrai saugojausi, valgiau daugiau virta maistą, daug košių, vaisių nevalgydavau, aštraus irgi, žodžiu tikrai valgydavau tokį maistą, kuris nekenktų mažai mano pupai. O dabar valgau viską, tik citrusinių vaisių su saiku, nes tuoj pat paberia vaiduką smile.gif
Atsakyti
Sakykite mamytes o kaip del cukiniju, papriku ir morku? Ar vartojate zindant ? smile.gif
Greit jau busiu pirmagimio mamyte,todel man tas ypac aktualu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ushanka @ 2009 06 19, 16:13)
Sakykite mamytes o kaip del cukiniju, papriku ir morku? Ar vartojate zindant ?  smile.gif
Greit jau busiu pirmagimio mamyte,todel man tas ypac aktualu  4u.gif

Paprikas valgau, morkas irgi. cukiniju dar ne, nes dar neuzaugo, o is parduotuves neperku
Atsakyti
Mano maziukas turetu gimti liepos pabaigoj 4u.gif , tai jau bus sociai agurkeliu ir kitu skaniu darzoviu... neuzilgo ir cukiniju sezonas rolleyes.gif o as jas tiesiog dievinu bigsmile.gif ... todel labai jau man idomu kaip cia is tikruju yra g.gif
Atsakyti
As tai pradzioje pasisaugojau kokius 3 menesiukus, o paskui tai kuo ivairesni maistuka valgau, reikia juk, aisku ir svoris rupi, ale susiderina viskas kazkaip savaime biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vakarine @ 2009 06 21, 21:20)
As tai pradzioje pasisaugojau kokius 3 menesiukus, o paskui tai kuo ivairesni maistuka valgau, reikia juk, aisku ir svoris rupi, ale susiderina viskas kazkaip savaime biggrin.gif

Gal galetum placiau papasakoti kaip saugojaisi? ax.gif
Ka valgiai apart kruopu kosyciu , varskytes, mesytes virtos ? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ushanka @ 2009 06 19, 20:50)
Mano maziukas turetu gimti liepos pabaigoj  4u.gif , tai jau bus sociai agurkeliu ir kitu skaniu darzoviu... neuzilgo ir cukiniju sezonas  rolleyes.gif o as jas tiesiog dievinu  bigsmile.gif ... todel labai jau man idomu  kaip cia is tikruju yra  g.gif

Is tiesu valgyk viska ir netikek pasakom, kad maistas itakoja tavo piena, taip drastiskai, kad nuo to kenktu vaikui, na nebent suvalgyti 2 kibirus apesinu is karto arba 2 kibirus silkiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tik subalansuota smaistas ir tas kas tau skanu yra teisinga pradzia. O ka daro tailandietes pvz. valgo visus savo cesnakus ir karius net pyska ir vaikai puikiai geria mamos pienuka. Tiesiog kaip ir minejau kitoje temoje yra neirodyta, kad motinos pieno sudetis kinta priklausomai ka valgai, bet yra irodyta, kad mamos pienas kinta vaikui augant.
As butinai paieksosiu literaturos, kurioje rasoma apie atliktus tyrimus del mamos pienuko. Taip, kad valgyk i sveikata viska ka nori ir jausk malonuma. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Maitinancios racijono reguliavima pagal putima ir neputima pavadinciau daugiau kultura, kuri praktikuojama neturint jokio pagrindo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 24 birželio 2009 - 15:15
p.s. tik noreciau prideti, kad matinanciai galioja tas pats racijonas kaip ir nesciai, t.y. sveikas, megstamas ir subalansuotas maistas. Kaip isimtis nerekomendujamas vienas dalyka - tuno zuvis, kurioje yra labai daug gyvsidabrio. Arba ne daugiau nei 100 gr. per savaite lyg tais. bet cia jau kaip ir isimtis, kuri turi gana gerbtina pagrinda, o visa kita virtos ar nevirtos darzoves, kopustai ar burokai tikrai neturi jokios itakos pilvuko putimui.
Itaka turi be abejo toksinai, maistas prisotintas chemikalu, bet cia jau visai kita itaka apie kuria kaip ir nelabai kalbama, daugiau aksentuojama pilvo putimas del pasirinkto maisto. Todel prasau atkreipti demesi i si "bet"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 24 birželio 2009 - 15:58
Labai man patiko Nidule Jūsų postas. Labai sveikas požiūris.

Aš laikausi tokios pat nuomonės, ir tik turiu bėdą, kad ne taip lengva pereiti prie normalaus maisto, kai per darbus valgydavau visokias maximines misraines doh.gif Dabar aš turiu tikslą, ne valgyti tai, nuo ko nepučia pilvuko, o valgyti tai, kas yra sveika ir suderinta. Jei taip maitinsitės tai ir pienukas bus norma. Beje pilvelį gali pūsti ir nuo prisigaudyto oro, nebūtinai nuo maisto.
Mano lelkai dar tiek mažai, bet aš jau valgiau ir braškių (ne ne kibirą aišku) ir trešnių ir pomidorą ir visa kita. Pabandau po nedaug dėl alergijos, jei neišberia tai ir nesuku sau galvos. Ir barštukų sriubą viriau ir nieko ir šiaip viską reikia valgyti, taisyklė NR. 1 - kuo sveikiau ir suderinamiau.

PVZ - kas valgo rūkytą vištą, arba activia jogurta, arba miau varskytes....arba kotletuką iš maximos su salotytėm....tai va, nuo čia ir pradžia.

Sėkmės Jums visoms ir man 4u.gif

Man tai puiki proga pradėti keisti savo mitybos įpročius. To sau ir Jums palinkėsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 06 24, 16:55)
p.s. tik noreciau prideti, kad matinanciai galioja tas pats racijonas kaip ir nesciai, t.y. sveikas, megstamas ir subalansuotas maistas. Kaip isimtis  nerekomendujamas vienas dalyka - tuno zuvis, kurioje yra labai daug gyvsidabrio. Arba ne daugiau nei 100 gr. per savaite lyg tais. bet cia jau kaip ir isimtis, kuri turi gana gerbtina pagrinda, o visa kita virtos ar nevirtos darzoves, kopustai ar burokai tikrai neturi jokios itakos pilvuko putimui.
Itaka turi be abejo toksinai, maistas prisotintas chemikalu, bet cia jau visai kita itaka apie kuria kaip ir nelabai kalbama, daugiau aksentuojama pilvo putimas del pasirinkto maisto. Todel prasau atkreipti demesi i si "bet"

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
tai ce turbut kiek mamu tiek nuomoniu, esme valgyti sveik maista o sveikas ir yra virtas bei troskintas, o ne keptas o visa kita su saiku, ar taip? rolleyes.gif
Atsakyti
As irgi uz visko valgyma, bet taisyklinga valgyma mirksiukas.gif Pati atlikau bandyma. Pagimdzius, valgiau viska. Rezultatas - dukrytes pilvo putimas. Pradejau issirinkineti maista.Galvoju mazu kas, gak mums taip geriau bus. Rezultatas tas pats. pati isbandziau ir dabar nekyla mintis ka nors keisti savo mityboje. Tai kam kankint save ir tuo paciu savo vaikuti? Kai paklausiau savo mamos, kaip ji maitinosi maitindama mane ir broli, ji pasake, kad valge viska ir nesuko sau galvos, nes mazasis turi ragauti visko mirksiukas.gif
Atsakyti