Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

As pastebejau, kad nuo skirtingo maisto, atitinkamas kiekis pieno pasigamina g.gif Mesos nesu megeja, bet snd valgiau lazanija su aviena ir salotomis, ir pieno, tiesa tariant mazokai. Nors alkio nejauciau, per prievarta katik teko pavakarieniauti grikiu kruopu koses... Tiesa, dar manau (galiu ir klysti), kad poilsis taip pat itakoja greitesne/geresne pieno gamyba.
Atsakyti
QUOTE(marijax @ 2009 05 23, 23:53)
As pastebejau, kad nuo skirtingo maisto, atitinkamas kiekis pieno pasigamina g.gif  Mesos nesu megeja, bet snd valgiau lazanija su aviena ir salotomis, ir pieno, tiesa tariant mazokai. Nors alkio nejauciau, per prievarta katik teko pavakarieniauti grikiu kruopu koses... Tiesa, dar manau (galiu ir klysti), kad poilsis taip pat itakoja greitesne/geresne pieno gamyba.

Poilsis tikrai įtakoja pieno gamybą, o vat dėl maisto nežinau g.gif

Sakoma, kad kai trūksta pienelio, reikia kelioms dienoms atsiriboti nuo darbų, kuo daugiau ilsėtis, vartoti nemažai skysčių, dažnai maitinti ir kuo daugiau laiko praleisti lovoje kartu su mažiuku... Išbandyta ax.gif thumbup.gif

Beje, prievartinis per didelis skysčių vartojimas gali net neigiamai paveikti pieno kiekio gamybą...
Atsakyti
Aš žinau, kad negalima valgyti kopūstų, už tata patariama valgyti kondensuoto pieno, riešutų ir ypatingai datulių. nors septynias džiovintas datules per dieną. Būtų gerai jas pradėti valgyti jau kelias savaites iki gimdymo.

http://public.fotki....es-888-ir-mazy/
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 05 24, 14:34)
Poilsis tikrai įtakoja pieno gamybą, o vat dėl maisto nežinau  g.gif

Sakoma, kad kai trūksta pienelio, reikia kelioms dienoms atsiriboti nuo darbų, kuo daugiau ilsėtis, vartoti nemažai skysčių, dažnai maitinti ir kuo daugiau laiko praleisti lovoje kartu su mažiuku... Išbandyta  ax.gif  thumbup.gif

Beje, prievartinis per didelis skysčių vartojimas gali net neigiamai paveikti pieno kiekio gamybą...

Diax, visu pirma- fainuolis lakunas lektuvelyje bigsmile.gif

Matot, poilsis itakoja... g.gif

Datules reikes isbandyti. Kondensuotas pienas labai jau kaloringas, daug cukraus... rolleyes.gif Datules sveikiau!
Atsakyti
QUOTE(Mazyle888 @ 2009 05 24, 20:53)
Aš žinau, kad negalima valgyti kopūstų, už tata patariama valgyti kondensuoto pieno, riešutų ir ypatingai datulių. nors septynias džiovintas datules per dieną. Būtų gerai jas pradėti valgyti jau kelias savaites iki gimdymo.

http://public.fotki....es-888-ir-mazy/

o man gydytoja kaip tik neleido riesutu valgyt. vyras i GN buvo atneses tai kad gavau pylos,maniau kad atims tuos riesutus tongue.gif lotuliukas.gif o zinokit vakar viriau raugintu kopustu sriubikes, ir pamirsau kad man negalima.... doh.gif bet nieko, nepute mazikei pilvuko. tai jau mano racione viskas, isskyrus citrusinius vaisius, ir pupas thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Sakykit prasau,ar galejo mano mazylei diegliukus isaugti tai,kad as suvalgiau ketciupo? Kazkaip vakar nesusilaikiau, tai visa vakara praklyke mazyle,taip graudu buvo ziuret.
Ar labai atsirenkat,ka valgyt?As tai kol kas tik virta maista vartoju, bet kai pagalvoju,kad metus taip nesimaitinsiu, reiks pereiti prie iprasto, tai ramiems vakarams teks sakyti ,,ate'' doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2009 05 27, 14:58)
o man gydytoja kaip tik neleido riesutu valgyt. vyras i GN buvo atneses tai kad gavau pylos,maniau kad atims tuos riesutus  tongue.gif  lotuliukas.gif o zinokit vakar viriau raugintu kopustu sriubikes, ir pamirsau kad man negalima.... doh.gif  bet nieko, nepute mazikei pilvuko. tai jau mano racione viskas, isskyrus citrusinius vaisius, ir pupas  thumbup.gif  drinks_cheers.gif

o riesutu man irgi neleido valgyti, net sake ziureti sausainuose ar yra deta riesutu ir pan, nes nuo ju pilvukus pucia vaikams.
Emilyte09, bent jau as manau kad saukstas ketciupo neturejo itakoti g.gif gal ccia tiesiog sutapimas. Nors jeigu ketciupas buvo labai astrus tada visko gali buti.
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2009 06 02, 08:51)
o riesutu man irgi neleido valgyti, net sake ziureti sausainuose ar yra deta riesutu ir pan, nes nuo ju pilvukus pucia vaikams.
Emilyte09, bent jau as manau kad saukstas ketciupo neturejo itakoti  g.gif  gal ccia tiesiog sutapimas. Nors jeigu ketciupas buvo labai astrus tada visko gali buti.

drinks_cheers.gif man irgi neleido valgyti riesutu 4u.gif o del keciupo - vengiu jo, nes manau tikrai vaikui pakenktu g.gif o vat sauksta majonezo suvalgiau 4u.gif lyg tais nieko neatsitiko 4u.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

mes irgi pora savaiteliu siaubingai kamavomes su pilvuko putimu... klykdavo mergaiciuke po tris valanadas pamelynuodama net doh.gif ir ka gi, pabandziau atsisakyti visu pieno produktu (maximum leidziu sau sauksteli sviesto per diena) ir ivyko stebuklas (pftu pftu pftu, kad neprisidziugciau), mazyle jau savaitele gyvena be jokio pilvuko putimo thumbup.gif
Atsakyti
jaigu mazylio skrandukas jautresnis,tai keciupo saukstas tikrai ne inauda,apie riesutus tas pats,dar negalima agurku,chalvos,sokolado....nu daugiau neatsimenu g.gif 4u.gif
Papildyta:
Maitinančiai motinai nepatartina valgyti aštraus, specifinio skonio ir kvapo maisto, riebių, rūkytų, keptų, nešviežių, sunkiai virškinamų (pvz., grybų) valgių, taip pat produktų, turinčių konservuojančių, skonį ir spalvą gerinančių, alergizuojančių medžiagų (šokolado, riešutų), daug citrusinių, vidurius laisvinančių (pvz., slyvų) vaisių. Reikėtų atsisakyti česnakų, svogunų, ridikėlių, pipirų, ir kitų aštrių prieskonių, nes nuo jų motinos pienas įgyja nemalonų kvapą ir skonį. Natūralią kavą ir arbatžolių arbatą reikėtų gerti labai saikingai. Naudinga balinti miežių, gilių kava, kuri skatina laktaciją. Žindyvei motinai negalima gerti svaigiųjų gėrimų ir rūkyti, nes alkoholio ir nikotino patenka į pieną.(3)

nu cia dar radau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 07, 12:37)
sveikos  4u.gif

mes irgi pora savaiteliu siaubingai kamavomes su pilvuko putimu... klykdavo mergaiciuke po tris valanadas pamelynuodama net  doh.gif ir ka gi, pabandziau atsisakyti visu pieno produktu (maximum leidziu sau sauksteli sviesto per diena) ir ivyko stebuklas (pftu pftu pftu, kad neprisidziugciau), mazyle jau savaitele gyvena be jokio pilvuko putimo  thumbup.gif

reiks ir man pieno pabandyt atsisakyt g.gif
Atsakyti
mums gydytoja sake valgyti viska saikingai, po truputeli ,nepersivalgant ir neapsivalgant ,nes ir nestumo metu juk valgei ir vaikutis juk valge visa tai ka ir tu...ko nors piknaudziaujant gali sukelti ir pilvuko diegliukus ir putima ir netgi mazuciu alergijas....
o del sokoladu ar riesutu,tai kaip anksciau mamos juk kuo daugiau valgydavo kad tik pienelio butu daugiau,tai tik nepadauginus manau kad visko galima... ax.gif
Atsakyti