Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 05 14, 15:57)
niu cia jau nesamone  schmoll.gif tai isvis valgyk vandeni ir juoda duona?  blink.gif  doh.gif as laikaus tos nuostatos, kad valgyti viska tik su saiku... ir tebet leliuka..  blush2.gif kolkas valgau beveik viska (aisku vengiu citrusiniu vaisiu, braskiu ir t.t.) ir mazyle ypac dideliu bedu su pilvuku neturi (pftu pftu pftu)...  thumbup.gif bet ir nei as, nei MB niekam nesam alergiski, tai gal cia del to... o su pilvuko putimu... pvz man tej nuo visko pucia, o vat MB visiskai jokiu bedu niekada neturejo.. panasu i tai, kad mazyle i teveli  blush2.gif  thumbup.gif

pagal gydytojus juodos duonos irgi negalima lotuliukas.gif nuo jos vidurius pucia lotuliukas.gif
as ir pati tos nuomones, kad galima visko ir net reikia, nera cia jokio reikalo i krastutinumus pulti thumbup.gif tik reikia tureti saika mirksiukas.gif
Atsakyti
pries gimstant mano kleckui buvau tiek prisiskaicius apie ta mityba, kad maniau badu mirsiu. NIEKO negalima. mazyliui jau trys savaites tai vis isbandau kazka naujo ir pamaciau kad ne taip baisu viskas.. is vaisiu pradzioje valgiau tik bananus. paskui pradejau kivius, arbuzus, vakar paragavau atsiradusiu tresniu pora sauju. kolkas viskas gerai. is darzoviu pomidorai, agurkai, paprika, salotos, morkos (labai daznai).. mesa visokia valgau, aisku labai neskrudinam, bet kepam ir troskinam. ryziai, makaronai, bulves. saldumynu valgau daaaug. vafliai, sokoladukai (bounty), saldainiai, kondensuotas, ledai ir t.t. .. kava, vyna ir kitas nuodemes vartoti pamaitinus kudiki, tada kaip supratau ir kazkur skaiciau, kad poveikio kudikiui nebus po triju valandu kai ruosites ji maitinti.. taip ir darau jei noriu paiktnaudziauti kuonors.

zodziu nepanikuokit ir nebijokit tiek labai ir nemanykit kad valgyti galima tik duona su vandeniu. aisku vaikas vaikui nelygu, kieno itin alergiskas, tai atsisakyti daugiau kazko teks.. bet seip jei su saiku, tai valgyti daug visko galima smile.gif
Atsakyti
Pirmą mėnesį maniškio irgi nuo nieko nebėrė, valgiau viską. O vat antrą mėnesį ir išlindo alergija, nebesuprantu nuo ko. Jau tris savaites labai riboju maistą, alergija sumažėjo, bet visiškai neišnyksta. Jeigu ir toliau taip teks maitintis, visko atsisakant, tai vaikas liks našlaitis, nes aš jau dabar sveriu 50 kg, tai po metų būsiu lavonas. Prieš nėštumą viską valgydama 46 kg svėriau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2009 05 17, 17:53)
Pirmą mėnesį maniškio irgi nuo nieko nebėrė, valgiau viską. O vat antrą mėnesį ir išlindo alergija, nebesuprantu nuo ko. Jau tris savaites labai riboju maistą, alergija sumažėjo, bet visiškai neišnyksta. Jeigu ir toliau taip teks maitintis, visko atsisakant, tai vaikas liks našlaitis, nes aš jau dabar sveriu 50 kg, tai po metų būsiu lavonas. Prieš nėštumą viską valgydama 46 kg svėriau.  doh.gif

ziuresim ar man tas pats neatsitiks. pati esu mazo svorio, valgau belekiek ir jis neauga, o jei dar teks bemaz visko valgomo atsisakyt tai isnykciau visiskai. na tikiuosi jus isaugsit ir nebebers vaikucio smile.gif tikiuosi ir manojo neuzpuls alergija, visgi abu tevai esam niekam nealergiski rolleyes.gif
Atsakyti
Vat mes irgi abu su vyru niekam nealergiški, o vaikai ir pirmasis alergiškas, ir antrasis doh.gif
Atsakyti
pradzioj labai rybojau save...issivirdavau gryna mesos gabala,morka ir valgydavau...po to po truputi burokeliu vakuotu su obuoliu sultim,ir taip toliau,na o dabar valgau beveik viska,isskyrus citrusinius vaisius,be varskes ne dienos negaliu 4u.gif nu aisku lb astriu patiekalu ar prieskoniu privengiu.labai apetitas neblogas mano,tai taip ukiskai ir lasinuku uzkertu su salotom thumbup.gif ir vaikas tikrai stiprokas,auga kaip ant mieliu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(astuliuke @ 2009 05 13, 19:14)
mes su savo mazaja buvom pas alergologe (profilaktiskai, nes jokios alergijos pozymiu dar nepastebejom, o gal ir neturesim jos), tj uzdraude valgyt absoliuciai visus maisto produktus is karves pieno, pasiule pakeisti ozkos pienu ar suriu (tinka feta suris), jokiu svieziu vaisiu ir darzoviu, pabreztinai jokiu citrusu, braskiu, morku bet kokiam pavidale (net ir virtu ar troskintu), vistienos (keisti i kalakutiena), jokiu sokoladu ir riesutu. nepataria paprikos, cesnako ir svoguno, nes vaikui pienas gali nepatikti, jokiu koncervuotu produktu, nieko suraus, rugstaus, astraus, rukyto,kepto. koses virti tik ant vandens, jokio pieno ar sviestuko. zuvies,kiausinio irgi negalima. jokiu gazuotu gerimu ir sulciu. kavos galima 1 puodeli, bet tik po maitinimo.

sutinku, kad kol vaikiukai tokie mazi, saugotis reikia, bet tikrai nematau reikalo visko atsisakyti jei vaikui pilvuko nepucia, jo neberia. aisku reikia viska vartoti su saiku ir stebint savo mazyli. tik mes,mamos, visad esam salia savo maziuku ir geriausiai pastebim kas tinka, o kas ne

nu cia tai isvis nesamone,tai ka tas vaikas gaus,jeigu taip nieko negalima... g.gif
Atsakyti
QUOTE(sriukis @ 2009 05 18, 21:09)
nu cia tai isvis nesamone,tai ka tas vaikas gaus,jeigu taip nieko negalima... g.gif

Čia tikra sąmonė mirksiukas.gif Ir aš esu taip girdėjusi. Jei vaikas alergiškas, tai mamos racionas apribojamas iki minimumo, nes alergiją kažkuriam vienam produktui labai sunku nustatyti, todėl iš žindyvės raciono išbraukiami visi alergizuojantys produktai.

Esu susidūrusi su mama, kurios vaikutis buvo alergiškas, lankėsi pas įvairiausius alergologus, kurie liepė subalansuoti mitybą vaikučio naudai. Iš mamos nieko neliko, vaikas augo kaip augęs, o alergijos retai pasirodydavo thumbup.gif Sunki tokia situacija verysad.gif Bet taip būna...

Žinoma, nereikia maitinančioms mamoms taip imti visko ir atsisakyti. Bet alergizuojančius produktus galima valgyti tik stebint vaikučio reakciją, iš pradžių mažais kiekiais (kelias dienas), o vėliau, jei reakcijos nepasireiškia, galima suvalgyti ir daugiau, tačiau saiko jausmą vis gi pravartu išlaikyti 4u.gif
Atsakyti
pirma menesi ir as tiek tevalgiau, nes mazoji buvo laaaabai elergiska schmoll.gif , ir berdavo siaubingai ir pilvuka pusdavo. valgiau varske, geriau piena, batona griauziau, ir virta mesa. daugiau nieko. per pirma savaite taip -10 kg. kai vaikui buvo du menesiai jau is manes buvo likes tik baltas veidas, bet aciu dievui mazaja nustojo berti, pasibaige visis pilvuko putimai, dabar valgau beveik viska, tik atsisakau citrusiniu, ir kiausinio, nes jam mazyle vis dar elergiska doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2009 05 19, 14:30)
pirma menesi ir as tiek tevalgiau, nes mazoji buvo laaaabai elergiska schmoll.gif , ir berdavo siaubingai ir pilvuka pusdavo. valgiau varske, geriau piena, batona griauziau, ir virta mesa. daugiau nieko. per pirma savaite taip -10 kg. kai vaikui buvo du menesiai jau is manes buvo likes tik baltas veidas, bet aciu dievui mazaja nustojo berti, pasibaige visis pilvuko putimai, dabar valgau beveik viska, tik atsisakau citrusiniu, ir kiausinio, nes jam mazyle vis dar elergiska  doh.gif

Ateičiai žinokit, kad pieno produktai (beje kaip ir Ca) kietina viduriukus, o be to - nuo jo pučia pilvuką mirksiukas.gif
Atsakyti
mes irgi buvom pas alergologe, bet del to, kad lb isbere veiduka, is pradziu galvojau, kad prakaitine, bet paskui supratau, kad ne, nes berimas buvo alerginis, maitinu pati, bet tenka ir primaitinti koki viena k per diena, gydytoja pasake, kad tai nuo misinelio, vartojom aptamil 1, liepe pakeist i aptamil ha, pakeiciau ir ka tas pats ir dar blogiau...beja mums po poros sav 2 men.kai zandukai buvo jau lb isberti nusprendziau nedelst ir vedziau pati i klinika pas alergologe, nes jau nebezinojau nei ka valgyti.dave toki sarasiuka koki produktai yra rekomenduotini valgyti, o kokie ne, kaip cia kazkuri mamyte rase negalima lb daug ko, bet visu pirma is raciono man visiskai isbraukti karves pieno produktai, nes itariu, kad jie ir buvo didziausias kaltininkas, taip pat nevalgau kiausiniu, vaisiu, isskyrus banana, beja ji sake, kad negalima kol kas valgyti ir tokiu patiekalu, kuriuose i sudeti ieina grietine, sviestas, pienas, na pvz miltiniu blynu, teslu visokiu, tai as dabar gyva tik kosemis, kurias verduosi ant vandens ir butinai reikai mesos kiekv diena,vistienos geriau irgi atsisakyti.taip pat misinuka pakeitem i sojos pieno misini, nes ir alerginiu vaiku misinukuose yra karves pieno geriau vitaminus maitinancioms elevit, bet ir juos kol kas liepe padet i sali, nes kol toks mazas gali alergizuoti,tai man liepe gryna kalci gert, nes ir taip jau plaukai slenka, dantys lb jautrus, bet kaip cia rase kad nuo kalcio gali viduriai uzkieteti, tai nebesuprantu, man tai su jais viskas gerai, i va sunelis jau antra diena nesitustina, tai gal del kalcio g.gif na kol kas griezta dieta man, bet veliau bus vel galima po truputi viska ivedineti i raciona, ir stebeti vaikeli...jei kam bus idomu galesiu parasyti kas ten yra nurodyta ka rekomenduojama valgyt o ko ne... smile.gif ir ko nepadarysi del savo mylimiausiu vaikiuku ax.gif
Atsakyti
stengiuosi valgyti kuo ivairesni ir turiningesni maista,nevengiau nei kavos nei "pilva pucianciu" dar nescia,del to ir gimus sunui valgiau ta pati blush2.gif
Atsakyti
As irgi buvau prisiskaiciusi visokiu straipsniu apie zindyves mityba rolleyes.gif Galvojau, kad iseisiu is proto su tokiu maisto ribojimu. doh.gif Bet gimdymo namuose galejau is sudaryto meniu pasirinkti ka tik noriu valgyti: kepta kalakutiena, kiausinis, parukytos desreles, pienas, jogurtas, rukyta zuvis, brokolis, kopustu salotos, morku salotos, raudonos ir obuoliu sultys, sokoladiniai keksiukai, uogienes ir pan. Svarbu, kad butu saikas mirksiukas.gif Jokios alergijos ant savo mazytes nepastebejau. Tad kam taip kankintis. Pasak mane priziurinciu seseliu, maistas turi tureti daug energijos mirksiukas.gif
Tad valgau po kol kas viska ir bedu nematau mirksiukas.gif
Atsakyti