Na, zodziu paziuresim, kaip bus. kol kas valgau po biskiuka sokolada ir geriu piena. Dar nieko blogo nevyksta. Tikekimes ir nevyks
QUOTE(Diax @ 2009 03 09, 20:15)
Nebijot vaikui alergijos šokoladui iššaukt? Šokoladas - alergenas. O valgomas nesaikingai gali mažiukui pakenkt
Aš per savo neišprusimą taip pieno produktus valgiau, nors jo taip pat negalima per daug vartot...
Aš per savo neišprusimą taip pieno produktus valgiau, nors jo taip pat negalima per daug vartot...
Tai va, sunku man visai jo atsisakyti . Bet stengiuosiuos suvalgyti kuo maziau, nenorecau, kad del to maziukas alergiskas pasidarytu.
O del pieno produktu, kiek ju suvalgau, nemanau, kad pakenks, kiekis nera didelis, o kalcio gi vistiek reikia
QUOTE(Shatura @ 2009 03 09, 20:31)
Nebijau. Nes valgau tikrai saikingai. be to tik toki juoda sokolada, kuriame didelis kakavos procentas.
Dar del alergiju as irgi savo nuomone turiu. jei as visa gyvenima valgau sokolada ir geriu piena ir neturiu jokiu alergiju sitiems produktams, tai kodel mano vaikas turi turet? Nestumo metu irgi valgiau sokolada (ir dar kokiais kiekiais). Vyras mano irgi nealergiskas.
Dar del alergiju as irgi savo nuomone turiu. jei as visa gyvenima valgau sokolada ir geriu piena ir neturiu jokiu alergiju sitiems produktams, tai kodel mano vaikas turi turet? Nestumo metu irgi valgiau sokolada (ir dar kokiais kiekiais). Vyras mano irgi nealergiskas.
Aš iš pradžių irgi beveik viską valgiau; pieną galima sakyti kibirais gėriau. Nei pilvuko pūtė, nei kitų problemų buvo. Tačiau po mėnesiuko taip viduriukai sudurniavo, kad pusantro mėnesio gerąsias bakterijas gėrėm ir dabar dar jie tokie ant ribos. Ir bėrimukų šiokių tokių matosi.
Sveikutes, nors mums tik 11 dieneliu, bet jau kelinta diena ypac stipriai kankinames su pilveliu. viskas prasideda tik pavalgius pienuko, vaikas klykia, pirdauja, riecia kojytes. nebezinom ka daryti, davem ir espumizano, ir sab simplex ir zvakutes vibrucol dedam, ir silta vysniu kauliuku pagalvyte ant pilvuko...kuo toliau- tuo vis daugiau jis rekia. pradejau galvoti apie savo maista. gal as ne taip ka valgau. na pvz siandien valgiau grudeta varske, vistiena troskinta su ryziais, sriubyte makaronu (be jokiu darzoviu), duoniukus. patarkit mamos, ar nuo tokiu produktu gali buti pilvuko problemos? kiek paskaiciau kelis psl atgal-dauguma jusu uz ivairu maista...nebezinau jau nuo ko taip vaikuciui, gaila i ji net ziureti
QUOTE(Shatura @ 2009 03 09, 20:31)
As irgi visa gyvenima viska valgiau ir niekam nesu alergiska. Mano vyras irgi nera alergiskas. Ir giminej pas mus nezinau nei vieno, kuris butu alergiskas. Ir nestumo metu as valgiau viska.
O sit mano lelia alergiskas ... visas isbertas, nors tikrai nevalgau jokio sokolado ir t.t.
QUOTE(arbuzina @ 2009 03 14, 17:34)
As irgi visa gyvenima viska valgiau ir niekam nesu alergiska. Mano vyras irgi nera alergiskas. Ir giminej pas mus nezinau nei vieno, kuris butu alergiskas. Ir nestumo metu as valgiau viska.
O sit mano lelia alergiskas ... visas isbertas, nors tikrai nevalgau jokio sokolado ir t.t.
Aš kai sužinojau ką alergologai siūlo atsisakyti dėl vaikučio alergijos, man akys ant kaktos iššoko Taigi: citrusiniai vaisiai, šokoladai, riešutai, pienas, miltiniai patiekalai, vištiena, kiauliena... Kaži, viskas... Žodžiu jei kreipiesi į juos dėl alergijos, siūlo valgyt košes, bulves, juodą duoną, kalakutieną, tik retkarčiais kiaulieną. Alergijos testo nedaro, nes jie alergeno vis tiek neparodo
Mano mažius irgi pabertas
jūsų mažiai gali būti (o pagal amžių sprendžiant greičiausiai taip ir yra) paberti naujagiminiais, dar vadinamais prakaitiniais spuogeliai, kurie su alergija nesusiję ir praeis savaime
vien DĖL TIKIMYBĖS, kad gali atsirasti alergija, tikrai net ir alergologai nerekomenduos kažko atsisakyti, sveikiems vaikams ir juos maitinančioms mamos šiuos produktus reikia tik riboti
o jei jau yra pasireišęs kažkoks alerginis fonas, tuomet atsisakyti reikia tik pradžiai, kad galėtumėte pamažu įvedinėti kasdien po vieną produktą ir žiūrėti, kas konkrečiai vaiką alergizuoja
ir tik labai nedidelė dalis vaikučių gimsta su itin stipriomis alergijomis, kuriems, atrodo, ką beduotum, alergizuoja viskas ir visą kūną, bet tokios ligos jau net iš tolo nepavadintumėte spuogeliais, ir apie tai yra atskiros temos
taip kad daugiau ramybės, sveiko maisto ir viskas bus ok
vien DĖL TIKIMYBĖS, kad gali atsirasti alergija, tikrai net ir alergologai nerekomenduos kažko atsisakyti, sveikiems vaikams ir juos maitinančioms mamos šiuos produktus reikia tik riboti
o jei jau yra pasireišęs kažkoks alerginis fonas, tuomet atsisakyti reikia tik pradžiai, kad galėtumėte pamažu įvedinėti kasdien po vieną produktą ir žiūrėti, kas konkrečiai vaiką alergizuoja
ir tik labai nedidelė dalis vaikučių gimsta su itin stipriomis alergijomis, kuriems, atrodo, ką beduotum, alergizuoja viskas ir visą kūną, bet tokios ligos jau net iš tolo nepavadintumėte spuogeliais, ir apie tai yra atskiros temos
taip kad daugiau ramybės, sveiko maisto ir viskas bus ok
labukas, mamytes
oi, kiek cia daug kovinukiu susirinke su mazaisiais zmoguciais ir bedos ziuriu pas visas tos pacios... na kaip ir saket del alergijos - is tikruju, jei klausysi daktaru, tai anot ju nieko praktiskai i burna isidet neimanoma, viskas vaikui, kenkia, viskas negerai, viskas alergizuoja... as tai manau, jog reikia taip stipriai i juos nereaguot ir tiesiog stebet savo vaika ir pagal ji ziuret, ar jam viskas gerai. visko galima valgyt, bet tik su saiku. bent as taip manau... na, tikekimes greit visos ismoksim, kaip cia su jais valgyt ir t.t.
na o man toks klausimelis - musu mazylis, kai pradejo tustintis rimtu reikalu vis dar daro skystai. ar kas nors turit tokia beda? pamenu, kad su pirmaja dukryte buvo tas pats pirmom dienom, kai galvojau, kad ji viduriuoja, bet matyt organizmas valesi ir po poros dienu praejo, na o sunelis dabar jau bene savaite taip ir vis dar skystai daro, imu galvot, gal kas su maistu. ar turit tokiu bedu? atrodo, jog nevalgau nei tai slyvu, obuoliu be saiku ar pan, juolab pas mane pacia viduriai visad uzkieteje, nejauciu kazkokio pasikeitimo, tad net nzn...
oi, kiek cia daug kovinukiu susirinke su mazaisiais zmoguciais ir bedos ziuriu pas visas tos pacios... na kaip ir saket del alergijos - is tikruju, jei klausysi daktaru, tai anot ju nieko praktiskai i burna isidet neimanoma, viskas vaikui, kenkia, viskas negerai, viskas alergizuoja... as tai manau, jog reikia taip stipriai i juos nereaguot ir tiesiog stebet savo vaika ir pagal ji ziuret, ar jam viskas gerai. visko galima valgyt, bet tik su saiku. bent as taip manau... na, tikekimes greit visos ismoksim, kaip cia su jais valgyt ir t.t.
na o man toks klausimelis - musu mazylis, kai pradejo tustintis rimtu reikalu vis dar daro skystai. ar kas nors turit tokia beda? pamenu, kad su pirmaja dukryte buvo tas pats pirmom dienom, kai galvojau, kad ji viduriuoja, bet matyt organizmas valesi ir po poros dienu praejo, na o sunelis dabar jau bene savaite taip ir vis dar skystai daro, imu galvot, gal kas su maistu. ar turit tokiu bedu? atrodo, jog nevalgau nei tai slyvu, obuoliu be saiku ar pan, juolab pas mane pacia viduriai visad uzkieteje, nejauciu kazkokio pasikeitimo, tad net nzn...
QUOTE(zirzekle @ 2009 03 12, 20:57)
Sveikutes, nors mums tik 11 dieneliu, bet jau kelinta diena ypac stipriai kankinames su pilveliu. viskas prasideda tik pavalgius pienuko, vaikas klykia, pirdauja, riecia kojytes. nebezinom ka daryti, davem ir espumizano, ir sab simplex ir zvakutes vibrucol dedam, ir silta vysniu kauliuku pagalvyte ant pilvuko...kuo toliau- tuo vis daugiau jis rekia. pradejau galvoti apie savo maista. gal as ne taip ka valgau. na pvz siandien valgiau grudeta varske, vistiena troskinta su ryziais, sriubyte makaronu (be jokiu darzoviu), duoniukus. patarkit mamos, ar nuo tokiu produktu gali buti pilvuko problemos? kiek paskaiciau kelis psl atgal-dauguma jusu uz ivairu maista...nebezinau jau nuo ko taip vaikuciui, gaila i ji net ziureti
Kiekvieno leliuko zarnynas skirtingas, jusiskio jautresnis, todel manau geriau varskytes dar nevalgykit. Pati pastebejau, kad nuo varskes maniskis irgi ispustu pilveliu buna ir tustinas skysciau.
Taip pat nesiulyciau Viburkolio zvakutem piknaudziaut, jus dar labai mazi
Papildyta:
QUOTE(Agnyte... @ 2009 03 16, 16:35)
labukas, mamytes
Pas mus tai koki menesi skystai dare, nieko blogo nebuvo
Pas mus tai koki menesi skystai dare, nieko blogo nebuvo
[/quote]
oi, super tada aciu, nuraminai
As su pirmaja ant duonos ir vandens sedejau vistiek ir pilvuka kartais pamausdavo, isberta buvo iki 3men, ko tik nedariau Su antraja viska valgau, raugintius kopustus, kecupa, mandarinus ir pan., ne karto ne pilvuka sudiege ne vieno spuogelio Cia dar turbut daug ir nuo vaikucio organizmo priklauso
Bet as uz sveika maista
Bet as uz sveika maista
Maitinu jau pusmetukas su virsum, nesilaikau jokiu dietu ir maisto nederinu, valgau viska, ka ir pries nestuma ir nestumo metu. Pirma menesiuka nevalgiau zaliu darzoviu ir vaisiu, raugintu agurku ir kopustu. Na o dabar viska absoliuciai - sokoladas, medus, braskes, vaisiai ivairus, rauginti maisto produktai, net astrias sriubas ar picas, cesnaka ir.t.t Nepastebiu nieko ant mergaites. Tiesa, pirmo menesio pabaigoj mergaite isbere ziauriai, ir kai sugalvojau, kad tikriausiai cia del mano mitybos (pradejau labai ribot viska, gyva buvau ant kosiu, jogrto...), tai situacija isvis nekokia pasidare, buvo isbertas veidukas labai, bet tik veidukas, todel dabar manau, kad ne mano mityba buvo kalta. Po poros menesiu berimu ne zenklo nebuvo. Aisku, tada tai man tragedija atrode tas berimas, buvau pasiryzus oru gyva but, kad tik jos nebertu, bet dabar kai pagalvoju blaiviu proteliu, tai beveik vos ne visus kudikius pirmais menesiais isberia, tiesiog taip jie prisitaiko prie naujos aplinkos