Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

As pirmas pora savaiciu po gimdymo labai saugojausi ir ribojau maista - jokiu saldumynu, jokiu sukoladu, jokiu sulciu.. bet kai pradejo pusti vaikui pilvuka, tai ka bevalgyciau, ar ko beatsisakyciau - niekas nepadejo doh.gif Viena diena paragavau sokolado (bet ne juodo, o balto su pienisku), antra diena, po to torto, pyrago po truputi, sulciu - bent kolkas tpfu tpfu tpfu bedu jau kokia savaite nera su pilvuku. Taigi, is tikruju neaisku kas kaip ir nuo ko g.gif Juo labiau kad pilvuko putimo priezasciu medikai nera iki galo issiaiskine - tiesiog vaiko zarnynas turi susireguliuoti ir viskas bus ok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Migliukas81 @ 2009 03 03, 15:18)
Juo labiau kad pilvuko putimo priezasciu medikai nera iki galo issiaiskine - tiesiog vaiko zarnynas turi susireguliuoti ir viskas bus ok  smile.gif

būtent drinks_cheers.gif tai ir yra priežastis smile.gif
ir nieko nepakeisim, tereikia išlaukti, ir svarbiausia mamoms tai žinoti, ir tada nei nervuotis, nei pergyventi, nei "laikytis dietos" neteks wink.gif nebent tik kažkiek riboti atskirų poduktų kiekį dėl alergijos tikimybės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minlina: 03 kovo 2009 - 14:30
QUOTE(Minlina @ 2009 03 03, 15:28)
būtent  drinks_cheers.gif tai ir yra priežastis smile.gif
ir nieko nepakeisim, tereikia išlaukti, ir svarbiausia mamoms tai žinoti, ir tada nei nervuotis, nei pergyventi, nei "laikytis dietos" neteks wink.gif nebent tik kažkiek riboti atskirų poduktų kiekį dėl alergijos tikimybės

ir as sutinku, ispradziu ir as stengiausi nevalgyti daugelio produktu, o dabar po truputi ivedu vis ko nors ir ziuriu, kad situacija tokia pati, taip kad manau, galima viska valgyti tik su saiku mirksiukas.gif
Atsakyti
na as tai kol kas labai daug ko nevalgiau schmoll.gif o taip kartais noretusi verysad.gif nezinau kiek dar ilgai taip tempsiu doh.gif bet mergyte ir taip su pilvuku kankinasi, tai bijau tas kancias savo netinkamu maistu dar labiau padidinti schmoll.gif
Atsakyti
o as valgiau, valgau ir valgysiu thumbup.gif prisilaikau tik siuo metu citrusiniu vaisiu, bet kartais ir ju paragauju (arbata su citrina, greifurkto skiltele, apelsinas) ir saldumynu kuriuose yra dazu. Ir mums viskas thumbup.gif o pilveli ar taip, ar taip pucia, bet ne iki isprotejimo thumbup.gif ramus ir grazus mano vaikis blush2.gif
Atsakyti
Aš irgi iš pradžių prisilaikiau su maistu, kaip ir ligoninėj, liesas maistas, daug arbatų, vandens. Tik pajutau, kad "kinkos dreba" swoon.gif nuo tokios dietos, juk žindyvei reikia 700 kcal daugiau, nei paprastai!
Sese patarė, kad valgyčiau stipriau, mėsos ir įvairių patiekalų - tuomet pienelis bus riebus ir daug... Taip ir yra, privengiu tik saldumynu, bet kai labai noriu ir tai sau leidžiu. Nuo saldumynų man vidurius pučia, tai pūs ir mažylei sad.gif. Bet, tfu tfu tfu - neturim su tuo problemų. thumbup.gif Taip, kad valgykik į sveikatą! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2009 03 03, 15:28)
būtent  drinks_cheers.gif tai ir yra priežastis smile.gif

As tai del visa ko dabar biski prisiziuriu, ka valgau. Nevalgau citrusiniu, raugintu agurku daug na ir astraus maisto. Biski sokolado ir koki viena kita obuoli suvalgau. bet manau, kad greitai valgysiu viska is eile smile.gif Zinoma, reiktu valgyti maziau tokiu produktu, kurie yra neiprasti musu klimato juostoje ir tautos mitybos iprociams.
Dar biski atsigeriu pankoliu arbatos. ji mazinai viduriu putima visu pirma man paciai. Tai man gera galvoti, kad gal ir mazajai biski padeda smile.gif ir anyziniai saldainiai irgi mazina putima smile.gif ir siaip man anyziniai saldainiai labai patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 03 08, 17:20)
As tai del visa ko dabar biski prisiziuriu, ka valgau. Nevalgau citrusiniu, raugintu agurku daug na ir astraus maisto. Biski sokolado ir koki viena kita obuoli suvalgau. bet manau, kad greitai valgysiu viska is eile smile.gif

Tai ir labai šaunu drinks_cheers.gif matau, kad tavo mergytei dar tik kelios dienos, o pirmomis savaitėmis ir yra patartina prisižiūrėti maistą, t.y. pagimdžius ir pradėjus žindyti kūdikį visus produktus įvedinėti palaipsniui ir nedidelėmis dozėmis (kad kūdikio skrandukas priprastų ir alergijos rizikai sumažinti), ir jei viskas ok, nuo mėnesio-pusantro GALIMA ir REIKIA valgyti visą sveiką maistą PROTINGAIS KIEKIAIS
o dėl pilvuko pūtimo čia jau nuo konkretaus vaikelio organizmo priklausys, vieniems labiau, kitiems mažiau, bet viskas praeina wink.gif jei tai tik įtakotų maistas, tai kūdikiams pilvą pūstų visą laiką kol yra žindomi, iki metų ir t.t., o taip gi nėra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minlina: 09 kovo 2009 - 13:05
QUOTE(Shatura @ 2009 03 08, 17:20)
As tai del visa ko dabar biski prisiziuriu, ka valgau. Nevalgau citrusiniu, raugintu agurku daug na ir astraus maisto. Biski sokolado ir koki viena kita obuoli suvalgau. bet manau, kad greitai valgysiu viska is eile smile.gif Zinoma, reiktu valgyti maziau tokiu produktu, kurie yra neiprasti musu klimato juostoje ir tautos mitybos iprociams.
Dar biski atsigeriu pankoliu arbatos. ji mazinai viduriu putima visu pirma man paciai. Tai man gera galvoti, kad gal ir mazajai biski padeda smile.gif ir anyziniai saldainiai irgi mazina putima smile.gif ir siaip man anyziniai saldainiai labai patinka biggrin.gif

O man tie pankoliai nieko nepadejo, espumizanas geriau buvo. Ziauriausiai antra menesi pilvuka pute, o dabar retai kankinames. Turbut itakos turi ir tai, kad daugiau judam, einam i mankstas, masazus, tai ismasazuojam pilva ir priverciam dirbti smile.gif
Papildyta:
QUOTE((Lelija) @ 2009 03 06, 10:20)
Aš irgi iš pradžių prisilaikiau su maistu, kaip ir ligoninėj, liesas maistas, daug arbatų, vandens. Tik pajutau, kad "kinkos dreba" swoon.gif nuo tokios dietos, juk žindyvei reikia 700 kcal daugiau, nei paprastai!
Sese patarė, kad valgyčiau stipriau, mėsos ir įvairių patiekalų - tuomet pienelis bus riebus ir daug... Taip ir yra, privengiu tik saldumynu, bet kai labai noriu ir tai sau leidžiu. Nuo saldumynų man vidurius pučia, tai pūs ir mažylei sad.gif. Bet, tfu tfu tfu - neturim su tuo problemų.  thumbup.gif Taip, kad valgykik į sveikatą!  drinks_cheers.gif

Ligonineje ir as pusbadziu gyvenau, galva suktis pradejo, nenorejau valgyti visai, svoris krito, valgiau per prievarta. Uztai dabar valgau uz du, negaliu atsispirti sokoladui. Kai laukiausi visai nevalgiau, o dabar kasdien po plytele. Ziauru, drauge sako, kad cia del maitinimo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bumbukliaska @ 2009 03 09, 15:46)
O man tie pankoliai nieko nepadejo, espumizanas geriau buvo. Ziauriausiai antra menesi pilvuka pute, o dabar retai kankinames. Turbut itakos turi ir tai, kad daugiau judam, einam i mankstas, masazus, tai ismasazuojam pilva ir priverciam dirbti  smile.gif
Papildyta:

Ligonineje ir as pusbadziu gyvenau, galva suktis pradejo, nenorejau valgyti visai, svoris krito, valgiau per prievarta. Uztai dabar valgau uz du, negaliu atsispirti sokoladui. Kai laukiausi visai nevalgiau, o dabar kasdien po plytele. Ziauru, drauge sako, kad cia del maitinimo... g.gif

Nebijot vaikui alergijos šokoladui iššaukt? Šokoladas - alergenas. O valgomas nesaikingai gali mažiukui pakenkt blush2.gif

Aš per savo neišprusimą taip pieno produktus valgiau, nors jo taip pat negalima per daug vartot...
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 03 09, 20:15)
Nebijot vaikui alergijos šokoladui iššaukt? Šokoladas - alergenas. O valgomas nesaikingai gali mažiukui pakenkt  blush2.gif

Aš per savo neišprusimą taip pieno produktus valgiau, nors jo taip pat negalima per daug vartot...

Nebijau. Nes valgau tikrai saikingai. be to tik toki juoda sokolada, kuriame didelis kakavos procentas.
Dar del alergiju as irgi savo nuomone turiu. jei as visa gyvenima valgau sokolada ir geriu piena ir neturiu jokiu alergiju sitiems produktams, tai kodel mano vaikas turi turet? Nestumo metu irgi valgiau sokolada (ir dar kokiais kiekiais). Vyras mano irgi nealergiskas.
Atsakyti
Mes su vyru irgi niekam nealergiški, o vaikai abu atopiniais dermatitais „apdovanoti“. Dukra labai reaguoja į šokoladą, nors jai jau tuoj 4 metukai.
Atsakyti