As pirmas pora savaiciu po gimdymo labai saugojausi ir ribojau maista - jokiu saldumynu, jokiu sukoladu, jokiu sulciu.. bet kai pradejo pusti vaikui pilvuka, tai ka bevalgyciau, ar ko beatsisakyciau - niekas nepadejo Viena diena paragavau sokolado (bet ne juodo, o balto su pienisku), antra diena, po to torto, pyrago po truputi, sulciu - bent kolkas tpfu tpfu tpfu bedu jau kokia savaite nera su pilvuku. Taigi, is tikruju neaisku kas kaip ir nuo ko Juo labiau kad pilvuko putimo priezasciu medikai nera iki galo issiaiskine - tiesiog vaiko zarnynas turi susireguliuoti ir viskas bus ok
QUOTE(Migliukas81 @ 2009 03 03, 15:18)
Juo labiau kad pilvuko putimo priezasciu medikai nera iki galo issiaiskine - tiesiog vaiko zarnynas turi susireguliuoti ir viskas bus ok
būtent tai ir yra priežastis
ir nieko nepakeisim, tereikia išlaukti, ir svarbiausia mamoms tai žinoti, ir tada nei nervuotis, nei pergyventi, nei "laikytis dietos" neteks nebent tik kažkiek riboti atskirų poduktų kiekį dėl alergijos tikimybės
QUOTE(Minlina @ 2009 03 03, 15:28)
ir nieko nepakeisim, tereikia išlaukti, ir svarbiausia mamoms tai žinoti, ir tada nei nervuotis, nei pergyventi, nei "laikytis dietos" neteks nebent tik kažkiek riboti atskirų poduktų kiekį dėl alergijos tikimybės
ir as sutinku, ispradziu ir as stengiausi nevalgyti daugelio produktu, o dabar po truputi ivedu vis ko nors ir ziuriu, kad situacija tokia pati, taip kad manau, galima viska valgyti tik su saiku
na as tai kol kas labai daug ko nevalgiau o taip kartais noretusi nezinau kiek dar ilgai taip tempsiu bet mergyte ir taip su pilvuku kankinasi, tai bijau tas kancias savo netinkamu maistu dar labiau padidinti
o as valgiau, valgau ir valgysiu prisilaikau tik siuo metu citrusiniu vaisiu, bet kartais ir ju paragauju (arbata su citrina, greifurkto skiltele, apelsinas) ir saldumynu kuriuose yra dazu. Ir mums viskas o pilveli ar taip, ar taip pucia, bet ne iki isprotejimo ramus ir grazus mano vaikis
Aš irgi iš pradžių prisilaikiau su maistu, kaip ir ligoninėj, liesas maistas, daug arbatų, vandens. Tik pajutau, kad "kinkos dreba" nuo tokios dietos, juk žindyvei reikia 700 kcal daugiau, nei paprastai!
Sese patarė, kad valgyčiau stipriau, mėsos ir įvairių patiekalų - tuomet pienelis bus riebus ir daug... Taip ir yra, privengiu tik saldumynu, bet kai labai noriu ir tai sau leidžiu. Nuo saldumynų man vidurius pučia, tai pūs ir mažylei . Bet, tfu tfu tfu - neturim su tuo problemų. Taip, kad valgykik į sveikatą!
Sese patarė, kad valgyčiau stipriau, mėsos ir įvairių patiekalų - tuomet pienelis bus riebus ir daug... Taip ir yra, privengiu tik saldumynu, bet kai labai noriu ir tai sau leidžiu. Nuo saldumynų man vidurius pučia, tai pūs ir mažylei . Bet, tfu tfu tfu - neturim su tuo problemų. Taip, kad valgykik į sveikatą!
QUOTE(Minlina @ 2009 03 03, 15:28)
As tai del visa ko dabar biski prisiziuriu, ka valgau. Nevalgau citrusiniu, raugintu agurku daug na ir astraus maisto. Biski sokolado ir koki viena kita obuoli suvalgau. bet manau, kad greitai valgysiu viska is eile Zinoma, reiktu valgyti maziau tokiu produktu, kurie yra neiprasti musu klimato juostoje ir tautos mitybos iprociams.
Dar biski atsigeriu pankoliu arbatos. ji mazinai viduriu putima visu pirma man paciai. Tai man gera galvoti, kad gal ir mazajai biski padeda ir anyziniai saldainiai irgi mazina putima ir siaip man anyziniai saldainiai labai patinka
QUOTE(Shatura @ 2009 03 08, 17:20)
As tai del visa ko dabar biski prisiziuriu, ka valgau. Nevalgau citrusiniu, raugintu agurku daug na ir astraus maisto. Biski sokolado ir koki viena kita obuoli suvalgau. bet manau, kad greitai valgysiu viska is eile
Tai ir labai šaunu matau, kad tavo mergytei dar tik kelios dienos, o pirmomis savaitėmis ir yra patartina prisižiūrėti maistą, t.y. pagimdžius ir pradėjus žindyti kūdikį visus produktus įvedinėti palaipsniui ir nedidelėmis dozėmis (kad kūdikio skrandukas priprastų ir alergijos rizikai sumažinti), ir jei viskas ok, nuo mėnesio-pusantro GALIMA ir REIKIA valgyti visą sveiką maistą PROTINGAIS KIEKIAIS
o dėl pilvuko pūtimo čia jau nuo konkretaus vaikelio organizmo priklausys, vieniems labiau, kitiems mažiau, bet viskas praeina jei tai tik įtakotų maistas, tai kūdikiams pilvą pūstų visą laiką kol yra žindomi, iki metų ir t.t., o taip gi nėra
QUOTE(Shatura @ 2009 03 08, 17:20)
As tai del visa ko dabar biski prisiziuriu, ka valgau. Nevalgau citrusiniu, raugintu agurku daug na ir astraus maisto. Biski sokolado ir koki viena kita obuoli suvalgau. bet manau, kad greitai valgysiu viska is eile Zinoma, reiktu valgyti maziau tokiu produktu, kurie yra neiprasti musu klimato juostoje ir tautos mitybos iprociams.
Dar biski atsigeriu pankoliu arbatos. ji mazinai viduriu putima visu pirma man paciai. Tai man gera galvoti, kad gal ir mazajai biski padeda ir anyziniai saldainiai irgi mazina putima ir siaip man anyziniai saldainiai labai patinka
O man tie pankoliai nieko nepadejo, espumizanas geriau buvo. Ziauriausiai antra menesi pilvuka pute, o dabar retai kankinames. Turbut itakos turi ir tai, kad daugiau judam, einam i mankstas, masazus, tai ismasazuojam pilva ir priverciam dirbti
Papildyta:
QUOTE((Lelija) @ 2009 03 06, 10:20)
Aš irgi iš pradžių prisilaikiau su maistu, kaip ir ligoninėj, liesas maistas, daug arbatų, vandens. Tik pajutau, kad "kinkos dreba" nuo tokios dietos, juk žindyvei reikia 700 kcal daugiau, nei paprastai!
Ligonineje ir as pusbadziu gyvenau, galva suktis pradejo, nenorejau valgyti visai, svoris krito, valgiau per prievarta. Uztai dabar valgau uz du, negaliu atsispirti sokoladui. Kai laukiausi visai nevalgiau, o dabar kasdien po plytele. Ziauru, drauge sako, kad cia del maitinimo...
QUOTE(Bumbukliaska @ 2009 03 09, 15:46)
O man tie pankoliai nieko nepadejo, espumizanas geriau buvo. Ziauriausiai antra menesi pilvuka pute, o dabar retai kankinames. Turbut itakos turi ir tai, kad daugiau judam, einam i mankstas, masazus, tai ismasazuojam pilva ir priverciam dirbti
Papildyta:
Ligonineje ir as pusbadziu gyvenau, galva suktis pradejo, nenorejau valgyti visai, svoris krito, valgiau per prievarta. Uztai dabar valgau uz du, negaliu atsispirti sokoladui. Kai laukiausi visai nevalgiau, o dabar kasdien po plytele. Ziauru, drauge sako, kad cia del maitinimo...
Papildyta:
Nebijot vaikui alergijos šokoladui iššaukt? Šokoladas - alergenas. O valgomas nesaikingai gali mažiukui pakenkt
Aš per savo neišprusimą taip pieno produktus valgiau, nors jo taip pat negalima per daug vartot...
QUOTE(Diax @ 2009 03 09, 20:15)
Nebijot vaikui alergijos šokoladui iššaukt? Šokoladas - alergenas. O valgomas nesaikingai gali mažiukui pakenkt
Aš per savo neišprusimą taip pieno produktus valgiau, nors jo taip pat negalima per daug vartot...
Nebijau. Nes valgau tikrai saikingai. be to tik toki juoda sokolada, kuriame didelis kakavos procentas.
Dar del alergiju as irgi savo nuomone turiu. jei as visa gyvenima valgau sokolada ir geriu piena ir neturiu jokiu alergiju sitiems produktams, tai kodel mano vaikas turi turet? Nestumo metu irgi valgiau sokolada (ir dar kokiais kiekiais). Vyras mano irgi nealergiskas.
Mes su vyru irgi niekam nealergiški, o vaikai abu atopiniais dermatitais apdovanoti. Dukra labai reaguoja į šokoladą, nors jai jau tuoj 4 metukai.