Dar kelios citatos dėl mitybos žindyvėms:
Žindyvė per parą turi išgerti 1,5-2 litrus skysčių. Geriama, tiek, kad netroškintų.
Pieno kiekis ir kokybė nepriklauso nuo išgerto skysčių kiekio.
maitinančiai mamai patariama kasdien valgyti
kuo įvairesnio maisto, taip pat šviežių daržovių ir vaisių. patartina gerti natūralių gėrimų, pvz., šviežių sulčių, vandens, jogurto. Besaikis pieno, vaistažolių arbatos ir kitų skysčių, arbūzų, agurkų, obuolių ir saldžių patiekalų vartojimas nepadidina pieno kiekio.
Nuovargis, prastas miegas neturi įtakos pieno skoniui. Stresas, pyktis didina biologiškai aktyvios medžiagos adrenalino kiekį - jis kūdikį gali paveikti dirginamai. Mano komentaras - vaikas tikrai pasidaro irzlesnis, zirzia, neaišku ko, o neretai, kamuoja pilvo diegliukai. Pamenu kaip dėl kiekvieno menkniekio
traidžiodavau ir pergyvendavau su pirmagime ir irgi daug ko nevalgiau, tai ir klykdavom ištisai ir vargom su pilvu, o su antru kuo aš įvairiau valgau ir kuo ramesnė esu, tuo mažiau turim tokių bėdų
Kokie produktai labiausiai kenkia žindomam kūdikiui? Tokių produktų nėra. Įvairiomis cheminėmis medžiagomis (pvz. nitratais), užterštas maistas, vanduo, kenkia ir motinai ir vaikui. Kenkia tik tie produktai, kuriems motina ar jos mažylis yra alergiški.
Ar galima valgyti vaisius, gerti sultis?
šviežios uogos, vaisiai, daržovės, žinoma, ekologiškai švarūs, nėščiai ir žindančiai motinai yra būtini. Augalinė produkcija neturi būti užteršta cheminėmis medžiagomis, pažeista puvinio. Vaisius ir daržoves patartina valgyti kasdien, nes juose yra ne tik vitaminų, bet ir įvairių mineralinių ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų. Be to, vaisiai ir daržovės turi daug augalinės narvelienos (skaidulų), kuri taip pat yra būtina organizmui, taip pat vandens. kai nėra galimybės valgyti šviežių uogų, vaisių, daržovių, tinka šaldyta augalinė produkcija. Uogienė, džemas, tyrės, koncervuotos sultys nepakeičia šviežių uogų, vaisių ir daržovių. Jei motina alergiška kokiam nors vaisiui ar daržovei, turėtų jų atsisakyti. Nėščiai ir žindančiai motinai nedera valgyti daug braškių, žemuogių, agrastų, nepatartina išgerti per dieną daugiau nei stiklinę morkų sulčių. Jei pastebėsite, kad suvalgius žalią kopūstą ar vynuogių, ima pūsti vidurius, jų vartokite mažiau.
+ mano komentaras, matai, nėra parašyta, kad nevalgyti, tik kiekį sumažinti, jei kopūstą virsi šviežią, tai tikimybė, kad pūs pilvą liks minimali. Braškių šaldytų ir mėlynių aš laikas nuo laiko išsitraukiu iš šaldiklio ir suvalgau 100-150 g per dieną, tik ne kasdien.
Nėščiosios ir žindančios mityba turi būti kuo įvairesnė
Tikiuosi nors kam nors padėsiu
pati maitinu jau 5-as mėnuo, tai norisi, kad ir kitoms būtų lengva
Visa ryta ziurejau i obuolius ant stalo... Taip norejosi, bet bijojau kad leliui pilvuka paskui skaudes. Perskaicius tavo zinute kazkaip ramiai pasiemiau viena obuoli