nukopijuoju teksto dalį iš vieno tinklapio, kadangi aukščiau parašytas tekstas yra žalingas Jūsų mintims dėl valgymo, tai įdedu tik tą dalį, kuri reikalinga
Ką daryti?
Pabandykite paguldyti kūdikį veiduku į apačią ant delno su šiltu susuktu rankšluosčiu: spaudimas kartais sumažina spazmus.
Pasiguldykite kūdikį ant kelių taip, kad nespaustumėte jo pilvuko: spaudimas kartais padidina spazmus. (Šiuos simptomus turėkite omeny, pasirinkdami homeopatinius vaistus.)
Duokite mažyliui krapų arba pankolio arbatėlės. Užvirkite arbatinį šaukštelį sėklų ½ litro vandens ir virkite 10 min. Perkoškite ir atvėsinkite. Duokite kūdikiui iš buteliuko arba šaukštelio. Nedėkite nei cukraus, nei medaus. Būkite atsargūs duodami mikstūrą nuo pilvo spazmų, ji gali turėti spirito.
Padėkite kūdikiui išsituštinti, nes spazmai gali jam trukdyti. Labai švelniai pamasažuokite pilvuką, geriausiai sukamaisiais judesiais pagal laikrodžio rodyklę arba palaikykite pusiau tupimoje padėtyje (jo nugarėlė priglausta prie jūsų pilvo, kojytės truputį pakeltos). Darykite visa tai labai švelniai.
Jeigu visiškai netekote jėgų, kuriam laikui pasitraukite nuo kūdikio. Netgi jeigu jūsų jausmai tiesiogiai neveikia kūdikio, jie gali paveikti jus. Todėl net ir trumpas atokvėpis padės lengviau pakelti labai sunkų jūsų kūdikio gyvenimo laikotarpį.
Nepamirškite savo pačių poreikių. Jeigu pasijutote išsekę, paprašykite ko nors pažiūrėti jūsų vaiką, kad galėtumėte pamiegoti. Pamirškite namų ruošą ir supaprastinkite kitus ūkio darbus. Taip sumažinsite stresą ir pajusite, kad lengviau galite susidoroti su kūdikio negalavimais.
Nuo savęs galiu pridėti, kad labai padeda masažiukas 10-15 min. po valgio, jei vaikas nemiega, suimti už kojyčių per čiurnas ir sukamaisiais judesiais iš varlytės padėties, kojytes riesti link bambos, glostant kojytėmis pilvuką nuo šonkaulių lanko link bambutės, kojyčių keliukai susitinka ties bambute, taip porą minučių pasportuojam su mažiuku... išsipurpsim, žarnytės dirba ir jokių bėdų. Po kiekvieno maitinimo, net ir miegantį pakeliu atsirūgti, nebūtinai statmenai, atsirūgsta ir vos vos pakėlus galvą aukščiau skranduko, tada ramu, kad neatpils, miegos ramiai ir be dieglių...
Žinau, kad kartais būna labai sunku, yra tekę dukrą iki 4 mėnesių amžiaus kartais nešioti iki 4 valandų ryto su diegliais, nepadėdavo nei lašiukai, nei šilti kompresai, nei mano mitybos koregavimas, kol nepradėjau maitintis normaliai ir kol nepradėjau damaitinti tyrelėmis. Klausiau gydytojos iki išprotėjimo: to negalima, ano negalima, gerti duoti negalima, nes pieno mama turi iki 6 mėnesių gimus sūneliui neklausau nieko, valgau viską, geriu viską ir vaikui duodu nuo 3 sav. atsigerti pankolių arbatytės, tiesa, ne kasdien, va šiandien bulvės paragavo berniukas, daviau arbatytės užsigert...
Linkiu kuo didžiausios stiprybės ir kantrybės atrandant tai kas tinka ir ne Jums ir Jūsų mažyliams
aciu na nuo ryt pameginsiu pradet maitintis kitaip nes mb nedirbs nes varysim pas daktaro(dvieju savaiciu patikrinimui) tai galesim tuo paciu ir iki pardes nuvaryt ir daugiau nei makaronu ar avizines koses nusipirkt pameginsiu... ir dar sunku yar kad mes ne lt tai cia ir maistas skiriasi labai ir labai daug ko nera kaip lt.. tai laukiu kol uosviene atvyks pas mus tai prives man bent arbateliu tai irgi kitaip biski bus... nes cia jei su bet kokia liga nuvarysi pas daktarus isgirsi arba jog viskas normalei arba iskart antibiotikai ir panasei..
Dar kelios citatos dėl mitybos žindyvėms:
Žindyvė per parą turi išgerti 1,5-2 litrus skysčių. Geriama, tiek, kad netroškintų. Pieno kiekis ir kokybė nepriklauso nuo išgerto skysčių kiekio.
maitinančiai mamai patariama kasdien valgyti kuo įvairesnio maisto, taip pat šviežių daržovių ir vaisių. patartina gerti natūralių gėrimų, pvz., šviežių sulčių, vandens, jogurto. Besaikis pieno, vaistažolių arbatos ir kitų skysčių, arbūzų, agurkų, obuolių ir saldžių patiekalų vartojimas nepadidina pieno kiekio.
Nuovargis, prastas miegas neturi įtakos pieno skoniui. Stresas, pyktis didina biologiškai aktyvios medžiagos adrenalino kiekį - jis kūdikį gali paveikti dirginamai. Mano komentaras - vaikas tikrai pasidaro irzlesnis, zirzia, neaišku ko, o neretai, kamuoja pilvo diegliukai. Pamenu kaip dėl kiekvieno menkniekio traidžiodavau ir pergyvendavau su pirmagime ir irgi daug ko nevalgiau, tai ir klykdavom ištisai ir vargom su pilvu, o su antru kuo aš įvairiau valgau ir kuo ramesnė esu, tuo mažiau turim tokių bėdų
Kokie produktai labiausiai kenkia žindomam kūdikiui? Tokių produktų nėra. Įvairiomis cheminėmis medžiagomis (pvz. nitratais), užterštas maistas, vanduo, kenkia ir motinai ir vaikui. Kenkia tik tie produktai, kuriems motina ar jos mažylis yra alergiški.
Ar galima valgyti vaisius, gerti sultis?
šviežios uogos, vaisiai, daržovės, žinoma, ekologiškai švarūs, nėščiai ir žindančiai motinai yra būtini. Augalinė produkcija neturi būti užteršta cheminėmis medžiagomis, pažeista puvinio. Vaisius ir daržoves patartina valgyti kasdien, nes juose yra ne tik vitaminų, bet ir įvairių mineralinių ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų. Be to, vaisiai ir daržovės turi daug augalinės narvelienos (skaidulų), kuri taip pat yra būtina organizmui, taip pat vandens. kai nėra galimybės valgyti šviežių uogų, vaisių, daržovių, tinka šaldyta augalinė produkcija. Uogienė, džemas, tyrės, koncervuotos sultys nepakeičia šviežių uogų, vaisių ir daržovių. Jei motina alergiška kokiam nors vaisiui ar daržovei, turėtų jų atsisakyti. Nėščiai ir žindančiai motinai nedera valgyti daug braškių, žemuogių, agrastų, nepatartina išgerti per dieną daugiau nei stiklinę morkų sulčių. Jei pastebėsite, kad suvalgius žalią kopūstą ar vynuogių, ima pūsti vidurius, jų vartokite mažiau. + mano komentaras, matai, nėra parašyta, kad nevalgyti, tik kiekį sumažinti, jei kopūstą virsi šviežią, tai tikimybė, kad pūs pilvą liks minimali. Braškių šaldytų ir mėlynių aš laikas nuo laiko išsitraukiu iš šaldiklio ir suvalgau 100-150 g per dieną, tik ne kasdien.
Nėščiosios ir žindančios mityba turi būti kuo įvairesnė
Tikiuosi nors kam nors padėsiu pati maitinu jau 5-as mėnuo, tai norisi, kad ir kitoms būtų lengva
Žindyvė per parą turi išgerti 1,5-2 litrus skysčių. Geriama, tiek, kad netroškintų. Pieno kiekis ir kokybė nepriklauso nuo išgerto skysčių kiekio.
maitinančiai mamai patariama kasdien valgyti kuo įvairesnio maisto, taip pat šviežių daržovių ir vaisių. patartina gerti natūralių gėrimų, pvz., šviežių sulčių, vandens, jogurto. Besaikis pieno, vaistažolių arbatos ir kitų skysčių, arbūzų, agurkų, obuolių ir saldžių patiekalų vartojimas nepadidina pieno kiekio.
Nuovargis, prastas miegas neturi įtakos pieno skoniui. Stresas, pyktis didina biologiškai aktyvios medžiagos adrenalino kiekį - jis kūdikį gali paveikti dirginamai. Mano komentaras - vaikas tikrai pasidaro irzlesnis, zirzia, neaišku ko, o neretai, kamuoja pilvo diegliukai. Pamenu kaip dėl kiekvieno menkniekio traidžiodavau ir pergyvendavau su pirmagime ir irgi daug ko nevalgiau, tai ir klykdavom ištisai ir vargom su pilvu, o su antru kuo aš įvairiau valgau ir kuo ramesnė esu, tuo mažiau turim tokių bėdų
Kokie produktai labiausiai kenkia žindomam kūdikiui? Tokių produktų nėra. Įvairiomis cheminėmis medžiagomis (pvz. nitratais), užterštas maistas, vanduo, kenkia ir motinai ir vaikui. Kenkia tik tie produktai, kuriems motina ar jos mažylis yra alergiški.
Ar galima valgyti vaisius, gerti sultis?
šviežios uogos, vaisiai, daržovės, žinoma, ekologiškai švarūs, nėščiai ir žindančiai motinai yra būtini. Augalinė produkcija neturi būti užteršta cheminėmis medžiagomis, pažeista puvinio. Vaisius ir daržoves patartina valgyti kasdien, nes juose yra ne tik vitaminų, bet ir įvairių mineralinių ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų. Be to, vaisiai ir daržovės turi daug augalinės narvelienos (skaidulų), kuri taip pat yra būtina organizmui, taip pat vandens. kai nėra galimybės valgyti šviežių uogų, vaisių, daržovių, tinka šaldyta augalinė produkcija. Uogienė, džemas, tyrės, koncervuotos sultys nepakeičia šviežių uogų, vaisių ir daržovių. Jei motina alergiška kokiam nors vaisiui ar daržovei, turėtų jų atsisakyti. Nėščiai ir žindančiai motinai nedera valgyti daug braškių, žemuogių, agrastų, nepatartina išgerti per dieną daugiau nei stiklinę morkų sulčių. Jei pastebėsite, kad suvalgius žalią kopūstą ar vynuogių, ima pūsti vidurius, jų vartokite mažiau. + mano komentaras, matai, nėra parašyta, kad nevalgyti, tik kiekį sumažinti, jei kopūstą virsi šviežią, tai tikimybė, kad pūs pilvą liks minimali. Braškių šaldytų ir mėlynių aš laikas nuo laiko išsitraukiu iš šaldiklio ir suvalgau 100-150 g per dieną, tik ne kasdien.
Nėščiosios ir žindančios mityba turi būti kuo įvairesnė
Tikiuosi nors kam nors padėsiu pati maitinu jau 5-as mėnuo, tai norisi, kad ir kitoms būtų lengva
QUOTE(Apsimetele @ 2009 02 16, 15:41)
manaja mergyte isbere raudonais spuogeliais visa, kazkur balta pulinuka radau skaiciau kazkur kad taip turi buti, tai zinok dabar ar tai alergija?
praktiškai garantuoju, kad čia ne alergija, ir po savaitės kitos praeis
bet su gydytoja pasitarti niekad nepamaišys
QUOTE(Apsimetele @ 2009 02 16, 21:57)
as savosios nemoku priversti atsirugti, tai man rodos del to ir kencia pilvukas jai
maniškė praktiškai niekuomet neatsirūgdavo, nei dieną, nei naktį, nei stačiom, nei kaip kitaip, ir nebuvo jokių problemų tarkim su miegais ar virškinimu, tad manau, kad tiesiog toks organizmas, beje, niekad ir neatpylinėdavo
o pilvuką putė žiauriai, bet antrą-trečią mėnesį susitvarkė, bet ir po to lygiai taip neatsirūgdavo
dabar jau beveik 1,5 metukų ir atsirūginėja kaip visi žmonės
QUOTE(Jura_j @ 2009 02 16, 16:48)
Aciu uz patarimus
Beje, ar yra kur nors sukelianciu alergija produktu sarasas? Mane labai erzina, kai literaturoje randu, kad zindyvei negalima valgyti pvz., vynuogiu, o kodel - nepaaiskinta.
Beje, ar yra kur nors sukelianciu alergija produktu sarasas? Mane labai erzina, kai literaturoje randu, kad zindyvei negalima valgyti pvz., vynuogiu, o kodel - nepaaiskinta.
Vynuogės būna nupurkštos, o chemijos mažiukams negalima duoti. Kadangi kiekvienos uogos neįmanoma nuplauti, vynuogių žindyvėms patariama iš vis atsisakyti
QUOTE(Diax @ 2009 02 17, 16:09)
Vynuogės būna nupurkštos, o chemijos mažiukams negalima duoti. Kadangi kiekvienos uogos neįmanoma nuplauti, vynuogių žindyvėms patariama iš vis atsisakyti
Pritariu del vynuogiu Ir apskritai reikia daug valgyti,nes kai sirgau 2 savaites,nebuvo apetito,is karto pienas eme mazet ir ne beatsistate,tenka dabar primaitint pora kartu per para
Mamkos, o kaip yra su kopustais? daug kur radau, kad negalima, bet labai noreciau bent jau virto...man labai patikdavo sultys zalio kopusto su morkom, bet dabar bijau
QUOTE(alize @ 2009 02 18, 19:08)
Mamkos, o kaip yra su kopustais? daug kur radau, kad negalima, bet labai noreciau bent jau virto...man labai patikdavo sultys zalio kopusto su morkom, bet dabar bijau
pučia pilvą, o daugiau tai tikrai nieko nėra blogo juose, o virtus galima drąsiai, tik ne per daug, sriuba ten šviežių neraugintų, aš su morkų sultimis irgi maišiau ir nieko o dabar va eisiu slyvų kompoto kaukazo slyvaičių atsidarysiu naminio
QUOTE(Olesta @ 2009 02 18, 21:13)
pučia pilvą, o daugiau tai tikrai nieko nėra blogo juose, o virtus galima drąsiai, tik ne per daug, sriuba ten šviežių neraugintų, aš su morkų sultimis irgi maišiau ir nieko o dabar va eisiu slyvų kompoto kaukazo slyvaičių atsidarysiu naminio
rrrrrrrrrrrr jau kaip slyvuku uzsinorejau dabar... pries 2 dienas paskutines 3 slyvas suvalgiau saldytas, reik nuvaziuot iki tevu pasipildyt, gal dar turi uzsilikusiu saldikly...
QUOTE(Olesta @ 2009 02 16, 17:01)
Na Bifolacas tikrai ne pro šalį tokiu atveju, skruostus iki 5 k/d Essexu, o jei nepraeis, reikėtų, kad Kutivato parašytų priedo, nelieka jokių baltų dėmių, abu vaikus savo gydžiau hormoniniais tepalais, didžioji tai ir Vilniaus Antakalnio alergologijos klinikoje gulėjusi ir tabletėmis maitinta, bet sakau jinai sirgo sunkia forma, ir didesnio amžiaus nepilnai 2 metukų susirgo. bandyk lakišiaus nuoviru paplauti ir lakišiaus arbatyte pagirdyti
jei odele sausa, tai lakisius dar labiau nusausins.
sitos problemos l panasios i manasias. as netycia jas isprendziau vietoj bepanteno tepalo nusipirkus bepanteno kremo. tai ta sausa odele tepiau i diena po kelis kartus-tiek, kiek vysciau. ir stebuklas ivyko-dabar jokiu bedu. ir raudonas demeles jei paberia nuo kokio maisto taip pat kaip ranka nuima. o gydytoja karksejo, kad mums atopinis dermatitas. na, gali buti tiesiog atopiska oda.
as tai nebezinau... jau ka bevalgyciau, vis tiek vaikui pilva pucia... gal netinka jai mano pienas, nebezinau jau
ši visa tema apie tai, jei perskaitytumėte bent 10-15 psl atgal, sužinotumėte...
jau daug prirašyta, kad ne maistui čia tenka pagrindinis vaidmuo
jau daug prirašyta, kad ne maistui čia tenka pagrindinis vaidmuo