Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

oi, aciu uz patarimus visoms 4u.gif giliai sirdyje as irgi manau, kad visko galima su saiku mirksiukas.gif tik klausimas kaip alergija kokiam nors produktui pasireiskia? isberia? manaja mergyte isbere raudonais spuogeliais visa, kazkur balta pulinuka radau g.gif skaiciau kazkur kad taip turi buti, tai zinok dabar ar tai alergija? g.gif
Atsakyti
O mes vargstam su berimu.. Visiskai atsisakiau pieno produktu, nevalgau jokiu "spalvotu" vaisiu darzoviu is vaisiu valgau tik bananus ir obuoli (retai, nes nuo jo pilvuka pucia), is darzoviu - bulve ir ziedini kopusta... Atsisakiau kiaulienos ir tuoj atsisakysiu saves, bo stogas vaziuoja kaip valgyt noriu... lotuliukas.gif
Aisku, dziugu ziuret kai berimas praeina, skruostukai svieseja.. Bet gal zinot, nuo kada vel pradet ivedinet produktus? Ar laukti kol berimas visiskai isnyks?
Atsakyti
paprasti bėrimai praeinantys be nieko, tai nėra alergija, galbūt greičiau prakaitinis ar baltymų pertekliaus bėrimas, bet jei pas vaiką ant žandukų, rankų ir kojų lenkiamuosiuose paviršiuose atsirastų šerpetojančių, pleiskanojančių, raudonų, sausų plotelių, tai jau galite įtarti atopinio dermatito pradžią ir reikėtų pradėti žiūrėti ir stebįti nuo ko tai atsiranda...didžiajai mergaitei buvo sunkia forma nuo pieniškų produktų, vėliau išaugo, bet ir šiandien, jei leisčiau be saiko pavalgyti šokolado, spalvotų vitaminų, ar stipresnių antibiotikų, pleiskanojantys plotai atsiranda, bet nebe taip. O mažiukui buvo prasidėjęs nuo vandeninio anyžinio vit.D3, pakeičiau aliejiniu ir bėrimai dingo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jura_j @ 2009 02 16, 15:43)
O mes vargstam su berimu.. Visiskai atsisakiau pieno produktu, nevalgau jokiu "spalvotu" vaisiu darzoviu is vaisiu valgau tik bananus ir obuoli (retai, nes nuo jo pilvuka pucia), is darzoviu - bulve ir ziedini kopusta... Atsisakiau kiaulienos ir tuoj atsisakysiu saves, bo stogas vaziuoja kaip valgyt noriu...  lotuliukas.gif
Aisku, dziugu ziuret kai berimas praeina, skruostukai svieseja.. Bet gal zinot, nuo kada vel pradet ivedinet produktus? Ar laukti kol berimas visiskai isnyks?

o ką sako gydytoja??? patarčiau palaukti, kol sugysit? koks gydymas paskirtas?
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 02 16, 16:45)
paprasti bėrimai praeinantys be nieko, tai nėra alergija, galbūt greičiau prakaitinis ar baltymų pertekliaus bėrimas, bet jei pas vaiką ant žandukų, rankų ir kojų lenkiamuosiuose paviršiuose atsirastų šerpetojančių, pleiskanojančių, raudonų, sausų plotelių, tai jau galite įtarti atopinio dermatito pradžią ir reikėtų pradėti žiūrėti ir stebįti nuo ko tai atsiranda...didžiajai mergaitei buvo sunkia forma nuo pieniškų produktų, vėliau išaugo, bet ir šiandien, jei leisčiau be saiko pavalgyti šokolado, spalvotų vitaminų, ar stipresnių antibiotikų, pleiskanojantys plotai atsiranda, bet nebe taip. O mažiukui buvo prasidėjęs nuo vandeninio anyžinio vit.D3, pakeičiau aliejiniu ir bėrimai dingo 4u.gif
Papildyta:

o ką sako gydytoja??? patarčiau palaukti, kol sugysit? koks gydymas paskirtas?

Gyd. ir pasiule atsisakyti produktu, kuriuos isvardinau ir pagerti geruju bakteriju. O skruostukus pasiule tepti drekinamuoju kremuku (labai sausa odyte). Sake, kad yra hormoniniai vaistukai, bet nuo ju gali likti baltos demeles, tai neskyre, o as ir pati ju netepciau. Va toks ir gydymas. Rytoj turetu uzeit apziuret, nes prie viso "bukieto" dar ir sergam... doh.gif
Bet kai atrodo nebevalgau nieko "tokio", kartais uzrausta tie taskeliai ir niekaip neatseku nuo ko.. Dar idomu, ar galiu valgyti batona, man taip norisi ko nors is jo, bet kol kas kemsu juoda duona puskepaliais... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2009 02 16, 15:52)
Gyd. ir pasiule atsisakyti produktu, kuriuos isvardinau ir pagerti geruju bakteriju. O skruostukus pasiule tepti drekinamuoju kremuku (labai sausa odyte). Sake, kad yra hormoniniai vaistukai, bet nuo ju gali likti baltos demeles, tai neskyre, o as ir pati ju netepciau. Va toks ir gydymas. Rytoj turetu uzeit apziuret, nes prie viso "bukieto" dar ir sergam...  doh.gif
Bet kai atrodo nebevalgau nieko "tokio", kartais uzrausta tie taskeliai ir niekaip neatseku nuo ko.. Dar idomu, ar galiu valgyti batona, man taip norisi ko nors is jo, bet kol kas kemsu juoda duona puskepaliais...  lotuliukas.gif

Na Bifolacas tikrai ne pro šalį tokiu atveju, skruostus iki 5 k/d Essexu, o jei nepraeis, reikėtų, kad Kutivato parašytų priedo, nelieka jokių baltų dėmių, abu vaikus savo gydžiau hormoniniais tepalais, didžioji tai ir Vilniaus Antakalnio alergologijos klinikoje gulėjusi ir tabletėmis maitinta, bet sakau jinai sirgo sunkia forma, ir didesnio amžiaus nepilnai 2 metukų susirgo. bandyk lakišiaus nuoviru paplauti 4u.gif ir lakišiaus arbatyte pagirdyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 02 16, 17:01)
Na Bifolacas tikrai ne pro šalį tokiu atveju, skruostus iki 5 k/d Essexu, o jei nepraeis, reikėtų, kad Kutivato parašytų priedo, nelieka jokių baltų dėmių, abu vaikus savo gydžiau hormoniniais tepalais, didžioji tai ir Vilniaus Antakalnio alergologijos klinikoje gulėjusi ir tabletėmis maitinta, bet sakau jinai sirgo sunkia forma, ir didesnio amžiaus nepilnai 2 metukų susirgo. bandyk lakišiaus nuoviru paplauti 4u.gif ir lakišiaus arbatyte pagirdyti 4u.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif
Beje, ar yra kur nors sukelianciu alergija produktu sarasas? Mane labai erzina, kai literaturoje randu, kad zindyvei negalima valgyti pvz., vynuogiu, o kodel - nepaaiskinta.
Atsakyti
Na cia pasiskaicius atrodo beveik nieko valgyt negalima... blink.gif
O man vaiku daktare dar ligoninej sake valgyk ka valgius per nestuma, vaikui nieks nepakenks mirksiukas.gif Tai as taip ir darau! biggrin.gif Dar tik savaitele mano maziukui, nepuola jo jokie diegliukai ir atrodo tustinasi normaliai.... Na aisku dar nusispjaunu tris kartus....
Atsakyti
QUOTE(meksikos mamyte @ 2009 02 16, 17:36)
Na cia pasiskaicius atrodo beveik nieko valgyt negalima...  blink.gif
O man vaiku daktare dar ligoninej sake valgyk ka valgius per nestuma, vaikui nieks nepakenks  mirksiukas.gif  Tai as taip ir darau! biggrin.gif  Dar tik savaitele mano maziukui, nepuola jo jokie diegliukai ir atrodo tustinasi normaliai.... Na aisku dar nusispjaunu tris kartus....

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif 100 %
Atsakyti
na manasis pastovei raitos steni nors kaku daro gan daug ir bezdalius yra bet vistiek kazko labai steni tai cia tie diegliukai ir yra?ir man atrodo kad jam taip del to ka as valgau tai uztai ir bijau valgyt nors po biski ta baime baigiu nugalet.. biggrin.gif ir dar jam ant veiduko yra spuogiuku tai vienoj vietoj atsiranda praeina kitoj atsiranda tai cia alerginiai spuogiukai kazin ar ji beria siaip(na viena mamyte buvo sakius jog buna kad vaikucius beria) siaip dazniausiai ant barzdytes ir prie akyciu....
ir ka galima gert ar tik vandeni nes man jau nuo to vandens greit vemt noresis... doh.gif
ir dar ar kaip nors susije maitinimas krutimi ir mano viduriu uzkietejimas?jei susije tai gal galit ka patart kaip man juos atsistatyt... blush2.gif
Atsakyti
na pagaliau priejom isvada kad galima valgyti pagimdzius thumbup.gif o tas viduriu putimas manau nebutinai nuo maisto yra g.gif as savosios nemoku priversti atsirugti, tai man rodos del to ir kencia pilvukas jai unsure.gif tikiuosi viskas bus gerai, ismoksim ko nemokam smile.gif ir kitom mamytem linkiu optimizmo, manau nera viskas taip blogai kaip atrodo, valgyt dar galime biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 02 16, 20:39-->
QUOTE(dar nestuke smile.gif @ 2009 02 16, 20:39)
na manasis pastovei raitos steni nors kaku daro gan daug ir bezdalius yra bet vistiek kazko labai steni tai cia tie diegliukai ir yra?ir man atrodo kad jam taip del to ka as valgau tai uztai ir bijau valgyt nors po biski ta baime baigiu nugalet.. biggrin.gif  ir dar jam ant veiduko yra spuogiuku tai vienoj vietoj atsiranda praeina kitoj atsiranda tai cia alerginiai spuogiukai kazin ar ji beria siaip(na viena mamyte buvo sakius jog buna kad vaikucius beria) siaip dazniausiai ant barzdytes ir prie akyciu....
ir ka galima gert ar tik vandeni nes man jau nuo to vandens greit vemt noresis... doh.gif
ir dar ar kaip nors susije maitinimas krutimi ir mano viduriu uzkietejimas?jei susije tai gal galit ka patart kaip man juos atsistatyt... blush2.gif

nevalgai, negeri, stresuoji, greit visai į WC nebeisi lotuliukas.gif baik tuoj pat tas baimes ir imk normaliai maitintis, kaip nėščia valgei, taip ir dabar, niekas absoliučiai nepasikeitė, tik pilvo nebėra brangioji mirksiukas.gif diegliai būna kai vaikas žviegte žviegia, riesdamas kojytes prie savęs ir nepadeda niekas, tai yra priepuoliniai pilvo skausmai, Jūsų maistas retai kada turi tam įtakos, nes dieglius sukelia dažniausiai nurytas bevalgant godžiai pririjus oro, arba jei pavalgius vaikelis neatsirūgsta, tas oras nebeturi kur dėtis, spaudžia skrandelį, sukelia spazmus-dieglius. Mamos stresas yra viena iš dieglių priežasčių, jei mama nepailsėjusi, sudirgusi, alkana ar šiaip prastos nuotaikos...mažiai mūsų yra labai gudrūs jie viską jaučia. Barzdelę vaikui gali erzinti rūbeliai ir seilės, prie akyčių gali būti ir alerginis ir prakaitinis bėrimas, nepamačius sunku pasakyti...gerti galima viską - parašau ką geriu aš, ryte ant tuščio skrandžio šilto vandens stiklinė, paskui puodelis kavos, geriu visokias arbatas (pirmą mėnesį gėriau paprastą juodąją, ramunėlių, pankolių vaisių, medetkų, žaliąją, vaisių arbatas, žodžiu, ką turėjau namie), sultis namie spaustas morka+obuolys+moliūgas, kartais burokėlis nedidelis arba kopūsto šiek tiek, vanduo iš krano, slyvų kompotas naminis. Gerkit viską, tik negazuotą ir nedažytą iš parduotuvės su visokiais ten EEE ir viskas, ko Jūs taip save varžot, nu tam kuris Jus yra prigąsdinęs nevalgyti ir negerti norėčiau gerą spyrį minkšton vieton įtaisyti lotuliukas.gif
Vidurių užkietėjimo profilaktikai ir šiaip atsistatymui: iš ryto ant tuščio skrandžio drungno vandens stiklinė, daugiau reikia virtų daržovių, avižų košės su sėlenomis greit paruošiamos nusipirk, per dieną 2-2,5 l skysčių (vanduo, sultys, arbatos, naminiai kompotai, uogienės su vandeniu, kakava, pienas, geriamasis natūralus jogurtas ir t.t.). Valgyti irgi reikia būtinai ir neginčijamai. Sakau pirmą mėnesį privenkit labai aštraus, rūkyto, gazuotų ir žalių dalykų, šokolado ir citrusų, o daugiau kaip valgėt, taip valgytkit, ir gerkit, kaip gėrusios. vaikas pilvely būdamas gaudavo visokių maisto medžiagų iš Jūsų ir skonį žinojo, o jam gimus atėmėt viską, tai ir pyksta ir jisai ir Jums sunku...nebežinau kaip beįtikinti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
jetau kur as dingciau jei cia nebuciau pasirodzius... ax.gif tikrai is bado numirus... doh.gif aciu tau olesta oro_buckis.gif reiks bandyt po biski po biski visko pradet valgyt bet po ne daug kaip megdavau prisikimst... biggrin.gif as geriu vandeni tai kad man jis jau slykstus daros...
apsimetele as pagimdzius ir valgiau viska ka dave ligoninej o namie man prasidejo ta baime bet ka ikist i burna....tai kad as zinojau kad kazko reikia privengt tai pradejau ieskot per interneta ko tai ir prisiieskojau iki tokio lygio kad isvis pradejau bijot valgyt... doh.gif
Atsakyti