Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(Sauluzhe @ 2009 02 08, 20:33)
geriu ir as alu, lyg ir nieko vaikiukui  blush2.gif

o man ir gydytoja patare pries valgant alaus po truputi isgert bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngaKate @ 2009 02 08, 21:27)
Skaičiau, kad diskutavote apie Infacol ir Espumisan. Pasižiūrėjau, kad tai du analogiški vaistai, nebent skiriasi tik skoniu, o pagr.medziaga - simetikonas - abiejuose yra po 40mg/1ml  biggrin.gif . Jau norėjau siųstis, bet greičiausiai nėra prasmės  smile.gif

As irgi nematau prasmes, kodel turetumet siustis. Kad ir su Sab Simplex beveik tas pats. O jums siuntimas juk kainuotu smile.gif O jus Espumisan jau bandet vartoti?
Atsakyti
QUOTE(Agne T. @ 2009 02 07, 12:47)
labas rytas,

as dar maitinu mazaja MP neduodu nieko papildomai.
as valgau beveik viska. labiausiai tai padeda pieno gamybai nealkoholinis alus, patariau draugei pabandyt, jai irgi padeda. bigsmile.gif

Siaip nesu girdejusi, bet isgeriau nealkoholinio alaus ir kita diena krutyse pilnuma padidejusi jauciau. Taip pribrinksta nakti, diena jau buvo susireguliave gana minkstos krutys, dabar vel kaip ir per daug. Bet svarbiausia, kad uztenka mirksiukas.gif
Atsakyti
mano jaunuolis paragavo ką tik bulvės pirmą kartą, ale kad patenkintas liko thumbup.gif įdomu tik kaip pilvas sureaguos, aišku nuo tokio kiekio nieko ten nebus smile.gif
Atsakyti
oi man kosmosas ta mityba doh.gif jus pacios paskaitykit, kas cia prirasyta: viena raso, kad negalima duonos, kita darzoviu, vaisu, kepto rukyto maisto... galima labai mazai pieno produktu doh.gif TAI KA VALGYT blink.gif mum abiem su dukrele pilvuka pucia unsure.gif neisivaizduoju nuo ko, apskritai bijau ka nors i burna isidet, nes atrodo kad man nieko negalima unsure.gif gerai kad dar vitaminu nusipirkau, tai nors tiek unsure.gif
Atsakyti
na stebek, siaip nuo kosiu tikrai neturetu pusti,kaip nuo virtos mesos ir darzoviu...
tik visko po truputi...as tiesa pieno produktu gana daug valgiau - mums tiko...
kantrybes 4u.gif pirma menesi ir as pabadavau, o poto pamazel ivedinejau produktus
visus,ir dabar jau viska valgau... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Apsimetele @ 2009 02 15, 10:11)
oi man kosmosas ta mityba  doh.gif  jus pacios paskaitykit, kas cia prirasyta: viena raso, kad negalima duonos, kita darzoviu, vaisu, kepto rukyto maisto... galima labai mazai pieno produktu  doh.gif  TAI KA VALGYT  blink.gif  mum abiem su dukrele pilvuka pucia  unsure.gif  neisivaizduoju nuo ko, apskritai bijau ka nors i burna isidet, nes atrodo kad man nieko negalima  unsure.gif  gerai kad dar vitaminu nusipirkau, tai nors tiek  unsure.gif

o aš Tau kaip medikė ir dviejų vaikų mama pasakysiu, mažiau klausyk, ką kitos sako, klausyk savo organizmo, po gimdymo labai natūralu, gali ir vandenį gerti, vis tiek pilvą pučia labai labai. Aš gerdavau pirmą mėnesį kartu espumizaną su vaiku, jisai lašiukais, aš kapsulėmis, paskui po truputį atėjo toks laikas, kad dabar kertu viską iš eilės ir nei vienam, nei kitam nebereikia jokių lašiukų ir kapsulių, kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės. Bandyk pankolių vaisių arbatos nusipirkti vaistinėje ir pagerti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 02 15, 12:22)
o aš Tau kaip medikė ir dviejų vaikų mama pasakysiu, mažiau klausyk, ką kitos sako, klausyk savo organizmo, po gimdymo labai natūralu, gali ir vandenį gerti, vis tiek pilvą pučia labai labai. Aš gerdavau pirmą mėnesį kartu espumizaną su vaiku, jisai lašiukais, aš kapsulėmis, paskui po truputį atėjo toks laikas, kad dabar kertu viską iš eilės ir nei vienam, nei kitam nebereikia jokių lašiukų ir kapsulių, kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės. Bandyk pankolių vaisių arbatos nusipirkti vaistinėje ir pagerti mirksiukas.gif

Man mama irgi labai panašiai patarė - mažiau klausyt, kas ką kalba. Mano vyras man aną kartą pakišo labai įdomų straipsnį, jame rašo, kad tik apie 5 proc. mažiukų verkia todėl, kad jiems pučia pilvuką. Nors likusieji ir riečia kojytes, steni ir t.t. (kas būtų labai panašu į pilvo pūtimą) verksmo, ypač vakare, priežastis dažniausiai būna nuovargis, kai mažiukas negali nusiraminti ir užmigti. Be to dar esu skaičius, kad mamos maistas neįtakoja pilvo pūtimo.
Pati po gimdymo pradėjau valgyt viską nedideliais kiekiais, tą patį, kaip ir besilaukdama. Tiesiog rinkdamasi maistą, labai atidžiai skaitau etiketes, kad būtų kaip įmanoma mažiau maisto priedų ir t.t. Tą patį dariau ir kai maitinau vyresnėlį. Ir pilvuko jam nepūtė, niekada nebuvo išbėrę Tai tokia mano patirtis 4u.gif
Atsakyti
labas man irgi kosmaras su maistu doh.gif doh.gif doh.gif bijau bet ka ikist i burna tai kai grizom is ligonines valgiau tik taustus ir arbata o ligoninej ka dave ta valgiau ir sumustinius ir vistiena ir panasei.. o namie tiesiog bijau bet ka valgyt atrodo kad bus alergiskas kad pus pilvuka ir panasei.. jau mb nebegali ziuret kaip as stresuoju.. o nuo to dar man viduriai uzkietejo doh.gif tai dabar sedziu buteli vandens apsikabinus ir galvoju gal pades...nors jau po biski pradejau valgyt bet vistiek su didelia baime.valgau ir galvoju o jei dabar as pavalgysiu ir po to pamaitinus vaikuciui bus negerai...jau pati nebegaliu kaip man susisuko smegeneles... doh.gif
o kai tik pasiziuriu ka galima ko negalima valgyt visur vieni pasakymai priestarauja kitiems tai nebezinau kaip nugalet ta baime ir pradet valgyt nes nevalgyt 100 kart blogiau.. ax.gif
Atsakyti
jei bus alergiškas tai pamatysi, o nevalgydama nuo alergijos neapsaugosi, stresuodama ir save kankini ir vaikas jausdamas įtampą ir stresą bus neramus. Valgyk viską, tik neaštriai, kaip nėščia valgei, taip dabar valgyk, tinka košės, arbatos, virtos daržovės, pirmą mėnesį biškelį privengti reikia ankštinių, žalių daržovių, nes ir taip po gimdymo labai pilvą pučia, o paskui valgykit viską. Įsivaiduokit, gi kiek čia truksit, vaikus jau reikės primaitinti, tai jei jie skonio nežinos ir nebus gavę per pieną jokių pažįstamų medžiagų, va tada tai vargo turėsit. dar kartą akcentuoju,
mamytės valgykite viską, tik aišku su saiku ir su protu, nesukimškite plytelės šokolado, ar kg neluptų kriaušių per kartą, kaip maitinotės iki vaikui gimstant, taip maitinkitės ir jam gimus, gi jam stresas, kad atimamos maisto medžiagos, prie kurių buvo pripratęs, o pilvukų pūtimai buvo yra ir bus kaip ir diegliukai, išaugamos bėdos, aš kai antrą auginu, tai ramiau į tuos reikalus žiūriu lotuliukas.gif Jums tai žinau koks stresas su pirmaisiais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
olesta aciu uz padrasinima 4u.gif na jau pradejau valgyt mesos po biski gal ir daugiau ka isdrysiu paimt i burna as suprantu kad viska reikia bandyt bet kad ta baime jau mane apsedo verysad.gif doh.gif nes kiek ieskau ka galima valgyt tiek visur viskas skiriasi taip ta baime ir atsirado blush2.gif
Atsakyti
nėr už ką 4u.gif tiesiog nesuprantu kas taip įbaugina jaunas mamytes nieko nevalgyti, stresuoja jaunos mamos dėl to, dėl ko mažiausiai sukti galvą reikėtų gimus kūdikiui rolleyes.gif valgykit ir mėsos, ir žuvies, ir daržovių, ir vaisių, gerkit skysčius.

Vengtini produktai: gausiai riebaluose kepinti, rūkyti mėsos patiekalai, aštrūs prieskoniai (čili pipiriukai kokie ir panašūs), dažyti ir gazuoti gėrimai, šokolado galima, tik irgi nepadauginant, pirmą mėnesį reikėtų privengti vynuogių. Varškės riebios pirmąjį mėnesį nepadauginkit, kol susinormalizuoja kūdikio kepenų veikla, nes varškėje daug baltymo, vaiką gali išberti, bet tarkim grūdėtos varškės pusryčiams su batonu ir sviestu pusę indelio drąsiai. Tinka visos kruopos, makaronai, duona ir jos produktai, jogurtai be įmantrių priedų, virta, torškinta, ant grotelių kepta mėsa, žuvis...neribokit savęs taip be proto, kad bijotumėt kąsnį į burną įsidėti...Obuolius kepkit orkaitėje, virkitės iš jų kompotą, galų gale nulupus luobelę suvalgykit žalią, jei labai norisi, tik ne kilogramais žinoma, ir jei labai jau neramu, kad vaikui pūs pilvuką, tai prieš maitinimą vaikui duokite lašiukų kokius naudojat, išgerkit pačios Espumizano kapsulyčių arba pankolio arbatos, kmynų...na ką Jums čia dar patarus, tiesiog noriu kad nesikankintų nei viena mamytė, to tikrai nereikia daryti, kasdien turim rūpintis savo gyvenimo džiaugsmeliais, būti energingos ir turėti pakankamai jėgų...Mamos būkit sveikos ir gražios ir svarbiausiai nealkanos ir ramios 4u.gif

Atsakyti