Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

Kodel negalima zalios arbatos? blink.gif Tada ka belieka gerti nes ir juodos arbatos ir kavos ar kakavos ir negalima? O maitinant vaikuti skysciu reikia? Parasykit kokius skyscius jus geriat? Mineralinis vanduo jau nusibodes blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2008 02 01, 19:14)
Kodel negalima zalios arbatos?  blink.gif  Tada ka belieka gerti nes ir juodos arbatos ir kavos ar kakavos ir negalima? O maitinant vaikuti skysciu reikia? Parasykit kokius skyscius jus geriat? Mineralinis vanduo jau nusibodes blink.gif

As atvirksciai girdejau, kad galima zalia gerti. Juodos arbatos 3-4 puodeliai prilygsta 1 puodeliui kavos. Manau nieko nenutiks dienos begyje isgerus tuos kelis puodelius. Siaip dauguma mano pazistamu gere metu, melisos, kmynu, ramuneliu arbateles. Ir man jos patinka, geriu pakaitomis su juodaja arbata, ir kartais zalia. Ir nejauciu jokios monotonijos. Kol mazajai pute pilveli, tai dar ir pankoliu su krapais geriau.
Maza to, jog jau ir taip beveik nieko valgyt negalima. Gerai, kad dar kvepuot zindant leidziama lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lina.k: 02 vasario 2008 - 00:06
As irgi geriau melisu, kmynu, ramuneliu, specialios maitinanciom, o atsalus orams ir ciobreliu arbatas. Po litra ir daugiau per diena. Gydytoja patare mazinti, gerti po puse litro. Visos tos zolines arbatos turi savo poveiki, tad padauginti nereikia. Patare metu arbatos negerti, nes pakeicia pieno skoni. Ir dar - netinka medus. Geriausia vistik pasak jos - vanduo. As dar kavutes isgeriu pora puodeliu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(TJolke @ 2008 02 02, 09:40)
As irgi geriau melisu, kmynu, ramuneliu, specialios maitinanciom, o atsalus orams ir ciobreliu arbatas. Po litra ir daugiau per diena. Gydytoja patare mazinti, gerti po puse litro. Visos tos zolines arbatos turi savo poveiki, tad padauginti nereikia. Patare metu arbatos negerti, nes pakeicia pieno skoni. Ir dar - netinka medus. Geriausia vistik pasak jos - vanduo. As dar kavutes isgeriu pora puodeliu... blush2.gif

Idomu, gydytoja zino, pakeicia ta skoni ar ne, ar speja? gal ramuneles irgi gelsvai piena dazo? g.gif manoji kazkaip nesureagavo ne karto. o gal per mazai ir silpna geriau g.gif bet kokiu atveju isbrauksiu metas is savo gerimu saraso. Aciu uz sia informacija. geriau negert, nei poto kankintis. turiu dar spintelej zoliu kitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lina.k: 02 vasario 2008 - 15:12
Manau zino, 30 metu pediatre dirba, straipsniu nemazai spaudoje raso. Metos ir skonis specifinis.
Atsakyti
na, nors maitinau jau seniai, bet.... man irgi seselė sakė, jokių kopūstinių, jokių ankštinų, bla, bla, bla - o ką davė gimdymo namuose? ir kopūstienę, ir žirnienę. Tai čia kaip?

vaikiui mano pilvuką pūtė, o aš jau tik pieniškas sriubas valgiau doh.gif

o po trijų savaičių pasakė, kad yra lašiukai kūdikiams, ir nepūs doh.gif

kai bus antras, valgysiu visas daržoves ir viską - aišku su protu. 4u.gif
Atsakyti
Mums irgi aiskino kad to negalima, taciau pirma diena kai galejau valgyti normalu maista, gavom zirniu sriubos ir balandeliu, o vakare burokeliu salotu su zirneliais... ir dar zuvies pirsteliu, fu... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TJolke: 02 vasario 2008 - 19:05
Siaip sako, jog visos uogos pucia vaikui pilveli. O labiau pagalvojus, koks tu uogu naturalumas ziemos metu: uogos, ypac braskes ir vynuoges yra labiausiai apipurskiamos del ju l.greito gedimo, ir nerekomenduojamos besilaukianciom ir maitinanciom. Manau avietes irgi turetu but itrauktos i si saraseli, nes kol atkeliauja is tolimuju krastu...
Atsakyti
Tai zinoma, kad uogos (ypac raudonos) negerai. Gali alergizuoti. Net ir svieziu, savam darze uzaugintu braskiu nerekomenduojama vaikui iki 10-12 men. duoti. Tai tas pats ir su motinos pienu. O labai daugelis mano, kad jau uoga ar vaisius ar darzove, tai jau ir sveika ir gerai. O paskui dejuoja, kad vaikas ir neramus, verkia, beria ir pan.
Atsakyti
Del uogu tai gal ir sutinku, bet vaisiu ir darzoviu reikia mamytei (po 3 men). Vaikuciui nuo 6 men obuoliuko ''is kaimo'' irgi... Ir paragauti visko teks, nes kitaip ir nesuzinosi, kas tam vaikui tinka, o kas ne. Todel ir sakoma - visko po nedaug ir su pertraukelem (vaikams), labai nemaisyti maisto pradedant. smile.gif
Atsakyti
na mano racionas kol kas dar irgi nedidelis, jau noreciau kazko naujo, taigi po mazu ragauju ir stebiu kas darosi mano leliui. ax.gif tiesa dar kol kas kepto aliejuje nieko nevalgau, nebent mikrobanginej be riebalu kokia vistiena ar kalakutiena issikepu. Priekoniu nenaudoju, tik druska, jokiu pipiru ir jokiu zoleliu. dabar jau virdama sriuba pradejau naudoti sultiniu kubelius.
varskes ir bananu nevalgau, nes nuo ju mazius labai stena. Nuo grikiu ir gi jam pucia pilvuka, taigi belieka makaronai ir bulves.
Cia kada issiviriau grybu sriubos(turejau saldytu voveraiciu), tai labai pasigailejau, nes maziukui su pilvuku daresi negeroves doh.gif
Saldumynus valgau, bet renkuosi kuo paprastesnius, pvz riestainius, avizinius sauainius, jokiu tortu ir pyrageliu.
Arbatas geriu ivairias,kadangi esu arbatu maniake, tai ir raudona, ir juoda, ir zalia, mate geriu, ir arbatas su ivairiais priedais- maziuui nieko, toleruoja.
KAva geriu ryte puodeli 3in1 kokia nors, o po pietu geriu be kofeino.
taip po mazu ir atsirinkineju, ka galiu , o ko ne smile.gif
Atsakyti
Iki 3 men siulyciau mamytems bet ko nevalgyti. Yra is ko pasirinkti: sriubytes su morkom, bulvem, makaronais. Mesyte, zuvis, paukstiena - patroskinta ar tik virta. Suris, skani duona su sviestu, miltiniu patieklu yra labai daug, o jau kosiu... Iki niestumo to ka cia isvardinau as pati nevalgiau ( isskyrus mesa), tad man buvo visai nieko paeksperimentuoti. Skrandis issivalo!!!
Po 3 men, t.y. veliau - jau esu uz ivairove. Visko ( isskyrus alkoholi, acta, astrius pat., gazuotus gerimus) po truputi. Labai buvau pasiilgusi kavos... Ir leidau sau veliau, kaip skanu buvo... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TJolke: 04 vasario 2008 - 11:44