QUOTE(Puccha @ 2009 01 04, 16:25)
Labas
nekantriai laukiu antro mažylio, ir nors pirmą mažį maitinau 7 mėnesius vistiek iškilo visokiausių klausimų
:
1. Kai pradėjau maitinti pirmąjį mažiuką, man GN prisakė gerti labai mažai vandens( lyg 3 stiklines per dieną). Prasikankinau kelias dienas, nes nežmoniškai troškino, ir štai, prieš kelis mėnesius atsiverčiu žurnalą mamoms (gaila, nepamenu kokį), o ten parašyta, kad gerti nepakankamai skysčių netgi pavojinga, o pieno kiekiui tai įtakos neturi, todėl mitas, kad jei geri per daug, geriant mažiau pienuko sumažės. Tą pačią info po to vėl perskaičiau kitam straipsnyje. Kaip manot, tai tiesa?
2. Ir dar noriu paklausti dėl mitybos iš karto po gimdymo. Ką valgėte?(ko vengti tai jau žinau
)
3. Dar vienas keistas dalykas. Kadangi ieškojau info apie pilvelio pūtimą, radau, kad mamos maistas pilvo dieglių atsiradimui neturi( straipsnio autorė tai grindė tuo, kad ir mišinukus valgantiems kūdikiams pučia pilvukus, be to ne kas kartą, o mišinukas tai visiškai toks pats). O štai jau kitam straipsnį rašoma, kad mamos mityba turi įtaką pilvelio diegliams
dabar visai nežinau kur teisybė
* Aš gėriau daug, tiek kiek norėjau.
** Valgiau daug vaisių, daržovių (tik ne visų), mėsos, ypač paukštienos, varškės. Košių beveik nevalgiau. Gerai, kad dukrytė nebuvo alergiška, tai kažkaip nereikėjo jokios dietos griežtos laikytis. Tik vadovavausi 1 mėnesį principu, kad nevalgyti raudonų daržovių ir vaisių, labai apriboti oranžinės spalvos daržoves ir vaisius. Rinkdavausi žalios spalvos vaisius ir daržoves. Paskui jau po truputį pradėjau valgyti ir oranžines bei raudonas.
*** iš patirties galiu pasakyti, kad bent jau mano dukrytės pilvuko diegliukams įtakos turėjo mano valgytas maistas. Todėl griežtai laikiausi ir nevalgiau to, kas pučia vaikui pilvuką: kopūstų, ankštinių, kiaušinių, negėriau jokių gazuotų gėrimų.
"Nėra lengva būti mama, bet be galo gera."