Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(vikaakiv @ 2009 01 04, 19:07)
nuo to kad mamytė valgys tik duona ir vandeni, vaikiukui nenustos pilvuko pusti, nes formuojasi ir auga organiukai, tad cia maistas nieko detas mirksiukas.gif

tai jo... smile.gif bet galim rašyti čia kiek norim, o dauguma mamyčių vistiek arba neskaito, arba užsiblokavę savo stresuose vistiek nenori priimti informacijos, kad kalbant apie pirmų mėnesių pilvo pūtimus ne maistui tenka pagrindinis vaidmuo
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 01 04, 23:47)
labas vakaras smile.gif

o prisegtoji tema prie Svarbių netinka mitybos klausima rutulioti?

http://www.supermama...howtopic=266073

jei tinka, tada sujungsiu temas smile.gif

Tikrai tinka 4u.gif Labai atsiprašau, kažkaip nepastebėjau, kad jau yra temukė blush2.gif
Atsakyti
Nu as jei uzvalgydavau zaliu agurku ar obuoli tai tikrai mazytei labiau pusdavo pilveli (ir man paciai netgi blush2.gif ). O nuo mandarinu, sokolado, pieno produktu ja beria verysad.gif
Atsakyti
O as valgau viska, per sventes ir mandarinu valgiau tongue.gif pilvuka vienodai pucia, nes pradzioje tik daug arbatu geriau ir koses valgiau, o dabar viska valgau, ir mazyle vienodai reaguoja
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2009 01 04, 16:25)
Labas 4u.gif
nekantriai laukiu antro mažylio, ir nors pirmą mažį maitinau 7 mėnesius vistiek iškilo visokiausių klausimų blush2.gif :
1. Kai pradėjau maitinti pirmąjį mažiuką, man GN prisakė gerti labai mažai vandens( lyg 3 stiklines per dieną). Prasikankinau kelias dienas, nes nežmoniškai troškino, ir štai, prieš kelis mėnesius atsiverčiu žurnalą mamoms (gaila, nepamenu kokį), o ten parašyta, kad gerti nepakankamai skysčių netgi pavojinga, o pieno kiekiui tai įtakos neturi, todėl mitas, kad jei geri per daug, geriant mažiau pienuko sumažės. Tą pačią info po to vėl perskaičiau kitam straipsnyje. Kaip manot, tai tiesa?
2. Ir dar noriu paklausti dėl mitybos iš karto po gimdymo. Ką valgėte?(ko vengti tai jau žinau 4u.gif )

1. laikiausi šito, tiesa, ne tris dienas. man krūtinė padidėjo dviem dydžiais iškart po gimdymo, taigi manau apsaugojau save nuo 4 dydžiais padidėjimo, pieno pertekliaus, uždegimo, mastito ir galų gale maitinimo pabaigos. bet aš ne tai kad visai negėriau, tieisog šiek tiek ribojau.... nes troškino neįprastai.
2. iš pradžių bandžiau valgyt košes ir virtas daržoves, bet greit lioviausi ne negaliu aš taip blush2.gif tada lb bloga nuotaika.
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2009 01 04, 16:25)
Labas 4u.gif
nekantriai laukiu antro mažylio, ir nors pirmą mažį maitinau 7 mėnesius vistiek iškilo visokiausių klausimų blush2.gif :
1. Kai pradėjau maitinti pirmąjį mažiuką, man GN prisakė gerti labai mažai vandens( lyg 3 stiklines per dieną). Prasikankinau kelias dienas, nes nežmoniškai troškino, ir štai, prieš kelis mėnesius atsiverčiu žurnalą mamoms (gaila, nepamenu kokį), o ten parašyta, kad gerti nepakankamai skysčių netgi pavojinga, o pieno kiekiui tai įtakos neturi, todėl mitas, kad jei geri per daug, geriant mažiau pienuko sumažės. Tą pačią info po to vėl perskaičiau kitam straipsnyje. Kaip manot, tai tiesa?
2. Ir dar noriu paklausti dėl mitybos iš karto po gimdymo. Ką valgėte?(ko vengti tai jau žinau 4u.gif )
3. Dar vienas keistas dalykas. Kadangi ieškojau info apie pilvelio pūtimą, radau, kad mamos maistas pilvo dieglių atsiradimui neturi( straipsnio autorė tai grindė tuo, kad ir mišinukus valgantiems kūdikiams pučia pilvukus, be to ne kas kartą, o mišinukas tai visiškai toks pats). O štai jau kitam straipsnį rašoma, kad mamos mityba turi įtaką pilvelio diegliams  doh.gif dabar visai nežinau kur teisybė unsure.gif

* Aš gėriau daug, tiek kiek norėjau. ax.gif

** Valgiau daug vaisių, daržovių (tik ne visų), mėsos, ypač paukštienos, varškės. Košių beveik nevalgiau. Gerai, kad dukrytė nebuvo alergiška, tai kažkaip nereikėjo jokios dietos griežtos laikytis. Tik vadovavausi 1 mėnesį principu, kad nevalgyti raudonų daržovių ir vaisių, labai apriboti oranžinės spalvos daržoves ir vaisius. Rinkdavausi žalios spalvos vaisius ir daržoves. Paskui jau po truputį pradėjau valgyti ir oranžines bei raudonas.

*** iš patirties galiu pasakyti, kad bent jau mano dukrytės pilvuko diegliukams įtakos turėjo mano valgytas maistas. Todėl griežtai laikiausi ir nevalgiau to, kas pučia vaikui pilvuką: kopūstų, ankštinių, kiaušinių, negėriau jokių gazuotų gėrimų.
Atsakyti
Valgau viską, nuo namie gaminto maisto iki picos ir kinų patiekalų, pasimėgauju puodeliu kavos, kartais ir vyno taure.
Nuo antros savaitės iki trečio mėn. pūtė pilvuką, bet kaip atsirado tie diegliai, taip ir išnyko. Bandžiau riboti maistą pradžioje, bet pokyčių nebuvo, tad nemačiau reikalo kankintis. Bėrimų ant veiduko taip pat pirmą mėnesį atsirado, bet dingo, taip ir neatradus nuo ko ...
Manau svarbiausia poilsis, gera nuotaika, pozityvus mąstymas, mažiau bobučių "patarimų" smile.gif Gal dar reikėtų pakankamai skysčių 4u.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Asiku, galbut kiekvienai skirtingai veikia ivairus maistas, taciau mano atveju turiu susilaikyti tik nuo svogunu ir cesnaku, nes nuo ju mano mazaja labai isberia... O su pilvuku jokiu problemeliu neturime smile.gif
Atsakyti
Sveikos, kadangi GN po gimdymo pareiske jog zindyves maistas pienelio kokybei ir sudeciai itakos neturi, tai valgiau pradzioje viska su saiku, bet zinoma prasideje diegliai, kirto per sazine ir pradejau viska mazinti, daug ko atissakiau (jokiu zaliu darzoviu, nieko rukyto, mazai kepto, jokiu bandeliu ir viska kas kepta riebaluose), o diegliai kaip diege taip diege...nezinau kiek cia tiesos..Na bet kai paskanavau kopustu sriuba, tai vaikiuka nuraminom tik su Viburcoliu...Pastebejau paskutiniu metu kad mazeja pienas, ir tik cia suzinojau kad negalima juodos arbatos-o as ja megaujuosi laaaabai nemazai doh.gif tikiuosi laiku spesiu istaisyti savo nemoksiska klaida verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Helene @ 2009 01 10, 01:21)
Sveikos, kadangi GN po gimdymo pareiske jog zindyves maistas pienelio kokybei ir sudeciai itakos neturi, tai valgiau pradzioje viska su saiku, bet zinoma prasideje diegliai, kirto per sazine ir pradejau viska mazinti, daug ko atissakiau (jokiu zaliu darzoviu, nieko rukyto, mazai kepto, jokiu bandeliu ir viska kas kepta riebaluose), o diegliai kaip diege taip diege...nezinau kiek cia tiesos..Na bet kai paskanavau kopustu sriuba, tai vaikiuka nuraminom tik su Viburcoliu...Pastebejau paskutiniu metu kad mazeja pienas, ir tik cia suzinojau kad negalima juodos arbatos-o as ja megaujuosi laaaabai nemazai doh.gif tikiuosi laiku spesiu istaisyti savo nemoksiska klaida verysad.gif

Ne pienas mažėja, o kaip tik tokiu metu būna vaikelio augimo šuolis, užtat jam daugiau reikia, negu iki šiol reikėjo. Tiesiog dažniau, ilgiau dėk prie krūties.
Kofeinas (tame tarpe ir juoda arbata) 'ištraukia' skysčius iš organizmo. Plius, daug suvartojant, gali kažkiek persiduoti per pieną vaikeliui ir veikti jo būdrumą. Tad piknaudžiauti tikrai nereikėtų. Tačiau panikuoti ir kaltinti savęs taip pat nereikėtų - pasilik puodelį-du per dieną. Gal silpnesnės. Gerk daugiau vandens ir viskas bus gerai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 01 10, 11:09)
Ne pienas mažėja, o kaip tik tokiu metu būna vaikelio augimo šuolis, užtat jam daugiau reikia, negu iki šiol reikėjo. Tiesiog dažniau, ilgiau dėk prie krūties.
Kofeinas (tame tarpe ir juoda arbata) 'ištraukia' skysčius iš organizmo. Plius, daug suvartojant, gali kažkiek persiduoti per pieną vaikeliui ir veikti jo būdrumą. Tad piknaudžiauti tikrai nereikėtų. Tačiau panikuoti ir kaltinti savęs taip pat nereikėtų - pasilik puodelį-du per dieną. Gal silpnesnės. Gerk daugiau vandens ir viskas bus gerai.  4u.gif

aciu uz patarimus blush2.gif kartais jauciuosi tokia ziopliuke, eksperimentu daryti nesinori, o visko i galva susideti nelabai speju doh.gif sekmes visoms maitinancioms drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
labas mamytes.mus pirma menesi kamavo kolikai,o poto sese atsiunte infacol ir dabar jau pamirsom kas tai yra.ji sake kad Anglijoi nuo pirmu dienu vaikialiam duoda ir jie net nezino kas tai yra.jos vaikui jau 2m smile.gif
Atsakyti