Gal čia mano klausimas ir nediskutuotinas, juk tai žmogaus fiziologija ir tiek, bet man kažkodėl vis kirba klausimas kaip suvalgytas maistas virsta pienuku? Gal čia atsiras mamyčiu, kurios geriau mokėsi anatomiją ir primins kaip gi viskas ten vyksta? Nes aš dar niekaip negaliu suprast kodėl vienus produktus galima mamytėm valgyt, o kiti būna tabu (nors taip norisi...)
Laba ,
o ar galima žindant valgyti natūralaus skonio ekologišką jogurtą, ar jis kaip karvės pieno produktas netinka? Ar negalima tik paprasto pieno?
o ar galima žindant valgyti natūralaus skonio ekologišką jogurtą, ar jis kaip karvės pieno produktas netinka? Ar negalima tik paprasto pieno?
QUOTE(Rola @ 2008 11 07, 15:28)
Laba ,
o kodėl karvės pieno produktai netinka? kaip tik reikia valgyt varškę, sūrį, jogurtą, kefyrą. pieną irgi, jei pilvelio vaikiukui nepučia.
aš be pieno produktų užsilenkčiau
beje, jogurtą galima pasidaryt ir namie. proporcijos tokios:
Naminis jogurtas
2,3 litro pieno
50 ml jogurto (kitiems kartams galima savo pagaminto).
Pieną užvirinti. Atvėsinti iki 43-45 C temperatūros (kad įkišus mažąjį pirštelį eitų iki 10 suskaičiuoti). Išmaišyti jogurtą puodelyje šilto pieno ir supilkti viską atgal į puodą, kruopščiai išmaišyti. Uždengti, apvynioti storu audiniu ir palikti pastovėti 4 valandoms, tada atšaldyti šaldytuve.
rašo, kad naminį jogurtą galima vartoti 4-5 dienas, o truputį pasilikti kaip "raugą" kitam darymui ir kad jei jogurtas po kiek laiko "atšiptų", reikia vėl "raugui" naujo nusipirkti.
[quote=Juna08,2008 10 27, 20:35]
Labai dažnai visi painioja dieglius (kolikas) su pilvo pūtimu.
As turiu 4 men suneli. Jis turejo kolika iki 3 men. Su lig 3 men nustojo daug verkes is kakojes. Anksciau kakodavo po kelis kartus per diena, o po 3 men isbuna nekakojes po 9 dienas ir tai turiu i uzpakaliuka vistelius stumpti, tada isitustina. Ir taip jau 3 kartus iseiles. Daktaras israse aistu, nuo kuriu jam pradejo pilvuka pusti, tai jis pradejo labiau verekti. Nustojau vaistus davus. Maitinu pati. Maista prisiziuriu, valgau daug dziovintu slyvu, as po 3kartus per para iseinu, o mazasis nieko. Jis valgo daznai ir daug sysioja. Bet tai ir viskas. Tai ir nzn kas normalu (uk daktarai sako tai normalu, o a manau kad ne). Uzsiprasiau pankoliu arbatos, kad atsiustu, tikiuosi tai pades. Mazasis daug steni, bet tik oras iseina ir tiek. lauksiu kitos dienos ir tikiuos, kad pilvukas greitai suistvarkys.
Labai dažnai visi painioja dieglius (kolikas) su pilvo pūtimu.
As turiu 4 men suneli. Jis turejo kolika iki 3 men. Su lig 3 men nustojo daug verkes is kakojes. Anksciau kakodavo po kelis kartus per diena, o po 3 men isbuna nekakojes po 9 dienas ir tai turiu i uzpakaliuka vistelius stumpti, tada isitustina. Ir taip jau 3 kartus iseiles. Daktaras israse aistu, nuo kuriu jam pradejo pilvuka pusti, tai jis pradejo labiau verekti. Nustojau vaistus davus. Maitinu pati. Maista prisiziuriu, valgau daug dziovintu slyvu, as po 3kartus per para iseinu, o mazasis nieko. Jis valgo daznai ir daug sysioja. Bet tai ir viskas. Tai ir nzn kas normalu (uk daktarai sako tai normalu, o a manau kad ne). Uzsiprasiau pankoliu arbatos, kad atsiustu, tikiuosi tai pades. Mazasis daug steni, bet tik oras iseina ir tiek. lauksiu kitos dienos ir tikiuos, kad pilvukas greitai suistvarkys.
QUOTE(zane2kas @ 2008 11 07, 20:32)
Kūdikiui, maitinamam mp, normalu tuštintis ir keletą kartų per dieną, ir kartą per 10 dienų.
Gal gali parašyti, kokia išmatų konsistencija? Jei tokios "spirutės" ir matosi, kad sunku jam tuštintis, greičiausiai tai vidurių užkietėjimas, reikia peržvelgti savo mitybą.
o kodėl karvės pieno produktai netinka? blink.gif kaip tik reikia valgyt varškę, sūrį, jogurtą, kefyrą. pieną irgi, jei pilvelio vaikiukui nepučia.
Na as jeigu pieno produktu pavalgau, tai dukra po to ne tai kad atpila, bet tiesiog isvemia mano piena fontanais
QUOTE(Juna08 @ 2008 11 07, 20:22)
Kūdikiui, maitinamam mp, normalu tuštintis ir keletą kartų per dieną, ir kartą per 10 dienų.
Gal gali parašyti, kokia išmatų konsistencija? Jei tokios "spirutės" ir matosi, kad sunku jam tuštintis, greičiausiai tai vidurių užkietėjimas, reikia peržvelgti savo mitybą.
Ismatu spalva zalsvoka su mazais burbuliukais, (isvaizda panasu i varske), tistumo kaip kose ir rugsciai kvepia.
QUOTE(zane2kas @ 2008 11 12, 22:17)
Ismatu spalva zalsvoka su mazais burbuliukais, (isvaizda panasu i varske), tistumo kaip kose ir rugsciai kvepia.
Tai čia ne vidurių užkietėjimas
Bet mums buvo labai panašiai: tuštinosi retai, o išmatos buvo tokios pačios konsistencijos, žalios su tuo acetoniniu kvapu. Tai nustatė žarnyno uždegimą ir gerųjų bakterijų trūkumą. Nors tada mano kleckas gaudavo tik mp. Gal sutapimas, o gal ir ne, kad tuo metu man pačiai buvo sutrikęs virškinimas, taigi labai pakoregavau savo mitybą.
QUOTE(Brigitte @ 2008 11 12, 08:59)
Na as jeigu pieno produktu pavalgau, tai dukra po to ne tai kad atpila, bet tiesiog isvemia mano piena fontanais
As valgiau tik varskes surelius (pienui turiu elergija) tai mano kudikis ir labai verke is neramus buvo, o kai nustojau valgius, tai ir ramesnis paliko.
Papildyta:
QUOTE(Juna08 @ 2008 11 12, 21:26)
Tai čia ne vidurių užkietėjimas
Bet mums buvo labai panašiai: tuštinosi retai, o išmatos buvo tokios pačios konsistencijos, žalios su tuo acetoniniu kvapu. Tai nustatė žarnyno uždegimą ir gerųjų bakterijų trūkumą. Nors tada mano kleckas gaudavo tik mp. Gal sutapimas, o gal ir ne, kad tuo metu man pačiai buvo sutrikęs virškinimas, taigi labai pakoregavau savo mitybą.
O ka tada valgyti? As valgau troskintas darzoves, retkarciais zalias. Nevalgau kiaulienos. Geriu daug vandens, zoleliu arbatu ir kiekviena ryta cikorijos kavos su sojos pienu. Cukraus nevartoju, tik kartais saldikli, kai uzsimanau saldziai. Kartais suvalgau obuoli ir daugiau jokiu kitu vaisiu. Mano skrandis jaurtus, tai jokiu padazu ir gazuotu gerimu nevartoju.
QUOTE(zane2kas @ 2008 11 12, 22:40)
O ka tada valgyti? As valgau troskintas darzoves, retkarciais zalias. Nevalgau kiaulienos. Geriu daug vandens, zoleliu arbatu ir kiekviena ryta cikorijos kavos su sojos pienu. Cukraus nevartoju, tik kartais saldikli, kai uzsimanau saldziai. Kartais suvalgau obuoli ir daugiau jokiu kitu vaisiu. Mano skrandis jaurtus, tai jokiu padazu ir gazuotu gerimu nevartoju.
Na, svarbu, kad nebūtų sudirgintas Tavo pačios žarnynas, be to, tokiu leliuko tuštinimusi gali pasireikšti ir alerginė reakcija (jei jis daugiau nieko negauna, išskyrus mp). Man daktarė, įtardama alergiją maistui, uždraudė pieno produktus (išskyrus raugintus) ir kvietinius miltus - batonus, sausainius (apskritai visus kepinius), makaronus, duoną ir t.t. Ir, žinoma, visus ypač alergizuojančius produktus - šokoladą, riešutus ir pan. O mažiukui išrašė gerųjų bakterijų - Bifolac arba tokių bakterijų kompleksą.
Bet gal jums vertėtų pasikonsultuoti su gydytoja (kuria pasitikėtum), jei šitaip jau senokai tuštinasi, ir pasidaryti išmatų tyrimą.
QUOTE(TJolke @ 2008 02 02, 12:40)
As irgi geriau melisu, kmynu, ramuneliu, specialios maitinanciom, o atsalus orams ir ciobreliu arbatas. Po litra ir daugiau per diena. Gydytoja patare mazinti, gerti po puse litro. Visos tos zolines arbatos turi savo poveiki, tad padauginti nereikia. Patare metu arbatos negerti, nes pakeicia pieno skoni. Ir dar - netinka medus. Geriausia vistik pasak jos - vanduo. As dar kavutes isgeriu pora puodeliu...
kaip tik vien vandeni gerti negerai...geriau jau isivirti is obuoliuku kompotuka isimesti dar kokia uogyte...as issiverdu ir geriu, ryte ir kavos puodeli isgeriu, vakare melisos puodeli arba du vaikutis miega nakti lb ramiai tik karta keliames pavalgyti... o su maistu stengiuos kepto nevalgyt o jei valgau kuo maziau apskrudusi... taip pat astraus nevalgau,, padazu visokiausiu...vaisiu valgau tik obuoli nulupta ir banana per diena...jei mamos nevalgysit taip tik koses ir vandeni gersit tai is kur vaikelis vitaminu gaus tada jokio skirtumo ar maitinti savo pienu ar misiniu..misinuke siuo atveju dar daugiau vitaminu bus!
QUOTE(mama ciole @ 2008 11 13, 14:50)
jei mamos nevalgysit taip tik koses ir vandeni gersit tai is kur vaikelis vitaminu gaus tada jokio skirtumo ar maitinti savo pienu ar misiniu..misinuke siuo atveju dar daugiau vitaminu bus!
Tikrai mišinukas nebus geriau nei mp bet kokiu atveju, nes kai trūksta maisto, organizmas pieno gamybai ima jas iš atsargų (pvz., kalcį - iš kaulų), taigi nukentės tik jis pats
Žinoma, maitintis reikia pilnavertiškai tam, kad nenusilptų pati mama, nes tos atsargos juk irgi ne begalinės, o tada ligos visokios puola ir t.t.