Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

Pirmas savaites, prisiskaiciusi sito forumo, valgiau tik koses ir sausainius su naturaliu jogurtu lotuliukas.gif
Nusilpau, o po to spjoviau i viska ir pradejau valgyti normaliai.

Gerimai: geriu negazuota vandeni, Kubus sultis su zemuogem ir morkom (po stikline per diena), granatu sultis (labai daug gelezies jose, o to reikia ir mums ir leliukams), kavos 1-2 puodelius per diena ir vakarais po stiklinyte alaus ax.gif

Vaisiai: bananai, kivi, slyvos, silauoges, melynes. Valgiau ir braskiu ir vysniu po nedaug, tai viskas buvo ok. Tas nedaug tai 20 tresniu/vysniu, 4-5 braskes. Valgiau ir arbuza ir meliona ir granata ir ananasa, viskas buvo ok.

Darzoves: nevalgau papriku, kopustu, agurku, kalafioru, brokoliu, zirniu ir pupu. Daugiau viska valgau, tinka. Pasidarau, pvz. toki birzgaliuka: bulves su odelem supjaustau i 4 dalis, isverdu kartu su pjaustytom morkytem, metu i keptuve kartu su kepta cukinija kokia, idedu virtos mesytes, viska pakepinu, truputi pipiriuku, druskytes ir super thumbup.gif

Mesytes: valgau viska, virta, kepta. Troskinto nemegstu, tai dazniausiai verdu ar kepu. Imetu i verdama mesyte lauro lapiuku, pipiru galvyciu ir thumbup.gif Valgau su truputi majonezo. thumbup.gif
Valgiau ir rukytos mesytes, bet nedaug labai, tai nieko nebuvo.
Tik pastebejau, kad pucia pilva nuo parduotuvese keptos vistienos. Siaip vistienos is vis stengiuosi nevalgyti, nes joje pilna augimo hormonu.

Zuvytes: valgau virta lasisa. Niam niam tongue.gif Savaitgaliais IKI buna akcijos, tai nukauname visa lasisa uz apie 20lt, supjaustau gabaliukais ir i saldikli. Isimu po gabaliuka, issiverdu su lauro lapais, pipiriukais, druskyte, dar kelis lasus citrinos sulciu i vandeni ivarvinu, tai laaabai skanu. Taip pat megstu tuna, bet zinau, kad gal nereikia padauginti, nes jie plaukioja zemai, tai prisirenka sunkiuju metalu. unsure.gif Yra skanus lasisos konservai dar parduotuvese.

Pieno produktai: deja, turiu riboti, nes padauginus pucia maziui pilviuka. Bet jei valgau, tai Geofilus jogurtukus.

Kruopytes: valgau perliniu kruopu, grikiu koses. Verdu vandenyje su druskyte, valgau su grietine ar sviestu. Nuo aviziniu pucia pilva, nuo 4 grudu - taip pat. Duona valgau ir balta ir juoda. Bandeliu nevalgau, nes turiu didele "dupce" po nestumo.

Saldumynai ir t.t.: Valgau ledus kasdien po 2 porcijas ir twix sokolada, nes jame daugiau sausainio ir karameles, nei sokolado. thumbup.gif
Suvalgau ir po kelis cipsiukus, man skaniausi Cheese Balls geltoname pakelyje, mazius nereaguoja niekaip.

Ko is tiesu nevalgau tai medaus, riesutu ir pilva pucianciu darzoviu.

O siaip gal va parodysiu kaip mano diena atrodo, pvz. siandien:

Ryte:
Puodelis kavos su pienu (kavos dedu nubraukta sauksteli, tai mazius visai nereaguoja)
Bananas
Kivi
4 slyvos
3 braskes

Priespieciai:
Perliniu kruopu kosyte

Pietus:
Makaronai ekologiski su lasisos konservais

Vakare valgysiu tokias salotas:
salotu lapai, krapai, smulkiai pjaustytas pomidoriukas, virtos bulves (4), lasisos konservai (galima keisti Tuno arba virta lasisa). Niam niam niam thumbup.gif

Po to suvalgysiu 2 porcijas Baltos varneles kivinio plombyro, isgersiu stiklinyte alaus.

Ir siaip dr dienos begyje vis pagriebiu ka nors, tai bananiuka koki, tai sumustinuka pasidarau (balta duona, tepamas suris ir pomidoriuko griezinelis).

Dar is mano receptuku:
paskrudinu balta sumustiniu duona, uztepu labai nedaug majonezo, uzdedu salotos lapa, virtos vistienos ar jautienos/kiaulienos griezineli, krapu truputi ir pomidoriuka. Pirsciukus apsilaizyti galima blush2.gif

Sriubyte: paverdu lasisos gabaliuka (geriausia - galva), imetu ryziu, perliniu kruopu, tarkuotos morkytes, bulvyciu, rozmarino, krapu, pipiriuku, druskytes. Oi, kaip skanu tongue.gif

Tai va, maitinu dabar beveik 3 men. Pati buvau priaugusi 29kg, po gimdymo 11 numeciau, per tuos maitinimo menesius dar 8kg. Liko 10kg.
Kadangi valgau nemazai, o dar ir saldumynu "uzvartoju", o svoris krenta, tai tikiuosi, kad maitindama (o tikiuosi maitinti metus) numesiu ne tik tuos 10, bet dar papildomus 6 ax.gif
Vaikiukas musu ramus, miegoti duoda, tai kaip cia tas svoris krenta, net pati nezinau. g.gif
Mazius gauna visko, ko jam reikia. Pirma menesi priaugo 1,4 kg, antra 1,3kg.
Pilviuka kai papucia tiesiog sulenkiu kojytes ir leidziu isleisti dujytes, o po to einu ir pavalgau normalaus maisto, o ne kruopu kaip vistyte palesioju 4u.gif

Dar papildomai geriu zuvu taukus ir geriu Prenatal vitaminus.

Beje, del svoguno ir cesnako. Skaiciau, kad jei besilaukdama valgete nemazais kiekiais tuos gerius (o as taip ir dariau), tai galima ir maitinant, nes vaikas priprates jau prie to skonio. Ir ka? Valgiau ir svoguniuko ir cesnakiuko ir nieko, eme kruti, nesipriesino pieniuko kvapui. Va ax.gif

Nesikankinkite, brangiosios, na, nebent vaikas alergiskas. O tada jau sunkiau unsure.gif
Einu pavalgyti lotuliukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina.Marija: 17 rugsėjo 2008 - 12:59
sveikos, na ir as pasisakysiu ax.gif musu mazei 6 savaites, valgau jau beveik viska smile.gif pradzioj labai ziuredavau maista, tai net galva svaigdavo nuo silpnumo, nes praktiskai nieko kaip ir negalima. vieni vaisiai ir darzoves pucia pilva, kiti- alergizuoja, o man net stoga raudavo kaip norejosi vaisiu ir darzoviu, nes uzkniso tos bulves virtos juodai biggrin.gif tai po 1 ivedinejau i raciona. suvalgau nauja produkta ir laukiu 2 dienas, jei nieko, tada papildomai dar viena, irvel laukiu reakcijos. zodziu taip isbandziau daug produktu, ir tpfu tpfu tpfu, viskas ok kol kas. net sokolada valgau ir riesutus thumbup.gif o buvau ne juokais issigandus kai GN mazute jau pirmom parom "ismete" raudonais plemukais, atseit naujagimiu alergija tokia. jinai greit praejo, bet valgyt tai viska bijojau. va ko navalgau- tai nuo ko man paciai pucia pilva- kopustu, pupeliu, zirniu ir kriausiu bei slyvu. dar atsisakiau zaliu svogunu (virti, kepti man nieko), cesnaku, pomidoru ir paprikos. o daugiau viska valgau (isskyrus traskucius ir gazuotus gerimus, alkoholi). o kavos nusipirkau specialiai sau maltos jacobs be kofeino, tai isgeriu po 2-3 puodelius per diena smile.gif
Atsakyti
Ech kaip gaila, kad nebuvo šios temos, kai savo mažylę maitinau. Maitinau iki metų su virš bigsmile.gif Ir tikrai padariau išvadą, jog galima ir reikia mamai valgyti viską, kaip jūs sakot su saiku ir gal privengt tų produktų, nuo kurių pačioms pilvą pučia. Nors pati irgi durniavau ir su tom kruopom ir sasyskom ir t.t. Bet jei lėliuko žarnynas jautresnis, tai galit mist vien vandeniu su kruopomis ir vis tiek tą pilvuką pūs. Svarbiausia apsišarvuot kantrybe. Mūsiškei diegliukai praėjo apie penktą mėnesį ir tada valgiau ką norėjau ir viskas buvo gerai thumbup.gif
Mamos, apsišarvuokit kantrybe ir sėkmės žindant savo turtulius wub.gif
Atsakyti
Žinoma, kad viską smile.gif Bet... su saiku smile.gif
O tam tikrų produktų nevalgyti patartina tik pirmomis dienomis ir pirmą mėnesį, kad tie visi "pavojingesni" produktai būtų įvedami palaipsniui.
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2008 09 01, 20:37)
žuvis gali alergizuoti, bet jei valgot ir vaikams nieko, tuomet gal ir nieko baisaus smile.gif

su tais bajeriukais "jei vaikui nieko tokio, tai..." reiktu atsargiau. zinau du atvejus, kai is pradziu nesimate jokiu pozymiu, mama rijo tik dar labiau mandarinus, o po poros metu islindo alergija vaikui. po siai dienai jokiu citrusiniu negali, nes isberia ir t.t. Kitam vaikui nuo riesutu irgi islindo alergija, o mama juos valge, nes buvo istikejus, kad pienas bus geresnis, o vaikas riebesnis...
Atsakyti
QUOTE(lina.k @ 2008 10 14, 16:12)
su tais bajeriukais "jei vaikui nieko tokio, tai..." reiktu atsargiau. zinau du atvejus, kai is pradziu nesimate jokiu pozymiu, mama rijo tik dar labiau mandarinus, o po poros metu islindo alergija vaikui. po siai dienai jokiu citrusiniu negali, nes isberia ir t.t.  Kitam vaikui nuo riesutu irgi islindo alergija, o mama juos valge, nes buvo istikejus, kad pienas bus geresnis, o vaikas riebesnis...

manau, kad čia jau kraštutinumas, kaip jūs rašot, pvz. riešutus ar citrusinius rijo... visko galima po truputį neperlenkiant lazdos į vieną ar į kitą pusę...
Atsakyti
Sveikos, as ir noriu pasiguosti. Vaikui 1,5 men ir aisku kankinuosi su maistu. Tiksliai tai ir negaliu pasakyti, nuo ko jam labiausiai pucia pilveli, tai del to ir nervinuos. Tik zinau, kad bulves ir makaronai tai prisideda prie skausmu. Aplamai nieko per daug dar ir neragavau, nes kazkokia patologine baime kausto. Pasidalinkit patirtim:
1. ar tikrai vaikui pus pilva nuo tu produktu, nuo kuriu ir paciai pucia?
2. ar nuo virtu buroku pucia?
3. ar valgot grietine?
4. ar man vienai be proto norisi saldumynu?
Zinokit, man jau depresija nebetoli:vaikuciui pilveli skauda, amzinai alkana, maistas neskanus, ko labiausiai norisi- negalima, svoris nekrenta verysad.gif Nukvaksiu!
Atsakyti
QUOTE(zilona75 @ 2008 10 16, 16:42)
Sveikos, as ir noriu pasiguosti. Vaikui 1,5 men ir aisku kankinuosi su maistu. Tiksliai tai ir negaliu pasakyti, nuo ko jam labiausiai pucia pilveli, tai del to ir nervinuos. Tik zinau, kad bulves ir makaronai tai prisideda prie skausmu. Aplamai nieko per daug dar ir neragavau, nes kazkokia patologine baime kausto. Pasidalinkit patirtim:
1. ar tikrai vaikui pus pilva nuo tu produktu, nuo kuriu ir paciai pucia?
2. ar nuo virtu buroku pucia?
3. ar valgot grietine?
4. ar man vienai be proto norisi saldumynu?
Zinokit, man jau depresija nebetoli:vaikuciui pilveli skauda, amzinai alkana, maistas neskanus, ko labiausiai norisi- negalima, svoris nekrenta verysad.gif Nukvaksiu!

Man buvo lygiai tas pats, niekaip nesuprasdavau, nuo ko jam pučia, netgi rašydavausi, ką valgau. Po to supratau, kad jo virškinimo sistema nėra subrendusi, ir tai, ką aš suvalgau, nebūtinai yra pūtimo priežastis. Gali pūsti dėl to, kad, pvz., prisiryja oro bevalgydamas ir tas oras jam sukelia skausmus. Taigi pradėjau valgyti beveik viską, tik labai su saiku ir labiau pūsti nepradėjo.
Bandysiu pasidalinti patirtim.
1. Greičiausiai taip (geriau nevalgyti "radikalių" produktų - kopūstų, slyvų, kriaušių, ankštinių ir t.t., nuo jų tikrai pūs).
2. Gali taip, gali - ne. Aš valgiau, nepūtė (nuo marinuotų tikrai pučia).
3. Taip. Jogurtą, kefyrą - taip pat (tik pieno - ne, nes kažkur skaičiau, kad nuo paprasto pieno tai gali pūsti).
4. Ne vienai, man irgi. Valgau su saiku, viskas gerai, svarbiausia - nepadauginti 4u.gif

Gali po truputį kelias dienas iš eilės bandyti valgyti kažkokį produktą, jei įtarimas kyla. Jei pūs nuo jo, tai kasdien, jei ne - vadinasi, ne nuo jo 4u.gif
O gal jam diegliai? Tada čia maistas kaip ir ne prie ko būtų. Žodžiu, reikia bandyti ir žiūrėti, koks bus rezultatas .
Atsakyti
QUOTE(zilona75 @ 2008 10 16, 16:42)
Sveikos, as ir noriu pasiguosti. Vaikui 1,5 men ir aisku kankinuosi su maistu.
........

Sveiki,
Pirmiausia, ar skaitėt bent kelis šios temos puslapius? smile.gif greičiausiai būtumėte radę daug atsakymų, nes jūsų situacija labiau tipinė nei netipinė...
Tokio amžiaus vaikui greičiausiai pilvelį pučia ne tiek nuo jūsų valgomų produktų, o dėl fiziologinių dalykų, kaip kad minėjo ir Juna08, jo virškinimo bei šalinimo sistema nėra iki galo susiformavusi ir nemoka išstumti dujų. Tai tęsis nuo kelių dienų iki kelių savaičių, bet praeis.
Tad pradžiai nusiraminkite ir susitelkite į tai, kaip jam padėti - guldymas sau ant krūtinės, pilvelio glostymas, Espumisanas ir kt.
O valgykite viską, ko norisi, tik saikingai ir derindama 4u.gif
Atsakyti
auginu 4vaikuti,mazajai dabar 7 men,vis dar maitinu krutine.ka valgau?valgau viska bet su saiku.nors kiekvienas kudikelis yra individuolus,ir tiesiog gali netoleruoti mamos valgomo maisto.Linkiu sekmes 4u.gif
Atsakyti
Manajai nepadejo nei masazai, nei koju rietimai, pilvo sildymai... kazkiek padedavo fenas - nurimdavo ir uzmigdavo. Espumizanas - ABSOLIUCIAI nedave naudos. Sab Simplex buvo geresni rezultatai. O vat saldumynu, zaliu darzoviu, vaisiu (tik bananai ir kivi tinka) atsisakymas tikrai padejo. Ir menesio begyje pamazu dingo ta pilvo skausmu problema. Zinau, kad esu kazkur anksciau ta rasiusi: daugelis sako, kad maistas neitakoja pilvo diegliu, bet mano patirtis parode, kad tie reti pagriesinimai atsirugdavo klykimu. Todel net ir pasibaigus skausmams iki 3 men. dar reguliavau savo mityba.
Zinau, zmoniu kurie tik ant vrtos vistos, ryziu dar kazkokiu produktu po savaite sedejo ir tai nepadejo. Kiekvienas kudikis ateina vis su sava istorija. Taigi reik tiesiog atrasti ta priemone, o nesekmes atveju - prakentet (kad ir kaip sunku tai butu).
Sekmes visoms! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lina.k @ 2008 10 27, 01:27)
Zinau, kad esu kazkur anksciau ta rasiusi: daugelis sako, kad maistas neitakoja pilvo diegliu, bet mano patirtis parode, kad tie reti pagriesinimai atsirugdavo klykimu. Todel net ir pasibaigus skausmams iki 3 men. dar reguliavau savo mityba.

Labai dažnai visi painioja dieglius (kolikas) su pilvo pūtimu. Maistas įtakoja pūtimą, tas tiesa, bet tie diegliai tai iš viso yra kažkokia mistika, nes niekas negali jų paaiškinti. Kartais susidaro toks įspūdis, kad šis terminas ("diegliai" arba "kolikos") sugalvotas tam, kad būtų galima paaiškinti kūdikių verkimo priepuolius, kurie ištinka nežinia dėl ko. Greičiausiai dėl bendro diskomfoto, kurį leliukai patiria tik atėję į šį pasaulį. Juk diegliai būna tik pirmais mėnesiais, kol adaptuojasi ir žarnynas, ir pats leliukas. Todėl valgyk ką nori, bet diegliai nuo to nepraeis ir neatsiras. Pūtimas - taip, priklauso nuo mitybos.
Atsakyti