Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(Mute911 @ 2008 01 16, 19:16)
O as tai jau nevilty  verysad.gif  pirma nezinau ka valgyti, antra beveik nebeturiu (o ir nedaug turejau) pieno. Mano Leliukas pagrinde misinius vartoja, nes tik isgerus mano pieno reikalauja papildymo ir dar istvarko pilna doze misinuko.
Nereikejo isvis su misiniais prasideti unsure.gif Geriau tada zindyti kas valanda, viena kruti istustinant, o is kitos truputi duot, o paskui nuo tos kur truputi nugerta pradedant. Paaukok tris dienas vien zindymui ir pamatysi, kad pienuko pasigamins pakankamai. Man su pirma dukra irgi atrode kad neber pieno, bet zindydavau kone visa diena. Ir paskui dar ilgai ir sekmingai maitinau wub.gif
Atsakyti
Kodel negalima zalios arbatos maitinanciom mamytem? Na as isgeriu 1-2 puodelius per diena, kazkaip nebuvau girdejusi kad zalios negalima blink.gif

O del vaisiu- tai man sesute sake kad vengti visu kurie turi kauliukus ir aisku negalima braskiu, avieciu ( na cia ta pati braskiu gimine smile.gif ) ir tt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rence25: 17 sausio 2008 - 15:14
QUOTE(rence25 @ 2008 01 17, 17:12)

O del vaisiu- tai man sesute sake kad vengti visu kurie turi kauliukus ir aisku negalima braskiu, avieciu ( na cia ta pati braskiu gimine smile.gif ) ir tt

g.gif nu cia tai jau idomu. Pasirodo vaisiu visai negalima pagal tavo sesute, nes kiek suprantu visi jie turi kauliukus didesnius ar mazesnius. Na gal bananai, bet daugiau nezinau, gal as klystu, bet man rodos , kad galima beveik viska tik su saiku. As 3 men saugojausi , o dabar jau valgau viska iskyrus raugintus kopustus, zirnius ir pupeles mirksiukas.gif . Viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(vaitit @ 2008 01 16, 16:40)
o man gydytoja patarė nevalgyti juodos duonos, kopustu, kalafijoru, pupu, zirniu ir pan. leido valgyti viena pamidora, viena agurka, viena obuoli ir kriause[COLOR=red] per diena (aisku, obuoli ir kriause tik nuluptus).

Na nzn bet man nuo kriauses vaikas net su vandenuku kakodavo.Ir ne tik man ne vienai pazistamai taip budavo... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drasita: 18 sausio 2008 - 20:42
Tai vaisiu pasirinkimas zindanciai mamai tikrai nedidelis. Man sake kad vaisiai kurie turi kauliukus skatina diegliuku atsiradima ( aisku cia dazniausiai aktualu iki 3-5men), o braskes, avietes - alergizuoja. O bananus tikrai galima, ir net kudikeliams galima duoti kai pradedam primaitinti mirksiukas.gif
Atsakyti
vis dar maitinu pati nevalgau alergizuojaciu produktu nors kartais vistiek kokia skiltele mandarino ir sauksteli saldytu braskiu suvalgau blush2.gif bet siaip tai jokiu sokoladu jokiu riesutu citrusiniu vaisiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2008 01 20, 16:30)
vis dar maitinu pati nevalgau alergizuojaciu produktu nors kartais vistiek kokia skiltele mandarino ir sauksteli saldytu braskiu suvalgau  blush2.gif bet siaip tai jokiu sokoladu jokiu riesutu citrusiniu vaisiu  ax.gif

o tai ka tada belieka valgyti??.....
pati sesu vegetare, mesos nuo penkeriu metu jau 30 metu nevartoju visai, lieka zuvis, kuria tingiu gamintis ir koses tik... koses aisku gerai, bet as jas vartoju tik vandeny virtas, be druskos. nu gal ir nieko .... o vaisius valgau visus ir kokius noriu, aisku viska lupu, kasryta geriu po litra morku- buroku- kiwi-APELSINO- OBUOLIO- BANANU sulciu kokteili, kuri pati ir spaudziu.... o siaip, tai man nuo labai daug ko pusdavo pilva iki nestumo, tai kadangi zinau, nuo ko man blogai budavo, to ir vengiu dabar vartoti... taip kad nematau bedos tame.
Atsakyti
QUOTE(ingeborga2 @ 2008 01 17, 18:12)
g.gif  nu cia tai jau idomu. Pasirodo vaisiu visai negalima pagal tavo sesute, nes kiek suprantu visi jie turi kauliukus didesnius ar mazesnius. Na gal bananai, bet daugiau nezinau, gal as klystu, bet man rodos , kad galima beveik viska tik su saiku. As 3 men saugojausi , o dabar jau valgau viska iskyrus raugintus kopustus, zirnius ir pupeles  mirksiukas.gif . Viskas gerai.

Man sesele leido tik banana ir lupta obuoli per diena suvalgyti. Jokiu darzoviu. Vistienos irgi nerekomendavo (daznai alergizuoja), liepe pakeist i kalakutiena. Pakeiciau, bet ji man tokia kieta... Ir jautiena liepe valgyti. Ziauru doh.gif Apie saldumynus tyliu... verysad.gif
Atsakyti
Visai nesunku man buvo su tuo maistu ax.gif . Valgau viska savo nuoziura. Pirma men nevalgiau jokiu obuoliu, nei kriausiu, nei citrusiniu, tik bananus (ner taip sudetinga atsisakyti), vakarienei koseles, o pietum visada normaliai: ivairus mesos patiekalai (ir kepti ir troskinti), zuvis, vista. Svarbiausia negamint labai riebiai man atrodo, neskrudint smarkiai ir pan. Vaikuciui pilva palyginus tikrai mazai pute. O jei pute tai tik papiktnaudziavus kokiom kopustu salotelem su zirneliais, medziotoju desrelem (sveciuose). g.gif Aisku jokiu rukytu nevalgiau ir nevalgau (nera tokio poreikio), jokiu konservuotu, marinuotu. Ai zodziu: valgau panasiai, kaip ir valgiau visados atsisakydama tik labai nedaug. ax.gif Leidziu sau netgi 1 kavos puodeli (aisku negeriu anei zalios anei juodos arbatos) per para ir siek tiek saldumynu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mmamuliuke @ 2008 01 15, 20:41)
mamytes gal zinot ar kepeneliu pasteta galima zindant. zinau kad nesciai negali ir nevalgiau. o siaip labai megstu. vakar pamaciau parduotuvej ir taaaaaaaaaip uzsinorejau ax.gif bet nezinau ar galima g.gif tuolab mano zirniukas alergiskas trupuciuka

Valgau kepenis, juodus serbentus ir kt. del gelezies... Skaiciau, kad tai gelezies saltiniai.. Dabar ir pati suabejojau... reiks pasidomet g.gif
Atsakyti
2 menesius valgiau tik grikius, ir virta jautiena arba triusiena, nes kai pagulejau su 3 - ju savaiciu lelium ligoninej del pilvuko , tai kazkaip nesinorejo smaguriauti...
dabar mano leliui jau 2.5 menesio ir pradejau valgyti viska - t,y. saldumynus valgau be saiko - saldainiai, sausianiai, mesa valgau ivairia ir ivairiai paruosta, t.y. ir kepta, ir troskinta, pamazu pamazu, leiukas ramus, taigi tikiuosi mes jau perejom ta diegliu schmoll.gif perioda
Atsakyti
As is labai daugelio girdejau, kad is vaisiu tik bananai tinka, bet ir tai ju per daug negalima, nes nuo ju kieteja viduriai. Bei kiviai, nes jie yra is agrastiniu seimos, ir nepucia, o skystina. Ir jokiu uogu negalima. Sito principo ir pati laikiausi.

del spalvu: kai kas sako, negalima zaliu ir raudonu, kitur raso - geltonu ir raudonu vaisiu/darzoviu. Turbut cai kiekvienam individualiai.

PO gimdymo pirmomis dienomis valgiau ir vaisius ir darzoves, ir nemazai. Tai mazajai tokie skausmeliai prasidejo. reikejo menesio dietos, kad jai susitvarkytu.
Atsakyti