Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

kažkur skaičiau, kad vaikui pučia pilvuka beveik nepriklausomai nuo to,ką valgo mama, tiesiog jam formuojasi atitinkami organai ir funkcijos, ir jie ta turi praeiti. dar prisiminiau, kad labai gerai troškulį malšinti kompotais thumbup.gif žalias kopūstas ar obuolys (taip pat ir sultys) tai viena, o termiškai apdorotas jau kas kita, todėl ir kopūstų sriuba nepūtė pilvuko. o kiaušiniu kasdien valgyti irgi nesiūlyčiau schmoll.gif tai baltymas, vėliau gali alergizuoti. mūsų daktarė sakė pieno puse stiklinės per diena galima (na tai man su kava gaunas). kai sako, kad pieno produktai gali alergizuoti ir nžjų reiktų vengti, tai reiškia (kaip aš suprantu) nepadauginti. pvz aš juos mėgstu (kava supienu, jogurtai, ledai, sūriai, blyneliai su varške, varškėčiai) tai tiesiog nevalgyti visų jų per viena diena ir kasdiena (kaip darydavau anksčiau tongue.gif ) kartais žmogus net nejaučia, kaip mėgsta kažkokį viena produktą ir nuolatos jį vartoja (aš pvz. be jogurtų negaliu ir be kavos, kaip narkomane) 4u.gif
Atsakyti
gal kas zinot-butent kokiu arbatu galima gerti.ar juoda arbata su pienu galima gerti g.gif
Atsakyti
as tai kazkaip bijau zalias darzoves valgyt, nors jas labai megstu, atsibodo jau tas virtas keptas maistas ir pieno produktai, net nezinau, kaip paivairint raciona, nuo kokiu 2 menesiu kai vaikuciui bus susitvarkes pilvukas manau galesiu ivairiau valgyt, o dabar teks pakentet verysad.gif
Atsakyti
Aš taip pat valgau viską, vaikoas visai nealergizuoja, ir be jokių kitų problemų thumbup.gif
Atsakyti
mano maziukei nera dar menesio, valgau viska ir jokiu problemu su pulvuku neturim rolleyes.gif tik vieninteli karta buvo sumas kai uzvalgiau naminio riebaus surio, tai jau i pagalba atejo espumizanas doh.gif o siaip ka valgiau budama nescia valgau ir dabar... pirmomis dienos is baimes kad mazyliai nesuskaustu pulvuko irgi valgiau tik duona, virtus kiausinius... o paskui prasilauziau. nevalgau tik pomidoru agurgu, laukiu kol savam siltadarzy uzaugs naminiai. o siaip ir kepta orkaitej vistiena, keptas bulves... zodziu viska, nuo ko paciai blogai nebuna mirksiukas.gif o saldumynus kaip valgiau taip ir tebevalgau cool.gif zinoma tik su saiku mirksiukas.gif o tie ilgiausi sarasai ka galima o ko ne-didziausia nesamone! juk mazyli po truputi reikia pratinti prie ivaraus maisto 4u.gif o beto jei bijosi valgyti ir vaiksciosi amzinai8 nepasisotinusi,nusilps organizmas ir sumazes pienelio, o tada tai tikrai bus beda 4u.gif VALGYGIT VISKA TIK SU SAIKU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sauluze08 @ 2008 05 28, 13:48)
sveikos smile.gif  smile.gif Aš valgau viską biggrin.gif Gal kiek mažiau sūdau. Pirmais mėn. labiau saugojausi, o dabar valgau viską ir stengiuosi kuo įvairesnį maistą pasirinkti. Mano mergytei nei užkietėja viduriukai, nei pučia pilvuką. Aišku, būna dienų, kai mažylė mažiau valgo, bet kitą dieną dažniau priglaudžiu prie krūtinės, ir vėl viskas atsistato. Geriu vitaminus.

QUOTE(marttelle @ 2008 06 08, 20:23)
Aš taip pat valgau viską, vaikoas visai nealergizuoja, ir be jokių kitų problemų  thumbup.gif

Nu zinokit, as irgi viska valgau, nera tokiu produktu, kuriu atsisakyciau..Gal tik riboju astru, rukyta ir labai sudyta maista, o daugiau viska kaip ir iki vaiko gimimo.. 4u.gif
Is paplildu tik zuvies taukus geriu, gydytoja patare smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krisstukas @ 2008 05 21, 16:18)
Sveikutes,

Norejau paklausti, ar motinos pienas gali buti nemaistingas? Ta prasme per liesas. Gal yra koks produktu sarasas, kuris praturtintu motinos pieneli, kad vaikas jaustusi sotesnis. Kartais rodos normaliai pavalgom, o kartais kas pusvalandi, valanda, o tada labai sunku jau maitinti, nes l. jautrus speneliai pasidaro. O mums dar tik pora savaiteliu doh.gif

Kažkas jau rašė, kad nuo tavo vartojamo maisto peinelio sudėtis nepriklauso. Jis yra toks, koks turi būti pagal vaiko amžių. Kad nereguliariai ir dažnai valgo tokio amžiaus - normalu. Ar įsivaizduoji, kokio tūrio tavo leliuko skrandukas? Tai va, reikia kantrybės. Speneliai pripras. Patikėk, leliukui tavo pieniukas pakankamai riebus:4u:

O dabar grįžtu prie temos. Kadangi pati esu labai alergiška, tai bijojau, kad lelytė irgi bus. Kol kas, fu fu fu, jokių baisybių nebuvo. Valgau jau viską, nors dar maitinu pilnu tempu, taip sakant...

Pradžioje saugojau figūrą ir nekimšau saldumynų. O visokius kopūstus, obuolius, varškę, riešutus, mėsą, net žirnelius, pupeles valgiau. Ir pireskonius įvairius vartojau. Gal tik kiek rūkytų privengdavau g.gif Mažiukei pilvuko visai nepūtė, bėrimų nebuvo.

Noriu pasidžiaugti, kad po nėštumo ir mano alergija maistui dingo thumbup.gif

Sėkmės visoms mamytėms
essen.gif
Atsakyti
Viską valgau, tik pirmais mėnesiais vengdavau kopūstų, pupelių, citrusinių vaisių, daug kavos, obuolį kokį 1 sugrauždavau. Nes jei daugiau, tai man tuoj pilvą jaučiau pučia blush2.gif Alkoholio labai nedaug, simboliškai , 2- 3 taures vyno, šampo, sidro - betgi irgi su gazu biggrin.gif .Nes kaip sakė pažįstama medicinos mokytoja, vaikas netaps ramesnis išgėrus alkoholio, kaip daug kas galvoja - išgersiu, geriau miegos doh.gif ,o tu jį tik apnuodysi.
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2008 06 05, 17:15)
yra tokio "vaisiu sultys" - jos taip vadinasi. ten nektarai ivairiausi, stikliniuose buteliuose, ten po 0.75l. jos ir pigiau gaunasi, nei hippo zindanciom skirtos. ten kiekis sulciu tik 35%, bet as jas dar atsiskiedziu, nes ir siaip iprastu sulciu nemegstu. vaikuciui tikrai jos nekencia, nes ten ir sudetis:sultys, vanduo ir cukrus. o pieno produktai gali ir alergizuot. kaip man gimdymo namuose sake, tai kava su pienu galima, bet nedaugiau. nors kol gulejau ten, tai ir balta suri duodavo, ir manu kose, tai as ir namie valgiau. bent mano vaikui nieko nebuvo. reikia bandyti visoki maista. gal pirma men atsargiau viska valgydavau, bet po to jau viska. na aisku dar dabar nevalgau svogunu, cesnaku (nes pieno skonis pasikeicia) ir jokiu astriu patiekalu. bijau, kad mazoji atsisakyt gali MP.

isbandziau tas sultis thumbup.gif
Atsakyti
as jau ne nebezinau ka valgyti o ko ne nes man atrodo kad mano maziui pilva pucia nepriklausomai nuo to ka as valgau.
Atsakyti
QUOTE(Mo_nika @ 2008 06 02, 17:30)
Sultis galima visas, spaustas iš ŠVIEŽIŲ  vaisių ir daržovių... bet pas mus kol kas nėra nei šviežių vaisių, nei daržovių, tad ir sulčių jokių nereikėtų gerti (ypač iš pakelių parduotuvinių). Na, aš karts nuo karto geriu "Hipp" sultis, skirtas lėliukams... Jos yra be gliuteno, be saldiklių, be konservantų, be dažų.... tik pakankamai brangus malonumas (nedidelis buteliukas apie 6 Lt kainuoja)...  verysad.gif

Man rodos, yra ir specialiai maitinančioms sulčių, nors bijau suklysti, gal ten nėščiosioms g.gif Tik įprastuose prekybos centruose nelabai jų matau, nebent tik spec. kūdikių parduotuvėse (pvz Nukas).

QUOTE(mabi @ 2008 06 03, 21:21)
tik negerk metu arbatos, nes ji mazina pieno gamyba. geriau kokios melisos - tai ir vaikui gerai. o jei kieti viduriai - tai kmynu kuo maziau.

Mėtų arbata nemažina pieno gamybos, tiesiog nuo jos pasidaro neskanus pienukas ir vaikutis mažiau suvalgo, nors aš abejoju, ar tai tiesa, nes man nepasitvirtino blush2.gif
Dar labai tinka pankolio arbata. Aš kol maitinau, pastoviai gėriau arbatą žindyvėms skirtą, labai skani buvo, todėl išgerdavau daug skysčių ax.gif

QUOTE(baggyra55 @ 2008 06 04, 22:50)
o tos sultys lietuviskos nerugscios? vaikui pilvuko neskaudes? ir kaip su varskes desertais ir sausais pusryciais, ar ju su pienu galima kasdien?

Pieno produktų nepadauginti. Bent jau mūsų gyd ir čia kažkuri mamytė minėjo, kad pakanka stiklinės pieno per dieną, analogiškai per dieną gali suvartot porciją varškės, tik ne tų chemiškų desertų, geriau pirk kuo natūralesnę ir pagardink ekologiškais priedais, kad ir močiutės virta uogiene ax.gif

QUOTE(mabi @ 2008 06 05, 17:15)
yra tokio "vaisiu sultys" - jos taip vadinasi. ten nektarai ivairiausi, stikliniuose buteliuose, ten po 0.75l. jos ir pigiau gaunasi, nei hippo zindanciom skirtos. ten kiekis sulciu tik 35%, bet as jas dar atsiskiedziu, nes ir siaip iprastu sulciu nemegstu. vaikuciui tikrai jos nekencia, nes ten ir sudetis:sultys, vanduo ir cukrus. o pieno produktai gali ir alergizuot. kaip man gimdymo namuose sake, tai kava su pienu galima, bet nedaugiau. nors kol gulejau ten, tai ir balta suri duodavo, ir manu kose, tai as ir namie valgiau. bent mano vaikui nieko nebuvo. reikia bandyti visoki maista. gal pirma men atsargiau viska valgydavau, bet po to jau viska. na aisku dar dabar nevalgau svogunu, cesnaku (nes pieno skonis pasikeicia) ir jokiu astriu patiekalu. bijau, kad mazoji atsisakyt gali MP.

Brangioji, kavytę irgi riboti reiktų mirksiukas.gif

QUOTE(armi06 @ 2008 06 06, 08:18)
dabar sekmingai valgau viska, beja vakar suvalgiau beveik puse kg braskiu ir vaikui nieko. bet aisku kiekvienam vaikui skirtingai cia man turbut tik taip pasiseke lotuliukas.gif

Alergija nebūtinai iš karto pasireiškia. Pradžiai reikėjo keletą suvalgyt. Bet tikėkimės, vaikutis nealergiškas joms.

QUOTE(trr @ 2008 06 06, 10:54)
kažkur skaičiau, kad vaikui pučia pilvuka beveik nepriklausomai nuo to,ką valgo mama, tiesiog jam formuojasi atitinkami organai ir funkcijos, ir jie ta turi praeiti.

Atleiskit, bet apie kokių organų formavimąsi po gimimo jūs kalbate? biggrin.gif
Nebent apie nesusitvarkiusią virškinimo sistemos veiklą - tas tiesa, vaikučiams reikia priprasti.

QUOTE(avy @ 2008 06 07, 14:16)
gal kas zinot-butent kokiu arbatu galima gerti.ar juoda arbata su pienu galima gerti g.gif

Juodos arbatos, kaip ir kavos, geriau litrais negerti.
Galima pankolių, kmynų (jei viduriukai neužkietėja), ramunėlių, nuo mėtų, sako, pienas neskanus būna (bet galite įsitikinti), čiobreliai.

QUOTE(baggyra55 @ 2008 06 07, 15:03)
as tai kazkaip bijau zalias darzoves valgyt, nors jas labai megstu, atsibodo jau tas virtas keptas maistas ir pieno produktai, net nezinau, kaip paivairint raciona, nuo kokiu 2 menesiu kai vaikuciui bus susitvarkes pilvukas manau galesiu ivairiau valgyt, o dabar teks pakentet verysad.gif

Daržovių reikia ir net būtina valgyti, juk ir vaikučiui, ir jums reikia vitaminų. Pilvukas susitvarko visiems skirtingai.

QUOTE(vitalija25 @ 2008 06 09, 19:44)
as jau ne nebezinau ka valgyti o ko ne nes man atrodo kad mano maziui pilva pucia nepriklausomai nuo to ka as valgau.

O ką valgai? Jei jau "nuo visko" pučia, tai ir valgykite tai, ką norite, o ne vien "ant košių" sėdėkite.
Atsakyti
sveikos rolleyes.gif
auginu antra maziuka.. jam jau greit menuo... pries gera savaite prasidejo pilvuko problemos sad.gif neistverus klykimo pradejau valgyt tik aviziniu dribsniu kose, dvi dienas pilvelio nepute.. siandien suvalgiau vistienos ir bulviu.. nu ir ka turim, ogi vel klykianti vaika doh.gif

pirma ismaitinau iki 10 men tai tokiu fintu nebuvo schmoll.gif valgiau viska ka norejau... o dabar blink.gif
Atsakyti