Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

Sveikutes,

Norejau paklausti, ar motinos pienas gali buti nemaistingas? Ta prasme per liesas. Gal yra koks produktu sarasas, kuris praturtintu motinos pieneli, kad vaikas jaustusi sotesnis. Kartais rodos normaliai pavalgom, o kartais kas pusvalandi, valanda, o tada labai sunku jau maitinti, nes l. jautrus speneliai pasidaro. O mums dar tik pora savaiteliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(maman8 @ 2008 01 15, 12:53)
kažkur skaičiau apie avietes, tik dabar nepamenu, jas galima vartoti ar kaip tik ne, nes aš labai mėgstu arbatą su aviečių uogiene. kadangi juodos arbatos daug negalima, o gerti vistiek norisi (vanduo atsibosta) tai užsipilu šilto vandens ant šios uogienės

avietės kaip ir braškės gali alergizuoti... bet čia labai individualu, jei vaikuo neberia, tai gal ir nieko tokio, gali gerti mirksiukas.gif
o šiaip atsigerti labai tinka įvairios kūdikiams skirtos arbatėlės thumbup.gif nes vien žindyvėms skirta irgi atsibosta... ax.gif

QUOTE(krisstukas @ 2008 05 21, 16:18)
Norejau paklausti, ar motinos pienas gali buti nemaistingas? Ta prasme per liesas. Gal yra koks produktu sarasas, kuris praturtintu motinos pieneli, kad vaikas jaustusi sotesnis. Kartais rodos normaliai pavalgom, o kartais kas pusvalandi, valanda, o tada labai sunku jau maitinti, nes l. jautrus speneliai pasidaro. O mums dar tik pora savaiteliu doh.gif

mamos pienelis būna tokios sudėties, kokį Tau davė gamta ir nieko čia nepadarysi, joks maistas Tau jo nepariebins, kaip ir nepaliesins... schmoll.gif gali lašinius sviestu pateptus valgyt - nepadės... taip jau yra unsure.gif
Tavo lialius dar labai mažas, taigi jis gali norėti valgyti labai dažnai, nes po nedaug suvalgo, o gal jis krūties nori tam kad nusiraminti, pasijusti saugiau..?
bet kokiu atveju - kantrybės Tau ir ilgo bei sėkmingo žindymo mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
tuoj turesim ir mes savo angeliuka...taip neramu,tikiuosi bus uztektinai pieniuko mano mazajam,tikiuosi greit valgyt ismoksim smile.gif ir taip baisu del to pilvelio putimo.zinok ka valgyt,ko ne...kas tiks,o kas ne....skaiciau kad ta esmumisan l galima profilaktiskai duot,kad pilvelio nepustu,bet vaistais irgi nesinori iskart pult girdyt,o gal vaikiukui isvis pilvelio nepus...uoj kiek galvos skausmelio.... doh.gif niu bus mazylis ir ziuresim...tikiuosi su maistu dideliu problemu nebus ir badu nemarins manes mazasis princas smile.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif smile.gif Aš valgau viską biggrin.gif Gal kiek mažiau sūdau. Pirmais mėn. labiau saugojausi, o dabar valgau viską ir stengiuosi kuo įvairesnį maistą pasirinkti. Mano mergytei nei užkietėja viduriukai, nei pučia pilvuką. Aišku, būna dienų, kai mažylė mažiau valgo, bet kitą dieną dažniau priglaudžiu prie krūtinės, ir vėl viskas atsistato. Geriu vitaminus.
Atsakyti
QUOTE(sauluze08 @ 2008 05 28, 13:48)
sveikos smile.gif  smile.gif Aš valgau viską biggrin.gif Gal kiek mažiau sūdau. Pirmais mėn. labiau saugojausi, o dabar valgau viską ir stengiuosi kuo įvairesnį maistą pasirinkti. Mano mergytei nei užkietėja viduriukai, nei pučia pilvuką. Aišku, būna dienų, kai mažylė mažiau valgo, bet kitą dieną dažniau priglaudžiu prie krūtinės, ir vėl viskas atsistato. Geriu vitaminus.

uoj kaip faina....pasiseke tau,kad mazoji skranduka toki gera turi ir kad pilviuko nepucia 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,

turiu kudikeli 8 dienu, visur skaitau informacija apie tinkama maitinimasi, bet man visur gydytoju, ar tu kas raso nuomones pjaunasi, vieni raso kad gert piena, kiti, kad nuo jo alergija, tai ir suprask kaip nori g.gif
as net nezinau kaip susidaryt dienos raciona, valgau tik koses, juoda duona su grudais ir sviestu, sriubas ir virta maista. labai jau viskas neskanu doh.gif
gal tuit koku patarimu?
Atsakyti
skyrelyje "kūdikių žindymas" yra tema apie žindyvių mitybą mirksiukas.gif .
šiaip esmė tokia - valgyt reikia viską - ir daržoves, ir pieno produktus, tik su saiku. nepadaugint maisto, nuo kurio pačiai pilvą pučia, bet truputį tikrai gali.
Atsakyti
Tiesa - viskas su saiku. Bent jau aš žindymo laikotarpiu visiškai atsisakiau alkoholio, aštraus ir pilvą pučiančio maisto, o visa kita, kas yra "pavojingų" produktų sąraše, valgiau su saiku. Tikrai nebuvo taip, kad rijau tik beskones košes ar prėską mėsą, mityba beveik nepasikeitė. Aišku, labai daug priklauso nuo to, kaip apskritai moteris maitinasi, koks jos mitybos racionas.
Tiesa, pieno aš negėriau visiškai, nes nuo jo tikrai berdavo dukrą.
Atsakyti
Valgyk viska. Kokybiska ir svezu maista. Atsargiai smedumi, gribais ir konservuotu maistu. kad pienukas butu riebesnis: riesutus, suri, halvos
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2008 06 01, 22:47)
Valgyk viska. Kokybiska ir svezu maista. Atsargiai smedumi, gribais ir konservuotu maistu. kad pienukas butu riebesnis: riesutus, suri, halvos

Pienukas yra toks, kokio reikia kūdikiui 4u.gif Maistas jo riebumo, kaloringumo neįtakoja. O su riešutais ir chalvom kaip tik atsargiau.
Atsakyti
o kaip su svieziu maistu? kokius galima vaisius darzoves?
Atsakyti
daržoves manau visas, svarbu su saiku ir kad vaikuciui nepustu pilvuko. mes siek tiek linke i berimus,tai gydytoja patare vengti baltymu (kiaušiniai, žuvis, pieno produktai su saiku) atsisakyti citrusiniu vaisiu (apskritai egzotiniu, kurie cia neauga), t.p. riesutu, kakavos, šokolado. vengti aštriai, suriai ar labai riebiai. visa kita valgau kaip anksčiau. thumbup.gif
ai, dar gydytojas isleisdamas iš gimdymo namu sakė česnakas ir vynuogės irgi keičia pieno sudėti, tai vengti ju. 4u.gif ir gerk daug skysčių biggrin.gif
Atsakyti