Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 04 29, 18:28)
kaip galima per gimdyma nestresuoti..? unsure.gif nelabai isivaizduoju...as tai jauciu po visko neprisiminsiu kaip pagimdziau is to streso smile.gif saunuole jei taip gerai ir tvirtai laikeisi!kad man tiek drasos.... blush2.gif

Nu nestresavau visai rolleyes.gif ir visą nestuke.gif gimdymo nebijojau visiškai schmoll.gif O ir pagimdžiau labai lengvai ax.gif
Daug įtakos turi nusiteikimas mirksiukas.gif Kadangi man tai buvo pirmasis, tai nežinojau ko bijoti, o visokių istorijų nesiklausau schmoll.gif Todėl dabar drąsiai galiu sakyti, kad ir antro nebijosiu (o kaip seksis bus matyt smile.gif )
Nenusiteik iš anksto 4u.gif

Nu čia gavosi OFF TOPIC doh.gif
Atsakyti
nu reiks bandyti nusiteikti kazkaip.... 4u.gif svarbiausia galvoti,kaip bus pasakiska laikyti savo maziuka ant ranku,ziureti i ji,buciuoti....del jo viska iskentet galima.kitos iskencia,iskentesiu ir as smile.gif uoj kad tik greiciau ateitu ir praeitu viskas....noriu greiciau su maziuciu namie but,kur pazistama,silta aplinka,artimi zmones ir geros emocijos..... 4u.gif
Atsakyti
Kiekvienai moteriai gimdymas yra individualus, ir nemanau, kad kas nors priklauso nuo psichologinio nusiteikimo. As ir buvau teigimai nusiteikusi, bet teko per gimdyma ir parekti 4u.gif Bet ta akiminka kai ant krutines padeda leliuka, uzplusta jegos ir teigiamos emocijos wub.gif wub.gif Dabar i gimdyma ziuriu, kai i sunku darba, kuri privalai moteris atlikti, suteklti visas jegas, padeti zmogeliukui ateiti i pasauli, o poto ir jam uzaugti sveikam ir laimingam 4u.gif
Atsakyti
na as tai manau,kad nusiteikimas yra labai svarbu.kai tvirtai jautiesi,pasitiki savimi viskas lengviau vyksta..be nusiteikimo tiesiog gali zmogus paluzti ir nuleisti rankas..o kad rekt reksiu ir as,tai man atrodo tai nerodo jog esu nenusiteikus,ar nepasitikinti savo jegomis smile.gif gal net ant visos ligonines reksiu is to nusiteikimo ir pasitikejimo savo jegomis ir ryzto padeti vaikuciui ateiti i si pasauli!!! thumbup.gif svarbiausia tiketi savimi,galvoti jog viskas bus gerai.juk taip geriau,nei stresuoti,nervintis ir panikuoti..taip nei mamytei nei vaikuciui nebus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 05 02, 20:32)
na as tai manau,kad nusiteikimas yra labai svarbu.kai tvirtai jautiesi,pasitiki savimi viskas lengviau vyksta..be nusiteikimo tiesiog gali zmogus paluzti ir nuleisti rankas..o kad rekt reksiu ir as,tai man atrodo tai nerodo jog esu nenusiteikus,ar nepasitikinti savo jegomis smile.gif gal net ant visos ligonines reksiu is to nusiteikimo ir pasitikejimo savo jegomis ir ryzto padeti vaikuciui ateiti i si pasauli!!! thumbup.gif svarbiausia tiketi savimi,galvoti jog viskas bus gerai.juk taip geriau,nei stresuoti,nervintis ir panikuoti..taip nei mamytei nei vaikuciui nebus gerai 4u.gif

As taip pat manau, kad nusiteikimas yra lb savarbu smile.gif As buvau nusiteikus labai gerai, labai laukiau gimdymo, zinojau, kad sugebesiu, kad uzteks jegu, nes nieks kitas uz mane to nepadarys. Beto juk taip ilgai laukta maziuka pamatysim smile.gif Ir galvojau, kad man nera taip sunku gimdyti kaip jam gimti, todel viska turiu padaryti taip kaip reikia thumbup.gif Ir po kiekvieno saremio mintyse sakydavau, kad jau arciau vaikucio gimimas, ta pati man kartodavo ir vyras tongue.gif. O skausma kiekviena istveria savaip. As tai nerekiau nei vieno kartelio, nes taupiau jegas, kvepavau giliai per saremius, kad maziukui uztektu deguonies, nes kai reki, tai ir oro truksta ir jegos senka, o kai stengiesi galvoti, kad maziui butu geriau, kad reik giliai kvepuot, tai net nera kada rekti mirksiukas.gif. Tad sekmes gimdyme, ir zinokite, kad ir laaaaabai skauda, bet kai gimsta mazulelis, pasijauti taip gerai kaip niekad, pasijauti tikra moterimi, pajunti gyvenimo prasme ... 4u.gif wub.gif ...
Atsakyti
QUOTE(mamyte 29 @ 2008 05 02, 23:28)
As taip pat manau, kad nusiteikimas yra lb savarbu  smile.gif As buvau nusiteikus labai gerai, labai laukiau gimdymo, zinojau, kad sugebesiu, kad uzteks jegu, nes nieks kitas uz mane to nepadarys. Beto juk taip ilgai laukta maziuka pamatysim smile.gif Ir galvojau, kad man nera taip sunku gimdyti kaip jam gimti, todel viska turiu padaryti taip kaip reikia  thumbup.gif Ir po kiekvieno saremio mintyse sakydavau, kad jau arciau vaikucio gimimas, ta pati man kartodavo ir vyras  tongue.gif. O skausma kiekviena istveria savaip. As tai nerekiau nei vieno kartelio, nes taupiau jegas, kvepavau giliai per saremius, kad maziukui uztektu deguonies, nes kai reki, tai ir oro truksta ir jegos senka, o kai stengiesi galvoti, kad maziui butu geriau, kad reik giliai kvepuot, tai net nera kada rekti  mirksiukas.gif. Tad sekmes gimdyme, ir zinokite, kad ir  laaaaabai skauda, bet kai gimsta mazulelis, pasijauti taip gerai kaip niekad, pasijauti tikra moterimi, pajunti gyvenimo prasme ...  4u.gif  wub.gif ...

kaip graziai parasei....net susigraudinau..... 4u.gif kazkaip net drasiau ir ramiau pasidare...taip ir stengsiuos daryti..tikiuosi viskas pavyks puikiai.viska istversiu ir svarbiausia,kad paskui savo mazutuka ant ranku laikysiu...aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte 29 @ 2008 05 03, 00:28)
As taip pat manau, kad nusiteikimas yra lb savarbu  smile.gif As buvau nusiteikus labai gerai, labai laukiau gimdymo, zinojau, kad sugebesiu, kad uzteks jegu, nes nieks kitas uz mane to nepadarys. Beto juk taip ilgai laukta maziuka pamatysim smile.gif Ir galvojau, kad man nera taip sunku gimdyti kaip jam gimti, todel viska turiu padaryti taip kaip reikia  thumbup.gif Ir po kiekvieno saremio mintyse sakydavau, kad jau arciau vaikucio gimimas, ta pati man kartodavo ir vyras  tongue.gif. O skausma kiekviena istveria savaip. As tai nerekiau nei vieno kartelio, nes taupiau jegas, kvepavau giliai per saremius, kad maziukui uztektu deguonies, nes kai reki, tai ir oro truksta ir jegos senka, o kai stengiesi galvoti, kad maziui butu geriau, kad reik giliai kvepuot, tai net nera kada rekti  mirksiukas.gif. Tad sekmes gimdyme, ir zinokite, kad ir  laaaaabai skauda, bet kai gimsta mazulelis, pasijauti taip gerai kaip niekad, pasijauti tikra moterimi, pajunti gyvenimo prasme ...  4u.gif  wub.gif ...

Labai gražiai ir taikliai parašei 4u.gif Sutinku su tavim drinks_cheers.gif

QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 05 03, 00:49)
kaip graziai parasei....net susigraudinau..... 4u.gif kazkaip net drasiau ir ramiau pasidare...taip ir stengsiuos daryti..tikiuosi viskas pavyks puikiai.viska istversiu ir svarbiausia,kad paskui savo mazutuka ant ranku laikysiu...aciukas 4u.gif

Linkiu, kad viskas sektųsi ir pasimatymas su leliuku būtų lengvas ir greitas 4u.gif
Atsakyti

mamytės, šiaip tai čia temelė apie žindyvės mitybos racioną lotuliukas.gif apie gimdymą ir jo ypatumus yra atskiros temos 4u.gif

QUOTE(ragnez @ 2008 04 29, 10:26)
prolaktino issiskyrima skatina krutu istustinimas, ir atvirksciai - motinos piene yra pieno gamyba stabdancios medziagos. jei krutys prisipildziusios, pienas ima rezorbuotis, i motinos krauja patenka pieno gamyba stabdancios medziagos ir pienas nustoja gamintis. tai viena is priezasciu, kodel zindant laukti, kad krutys "prisipildytu" (atseit kudikis daugiau pavalgys) yra netikslinga.

iš kur čia tokia informacija? g.gif
Atsakyti
QUOTE(monikiux @ 2008 05 06, 18:41)

iš kur čia tokia informacija?  g.gif

skaiciau. jei pavyks atrasti, galesiu ikelti nuoroda.
tai, ka aprasiau, yra laktacijos reguliavimo sistema.
trumpai apie zindymo fiziologija galima paskaityti cia. kursa parenge doc. giedra leviniene.
daugiau informcijos apie naturalu maitinima cia
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 05 06, 19:22)
.
daugiau informcijos apie naturalu maitinima cia

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(monikiux @ 2008 05 06, 19:41)
mamytės, šiaip tai čia temelė apie žindyvės mitybos racioną

drinks_cheers.gif , biški nukrypom nuo temos blush2.gif
Atsakyti
merginos, o jus krvetes ir kit juros gerybes valgot? kazkaip neradau niekur parasyta, ar galima, ar ne?
ir dar - zinau, kad normaliu tikru grybu negalima, o pievagrybius? jie gi tokie pusiau grybai, na virskinimo sunkumo prasme...
Atsakyti