Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

QUOTE(nep @ 2008 04 02, 19:09)
Galima, galima, tikrai galima.
Papildyta:

As nlb suprantu, tai ka jus visos valgote, jeigu taip visko negalima, kad ir is pradziu  g.gif As asmeniskai manau, kad del tu sulciu, kad daug ko negalima yra pasenusios zinios.  Man irgi gimdymo namuose taip sake. Reik valgyti ir gerti viska, kad vaikas priprastu. As geriau ir valgiau viska. Negeriau tik visokiu gazuotu limonadu ir alkoholiu, aisku. Bet tuos ir taip retai vartoju.

Del svieziu morku sulciu pilna siuolaikines informacijos, kur vienbalsiai teigiama, kad jos kiekis ar per ankstyvas davimas kudikiui gali sukelti karotinine gelta. Taigi gal ir gimdymo namuose tos darbuotojos neprisigalvoja, kad apsaugoti jautru naujagimio zarnyneli del patekimo per motinos piena g.gif .
Kiek zinau tai anksciau (musu gimimo laikais), tai kaip tik jas ir duodavo kudikiams gerti i valias. O ir pieneli karvutes musu mamos gerdavo litrais (kurio dabar per daug irgi nerekomenduoja). Taigi seniau, kaip tik viska ir gerdavo ir valgydavo, o ir kudikio verksmas atrodydavo normalus reiskinys, nebutinai sietinas su tuo ka suvalgei ar isgerei.
Del to ivairiu produktu valgymo, tai manau, kad koks menuo susilaikymo niekam nepakenks, o jei dar bus ir i nauda ir kudikiui ir motinai, tai juo sauniau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ccikas @ 2008 04 02, 19:15)
Del svieziu morku sulciu pilna siuolaikines informacijos, kur vienbalsiai teigiama, kad jos kiekis ar per ankstyvas davimas kudikiui gali sukelti karotinine gelta. Taigi gal ir gimdymo namuose tos darbuotojos neprisigalvoja, kad apsaugoti jautru naujagimio zarnyneli del patekimo per motinos piena g.gif .
Kiek zinau tai anksciau (musu gimimo laikais), tai kaip tik jas ir duodavo kudikiams gerti i valias. O ir pieneli karvutes musu mamos gerdavo litrais (kurio dabar per daug irgi nerekomenduoja). Taigi seniau, kaip tik viska ir gerdavo ir valgydavo, o ir kudikio verksmas atrodydavo normalus reiskinys, nebutinai sietinas su tuo ka suvalgei ar isgerei.
Del to ivairiu produktu valgymo, tai manau, kad koks menuo susilaikymo niekam nepakenks, o jei dar bus ir i nauda ir kudikiui ir motinai, tai juo sauniau thumbup.gif

Na tai taip, kas per daug, tas nesveika. Bet kokia stikline ar dvi sulciu ar pieno, nepakenktu labai, manau. Beto ta siuolaikine informacija taip sparciai kinta mirksiukas.gif Jau skaiciau, kad diegliai nuo mamos maisto nepriklauso...
Beto mama po gimdymo nusilpusi, jai irgi reikia ivairaus maisto, kad atsigautu. Is savo patirties galiu pasakyti, kad verke naujagimis ka be valgyciau, tai nutariau nesikankinti. Grikiu koses dieta su luptu agurkeliu pasirode kaip pasityciojimas is seseles lupu, po tu dienu, kuomet nevalgiau beveik nieko, o vaikas verke nuo vandens. Tai nekreipiau demesio ir valgiau ka norejau. Kad nebuciau issekus. Nes esu plona, tai ant manes tas issekimas aiskiai matosi, jei diena kita nevalgau, nemiegu...
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Norejau paklausti - ar jums taip buvo..sumazejo pienuko verysad.gif , o ir dukryte kazkodel, kartais spyriojasi ir nebe taip noriai MP valgo?As suprantu, kad vaikas auga ir pienuko daugiau reikia, bet iki siol jo pakakdavo, svorio priaugam kaip reikiant- per 2,5 men - 3kg..tik sia sav kazkaip keistai - tenka kartais primaitinti.. verysad.gif Gal cia del mitybos?.. Ar is tiesu buna kazkokios krizes maitinimo(esu girdejus blush2.gif )..

Del pilvuko kartais papucia mezylei, bet jau isitikinau, kad mano mityba tam itakos neturi.(Ta prasme, pirmas 3 sav labai atidziai rinkausi ka valgyti ir vistiek pilvuka mazei pute, po to pradejau valgyti viska kaip iki gimdymo, t.y. normalu maista pagal sveikos mitybos piramide, viska, ko noriu, tik su saiku aisku (picos, gazuoti gerimai, kecupai, saslykai ir pan. susizavejimo niekada nekele, todel ju ir nevalgau)ir vistiek kartais papucia pilvuka.). Itariu, kad ji kai valgo oro prisitraukia..Todel ir papirsnoja..
Atsakyti
QUOTE(Aurarte @ 2008 04 03, 15:24)
Sveikos mamytes,

Norejau paklausti - ar jums taip buvo..sumazejo pienuko verysad.gif , o ir dukryte kazkodel, kartais spyriojasi ir nebe taip noriai MP valgo?As suprantu, kad vaikas auga ir pienuko daugiau reikia, bet iki siol jo pakakdavo, svorio priaugam kaip reikiant- per 2,5 men - 3kg..tik sia sav kazkaip keistai - tenka kartais primaitinti..  verysad.gif Gal cia del mitybos?.. Ar is tiesu buna kazkokios krizes maitinimo(esu girdejus  blush2.gif )..
Del pilvuko kartais papucia mezylei, bet jau isitikinau, kad mano mityba tam itakos neturi.(Ta prasme, pirmas 3 sav labai atidziai rinkausi ka valgyti ir vistiek pilvuka mazei pute, po to pradejau valgyti viska kaip iki gimdymo, t.y. normalu maista pagal sveikos mitybos piramide, viska, ko noriu, tik su saiku aisku (picos, gazuoti gerimai, kecupai, saslykai ir pan. susizavejimo niekada nekele, todel ju ir nevalgau)ir vistiek kartais papucia pilvuka.). Itariu, kad ji kai valgo oro prisitraukia..Todel ir papirsnoja..

Buvo buvo verysad.gif . Apie 3 men. Nors tikrai nebuvau net girdejus apie ta 3 men. krize, bet panasiai tuo laiku pienelio buvo zymiai sumazeje. Ko tik neprisigalvojau doh.gif . Dabar viskas jau vel gerai, pienelio i valias, ir apsiejom be misinuko smile.gif . Mityba tikrai rysio su tuom neturi manyciau. Kazkokie fiziologiniai persitvarkymai ir tiek 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(nep @ 2008 04 02, 20:30)
Na tai taip, kas per daug, tas nesveika. Bet kokia stikline ar dvi sulciu ar pieno, nepakenktu labai, manau. Beto ta siuolaikine informacija taip sparciai kinta mirksiukas.gif Jau skaiciau, kad diegliai nuo mamos maisto nepriklauso...
Beto mama po gimdymo nusilpusi, jai irgi reikia ivairaus maisto, kad atsigautu. Is savo patirties galiu pasakyti, kad verke naujagimis ka be valgyciau, tai nutariau nesikankinti. Grikiu koses dieta su luptu agurkeliu pasirode kaip pasityciojimas is seseles lupu, po tu dienu, kuomet nevalgiau beveik nieko, o vaikas verke nuo vandens. Tai nekreipiau demesio ir valgiau ka norejau. Kad nebuciau issekus. Nes esu plona, tai ant manes tas issekimas aiskiai matosi, jei diena kita nevalgau, nemiegu...

Na apie dvi stiklines pieno as ir isgerdavau, kadangi labai ji megstu tongue.gif . Tiek ir gyd. patare ne daugiau. Kinta, nekinta ta informacija visgi reikia ja prasifiltruoti pagal save smile.gif . Nei aklai taikyti nei ignoruoti esminius dalykus. Butent taip as ir darau ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(ccikas @ 2008 04 03, 15:17)
Buvo buvo verysad.gif . Apie 3 men. Nors tikrai nebuvau net girdejus apie ta 3 men. krize, bet panasiai tuo laiku pienelio buvo zymiai sumazeje. Ko tik neprisigalvojau doh.gif . Dabar viskas jau vel gerai, pienelio i valias, ir apsiejom be misinuko  smile.gif . Mityba tikrai rysio su tuom neturi manyciau. Kazkokie fiziologiniai persitvarkymai ir tiek 4u.gif .
Papildyta:

Na apie dvi stiklines pieno as ir isgerdavau, kadangi labai ji megstu tongue.gif . Tiek ir gyd. patare ne daugiau. Kinta, nekinta ta informacija visgi reikia ja prasifiltruoti pagal save smile.gif . Nei aklai taikyti nei ignoruoti esminius dalykus. Butent taip as ir darau ax.gif .

Na 3 stiklines pieno man jau butu labai daug blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mildusia2 @ 2008 04 02, 17:01)
gal jūs orientuojatės, po kiek laiko suvartotas maistas papauola į pieną, nes neįsivaizduoju, kaip susekti. kokie produktai vaikui netinka. Ačiū iš anksto už atasakymus

isivaizduoju, kad ne sekanciam, o dar kitam maitinimui g.gif

QUOTE(nep @ 2008 04 02, 19:09)
Reik valgyti ir gerti viska, kad vaikas priprastu. As geriau ir valgiau viska. Negeriau tik visokiu gazuotu limonadu ir alkoholiu, aisku. Bet tuos ir taip retai vartoju.

drinks_cheers.gif

Sveikos mamytes,

Norejau paklausti - ar jums taip buvo..sumazejo pienuko verysad.gif ,

tik nekisk vaikui misinuko schmoll.gif duok kuo dazniau zisti, ir kize tikrai praeis 4u.gif
Atsakyti
uoj kiek cia daug informacijos...perskaiciau viska nuo pradziu iki galo smile.gif nors dar zirniuko neturim,bet reikia ruostis jo gimimui,dometis viskuo...skaiciau ir juokas eme.. rolleyes.gif vienos sako to galima,kitos ne to negalima,trecios vel-galima.... biggrin.gif tai nieko naujo nesuzinojau,nezinau tiek pat kaip pries tai smile.gif bet pritariu,kad kiekvienai individualiai viskas vyksta ir viska pagal save turi ziuret,naudotis patarimais arba ne.bet isklausyt ju-visada naudinga!
tikiuosi savo vaikiuka maitinsiu ilgai ir laimingai.priespienis labai anksti begti pradejo.dienom nieko,bet vakarais kaip reikiant teka...ar tai reiskia jog ir pienelio turesiu darug,ar neturi tam jokios reiksmes..?? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 04 10, 15:51)
.priespienis labai anksti begti pradejo.dienom nieko,bet vakarais kaip reikiant teka...ar tai reiskia jog ir pienelio turesiu darug,ar neturi tam jokios reiksmes..?? 4u.gif

man tas pats buvo su priespieniu, o pienelo dabar tikrai netruksta o dar ir uzsisaldau, dazniausiai daugiau yra nei reikia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brigitaaa @ 2008 04 11, 14:20)
man tas pats buvo su  priespieniu, o pienelo dabar tikrai netruksta o dar ir uzsisaldau, dazniausiai daugiau yra nei reikia  rolleyes.gif

nu tai gerai,tikiuosi ir as jo uztektinai turesiu smile.gif kad mazius galetu valkgyt kiek tik panorejes!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Norejau paklausti - ar jums taip buvo..sumazejo pienuko verysad.gif , o ir dukryte kazkodel, kartais spyriojasi ir nebe taip noriai MP valgo?As suprantu, kad vaikas auga ir pienuko daugiau reikia, bet iki siol jo pakakdavo, svorio priaugam kaip reikiant- per 2,5 men - 3kg..tik sia sav kazkaip keistai - tenka kartais primaitinti..  verysad.gif Gal cia del mitybos?.. Ar is tiesu buna kazkokios krizes maitinimo(esu girdejus  blush2.gif )..

jei svorio priauga -reiskias viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
na, iš pradžių stengiausi laikytis dietos, valgiau tik košes, jokių vaisių... jokių pieno produktų... vėliau pradėjau valgyti viską, nes pamačiau kad pilvukui tai nelabai turi įtakos, aišku, jeigu valgyčiau vien kriaušes, kopūstus ir žirnius, pupas, tai gal ir turėtų įtaką bigsmile.gif fart.gif lotuliukas.gif
alkoholio išgeriu kartą į savaitę, į dvi savaites, man labai gerai, pienuko padaugėja.
vengiu tik viso to sintetinio maisto, pastebėjau kad jei atsigeriu Coca colos, mažiukas būna neramus truputį unsure.gif
kavą geriu, mandarinus valgau, ir viskas gerai, mano vaikas nėra alergiškas. maitinti norėčiau ir nenorėčiau ilgai, vyras sako maitink kuo ilgiau, aš norėčiau, bet nepatinka naktim keltis ir ta priklausomybė, norėčiau pabaigti mokslus, padirbėti, o tada jau antro vaikelio, ir kad nebūtų labai didelis skirtumas wub.gif

Sveikos mamytes,

Norejau paklausti - ar jums taip buvo..sumazejo pienuko

na man būna, nežinau su kuo sieti, manau kad dėl streso g.gif kai paduodu mišinuko, vaikas pavalgo, aprimsta, ir aš apsiraminu, nebestresuoju kad jis alkanas ir kad man dingsta pienas. o tada jo vėl atsiranda ir vėl viskas gerai. svarbiausia nesukelk sau frustracijos kad neturi pieno, n-e-s-i-n-e-r-v-i-n-k 4u.gif geriau paduok mišinį negu stresuok kelias dienas kol išvis dings pienas ir pasitikėjimas savim. išeik pasivaikščioti, pailsėk nuo vaiko, pamiršk rūpesčius ir kad tu privalai jį maitinti, nors trumpam, ir tada tikrai viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 04 10, 16:51)
priespienis labai anksti begti pradejo.dienom nieko,bet vakarais kaip reikiant teka...ar tai reiskia jog ir pienelio turesiu darug,ar neturi tam jokios reiksmes..?? 4u.gif

neturi reiksmes schmoll.gif

QUOTE(saturno_sesely @ 2008 04 14, 10:24)
alkoholio išgeriu kartą į savaitę, į dvi savaites, man labai gerai, pienuko padaugėja.

turbut ne brendzio? rolleyes.gif is alko skatina pieno galmyba tik Dvaro misas, 3,5 procento stiprumo, bet piktnaudziaut negalima rolleyes.gif
o del misinuku tai idomiai cia.. jei truksta pieno, verta pasinervint, kas puse val, kas val. duot zisti, kad vel kiekis atsistatytu, o prasidejus su misinukais lengva priprast prie ju unsure.gif
Atsakyti