Įkraunama...
Įkraunama...

Mitybos racionas žindyvei

Norejau, paklaust, ka mamos valgo, ypac tos, kuriu mazyliams pucia pilvukus. Visi sako, "valgyt galima viska", ir paskui priduria "tik atsargiai su maistu"..nors nusisauk, tai ka valgyt?
čia antroji tema 4u.gif

pirmoji tema pasiskaitymui štai čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 29 gruodžio 2008 - 16:05
QUOTE(lucky.3d @ 2007 02 11, 15:12)
Norejau, paklaust, ka mamos valgo, ypac tos, kuriu mazyliams pucia pilvukus. Visi sako, "valgyt galima viska", ir paskui priduria "tik atsargiai su maistu"..nors nusisauk, tai ka valgyt?

Sveika smile.gif Mano sunelis turejo bedu su pilvuko putimu iki 3 men mazdaug. Labai turejau saugot maista kuri valgau, kad maziukui butu geriau. Valgiau daugiau troskinto ir virto maisto, vengiau kepto, rukyto visiskai atsisakiau. Sokolado ir saldainiu valgiau su saiku. Retai pasilepindavau pieno produktais, pvz varskes sureliais, jogurtu. Karves pieno isvis negeriau. Gydytoja patare vaisiu atsisakyti, nebent dziovintu geriau, o jei lb obuolio noredavau, geriau keptas. Darzoviu irgi kuo maziau. Nevalgiau jokiu padazu kaip tomato, garstyciu, jokiu svogunu, cesnaku ir pan. Man buvo lb keista kad nelabai galima vaisiu, darzoviu, juk tai vitaminu saltinis, o kai pati ju negauni tai ir lialius per pienuka jo negauna, bet gydytoja paaiskino kad todel ir reikia zindyvems gert vitaminus,t.y. papildus kuriuos vartojai nestumo metu, nes ivairus vitaminu saltiniai gali alergizuot leliuka. O mazyliam pilvuko diegliukai ir ne vien nuo mamytes pienuko buna, girdejau kad ypac berniukai sunkiau pereina sita laikotarpi kol jiem zarnynas susitvarko. Galima jiem tik padet saugant savo maista, lasiuku "Espumisan" galima duot maziam, mes dar dedavom ant pilvuko zuvyte puslyte pripildyta siltu vandenuku. Sekmes! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky.3d @ 2007 02 11, 14:12)

labutis, kol maitinau visiskai nevalgiau jokiu kopustu , citrusiniu vaisiu , astriu , rukytu padazu ar patiekalu , daug sokolado , jokiu gazuotu gerimu rodos viskas bigsmile.gif , mazuciui butinai duok espumizano ir pankoliu arbatytes,sekmes
Atsakyti
Buvo tikrai sunku,vieni sako nevalgyk to,kiti valgyk..Pirmus menesius valgiau tik sasiskas,viska virta nieko kepto,netgi darzoviu tipo jokiu zaliu negalima buvo..o pilveli kaip pute taip pute..manau svarbiausia nevalgyti,kopustiniu darzoviu,rukytu astriu patiekalu,sako dar gazuotu gerimu,vynuogiu..Duodavau espumizano ar sab simplex lasiuku,bet nelabai gelbejo..tie trys menesiai buvo sunkus,nors pute pilveli ir ilgiau bet jau ne taip..Kaip man gydytoja sake,cia toks maziuku gyvenimo periodas reik atbuti..
Atsakyti
QUOTE(lucky.3d @ 2007 02 11, 14:12)

Nieko žalio, jokių sulčių, kavos, padažų. Viskas virta, kepta. Jokių rūkytų, aštrių produktų. Mažiau pieniškų produktų. Leidžiu sau tik kokį bananą, šiaip košes įvaires verduosi, sriubos, mėsa kepta, troškinta. Taip sakant, prieš dedantis ką nors į burną, pagalvoju mirksiukas.gif
Atsakyti
čia antroji tema 4u.gif

pirmoji tema pasiskaitymui štai čia
Atsakyti
mums jau 9 mėn., bet dar sėkmingai maitinu pati. Nors jau dieną mažylė labiau linkusi ragauti rimtesnį maistelį, tačiau naktį papukas thumbup.gif . Pirmus tris mėn. pasisaugojau: vengiau aštraus maisto, alkoholio ir visokio kitokio maisto, kuris kenkia mažyliui. Dabar valgau viską (išskyrus alkoholį, na, nebent paragauju vyno trečdalį taurės ar retkarčiais alaus šiek tiek).
Atsakyti
kažkur skaičiau apie avietes, tik dabar nepamenu, jas galima vartoti ar kaip tik ne, nes aš labai mėgstu arbatą su aviečių uogiene. kadangi juodos arbatos daug negalima, o gerti vistiek norisi (vanduo atsibosta) tai užsipilu šilto vandens ant šios uogienės
Atsakyti
apie avietes tikrai nieko negirdėjau. g.gif O kodėl negalima? Valgiau ir žalias, ir uogienę, ir šaldytas vartoju
Atsakyti
mamytes gal zinot ar kepeneliu pasteta galima zindant. zinau kad nesciai negali ir nevalgiau. o siaip labai megstu. vakar pamaciau parduotuvej ir taaaaaaaaaip uzsinorejau ax.gif bet nezinau ar galima g.gif tuolab mano zirniukas alergiskas trupuciuka
Atsakyti
o man gydytoja patarė nevalgyti juodos duonos, kopustu, kalafijoru, pupu, zirniu ir pan. leido valgyti viena pamidora, viena agurka, viena obuoli ir kriause per diena (aisku, obuoli ir kriause tik nuluptus).o siaip viriausi grikius, ryzius, miezines kruopas, bulves, morkas. mesa ir viriau ir kepiau -skirtumo nepajutau. tad kazkaip taip maitinausi ir tik kelis sykius pute pilvuka, kaip neatsilaikiau cipsu verysad.gif ir kai paragavau truputuka astraus maisto (to uzteko verysad.gif )
geriu daug zindyvei skirtos arbatos ir kmynu arbatos, bet tik todel, kad maitinant reikia daug skysciu, o arbatos nei juodos, nei zalios ir kitokios tonizuojancios nerekomenduojama, tad jos ir negeriu...ir aisku, vandeniuka pliumpinu. labai didelis poreikis sokoladui ir sausainiams, tiesiog dienos negaliu be siu dalyku, tad stengiuos saikingai pavartoti ir patenkinti savo poreiki smile.gif
Atsakyti
O as tai jau nevilty verysad.gif pirma nezinau ka valgyti, antra beveik nebeturiu (o ir nedaug turejau) pieno. Mano Leliukas pagrinde misinius vartoja, nes tik isgerus mano pieno reikalauja papildymo ir dar istvarko pilna doze misinuko.
Atsakyti