Labutis visoms,
Laukiuosi antro, pas mus su vyru skirtingi rezus'ai. As irgi prisiklausiau, kad blogai, o kas konkreciai taip nieks nieko ir nezino. Na, apsigimimai. Sako, kad jie gali pasireiksti tik 5-6 vaikui. As tiek tikrai nesiruosiu gimdyti. Taip, kad esu visai rami. Kraujuje antykuniu nerado, vadinasi viskas . O gydytojos (lankausi ir poliklinikoj ir privaciai) nieko blogo nesake. Sako, kad pats nestumas buna sunkesnis, bet as ir su pirmu ir su antru nestumu puikiai jauciuosi. Taip, kad brangiosios nestresuokit ir nekvarsinkit savo energijos tokiems niekams.
SVEIKUTES,
kiek zinau ankstesniais laikais pries tuokiantis, butina buvo praeiti medicinine komisija ir jeigu nesutapdavo rezusai tai neleisdavo tuoktis turiu omeny kai moteris - o vyras +.
seip mano ir vyro kraujo grupes minusines. turime nuostabu lialiuka. ir gydytoja kai lankiausi su pirmu buvo sakiusi man, kad tokiu atveju buna labai retai tik 15 proc.
kiek zinau jeigu moters -, o vyro +, tai pirmam vaikui nieko nebuna, o va antram yra didele tikimybe, kad gaminsis antikuniai ir galimi apsigymimai. taciau siais laikais medicina pazengusi i prieki, todel per pirma nestuma 28 savaite suleidziama injekcija, kad butu viskas tvarkoje. ir jeigu vaikas pasiima + grupe injekcija mamai suleidziama ir po gimdymo, kad nebutu problemu antram nestumui.
kiek zinau ankstesniais laikais pries tuokiantis, butina buvo praeiti medicinine komisija ir jeigu nesutapdavo rezusai tai neleisdavo tuoktis turiu omeny kai moteris - o vyras +.
seip mano ir vyro kraujo grupes minusines. turime nuostabu lialiuka. ir gydytoja kai lankiausi su pirmu buvo sakiusi man, kad tokiu atveju buna labai retai tik 15 proc.
kiek zinau jeigu moters -, o vyro +, tai pirmam vaikui nieko nebuna, o va antram yra didele tikimybe, kad gaminsis antikuniai ir galimi apsigymimai. taciau siais laikais medicina pazengusi i prieki, todel per pirma nestuma 28 savaite suleidziama injekcija, kad butu viskas tvarkoje. ir jeigu vaikas pasiima + grupe injekcija mamai suleidziama ir po gimdymo, kad nebutu problemu antram nestumui.
QUOTE(akademija @ 2005 02 02, 14:16)
o,tai mane paguodet.as irgi biologijos paskaitas nelebai megau,nes biologe keista buvo.gale sakinio paskutini zodi ji kelis kartus kartodavo.pavz:infuzorija klumpele turi ziuzelius...ziuzelius...ziuzelius
Mes savaja biologe Ziuzeliu vadindavom
Man irgi žadėjo leisti 28 savaitę tą antirezus gamaglobuliną,bet gydytoja pasakė,kad jo neturi tai ir neleido.Žinau,kad jis kompensuojamas ligonių kasų,tai nesuprantu kaip ji gali neturėti.Ogal ,jei atsiras antikūniu reiks savo šeimos gyd. prašyt,kad išrašytų jam receptą?Nors tuo labai abejoju.
QUOTE(emma @ 2005 02 17, 12:45)
Man irgi žadėjo leisti 28 savaitę tą antirezus gamaglobuliną,bet gydytoja pasakė,kad jo neturi tai ir neleido.Žinau,kad jis kompensuojamas ligonių kasų,tai nesuprantu kaip ji gali neturėti.Ogal ,jei atsiras antikūniu reiks savo šeimos gyd. prašyt,kad išrašytų jam receptą?Nors tuo labai abejoju.
turi suleisti. reikalauk, kad susiveiktu gydytoja, arba nukreiptu tave ten, kur turi, gal pvz ligonineje. bet BUTINAI susileisk. priklauso, ligoniu kasos kompensuoja. tau dar ne velu, ji leidzia kai yra 28savaites (pas tave matau 27 su kapeikom).nenuleisk ranku
QUOTE(ner_ko @ 2005 01 31, 21:00)
Ar tikrai? O tai ko aš tokia pridvėsus ir pykina visus 9 mėn. be perstojo, jau taip džiaugiaus priežastį suradus... Šiaip gi esu sveikutėlė, na, spaudimas labai žemas, bet nuo to gal gi taip nepykintų? Ir vitaminus geriu, ir nervų namie nieks negadina, ir nepervargstu. Man susidarė įspūdis, kad čia individualus dalykas, vienos su Rh- puikiai išnešioja, o kitos prastai jaučias, ir nieko čia nepadarysi . Kai norisi daugiau negu vieno vaiko, taip apmaudu pasidaro - gi tie 9 mėn. praktiškai iš gyvenimo iškrenta. Kai pykina, nieko nesinori...
Ei, nelaimės draugės, kur jūs?
Ei, nelaimės draugės, kur jūs?
Mes irgi panasaus likimo
pykina mus dar ir dabar ir jau susitaikem, kad iki galo pykins. Bet ar tai kraujo - lemia nezinau..
Pas mus irgi tokia pati situacija, bet nepykino nei karto ir antirezus gamaglobulina suleis tik po gymdymo
Mane nepykino nei kai laukiaus pirmo,nei dabar.
Kazhkiek pykino, bet gal ir nesilaukiant taip pat butu pykine... Nei karto nevemiau.
Kita savaite tirs antikunius - zhuresim, kaip toliau seksis.
Kita savaite tirs antikunius - zhuresim, kaip toliau seksis.
QUOTE(emma @ 2005 02 17, 12:45)
O mano visai juokinga situacija. Man gydytoja liepė būtinai ateit 28-ą savaitę susileist globulino, o tai savaitei ir dar kitai... nėr talonėlių, nors, atsiprašant, padvėsk . Registratūroj gūžčioja pečiais ir užrašė tam laikui, kai bus 30 savaičių.
Nu ir kū man daryt?? Eit be talonėlio? Gal taip ir padarysiu. Ateisiu anksti ryte, vakarop gal jau pratuštės pacientų ir priims...
Dėl pykinimo: pradėjau labai derint maistą. Chm, daug mažiau pykina. Bet kai šeimos šventės proga užkirtau mišrainėlių, tai trim dienom skrandis sustojo. Va tokia romantika .
ner ko - bek pas gydytoja, ir be talonelio turi priimti.