Įkraunama...
Įkraunama...

kraujo grupės ir jų suderinamumas

QUOTE(vestina8 @ 2008 06 06, 10:39)
Sveikute as ir gavau siuntima i klinikas, zinau kad guldys toliasniems tyrimams tik labai jau nenoriu. Man apskritai ligonines jau depresija kelia. Esu labai pikta ant mediku, jau nescia 20 savaiciu o kraujo tyrima viena tesugebejo padaryt per visus beveik penkis menesius. Va del antikuniu pries dvi savaites seip netaip isireikalavau kad padarytu ir rado. Sake kad vaistu jau nebeleis todel ir bijau del leliuko. Nuejau pas daktare tai dar klausia ar slapimo tyrimo nepridaviau sakau o lapeli israset? Ziuri kaip ozka i mane ir tyli, sako o pas vidaus gyditoja ko nenueinat sakau o kas mane ten siunte?  Nu zodziu apakus as nuo tokios niesciu moteru prieziuros tai shakes.
O kiek tau dabar savaiciu?
Papildyta:
Tu Dzesika nesinervuok as bijau tik del to kad jau turejau siu problemu kaip ir sakaiu jau deviti metai auginu dukrele su sunkia negalia. Bet man sake kad tos bedos ne del antikuniu todel nepergyvenk pas tave viskas turetu buti gerai. Bent jau as tuo tikiu.O kiek laiko niestumas pas tave ir kelintas jau vaikiukas?

Labuks,
Na tikrai kas per gydytojai,ypac zinodami tavo situacija tiek delsti,nesuprantu as ju.O pas mane nestumas pirmas,mums 27sav,na man irgi pikta, kad to tyrimo negalejo padaryti anksciau bash.gif dabar visokios durnos mintis lenda i galva,o gal tie antikuniai gaminas nuo pat pradzios pastojimo,ir galejo dauk ko blogo pridaryti verysad.gif ,o gydytojai del to tyrimo is kart pasakiau kai tik pradejau lankytis pas ja,o ji vis delse,kita karta jau daryciau kitaip,eiciau savo ineciatyva ir pasidaryciau visus butinus tyrimus ir nelaukciau kol nestumas perkops i antra puse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzesika: 06 birželio 2008 - 16:19
Nepergyvenk pas tave pirmas niestumas tikrai viskas bus gerai, paprastai su tolesniais niestumais ivairiu problemeliu kyla . Tau tikrai nera ko bijot. Pati pamatysi tavo lialius bus stiprus kaip ridikas, o ir antikuniai atsiranda ne nuo pradzios niestumo o tada kai leliutis pasirenka kraujo grupevadinas taviskis tevelio nusprende pasirinkti, na ka padarysi tiesiog iskesk ta laika ir pamatysi kad jam viskas gerai bus.matai pas mane padetis kitokia biskias jau turejau gyvenime bedu, su tuo susiduriau todel dabar ir akys baimes dideles. Tiesiog noriu palinket tau pasitikejimo savim ir tuo kad viskas bus ok.
Atsakyti
QUOTE(vestina8 @ 2008 06 08, 17:51)
Nepergyvenk  pas tave pirmas niestumas tikrai viskas bus gerai, paprastai su tolesniais niestumais ivairiu problemeliu kyla . Tau tikrai nera ko bijot. Pati pamatysi tavo lialius bus stiprus kaip ridikas, o ir antikuniai atsiranda ne nuo pradzios niestumo o tada kai leliutis pasirenka kraujo grupevadinas taviskis tevelio nusprende pasirinkti, na ka padarysi tiesiog iskesk ta laika ir pamatysi kad jam viskas gerai bus.matai pas mane padetis kitokia biskias jau turejau gyvenime bedu, su tuo susiduriau todel dabar ir akys baimes dideles. Tiesiog noriu palinket tau pasitikejimo savim ir tuo kad viskas bus ok.

Diekui tau uz palaikyma, nuraminima 4u.gif Tau taip pat linkiu viso ko geriausio,Sekmes smile.gif
Atsakyti
Man irgi rado antikuniu 28 sav kai jau reikejo suleisti vaistu. Lankemes KMUK kur tyre vaisiaus kraujotaka. Ir 37 sav sekmingai sava eiga pagimdziau suneli. O reikalas toks, kad sunelio kraujyje pilna mano prigamintu antikuniu, kurie laikui begant pasisalina su kraujo kuneliai, tokiu budu ir suserga kudikeliai mazakraujyste. Ligoninej gavom, aciu Dievui, laseliniu su svetimu baltymu (ko neturi tokiu atveju kudikelis, taip sake gydytija) ir sekmingai kovojom su gelta. Be laseliniu butu buve daug blogiau iveikti gelta. Be to, suneliui suleido vaistuku, kad kaulu ciulpai gamintu daugiau nauju kraujo kuneliu. Tokiu budu ir kovojam su mazakraujyste apsiginklave kantrybe.
Beje, mane dar kankina klausimas: 24 val po gimdymo lyg ir nepriklauso suleisti vaistu, nes antikunu jau yra pas mane organizme. Ir sekantis nestumas rekomenduotinas tik issivaiksciojus antikuniams is mano organizmo, o tai ivyksta per 4-5 metus. Ar tai tikrai taip?
Gal kas zinot tiksliau, pas gydytoja dar tik eisiu uz 2 sav, o norisi suzinot asnksciau, beje, ir gydytojai ne visada viska tiksliai zino.
Beje titras buvo pakiles iki 1:268.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringe: 12 birželio 2008 - 10:45
[quote=Neringe,2008 06 12, 11:44]

antirezus turi suleist po gimdymo kiek zinau per 72 val. tai net nezinau klausk savo daktaro. Tikiuosi kad viskas pas jus ir toliau klostysis puikiai sekmes
Atsakyti
[quote=vestina8,2008 06 13, 17:55]
[quote=Neringe,2008 06 12, 11:44]

antirezus turi suleist po gimdymo kiek zinau per 72 val. tai net nezinau klausk savo daktaro. Tikiuosi kad viskas pas jus ir toliau klostysis puikiai sekmes
[/quote]

tikrai per 24 valandas, o ne per 72.
Atsakyti
Esu mačiusi per Labą rytą kažkada, kai gydytoja sakė,jog vaikas Rh faktorių gali paveldėti nebūtinai tokį patį kaip tėvų. Mano pvz. yra Rh(-) tuo tarpu abiejų tėvų - pliusas. Bet kaip neseniai paaiškėjo per močiutės operaciją, močiutės Rh (-) - tai matyt iš kitų kartų irgi galima paveldėti.
Atsakyti
Mano tevai irgi abu pliusai o mes su seserim minusai abi tai is kur nurovem ta minusa tai taip ir neaisku. O dukros abi pas mane irgi pliusiukai gime, tik va su pirma problemu nebuvo o antroji tai uzgriuvo su kalnu antikuniu. Taigi laukiu ka trecias leliukas parodys, tikiuosi pasims kokios pro pro probobutes minusa kad tie antikuniai nesidaugintu pas mane. Nors kolkas dar daktarai sako kad ju pakankamai mazai veliau tirs ar nedideja, i klinikas vel vaziuot reik 28 savaiciu dabar, tirs sake per bluzni kazka ar leliuciui viskas gerai. Sakau anksciau netirdavo nieko tai nors vaikai be problemu gimdavo o dabar kuo daugiau tiria tuo daugiau randa ir kas svarbiausiai vieni daktarai ramina sako kad viskas gerai kiti soka varo gasdindami su tais antikuniais.
Atsakyti
Sveikos mamytės,
ir aš šiandien daviau kraujo dėl antikūniu unsure.gif , tai ojojojoj kaip dabar bijau, tyrimo atsakymai tik pirmadienį, o pas ginę tik trečiadienį. Mano tėvai irgi abu pliusiniai, o kai pasakiau, kad aš minusas, tai labai nustebo g.gif nes paskui kaip įsigigilinom giminėj tik tėvelio pusesrė minusas, tai aš tikriausiai kokių proprosenėlių kraują paveldėjau verysad.gif
Atsakyti
Idomu ir man pasidarė...mano kraujo grupė II+, o brangiausiojo mano IV+ .... kokia mažylio gali būti...? tik II ar IV? Ar ir kitokių atvejų gali būti? g.gif
Atsakyti
Valio, thumbup.gif, antikūnių nerado, tai dabar gavau tik skiepą.
Atsakyti
veikos mamytes smile.gif ,
skaitinejau sita tema ir man toks klausimas iskilo. Mano Rh+, bet busimo tevelio Rh vis dar nenustatyta, nes jis pas mus bailiukas biggrin.gif ir kazkaip vis sugebedavo issisukti nuo kraujo tyrimu biggrin.gif , ir man dabar neramu pasidare.. Kiek pamenu, tai itakos neturetu buti, nes mano pliusiukas ar as klystu?
Atsakyti