Įkraunama...
Įkraunama...

kraujo grupės ir jų suderinamumas

QUOTE(grali @ 2008 02 26, 10:05)
Esu visiskai pasimetusi - gal galite patarti  unsure.gif .
Jau anksciau rasiau, del savi kraujo grupes. Visada zinojau, kad turiu rh +, dabar nustatineja rh - (kai pasakau, kad +, tai ziuri kaip i kvaile, nos pirmai vaikeli sekmingai isnesiojau, jokiu nesklandumu nebuvo)....
jei man su teigiama kraujo grupe suleis antikunius, kas man galetu gresti???????
Bet gal taip nebus.....

QUOTE(m_lazda @ 2008 03 03, 08:36)
Pas mane lygiai tas pats

16 metų RH +

Per pirmą nėštumą jau kažkaip pasidarė RH - (tyrė 2 kartus, o vėliau dėl antikūnių, 28 sav. suleido gama globulino ir gimus irgi suleido)

Antras nėštumas jau vėl "susigrąžinau" RH + Jau reiktų leistis vaistukus ir esu giliai pasimetus ką daryt visi žiūri kaip į visišką kvailę  blink.gif .

Kažin jei tikrai mano RH + ir aš susileičiau vaistukus ar tai gali kažkaip pakenkti vaikeliui?

Paskaitykite mano istorija keli puslapiai atgal mirksiukas.gif Jusu atveju vaziuociau i Kraujo centra nustatineti kraujo grupes, nes jame nustatoma kitokiu - kazkokiu centrifuginio issukimo budu.

Gydytoja man sake, kad gama-globulino suleidimas pliusinei moteriai neturetu sukelti neigiamu pasekmiu, tik nezinau ka ji turejo omeny - nesciaja ar nenesciaja. O Kraujo centre gydytoja sake, kad negerai. Siaip ar taip, tai vaisinis preparatas ir bet koks jo naudojimas be reikalo manau nera gerai schmoll.gif Kraujo grupe labai svarbu issiaiskinti ne tik del vaikelio, bet ir del galimu komplikaciju po gimdymo - o jei prireiks kraujo perpylimo?

Taip pat kol tokia neaiski situacija reiketu del visa ko tirti ir antikuniu susidaryma. Jei rodys, kad yra antikuniu, tai tikrai reiks, kad kraujo RH yra minusinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SiDo: 04 kovo 2008 - 10:38
QUOTE(SiDo @ 2008 03 04, 12:36)
Paskaitykite mano istorija keli puslapiai atgal mirksiukas.gif Jusu atveju vaziuociau i Kraujo centra nustatineti kraujo grupes, nes jame nustatoma kitokiu - kazkokiu centrifuginio issukimo budu.

Gydytoja man sake, kad gama-globulino suleidimas pliusinei moteriai neturetu sukelti neigiamu pasekmiu, tik nezinau ka ji turejo omeny - nesciaja ar nenesciaja. O Kraujo centre gydytoja sake, kad  negerai. Siaip ar taip, tai vaisinis preparatas ir bet koks jo naudojimas be reikalo manau nera gerai schmoll.gif Kraujo grupe labai svarbu issiaiskinti ne tik del vaikelio, bet ir del galimu komplikaciju po gimdymo - o jei prireiks kraujo perpylimo?

Taip pat kol tokia neaiski situacija reiketu del visa ko tirti ir antikuniu susidaryma. Jei rodys, kad yra antikuniu, tai tikrai reiks, kad kraujo RH yra minusinis.

Dėkui už info. To aš ir bijau, jau man per pirmą nėštumą suleista, o gal ir be reikalo, ir kokios bus pasekmės šitam vaikeliui.

O kur randasi kraujo centras, Kaune ar Vilniuj? Nes man dėl to reiktų vaziuot iš Šiaulių, bet aš gal ir pasiryžčiau tam, kad tik aiškiau pasidarytu.
Atsakyti
[quote=SiDo,2008 03 04, 11:36]

Skaiciau Jusu istorija... idomiausia tai, kad man, bent jau kaip laukiausi pirmojo vaikelio Kraujo centre klaipedoje nustate neigiama kraujo grupe, o gimdymo namu ambulatojijos laboratorijoje teigiama - o tai ir tapo realus ir viska uzbaigiantis kraujo grupes tyrimas...
Ai, nesamone kazkokia. Ryt vaziuosiu i Kraujo centra darytis tyrimo. Gal tuomet bent kiek situacija taps aiskesne, nors poliklinikoje pakartotinai nustatytas minusas...
Atsakyti
QUOTE(m_lazda @ 2008 03 04, 12:59)

O kur randasi kraujo centras, Kaune ar Vilniuj? Nes man dėl to reiktų vaziuot iš Šiaulių, bet aš gal ir pasiryžčiau tam, kad tik aiškiau pasidarytu.

Yra Kraujo centro puslapis - padarykite paieska per googla, tikrai rasite. Man atrodo yra keliuose didziuosiuose miestuose - lygtais Panevezy yra - jums iki jo tikriausiai netoli butu ax.gif
Papildyta:
[quote=grali,2008 03 04, 13:00]
[quote=SiDo,2008 03 04, 11:36]

Skaiciau Jusu istorija... idomiausia tai, kad man, bent jau kaip laukiausi pirmojo vaikelio Kraujo centre klaipedoje nustate neigiama kraujo grupe, o gimdymo namu ambulatojijos laboratorijoje teigiama - o tai ir tapo realus ir viska uzbaigiantis kraujo grupes tyrimas...
Ai, nesamone kazkokia. Ryt vaziuosiu i Kraujo centra darytis tyrimo. Gal tuomet bent kiek situacija taps aiskesne, nors poliklinikoje pakartotinai nustatytas minusas...
[/quote]

Man gine sake, kad Kraujo centras yra auksciausia instancija ax.gif
Atsakyti
As cia gal ir ne visai i tema. Bet isorija tokia: mano kraujas "-", vyro "+", turim tu pabirucius sveikucius (tfu tfu tfu). Bet vakar suzinojau, kad mano kraujas, kaip sake "netikras minusas", nes yra ir pliuso.... Vat kaip buna... Galvoju, kur cia daugiau apie tai suzinot
Atsakyti
mano 3+, o vyro 3 -, tai gydytoja pasakė, kad labai tinkame pagal kraujo grupes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dzm @ 2008 04 02, 14:18)
As cia gal ir ne visai i tema. Bet isorija tokia: mano kraujas "-", vyro "+", turim tu pabirucius sveikucius (tfu tfu tfu). Bet vakar suzinojau, kad mano kraujas, kaip sake "netikras minusas", nes yra ir pliuso.... Vat kaip buna... Galvoju, kur cia daugiau apie tai suzinot

Niekada dar negirdėjau apie mišrią kraujo grupę... Kad "minusas" būtų netikras "minusas" ir dar galetų turėti "pliusą"... g.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <Intraverte>: 19 balandžio 2008 - 14:38
labutis mergaites mano klausimelis butu toks:mano kraujo grupe II(+) vyro IV(-)ar turi ytakos pastojimui???? blink.gif ir ar pastojus nebus kokiu problemu??? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zulija: 21 gegužės 2008 - 19:16
QUOTE(<Intraverte> @ 2008 04 19, 15:36)
Niekada dar negirdėjau apie mišrią kraujo grupę... Kad "minusas" būtų netikras "minusas" ir dar galetų turėti "pliusą"... g.gif  doh.gif

Mano kraujo grupė (+-IV), o vyro +II, vaikas gimė +IV, jokių problemų pastojant su 1 vaiku neturėjau, dabar 2 neštumas nestuke.gif ir kol kas ir tikiuosi ir toliau bus viskas gerai...........
Atsakyti
Turiu tokia bedele, laukiuosi trecio vaikelio, esu minusas. Antro niestumo metu turejau rupesciu del antikuniu, gime dukrele su negalia. Dabar nescia jau 20 svaiciu tyriausi pas genetikus jie nenustate padidintos rizikos genetinem ligom, ultragarsu istyre leliuka skersai isilgai,sake graziai isivystes berniukas, viskas atrodo atitinka, taip dziaugiausi kad viskas gerai, bet siandien nuejau pas medikus ir pranese "dziugia zinia" kad rasti antikuniai ir gavau siuntima i klinikas. Net apsiverkiau taip isigandau. Ir dabar nezinau ka daryti, labai ziauriai bijau, puikiai atsimenu kokius kryziaus kelius perejau seniau. Visa niestuma klusinejau daktares kada reik suleist vaistus bet ji man niekad neatsakydavo zinojau kad iki 28 savaites bet dabar kai jau atsirado antikuniu ji sako kad greiciausiai jau man vaistu nebeleis. Nebezinau ka daryt ka galvot man labai baisu
Atsakyti
QUOTE(vestina8 @ 2008 06 04, 14:53)
Turiu tokia bedele, laukiuosi trecio vaikelio, esu minusas. Antro niestumo metu turejau rupesciu del antikuniu, gime dukrele su negalia. Dabar nescia jau 20 svaiciu tyriausi pas genetikus jie  nenustate padidintos rizikos genetinem ligom, ultragarsu istyre leliuka skersai isilgai,sake graziai isivystes berniukas, viskas atrodo atitinka, taip dziaugiausi kad viskas gerai, bet siandien nuejau pas medikus ir pranese "dziugia zinia" kad rasti antikuniai ir gavau siuntima i klinikas. Net apsiverkiau taip isigandau. Ir dabar nezinau ka daryti, labai ziauriai bijau, puikiai atsimenu kokius kryziaus kelius perejau seniau. Visa niestuma klusinejau daktares kada reik suleist vaistus bet ji man niekad neatsakydavo zinojau kad iki 28 savaites bet dabar kai jau atsirado antikuniu ji sako kad greiciausiai jau man vaistu nebeleis. Nebezinau ka daryt ka galvot man labai baisu

Na zinok ir as siandien suzinojau,kad pas mane gaminasi antikuniai,tai gavau siuntima i Kauno klinikas issamesniems tyrimams,tai irgi labai pergyvenu,o ir tu vaistuku jau leisti nebegali,tai irgi esu nezinioje ir baimeje verysad.gif ir dar pyktis ima kodel ansksciau nesiule darytis to tyrimo,dabar net neaisku nuo kurios savaites antikuniai gaminasi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzesika: 05 birželio 2008 - 21:21
Sveikute as ir gavau siuntima i klinikas, zinau kad guldys toliasniems tyrimams tik labai jau nenoriu. Man apskritai ligonines jau depresija kelia. Esu labai pikta ant mediku, jau nescia 20 savaiciu o kraujo tyrima viena tesugebejo padaryt per visus beveik penkis menesius. Va del antikuniu pries dvi savaites seip netaip isireikalavau kad padarytu ir rado. Sake kad vaistu jau nebeleis todel ir bijau del leliuko. Nuejau pas daktare tai dar klausia ar slapimo tyrimo nepridaviau sakau o lapeli israset? Ziuri kaip ozka i mane ir tyli, sako o pas vidaus gyditoja ko nenueinat sakau o kas mane ten siunte? Nu zodziu apakus as nuo tokios niesciu moteru prieziuros tai shakes.
O kiek tau dabar savaiciu?
Papildyta:
Tu Dzesika nesinervuok as bijau tik del to kad jau turejau siu problemu kaip ir sakaiu jau deviti metai auginu dukrele su sunkia negalia. Bet man sake kad tos bedos ne del antikuniu todel nepergyvenk pas tave viskas turetu buti gerai. Bent jau as tuo tikiu.O kiek laiko niestumas pas tave ir kelintas jau vaikiukas?
Atsakyti