QUOTE(grali @ 2008 02 26, 10:05)
Esu visiskai pasimetusi - gal galite patarti .
Jau anksciau rasiau, del savi kraujo grupes. Visada zinojau, kad turiu rh +, dabar nustatineja rh - (kai pasakau, kad +, tai ziuri kaip i kvaile, nos pirmai vaikeli sekmingai isnesiojau, jokiu nesklandumu nebuvo)....
jei man su teigiama kraujo grupe suleis antikunius, kas man galetu gresti???????
Bet gal taip nebus.....
Jau anksciau rasiau, del savi kraujo grupes. Visada zinojau, kad turiu rh +, dabar nustatineja rh - (kai pasakau, kad +, tai ziuri kaip i kvaile, nos pirmai vaikeli sekmingai isnesiojau, jokiu nesklandumu nebuvo)....
jei man su teigiama kraujo grupe suleis antikunius, kas man galetu gresti???????
Bet gal taip nebus.....
QUOTE(m_lazda @ 2008 03 03, 08:36)
Pas mane lygiai tas pats
16 metų RH +
Per pirmą nėštumą jau kažkaip pasidarė RH - (tyrė 2 kartus, o vėliau dėl antikūnių, 28 sav. suleido gama globulino ir gimus irgi suleido)
Antras nėštumas jau vėl "susigrąžinau" RH + Jau reiktų leistis vaistukus ir esu giliai pasimetus ką daryt visi žiūri kaip į visišką kvailę .
Kažin jei tikrai mano RH + ir aš susileičiau vaistukus ar tai gali kažkaip pakenkti vaikeliui?
16 metų RH +
Per pirmą nėštumą jau kažkaip pasidarė RH - (tyrė 2 kartus, o vėliau dėl antikūnių, 28 sav. suleido gama globulino ir gimus irgi suleido)
Antras nėštumas jau vėl "susigrąžinau" RH + Jau reiktų leistis vaistukus ir esu giliai pasimetus ką daryt visi žiūri kaip į visišką kvailę .
Kažin jei tikrai mano RH + ir aš susileičiau vaistukus ar tai gali kažkaip pakenkti vaikeliui?
Paskaitykite mano istorija keli puslapiai atgal Jusu atveju vaziuociau i Kraujo centra nustatineti kraujo grupes, nes jame nustatoma kitokiu - kazkokiu centrifuginio issukimo budu.
Gydytoja man sake, kad gama-globulino suleidimas pliusinei moteriai neturetu sukelti neigiamu pasekmiu, tik nezinau ka ji turejo omeny - nesciaja ar nenesciaja. O Kraujo centre gydytoja sake, kad negerai. Siaip ar taip, tai vaisinis preparatas ir bet koks jo naudojimas be reikalo manau nera gerai Kraujo grupe labai svarbu issiaiskinti ne tik del vaikelio, bet ir del galimu komplikaciju po gimdymo - o jei prireiks kraujo perpylimo?
Taip pat kol tokia neaiski situacija reiketu del visa ko tirti ir antikuniu susidaryma. Jei rodys, kad yra antikuniu, tai tikrai reiks, kad kraujo RH yra minusinis.