Įkraunama...
Įkraunama...

kraujo grupės ir jų suderinamumas

QUOTE(Rani @ 2008 01 25, 22:02)
mano irgi Rh - o vyro +
man kraujo tyrima pirma karta darys kai bus 20sav

bet siaip tai neramu man del to konflikto  g.gif

Labai negerai, kad tik 20 savaite darys kraujo tyrima. Turbut tu kalbi apie kraujo tyrima - rh antikuniu titra? ar ne?
Atsakyti
tai va.
tik uzvakar teko garbe isgirsti,kad esu rezus minus (niekada nezinojau savo kraujo grupes-tai is karto pasakiau gydytojai). vienu z. du menesius laukiau kraujo grupes tyrymo rezultatu.: pirmus kamete,antrus issiunte pastu ir zinoma as ju negavau. uzvakar tik akusere telefonu issiaiskino ta nelemta rezusa. tik uz galvos susieme ir staigiai paeme kraujo,kad nustatyti,ar kraujas gamina antikunius. buvo labai neramu, nes esu turejusi persileidima ir niekas man nieko nesuleido. o savaiteliu kaip ir nemazai jau turiu.taip kad... verysad.gif
siandiena jau i kita ligonine -skiepo. na ir ka,dziaugiuosi-spejom.organizmas antikuniu negamina,tai buvo pats tas suleisti vaistukus. thumbup.gif
o del tevu-abu maniskiai pliusiniai.tik as kazkaip... matyt labai ipatinga uzsinorejau pabut. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(erosi @ 2008 01 25, 22:52)
tai va.
tik uzvakar teko garbe isgirsti,kad esu rezus minus (niekada nezinojau savo kraujo grupes-tai is karto pasakiau gydytojai). vienu z. du menesius laukiau kraujo grupes tyrymo rezultatu.: pirmus kamete,antrus issiunte pastu ir zinoma as ju negavau. uzvakar tik akusere telefonu issiaiskino ta nelemta rezusa. tik uz galvos susieme ir staigiai paeme kraujo,kad nustatyti,ar kraujas gamina antikunius. buvo labai neramu, nes esu turejusi persileidima ir niekas man nieko nesuleido. o savaiteliu kaip ir nemazai jau turiu.taip kad...  verysad.gif
siandiena jau i kita ligonine -skiepo. na ir ka,dziaugiuosi-spejom.organizmas antikuniu negamina,tai buvo pats tas suleisti vaistukus.  thumbup.gif 
o del tevu-abu maniskiai pliusiniai.tik as kazkaip... matyt labai ipatinga uzsinorejau pabut.  doh.gif

Man tai baisu tokios istorijos.... o pries tai, kai nescia buvai tai nedare tyrimu> ar mazas nestumas buvo ir net pas gydytoja nebuvai? isviso antikuniai du kartus tiriami nestumo metu, kitus ir tris kartus.
Atsakyti
QUOTE(Profesorė @ 2008 01 25, 20:43)
Labai negerai, kad tik 20 savaite darys kraujo tyrima. Turbut tu kalbi apie kraujo tyrima - rh antikuniu titra? ar ne?

tai kad anksciau niekas ir nedaro schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Profesorė @ 2008 01 25, 19:15)
Man tai baisu tokios istorijos.... o pries tai, kai nescia buvai tai nedare tyrimu> ar mazas nestumas buvo ir net pas gydytoja nebuvai? isviso antikuniai du kartus tiriami nestumo metu, kitus ir tris kartus.

schmoll.gif nieks jokiu tyrymu nedare. nestumas buvo septyniu savaiciu. paeme kraujo,padare echo.tai tik pasake,kad vaisiaus nebemato ir viskas tuom pasibaige.sako eik... islekiau apsibliovus...paciai tie rezusai maziausiai rupejo.

o del tyrimu.. taip,tiria du kartus. man ir tyre du... tik va rezultatai tai dingsta,tai paste pasimeta. kai jau pati atejus prispaudziau-tai kaip tenu su tuo rezusu-tai turejo i labarotorija skambinti...nes pas save popieriuose nieko nerado.
tai tik dziaugiuosi,kad viskas taip laimingai.
Atsakyti
Papasakosiu savo istorija su rezusais - ypac toms, kurios rasot, kad tevai pliusiukai, o jus minusines ir atvirksciai. Zodziu kai buvau paaugle, kazka miglotai prisimenu, kad kai sirgau plauciu uzdegimu nustatinejo man kraujo grupe ir lygtai nuo to laiko ir zinojau, kad esu I (O) +.

Pries tris metus pastojau, gydytoja kaip ir visad paklausė kokia grupė, sakau +, ji man sako, tu atnesk man kokie popieri tai irodanti ar ka g.gif (as vaiksciojau pas ja privaciai) Nu as pagalvojau, kad tingiu ieskoti korteles savo poliklinikoj - sakau, tai as is naujo pasidarysiu tyrima ir atnesiu. Pasidarau - atsakymas I (O) - blink.gif Negaliu patiketi, einu i kita laboratorija tirtis - atsakymas I(O) - g.gif Nu ka, pati suabejojau savo atmintim ir taip patapau minusine nestuke.gif

Kadangi mano vyras irgi I(O) -, tai jokiu antikuniu man netyre, vaikas gime minusinis, taigi ir to globulino negavau. Taip sakant atsisiktinumas, kad vaikas paveldėjo tėvo, o ne mano kraujo grupę ir rezusą, išgelbėjo mane. O juk galėjo jis gimti pliusiuku - paveldėti jį iš manęs g.gif

Beje po visų šių istorijų šiek tiek abejoju, ar teisingai mano vaikui nustatė kraujo grupę - galvoju ištirti kada prie progos dar kartelį rolleyes.gif

Patapau antra karta nestuke.gif bigsmile.gif Nueinu pas ta pacia gydytoja, tik jau kitoj privacioj istaigoj, o ji vel - zinai sako, man butu gerai koks popieriukas, nors as puikiai atsimenu, kad tu minusine, bet formalumai yra formalumai rolleyes.gif Nu gerai, vėl aš tingiu ieškotis savo dokumentų po kitas įstaigas, vėl einu į privačia laboratorija ''darytis popieriuko''. Ateina atsakymas I(O) + blink.gif blink.gif Sakau nesamonė - aš prieš tris metus buvau minusas blink.gif Toj laboratorijoj tada man dar karta paėmė nemokamai kraujo ir vėl ištyrė, skambina, sako žinot padarem tris testus viena karta išėjo, kad +, du kartus, kad -. Taigi turim 4 rezultatus, kuriu 2 - kad pliusas, 2 - kad minusas.

Taigi, gydytoja man patarė galutinai išsitirti Kraujo centre - ten sako galutinė instancija, nes jie ten kraujo grupę nustato kažkokiu kitokiu geresniu būdu nei paprastos laboratorijos. Nuėjusi ten atrodo jau galutinai išsiaiškinau, kad esu pliusinė cool.gif Be to, ten duomenų bazėje rado, kad kažkada buvau davusi kraujo kaip donoras ir tada jau man buvo nustatytas +.

Mano abu tėvai yra +, mes stebėjomės tada kai buvau minusinė kaip taip gali būti, bet pasiguodėm, kad visgi tokia galimybė yra. Taigi tos, kurių giminės vienokie rezusai, o nustato kitokį siūlyčiau aklai nepasitikėti laboratorijų rezultatais, išsitikrite dar kartą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Profesorė @ 2008 01 25, 20:43)

kraujo tyrimus dare jau as ciqa apie antikuniu titra, nes akusere sako reiketu daryti apie16sav., o gyd nusprende, kad uzteks ir 20sav g.gif
Atsakyti
mano istorija stai tokia:mano neigiamas kraujas o vyro +,pirma karta laukiuosi,pati apie savo krauja suzinojau kaip man buvo 14 savaite lygtais,ta pacia savaite paeme tyrimus del antikuniu,dabar man 23 savaite esu airijoje nieko nezinau apie savo leliuka nes i lietuva grysiu tik kovo pradzioje,ir tik tada darys man pirma karta echoskopija,prisiskaiciau apie tas grupes ir apie viska taciau jauciu,kad mano leliui viskas gerai,spardosi nuo 16 savaites,o dabar jau net labai stipriai smile.gif aisku,norisi kuo greiciau suzinoti viska,norisi tos echoskopijos.. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 01 26, 11:04)
, sako žinot padarem tris testus viena karta išėjo, kad +, du kartus, kad -. Taigi turim 4 rezultatus, kuriu 2 - kad pliusas, 2 - kad minusas.

Kažkas unikalaus smile.gif .

Mano minusas, vyro +, antikūnius tyrė 4 kartus, 28 sav. suleido globuliną, paskui po cezario suleido, nes pirma dukrytė +. O vat ar suleido po antrojo cezario, tai per tuos visus stresus ir neprisimenu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(bliutaite @ 2008 01 28, 12:32)
mano istorija stai tokia:mano neigiamas kraujas o vyro +,pirma karta laukiuosi,pati apie savo krauja suzinojau kaip man buvo 14 savaite lygtais,ta pacia savaite paeme tyrimus del antikuniu,dabar man 23 savaite esu airijoje nieko nezinau apie savo leliuka nes i lietuva grysiu tik kovo pradzioje,ir tik tada darys man pirma karta echoskopija,prisiskaiciau apie tas grupes ir apie viska taciau jauciu,kad mano leliui  viskas gerai,spardosi nuo 16 savaites,o dabar jau net labai stipriai smile.gif aisku,norisi kuo greiciau suzinoti viska,norisi tos echoskopijos.. blink.gif

o man atrod echoskopu cia kazko ir nenustatysi. g.gif reikia kraujo tyrimus daryt ir vaistukus laiku suleist. o kiek bus savaiteliu kai i lietuva parsirasi? ir kokie buvo rezultatai del antikuniu?
Atsakyti
va cia ir blogiausia,kad daktaras isleido mane skristi,ir tik kelios dienos pries skridima paeme krauja del antikuniu,tai as net nezinau,kokie rezultatai...kaip skrisiu atgal bus 29 savaite,daktaras sake,nesijaudint,su pirmu vaiku nieko nebus..bet man kazkaip sirdi grauzia,kaip nieko nezinau.. unsure.gif
Atsakyti
Mano kraujo grupe A RhD neig, vyro B Rh D neig, vaiko AB Rh neig. Kaip bus su antru vaiku? Ar gali būti pliusinis? Ar gali būti problemų?
Atsakyti