Papasakosiu savo istorija su rezusais - ypac toms, kurios rasot, kad tevai pliusiukai, o jus minusines ir atvirksciai. Zodziu kai buvau paaugle, kazka miglotai prisimenu, kad kai sirgau plauciu uzdegimu nustatinejo man kraujo grupe ir lygtai nuo to laiko ir zinojau, kad esu I (O) +.
Pries tris metus pastojau, gydytoja kaip ir visad paklausė kokia grupė, sakau +, ji man sako, tu atnesk man kokie popieri tai irodanti ar ka
(as vaiksciojau pas ja privaciai) Nu as pagalvojau, kad tingiu ieskoti korteles savo poliklinikoj - sakau, tai as is naujo pasidarysiu tyrima ir atnesiu. Pasidarau - atsakymas I (O) -
Negaliu patiketi, einu i kita laboratorija tirtis - atsakymas I(O) -
Nu ka, pati suabejojau savo atmintim ir taip patapau minusine
Kadangi mano vyras irgi I(O) -, tai jokiu antikuniu man netyre, vaikas gime minusinis, taigi ir to globulino negavau. Taip sakant atsisiktinumas, kad vaikas paveldėjo tėvo, o ne mano kraujo grupę ir rezusą, išgelbėjo mane. O juk galėjo jis gimti pliusiuku - paveldėti jį iš manęs
Beje po visų šių istorijų šiek tiek abejoju, ar teisingai mano vaikui nustatė kraujo grupę - galvoju ištirti kada prie progos dar kartelį
Patapau antra karta
Nueinu pas ta pacia gydytoja, tik jau kitoj privacioj istaigoj, o ji vel - zinai sako, man butu gerai koks popieriukas, nors as puikiai atsimenu, kad tu minusine, bet formalumai yra formalumai
Nu gerai, vėl aš tingiu ieškotis savo dokumentų po kitas įstaigas, vėl einu į privačia laboratorija ''darytis popieriuko''. Ateina atsakymas
I(O) + Sakau nesamonė - aš prieš tris metus buvau minusas
Toj laboratorijoj tada man dar karta paėmė nemokamai kraujo ir vėl ištyrė, skambina, sako žinot padarem tris testus viena karta išėjo, kad +, du kartus, kad -. Taigi turim 4 rezultatus, kuriu 2 - kad pliusas, 2 - kad minusas.
Taigi, gydytoja man patarė galutinai išsitirti Kraujo centre - ten sako galutinė instancija, nes jie ten kraujo grupę nustato kažkokiu kitokiu geresniu būdu nei paprastos laboratorijos. Nuėjusi ten atrodo jau galutinai išsiaiškinau, kad esu pliusinė
Be to, ten duomenų bazėje rado, kad kažkada buvau davusi kraujo kaip donoras ir tada jau man buvo nustatytas +.
Mano abu tėvai yra +, mes stebėjomės tada kai buvau minusinė kaip taip gali būti, bet pasiguodėm, kad visgi tokia galimybė yra. Taigi tos, kurių giminės vienokie rezusai, o nustato kitokį siūlyčiau aklai nepasitikėti laboratorijų rezultatais, išsitikrite dar kartą