Įkraunama...
Įkraunama...

kraujo grupės ir jų suderinamumas

Pas mano mama ir buvo Rh+, pirma gimiau as, buvo Rh+, o va kai pagimde mano sese pasidare Rh- g.gif dar senu senove buvo, tai gal kazko ir nenustate gerai, bet pasirodo ir dabar tokiu bajeriu buna g.gif
Atsakyti
Bet gi pagal genetinius paskaiciavus gal taip gali buti. Mano mamos kraujo grupe III, tecio II, o as IV. Sako pagal genetika taip gali buti, mazu taip ir su Rh yra. g.gif
Atsakyti
mano kraujo grupe irgi Rh(-),o vyro Rh(+) visur skaitinejausi kaip cia blogai ir mama pasakojo,bet pati gydytoja sita zino ir nieko man nesake,jokiu papildomu tyrimu nedaro...kaip cia taip?
Atsakyti
O jei mano grupė +, o vyro -, tai vaikas gali gimti -. Tai čia nieko baisaus? Svarbu, kad mano + ?
Atsakyti
QUOTE(reje @ 2007 01 28, 13:17)
O jei mano grupė +, o vyro -, tai vaikas gali gimti -. Tai čia nieko baisaus? Svarbu, kad mano + ?

svarbiausia,kad tavo + butu,o jau koks vyro tai nesvarbu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ashiuke @ 2007 01 27, 18:32)
mano kraujo grupe irgi Rh(-),o vyro Rh(+) visur skaitinejausi kaip cia blogai ir mama pasakojo,bet pati gydytoja sita zino ir nieko man nesake,jokiu papildomu tyrimu nedaro...kaip cia taip?

Dar anksti. Tyrimus dėl antikunių daro apie 20 savaitę, o imunoglobuliną leidžia, kai būna 28 savaitės ir iškart pagimdžius. Todėl tau nėra ko jaudintis, gydytoja manau tikrai išmano savo darbą.
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2006 12 27, 09:03)
na nieko sau  doh.gif o jei taip kompikacijos ir tektu kraujo perpylima daryt  g.gif

doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ashiuke @ 2007 01 27, 20:32)

Mano tokia pati situacija. Nuo pat pradžių, kai pradėjau lankytis pas ginę (nuo 6 sav.) man kas mėnesį daro kraujo tyrimą dėl antikūnių. 28 sav. suleis antigamaglobulino ir nuo tada kraujo tyrimų daryti nebereikės.
Kiek žinau, jei antikūniai iki 28 sav. kraujyje aptinkami, antigamaglobulino nebėra prasmės leisti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Smulkmena @ 2007 01 29, 10:08)
Mano tokia pati situacija. Nuo pat pradžių, kai pradėjau lankytis pas ginę (nuo 6 sav.) man kas mėnesį daro kraujo tyrimą dėl antikūnių. 28 sav. suleis antigamaglobulino ir nuo tada kraujo tyrimų daryti nebereikės.
Kiek žinau, jei antikūniai iki 28 sav. kraujyje aptinkami, antigamaglobulino nebėra prasmės leisti  schmoll.gif

taip taip drinks_cheers.gif tu teisi drinks_cheers.gif o imunoglobulina galima suleisti iki 32 sav mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien man suleido anti RH gama globulino bigsmile.gif Sakė, jei kūdikėlis pasirinks tėčio kraujo grupę (+), tai po gimdymo gausiu dar porciją tų vaistų rolleyes.gif
Atsakyti
as esu Rh(-), mano vyras Rh(+)
dukart gimdziau ir vaikai Rh(+), po gimdymo man suleido imuno globulino ir viskas, beto ir 28 sav. buvau gavus vaistuku.
Vaikuciai sveiki ir su jais viskas gerai thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes mielosios cia beskaitinejancios.noriu pasidalinti visai siltutelia patirtim del kraujo grupes nustatymo,keitimosi ir rezultatu tikrumo.
abu mano teveliai ir sese + 1 grupes liaudiskai tariant.taigi as iki pirmo nestumo,man tada buvo19m maniau kad ir as tokia pat grupe turiu.na pastojau padare tyrimus kauno centro moteru konsultacijoj,rezultatas 3- grupe,vyro mano 3+,visa nestuma tikrino antikunius ju neatsirado,serumo nesuleido nei pries gimdyma nei po jo ,nors dukryte paveldejo tecio +.is galimu komplikaciju aciu dievuliui buvo tik stipri kudikiu gelta.
dabar laukiuosi antro leliaus.jau po beveik 8metu.nuejau pas daktare prirase kruva tyrimu,tarp ju ir kraujo grupei nustatyt pakartotinai.sekancio vizito metu sako kad mano kraujo grupe 1-.net zaktelejau tada.kaip tais kodel kaip taip gali but.kad 8metus vaikstau sventai tikedama vienu dalyku,o dabar viskas priesingai.na daktare bande itikinti kad tyrimai dabar labai patikimi silainiu poliklinikoj daromi,nes mes mazam sveikatos centre prisirase ,tai jie ten veza juos atlikti.bet man visa nestuma ta mintis ramybes nedave,paprasiau daktares kad siuntima i kauno kraujo centra duotu ir sia savaitele pasidariau pakartotinai mokama tyrima,kainuoja 12lt.nuvaziuoju vakar paiimti atsakymu.jaunute sesute registraturoj paprase paso,pasako kad kraujo grupe tikrai 1- ir israsineja spargalke mano gydytijei,kad tokios ir tokios kraujo grupe tokia.salia manes stovejo jaunas berniukas,ta pati sesute jam ir kazka pilde pries mane. na atiduoda man pasa,spargalke ir as letai puskuoju zemyn laiptais,dar sustoju paskaityt ka parase gero.girdziu kazkas palaukit palaukit,atsisuku ten ta pati sesute sypsosi sau ir sako,labai atsiprasau as i berniuko pasa irasiau jusu kraujo grupe,o jums visai neirasiau.gryzom atgal ir i mano pasa ikale stampa su mano kraujo grupe o berniukui dare taisyma. stai tokia istorija su tom kraujo grumem.visi mes zmones ir visi klystam,jei vaikinukas butu nepastebejes,tai ka zinai kaip kada butu apsisukes gyvenimelis.taip ir man gerai kas gerai baigias,kad tuos8 metus nieko rimto mums nenutiko ir kazkas mus saugojo
taigi mielosios jei tik iskyla kokiu abejoniu ar kvailu minciu siulau visom pasitikrint papildomai,gi ne arkli kainuoja,o besilaukiant stebukliuku pinigeliai isvis neturi vaidint jokios roles.lengvu jums nestumu ir sveikuciu pipiru pabiruciu.padarykime del ju viska kas musu valioj 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti