Įkraunama...
Įkraunama...

kraujo grupės ir jų suderinamumas

dekui 4u.gif
daug ramiau pasidare thumbup.gif
taip ir sakiau kad teorija vien remtis neverta ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gress: 20 gruodžio 2006 - 17:30
QUOTE(gress @ 2006 12 20, 10:04)
bet paklausti bet kurio gydytojo, besalisko,gal but visai nepazistamo,galima juk:)

O kas yra bešališkas gydytojas? Ir kodėl pažįstamas patikimas žmogus turėtų meluot. Man sakė - chirurgas. Žinai ką gali reikšti chirurgui tokia "spraga" žiniose? Ar ir jis teoretikas?

Tai ką jūs kalbat matyt yra tai, ka viena narė bandė paaiškinti pačioje pradžioje - kad Rh buvo nestipriai išreikštas, todėl tai ir buvo sunkiai tiksliai nustatoma. Tik nelabai kas jos klausė. O kad pasikeitus buvo daryta daug tyrimų, neabejoju, nes žmogui tikrai gyvybiškai svarbu žinot kokia jo grupė. Beje, man nėštumo atveju dėl nėštumo kraujo grupės tyrimo niekas nesiūlė daryti, teko tik todėl, kad pase nebuvo antspaudo apie kraujo grupę - už tyrimą mokėjau pati(buvo neseniai keistas pasas, todėl spaudo neliko), antrąkart išvis nereikėjo.

Žinau ir aš atvejį, kai gali "pasikeisti" - kai vaikučiui vos gimus paimama iš virkštelės. Taigi nustatoma viena, o po kelių metų gali pasirodyt, kad kita. Bet kodėl vargu ar kyla klausimų. Ne grupė pasikeičia, o tyrimas tikslesnis. Ne todėl, kad medikai blogi, o todėl, kad žmogaus fiziologija tokia, kad kartais neišduoda savo tikslių duomenų.

O operacijų ar kt. atvejais kraujo grupę kaskart nustatinėja ne todėl, kad kažkas keistųsi, o todėl, kad tais atvejais medikai privalo būti tikri (o ir ankstesnės informacijos vargu ar dažnai turi)...Pase kraujo grupė matyt irgi ne šiaip sau gali būt įrašoma. Jei ji galėtų kisti, tai tiesiog neturėtų jokios prasmės.
Atsakyti
QUOTE(Patieška @ 2006 12 20, 21:35)
O kas yra bešališkas gydytojas? Ir kodėl pažįstamas patikimas žmogus turėtų meluot. Man sakė - chirurgas. Žinai ką gali reikšti chirurgui tokia "spraga" žiniose? Ar ir jis teoretikas?

Tai ką jūs kalbat matyt yra tai, ka viena narė bandė paaiškinti pačioje pradžioje - kad Rh buvo nestipriai išreikštas, todėl tai ir buvo sunkiai tiksliai nustatoma. Tik nelabai kas jos klausė. O kad pasikeitus buvo daryta daug tyrimų, neabejoju, nes žmogui tikrai gyvybiškai svarbu žinot kokia jo grupė. Beje, man nėštumo atveju dėl nėštumo kraujo grupės tyrimo niekas nesiūlė daryti, teko tik todėl, kad pase nebuvo antspaudo apie kraujo grupę - už tyrimą mokėjau pati(buvo neseniai keistas pasas, todėl spaudo neliko), antrąkart išvis nereikėjo.

Žinau ir aš atvejį, kai gali "pasikeisti" - kai vaikučiui vos gimus paimama iš virkštelės. Taigi nustatoma viena, o po kelių metų gali pasirodyt, kad kita. Bet kodėl vargu ar kyla klausimų. Ne grupė pasikeičia, o tyrimas tikslesnis. Ne todėl, kad medikai blogi, o todėl, kad žmogaus fiziologija tokia, kad kartais neišduoda savo tikslių duomenų.

O operacijų ar kt. atvejais kraujo grupę kaskart nustatinėja ne todėl, kad kažkas keistųsi, o todėl, kad tais atvejais medikai privalo būti tikri (o ir ankstesnės informacijos vargu ar dažnai turi)...Pase kraujo grupė matyt irgi ne šiaip sau gali būt įrašoma. Jei ji galėtų kisti, tai tiesiog neturėtų jokios prasmės.

biggrin.gif besaliska turejau galvoje ,klausti ne pas ta gydytoja kur lankaisi blush2.gif gal prastai issireiskiau.
o zinai kad buna prastu chirurgu,ar gydytoju tai ne kiek neabejoju ir beveik galiu tai garantuoti,nes pati susidurusi esu,galiu siek tiek papasakoti,reikejo operuoti koja,kankino nezmoniski skausmai,mama padave seselei pinigeliu sako gal galetumet suleis nuskausminamu,ta is kart suleido,pasikeite kaip zeme ir dangus,viskas cia buvo priimamajame ir staiga ji pasake kad jei dar galeciau pakentet valandele,geriau palauk gydytojo(t.y. chirurgo)kuris praktikoje asas,ir pasiule atsisakyt kuris jau yra iskviestas mane apziureti,nes jis remiasi tik teorija ir dazniausiai tokias jo padarytas operacijas reik daryt per nauja laikui begant.
po visko teko pagulet ligoninej kuri laika kol viskas gyjo,palatos dideles,zmoniu daug net 5 gulejom,tai buvo su kuo pakalbet,tai tos seseles zinios pasitvirtino,kai kurie buvo jau antra karta ir vien del to gydytojo kaltes.tai va
as nieko nesakau tavo zinomas chirurgas tikriausiai labai liux.. smile.gif
o del pase ideto anspaudo tai tu isivaizduok,kas man butu,ne duok dieve kokios nors avarijos atveju,idetas anspaudas rh+ o pas mane rh -. ir zinai sitos minties kamuojama pasiklausiau daktares,tai ji pasake kad tokiais nelaimes atvejais yra daromi extra tyrimai visada kurie padaromi per 2min.ypac kuriems reikia krauja perpilinet.ir pasiklausk savo chirurgo ar jam uztenka pase anspaudo,pries perpilant krauja? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gress: 21 gruodžio 2006 - 10:35
QUOTE(rozinee @ 2006 12 17, 21:00)
Oi dyvu dyvai  doh.gif  Penktadieni buvom pas gine, pakomentavo kraujo tyrimo rezultatus, pasirodo mano kraujo grupe ne I(-), kaip maniau nuo gimimo, o I(+)  rolleyes.gif  Sake, kad pasitaiko retai tokiu atveju, kai pasikeicia rezusas, tai siuo atveju man tik dziaugtis - nereikes leisti imunoglubolino ir siaip ner ko skustis smile.gif

o as pries pusantros sav kai gulejau su persileidimu legoninei suznojau kad mano kraujo grupe ne -4 o pasirodo -1 lotuliukas.gif nieko nesuprantu kodel nieks nesake kai gimdziau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(indrutee @ 2006 12 26, 04:59)
o as pries pusantros sav kai gulejau su persileidimu legoninei suznojau kad mano kraujo grupe ne -4 o pasirodo -1  lotuliukas.gif  nieko nesuprantu kodel nieks nesake kai gimdziau... g.gif

na nieko sau doh.gif o jei taip kompikacijos ir tektu kraujo perpylima daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(gress @ 2006 12 18, 12:54)
sveikos,nutiko nepaaiskinamas tikriausiai..dalykas,ir butent man.
pirmas nestumas buvo pries tris metus,buvo pirma grupe,RH pliusas.
vyro grupe antra RH pliusas.
dabar va pastojau antra karta,jau 19sav:) ,kkrauja jau tyre pakartotinai du kartus,paskui man truko kantrybe,nuvaziavau i kraujo centra ir pasidariau mokama tyrima,rezultatai tokie pat...grupe ta pati pirma,bet RH(-) pasidare...

daktare ka sake tai variantai tokie rezuso pasikeitimams: arba po triju gimdymu gali pasikeis rezusas,arba vyro (-) ir leliukas paveldi tevo,tada ir pas mane gali pasikeist i minusa,bet kad vyro pliusas.... nestumas buvo tik vienas... stebuklai kazkokie.... doh.gif  g.gif
gal kuri ka daugiau apie tai zinot,gal paciai toks atvejis yra buves..parasykit...iki smile.gif

Nu įdomu sakyčiau g.gif ir utopiška doh.gif baigusi aš genetiką, bet tokios rezuso pasikeitimo teorijos girdėti neteko doh.gif Skamba kai mistika blink.gif kaip gali dėl nėštumo pasikeist žmogaus genai, kuriuos paveldime iš savo tėvų ir atsinešame gimdami smile.gif Tikrai manau, tai - nepakankamos laborantų kompetencijos ar lab. prietaisų netikslumo išdava ax.gif Jei teigiamas rezusas išreikštas silpnai rolleyes.gif ... O teorija, kad rezusas gali pasikeist aplamai nesuderinama su genetikos mokslu, kuriuos, bėje turi baigt ir medikai doh.gif Ką pasakytų Čarlzas Darvinas??? g.gif g.gif biggrin.gif
PS. bet kokiu atvėju- lengvo nėštumo,sėkmingo gimdymo ir nuostabaus stebuklo Jūsų namams wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žvarba: 28 gruodžio 2006 - 16:24
QUOTE(ramyra @ 2006 12 19, 09:32)
Yra sansu  mirksiukas.gif tereikia prisiminti genetikos uzdavinius, kokius spresdavom 12 klaseje (na pries 10 metu, tai spresdavom  biggrin.gif ).
1)Kai zmogus turi tvirta dominuojanti gena Rh+ tai rasoma AA,
2) kai zmogus Rh+, bet jo gimineje buve Rh-, tai genai rasomi Aa;
3) jei zmogus Rh-, jo genai rasomi aa.
Tavo atvejis: Jei tavo tevai +, o tu -, reiskia abu tevai turejo uzslepta- gena (abu buvo Aa). Ko pasekoje tau susidejo aa(Rh-).
Tavo vyras. Gali buti, kad tavo uosviai turi grynus Rh+ genus AA, tada ir vyras bus AA. Tokiu atveju jusu vaikai tikrai butu Rh+, bet turetu uzslepta gena Aa.
Taciau gali buti, kad nors vienas is uosviu(ar abu) turi uzslepta - gena (Aa), taciau RH+ yra dominuojantis ir todel pasireiskia butent Rh+ grupe. Taigi- jei uosviai Aa, tavo vyrui gali buti kompinacijos- Aa arba AA. Jei tavo vyras Rh+ (Aa), o tu Rh-(aa), galite susilauti vaiku Rh-.
Ar itikinau ?  4u.gif  biggrin.gif

Ačiū už paaiškinimą. smile.gif
Gydytojas man taip pasakė, todėl maniau kad Rh- kraujo mano vaikai neturės. Bet tikriauasiai nesužinosiu ar mano uopšviai Aa ar AA, na nebent susilauktume vaiko su Rh-.
O gal iš kraujo tyrimo galima sužinoti ar vyro kraujas Aa ar AA?
Atsakyti
QUOTE(žvarba @ 2006 12 28, 18:21)
Nu įdomu sakyčiau g.gif ir utopiška doh.gif baigusi aš genetiką, bet tokios rezuso pasikeitimo teorijos girdėti neteko doh.gif Skamba kai mistika blink.gif kaip gali dėl nėštumo pasikeist žmogaus genai, kuriuos paveldime iš savo tėvų ir atsinešame gimdami smile.gif Tikrai manau, tai - nepakankamos laborantų kompetencijos ar lab. prietaisų netikslumo išdava ax.gif Jei teigiamas rezusas išreikštas silpnai rolleyes.gif ... O teorija, kad rezusas gali pasikeist aplamai nesuderinama su genetikos mokslu, kuriuos, bėje turi baigt ir  medikai doh.gif Ką pasakytų Čarlzas Darvinas??? g.gif  g.gif  biggrin.gif
PS. bet kokiu atvėju- lengvo nėštumo,sėkmingo gimdymo ir nuostabaus stebuklo Jūsų namams wub.gif  wub.gif

dekui 4u.gif
č.darvinas turbut apsiverstu karste isgirdes... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramuneg @ 2006 12 28, 20:12)
O gal iš kraujo tyrimo galima sužinoti ar vyro kraujas Aa ar AA?

Sito tai as nezinau, gal genetikos centre ir nustato g.gif Siaip ar taip jei tavo RH-, o vaikelio butu RH-, nebutu jokio organizmu konflikto. Va jei vaiko RH+, tada jau reikia stebeti. Mano pacios RH-, o vaiko RH+. Bet viskas vyko be problemu thumbup.gif Nestumo metu suleido serumo, ir kai pagimdziau, nustate vaikos RH+, ir man vel suleido serumo.
Sekmes ir tau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(gress @ 2006 12 29, 12:22)
dekui 4u.gif
č.darvinas turbut apsiverstu karste isgirdes... biggrin.gif

Skaiciau ir as susidomejusi jusu diskusija. Pradzioje ir as norejau "saukt" neimanoma, neitiketina biggrin.gif bet paskui susimasciau g.gif Pati esu biomedicinos srities atstove, ir kiek man zinoma RH keistis negali. Bet jau imu abejoti, juk gamtos galimybiu visu mes nezinome... Visgi butu labai idomi moksline diskusija su medikais, genetikais, kaip jie aiskina si reiskini. Tikrai labai susidomejau, juolab ir keli mano pazistami yra girdeje apie toki fakta. Todel nereikia abejoms pusems but labai kategoriskoms, nes isimciu pasitaiko visur.
Siaip ar taip sekmes tau gress, sveikatos, ir nustabaus stebuklelio gimimo ax.gif
P.S. hmmmmm pati uzsimaniau pasidaryt tyrimus, nes man nestumo metu nustate RH-, o vaiko RH+, kaip ten dabar pas mane?
Atsakyti
Mano kraujyje jau pries pasktutini nestuma buvo antikuniu, nes po nesekmingo nestumo nebuvo suleista vaistu. Taciau nors ir su antikuniais, sekmingai isnesiojau iki galo.

Galvodama apie trecia vaika svarstau ar galetu buti sansu, kad vaikas bus Rh-, nes is gydytojo buvau supratusi, kad ne. Nors jei tas sansas ir yra, tai jis labai nedidelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramuneg: 03 sausio 2007 - 21:56
As manau kad keiciasi ne musu Rh ar pati kraujo grupe, o ji tiesiog buvo blogai nustatyta. As turiunustatyta savo kraujo grupe, ji ant vairuotojo pazymejimo ispausta, bet kai man israse tyrimus israse ir kraujo grupes, sakau as turiu, sako geriau istirti dar karta, kad nebutu buve jokios klaidos, kad viska tiksliai zinotume. Nu paziuresim, ar gausis ta pati kraujo grupe ir rezusas g.gif
Atsakyti
Oho kokių čia aršių diskusijų besama mad.gif
Bet labai džiaugiuosi, kad paskaičiau, nes pačiai jau labai neramu darėsi g.gif
Galvojau, kaip čia yra, kad abieju tevu Rh+, o mano kažkodėl Rh-. gerai, kad bent kraujo grupe sutampa smile.gif
Geda prisipažinti, bet tik dabar tapusi nestuke.gif pirma karta sužinojau, kokia mano kraujo grupe blush2.gif
Bet vis tiek kažkaip baisu, kad nebutu neteisingai ištyrę, tai susitarem su gydytoja, kad tyrimą kartosim rolleyes.gif
Sekmes visoms aiškinantis gamtos paslaptis mirksiukas.gif
Atsakyti