Įkraunama...
Įkraunama...

kraujo grupės ir jų suderinamumas

QUOTE(indrutee @ 2006 12 08, 01:31)
juk sakiau kad neskaudes  mirksiukas.gif

Aha tu buvai teisi,o as taip bijojau,kad net akusere is manes juokes

QUOTE(indrutee @ 2006 12 09, 22:08)
o tada jau imasi baisesniu priemoniu isgelbet vaikuti  verysad.gif  pvz issaukia gimdyma nors dar anksti o vos gimusiam maziukui perpila krauja  doh.gif

to labiausia bijau...su pirmu nestumu buvo viskas gerai tai tikiuos ir su siuo bus gerai  ax.gif

Viskas bus gerai ir si karta mirksiukas.gif
QUOTE(Jjulie @ 2006 12 11, 13:54)
O klausykyt merginos, jei pas mane + o pas MB - rezusas, cia visai visai nieko tokio ar irgi gali buti tu antikuniu? blush2.gif

Viskas yra gerai,antikuniu pavojus yra kai pas mama - 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indrutee @ 2006 12 09, 22:08)
o tada jau imasi baisesniu priemoniu isgelbet vaikuti  verysad.gif  pvz issaukia gimdyma nors dar anksti o vos gimusiam maziukui perpila krauja  doh.gif

to labiausia bijau...su pirmu nestumu buvo viskas gerai tai tikiuos ir su siuo bus gerai  ax.gif

Mano kraujyje dar prieš nėštumą jau buvo antikūnių, tačiau sėkmingai išnešiojau iki galo. Ačiū Dievui!! Nėštumo metu buvo tikrinama ar kūdikiui nesivysto mažakraujystė ir tik pačiam gale buvo įtarimų, kad mažakraujystė jau vystosi, tačiau gimus vaikui kraujo perpilti nereikėjo, tik sulašino pora lašalinių vaistų. Mūsų atvėjis buvo labai sėkimingas. Su Dievo ir gydytojų pagalba net ir esant antikūniams galima tikėtis sėkmingo nėštumo. Jei mažakraujystė išsivysto ankščiau nei laikas gimdyti, tada tenka skatinti gimdymą ir perpilti kraują.
Atsakyti
QUOTE(Jjulie @ 2006 12 11, 15:54)
O klausykyt merginos, jei pas mane + o pas MB - rezusas, cia visai visai nieko tokio ar irgi gali buti tu antikuniu? blush2.gif

Nieko baisaus rolleyes.gif Tik didelė tikimybė jog antras vaikelis lotuliukas.gif (jei tik sugalvosi daugiau turėti) bus minusiukas. Aš esu minusiukas, nors mano mama pliusiukas (tėtis minusas), o mano vyresnysis brolis pliusiukas. Antikūniai gaminasi tik pas minusiukes mamytes nes vaisių pradeda atmesti, kaip svetimkūnį. Va tada tai gręsia ligoninė ir keleta neblogų dozių vaistų. wub.gif . O minusiukėm su pirmu išvis nėra ko bijoti (jei tik prieš tai neturėjo savaiminių persileidimų ar panašiai). Tik nedideliam kiekiui moterų jau su pirmu vaikeliu gaminasi antikūniai.
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2006 12 15, 10:34)
Nieko baisaus rolleyes.gif Tik didelė tikimybė jog antras vaikelis  lotuliukas.gif (jei tik sugalvosi daugiau turėti) bus minusiukas. Aš esu minusiukas, nors mano mama pliusiukas (tėtis minusas), o mano vyresnysis brolis pliusiukas.

Dristu papriestarauti biggrin.gif Nera taisykles, kad jei pas viena is tevu +, pas kita-, tai pirmagimis bus +, o antras vaikelis -. Rh priklauso nuo paveldimumo ir kaip cia jau genai susidelios taip ir bus ax.gif PVZ, mano abu tevai yra +, o mes su broliu esam - doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2006 12 15, 12:03)
Dristu papriestarauti  biggrin.gif Nera taisykles, kad jei pas viena is tevu +, pas kita-, tai pirmagimis bus +, o antras vaikelis -. Rh priklauso nuo paveldimumo ir kaip cia jau genai susidelios taip ir bus  ax.gif PVZ, mano abu tevai yra +, o mes su broliu esam - doh.gif

Na nebent iš abiejų pusių bent vienas senelis buvo Rh-, nes kad pas abu tėvelius būtų +O pas vaikelius abu - dar neteko girdėti blush2.gif
Atsakyti
Oi dyvu dyvai doh.gif Penktadieni buvom pas gine, pakomentavo kraujo tyrimo rezultatus, pasirodo mano kraujo grupe ne I(-), kaip maniau nuo gimimo, o I(+) rolleyes.gif Sake, kad pasitaiko retai tokiu atveju, kai pasikeicia rezusas, tai siuo atveju man tik dziaugtis - nereikes leisti imunoglubolino ir siaip ner ko skustis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2006 12 16, 10:40)
Na nebent iš abiejų pusių bent vienas senelis buvo Rh-, nes kad pas abu tėvelius būtų +O pas vaikelius abu - dar neteko girdėti blush2.gif

+yra dominuojantis genas, o - recesyvinis. Jei kas nors is seneliu turejo minusiuka, tai vaikai nors ir gime +, genuose turejo ir - genu, tik jie buvo uzslopinti. O mum (anukams) matyt taip tie genai susideliojo, kad abiems islindo -Sunus musu gime +, bet taipogi turi uzslepta - gena. Gali islysti jo vaikams.
Atsakyti
sveikos,nutiko nepaaiskinamas tikriausiai..dalykas,ir butent man.
pirmas nestumas buvo pries tris metus,buvo pirma grupe,RH pliusas.
vyro grupe antra RH pliusas.
dabar va pastojau antra karta,jau 19sav:) ,kkrauja jau tyre pakartotinai du kartus,paskui man truko kantrybe,nuvaziavau i kraujo centra ir pasidariau mokama tyrima,rezultatai tokie pat...grupe ta pati pirma,bet RH(-) pasidare...

daktare ka sake tai variantai tokie rezuso pasikeitimams: arba po triju gimdymu gali pasikeis rezusas,arba vyro (-) ir leliukas paveldi tevo,tada ir pas mane gali pasikeist i minusa,bet kad vyro pliusas.... nestumas buvo tik vienas... stebuklai kazkokie.... doh.gif g.gif
gal kuri ka daugiau apie tai zinot,gal paciai toks atvejis yra buves..parasykit...iki smile.gif
Atsakyti
Pasakysiu kaip mama: Man truputį panašiai buvo, pirmojo besilaukiant. Nustatinėjo rezusą, gavosi "turbūt neigiamas", pakartojo - jau teigiamas... Po to dar triskart tikrinaus (su siuntimu Kraujo centre), gavosi kiekvienąkart skirtingai. Mes nutarėm, kad porinėm dienom teigiamas, o neporinėm - neigiamas lotuliukas.gif Išvažiavau gimdyt su "tikriausiai teigiamu". Kadangi vyro neigiamas, tai nepanikavau - bet kuriuo atveju mums su lėliuku niekas negrėse. Kai laukiaus antrojo, nustatė teigiamą, pakartot neprašiau, tai įsivaizduoju, kad mano iki šiol teigiamas lotuliukas.gif

O dabar kaip biologė: Manau, kad būna netikslumų nustatinėjant. Jei Tau kelis kartus iš eilės gavosi neigiamas, tai gal per pirmąjį nėštumą blogai nustatė, gal ir tada buvo neigiamas... Kad taip imtų ir pasikeistų, neįtikėtina (net ir po trečio ar kažkelinto nėštumo), nes kraujo grupė ir Rh yra "įrašyti" mūsų genuose, taip pat kaip akių ar plaukų spalva ar plaštakų forma... Genai nesikeičia. Jeigu galutinai "apsistosi" ties neigiamu, praverstų pasitikrint, ar negresia rezus konfliktas. Praktiškai šiais laikais pavojaus sveikatai dėl to nėra, bet reikia gydytojų priežiūros. Gali pasiskaityt:
http://www.kaunodien...?id=6&aid=15380

Koks bebūtų tas Jūsų šeimos kraujas - sėkmės visiems 4u.gif
Atsakyti
sveika,
toks atvejis mano mamai buvo kai laukėsi trečios dukros.Jai pasikeitė rezusas ir darė tikrai daug pakartotinu tyrimu,nes visi buvo labai nustebe.Tai buvo prieš 20metų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2006 12 16, 09:40)

Mano abu tėvai + o aš - unsure.gif Mano vyras + ir abu jo tėvai +, todėl mums nėra šansų turėti - vaikų.
Atsakyti
QUOTE(VILGRA @ 2006 12 18, 18:08)
sveika,
toks atvejis mano mamai buvo kai laukėsi trečios dukros.Jai pasikeitė rezusas ir darė tikrai daug pakartotinu tyrimu,nes visi buvo labai nustebe.Tai buvo prieš 20metų  4u.gif

pas mane tas pats ir po 20metu 4u.gif sakes buna visko pasirodo....
Atsakyti