Įkraunama...
Įkraunama...

kraujo grupės ir jų suderinamumas

QUOTE(Panaceja @ 2006 08 27, 20:50)
Sveikos,
As esu Rh-, mano vyras Rh+. Esu nescia. Irgi sergu alergine bronchine astma, zodziu visas komplektas. Bet jauciuosi kol kas puikiai. Nu pykinimo nelaikau liga, nors tai kartais atrodo nepakeliama.
Apie Rh konflikta cia jau viska issamiai paaiskino, tik pridursiu, kad esant Rh konfliktui ta medikamenta reikia suleisti ir esant nutrukusiam nestumui. Nesvarbu koks trumpas jis butu buves.
O jei bijai Rh konflikto - vaiksciok su uzrasu, kad ieskai vaikino su Rh-. Problemu bus maziau, nors reiketu pasigilinti i genetika, ar tik vaikas negali paveldeti kurio nors senelio kraujo.  g.gif
O del alergines bronchines astmos- mano atveju, buna priepuoliai tik susidurus su alergenu. Taigi turiu labiau save saugot. O gydytoja minejo, kad  nestuke.gif asma pasireiskia lengvesne forma, taigi sake jei jau prasidetu dusulys naudoti vaistus, bet kol jausiu, kad galiu be ju- tai geriau be ju.
Sekmes planuojant.

as esu rh- bet ir mano vyras rh-,taciau imunoglobulina visvien suleido,nes vaikelis gali paveldeti + kraujo grupe is seneliu. taip kad atsarga gedos nedaro mirksiukas.gif mirksiukas.gif o ir tas imunoglobulinas nieko nekenkia mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zika1 @ 2004 01 26, 14:42)
smile.gif Sveikos,o gal zinot kas ar tiesa,kad kraujo grupe pvz.vaiko,turi atitikti vieno is tevu grupei,matot mano brolio grupe neatitinka nei vienam is tevu,tai jis galvoja ar kazkas jam pasnibzdejo,kad musu tetis nera jo biologinis tevas,vien del to ,kad skiriasi grupes,ar cia gali but kiek teisybes?Nors pati tuo netikiu.

tikrai gali buti skirtingos vaiku ir tevu kraujo grupes. neatsimenu tikslaus skaiciavimo, bet dar mokykloj per biologija mokemes (senai tas buvo), ir mokytoja aiskino variantus, kai vaiku kraujo grupe nuo tevu skiriasi. Lygiai taip pat du rudaakiai tevai gali tureti melynaki vaika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pritta: 05 rugsėjo 2006 - 17:45
QUOTE(zika1 @ 2004 01 26, 23:42)
smile.gif Sveikos,o gal zinot kas ar tiesa,kad kraujo grupe pvz.vaiko,turi atitikti vieno is tevu grupei,matot mano brolio grupe neatitinka nei vienam is tevu,tai jis galvoja ar kazkas jam pasnibzdejo,kad musu tetis nera jo biologinis tevas,vien del to ,kad skiriasi grupes,ar cia gali but kiek teisybes?Nors pati tuo netikiu.

mano kraujo grupe irgi neatitinka ne vieno is tevu,netgi pas 2 brolius ir 1 sese,pas visus rezus+,o pas mane -.kai suzinojau mama "prie sienos priremiau",kad prisipazintu kieno as.bet galiu broli taip pat nuraminti,kraujo grupe galejo paveldeti is seneliu,tetu ar dedziu.
Atsakyti
Sveikos,
mes su vyru pagal kraują irgi nelabai suderinami. Aš -III, vyras +III. 17 nėštumo savaitę man darė kraujo tyrimus. Atsakymą jau žinau: kumbso r-ja silpnai teigiama (1+) Gal kuri nors žinote, ką tai reiškia?.. Būsiu labai dėkinga už atsakymą, nes pas gydytoją man dar negreitai, bet jei šis atsakymas reiškia kažką ne itin gera, eisiu anksčiau.
Atsakyti
Sveikos,
Nors as jau nebe nestuke o zavios puses metuku mergytes mama, noriu pasidalinti savo isgyvenimais.
Mano Rezus irgi - o vyro +.Kai ivyko pirmas persileidimas i ligonine nevaziavau ir tai buvo pati siaubingiausia klaida (maniau,kad laukiausi bet nei daktare nei nestumo testas nepatvirtino mano nuogastavimu ir pradejus gerti hormonus prasidejo menesines,o tada ir ivyko persileidimas.Nestumas buvo visai mazas todel pasisalino tik apvaisintas kiausinelis. Jauciau kaip kazkas ikrito i maksti o paskui pliumptelejo i vandeni.) Pagalvosit,kad issigalvoju ir pati taip maniau,kai pasakojau savo daktarui,bet jis patvirtino,kad taip irgi buna.
Pastojus antra karta,mano nestumas nutruko po astuoniu savaiciu ir tik todel,kad nebuvo suleistas imunoglobulinas anti-D. Zinoma,ta karta po persileidimo man ji suleido ir tai padejo isnesioti mano branguji kudiki (per treciaji nestuma), kuris yra rezus+. Informacijoje,kuria gavau ligonineje parasyta kad visos moterys susilaukusios kudikio su + privalo gauti imunoglobulino injekcija iskart pagimdzius arba pries. Tai apsaugos sekanti kudiki nestumo metu.
Nenumokit ranka juk jei neivyks persileidimas pasekmes gali buti dar blogesnes.
Linkiu visoms pagimdyti lengvai ir sveikus kudikelius.
Galbut kuri nors is busimu nestukiu pasimokys is mano klaidos.

Atsakyti
Mano grupe O (I) Rh - , o tevelio O (I) Rh +. Bet visai nesibaiminu del to, kad skirtingos musu kraujo grupes, nes zinau, kad pirma nestuma tai visiskai neturi reiksmes, o, kad antra nebutu komplikaciju, suleidzia vaistu. Mano mama taip pat su minusiniu rezusu buvo ir nieko. Tik zinau, kad nepatartina gimdyt daugiau nei 2 vaikus - ir mamai kenkia, ir vaikui. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rozinee @ 2006 10 05, 14:21)
Mano grupe O (I) Rh - , o tevelio O (I) Rh +. Bet visai nesibaiminu del to, kad skirtingos musu kraujo grupes, nes zinau, kad pirma nestuma tai visiskai neturi reiksmes, o, kad antra nebutu komplikaciju, suleidzia vaistu. Mano mama taip pat su minusiniu rezusu buvo ir nieko. Tik zinau, kad nepatartina gimdyt daugiau nei 2 vaikus - ir mamai kenkia, ir vaikui.  mirksiukas.gif

blink.gif Per pirma neshtuma tai irgi turi itakos. Mano grupe irgi O (I) Rh - , o tevelio Rh +. Kai buvau 3men neshtumo ginekologe eme krauja antikuniams, ishsiaishkint, ar mano organizmas nereagavo i vaikeli kaip i svetimkuni,viskas buvo tvarkoj, kitaip butu vakcina ileide jau tada..
o kt savaite vel eisiu (mums jau 5 men bus), tai man turi ta vakcina suleist, nes chia visom su Rh - ankschiau ar veliau leidzhia, kad nekiltu jokiu problemu.ir nesvarbu kelintas neshtumas - ash ir pirma karta laukiuosi.. nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justme: 06 spalio 2006 - 10:48
Mano grupe O (I) Rh - , o tevelio O (I) Rh +. Bet visai nesibaiminu del to, kad skirtingos musu kraujo grupes, nes zinau, kad pirma nestuma tai visiskai neturi reiksmes, o, kad antra nebutu komplikaciju, suleidzia vaistu. Mano mama taip pat su minusiniu rezusu buvo ir nieko. Tik zinau, kad nepatartina gimdyt daugiau nei 2 vaikus - ir mamai kenkia, ir vaikui.  mirksiukas.gif

Tikrai galima turėti daugiau nei du vaikus. Mamai tai taip pat negali pakenkti. 4u.gif
Atsakyti

Su Rh- mano močiutė pagimdė 5 vaikelius, vyro motina irgi penkis. Visi vaikai sėkmingai užaugo. Vyru kraujas Rh+. Tai kad tikrai neteisybė, kad kenkia ir mamai, ir vaikui. schmoll.gif
Atsakyti
reikes su daktare konsultuotis del to, nes dar tik viena karta buvau smile.gif
Atsakyti
o jeigu as pliusas, o vyras minusas? g.gif
Atsakyti
sveikos,

mano situacija ir tokia:
as -, o vyras +
taidabar mums jau 14 savaiciu, bet nestumas ne is lengvuju...bet reik tiketis kad viskas bus gerai...
Atsakyti