o as laukiu tyrimon atsakymo ir tikiuosi kad nebus blogi
mano III minus, vyro II plius. Tikiuosi viskas bus gerai... reikia krauja stebeti ir antikunius, svarbiausia nenuleisti ranku...
mano 4minusine o vyro 3pliusine tai kas menesi darom antikuniu tyrima, kolkas viskas gerai
Tai nuo pat pirmo menesio tiriat antikunius? Man jau greit 4 men ir nieko, tik 3 karta pas daktare pirmadieni eisiu Kada didziausia tikimybe tiems antikuniams atsirasti, t.y. kokiu menesiu?
pas mus abu su vyru yra pirma rezus minus, tai gydytoja tik paprase irodymo, kad pas ji tikrai minus. nereikejo leisti antikuniu
QUOTE(Garbanele @ 2006 03 23, 17:13)
Tai nuo pat pirmo menesio tiriat antikunius? Man jau greit 4 men ir nieko, tik 3 karta pas daktare pirmadieni eisiu Kada didziausia tikimybe tiems antikuniams atsirasti, t.y. kokiu menesiu?
man pirma tyrima antikuniu padare apie 20sav... svarbiausia reik spet iki 28sav nes reik tada suleist vaistus jei tas tyrimas negeras
QUOTE(Garbanele @ 2006 03 23, 17:13)
Man tyre antikunius 20 ir 27 savaitemis (gydytoja netgi parode nestumo prieziuros gaires, kad isitikinciau, kad dazniau tirti nereikia). 28 savaite suleido imunoglobulina. Dabar iki nestumo galo antikuniu netirs. Tik po gimdymo suleis imunoglobulina, jeigu vaikucio kraujas bus Rh+.
Papildyta:
QUOTE(indrutee @ 2006 03 24, 00:38)
man pirma tyrima antikuniu padare apie 20sav... svarbiausia reik spet iki 28sav nes reik tada suleist vaistus jei tas tyrimas negeras
"Vaistukus" (imunogobulina) leidzia tik tuomet, jeigu tyrimas geras, o ne atvirksciai - t.y. jeigu antikuniu neranda: "Suleistas tinkamu laiku, imunoglobulinas neutralizuoja į motinos kraujotaką patekusius vaisiaus eritrocitus, kol jie dar nesuspėja sukelti motinos organizmo imuninės reakcijos ir antikūnų gamybos.
Labai svarbus tinkamas imunoprofilaktikos laikas. Tuomet, kai didžiausia galimybė, kad į motinos kraują pateks vaisiaus eritrocitų, yra nėštumo pabaiga, gimdymas, invazinės procedūros nėštumo metu. Todėl 300 mkg imunoglobulino moterims leidžiama 28-34 nėštumo savaitę ir ne vėliau kaip 72 val. po gimdymo."
mano karaujo gr 1 neigiamas,o vyro 2 teigiamas, vaiko taip pat 1teigiamas.Vaikutis gime sveikas ir labai saunus ir neleido man gama globulino
QUOTE(enos @ 2006 04 05, 09:29)
mano karaujo gr 1 neigiamas,o vyro 2 teigiamas, vaiko taip pat 1teigiamas.Vaikutis gime sveikas ir labai saunus ir neleido man gama globulino
tai negerai, kad nesuleido
QUOTE(min @ 2006 03 24, 10:44)
"Vaistukus" (imunogobulina) leidzia tik tuomet, jeigu tyrimas geras, o ne atvirksciai - t.y. jeigu antikuniu neranda: "Suleistas tinkamu laiku, imunoglobulinas neutralizuoja į motinos kraujotaką patekusius vaisiaus eritrocitus, kol jie dar nesuspėja sukelti motinos organizmo imuninės reakcijos ir antikūnų gamybos. (...)
O ka daro, jei antikuniai gaminasi, tyrimas "blogas"?...
Man dabar 14 savaite, siandien jau pridaviau krauja tyrimams del antikuniu. Kita savaite bus atsakymas. Kazkaip visko prisiskaiciau ir pradejau nervuotis: mano pirmas vaikas minusinis, po to turejau nesivystanti nestuma, po valymo suleido anti-D(Rh) gamaglobulino doze, taigi, turetu kaip ir viskas tvarkoj buti...
as turejau du persileidimus ir po ju nesuleido tos vakcinos dabar laukiuosi ir kas men daro antikuniu tyrima bet ir visi tie tyr buvo geri liko paskutinis tyr ir geguzes 9d zada suleisti ta vakcina
QUOTE(indrutee @ 2006 04 14, 01:39)
as turejau du persileidimus ir po ju nesuleido tos vakcinos dabar laukiuosi ir kas men daro antikuniu tyrima bet ir visi tie tyr buvo geri liko paskutinis tyr ir geguzes 9d zada suleisti ta vakcina
Aisku... Mano tai dar nedidelis nestumas palyginus, antikunius dabar daro pirma karta, tai labai jaudinuosi - kita savaite laukiu atsakymo kaip saules uztekant...