Įkraunama...
Įkraunama...

kraujo grupės ir jų suderinamumas

Mano kraujo grupė I+, o vyro III+, tai dukrytei buvo labai stipri naujagimių gelta ir ilgai nepraėjo - mergička buvo beveik apelsino spalvos. Bet gydytojai nieko nesakė ir nieko nesiūlė daryti.
Sako, kad su antru irgi gali taip atsitikti, jei paveldės ne mano kraujo grupę.
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2006 02 26, 12:06)
Kokie cia gydytojai tokius dalykus sneka?  g.gif
Beje, I+ yra bene labiausiai pasaulyje paplitusi kraujo grupe.
Beje, jei + pas moteri- tai isvis apie grupiu nesuderinamuma nei kalbos negali buti.

Na dabar išsiplėsiu biggrin.gif

Rekomenduoju pasirinkti daugiau info šia tema smile.gif Tikrai moterims su I+, yra daromas specifinis naujagimiams tyrimas- kumbso mėgynys, deja I+ grupė turi labai daug dar pogrupių, jei vaikutis paveldės mamytės kraujo grupę viskas gerai, jei tėvelio, tuomet atsiranda tokios problemos.

Deja taip yra jei mamos I+ , o tėvelio bet kuri kita kraujo grupė ir taip pat +, gali pas vaikutį būti ryški gelta, bei kumbso mėginys teigiams, tai reiškia, kad , laiku neatlikus reikiamų veiksmų, pas mažyli gali pradėti irti eritrocitai ( gali ir neiškart nes eritrocitų gyvavimo laikas yra 70 parų) , tuomet atsiranda stipri anemija, gydoma dažniausia kraujo perpilimu, geležimi, bei foline rūgštimi, jei gydimas neveiksmingas, deja tenka vaikui duoti net prednizoloną verysad.gif .
Tačiau jei yra kumbso mėginys teigiamas, dar nereiškia, kad viskas taip ir bus. Gelta gali pasireikšti ir neiškart, gali atsirasti po mėnesio ir net dviejų mėnesių, tačiau vaiko organizmas gali ir pats susitvarkyti ir nebūti nieko.

Jei norite konkrečių pvz. tai prašom, mano pirmagimis turi mano kraujo grupę I+ ir buvo viskas tavrkoj, kol negimė antrasi kurias paveldėjo tėčio II+ , jam agtsiliepė per trombocitus todėl turime įgymtą užsitęsusią naujagimių idiopatinę autoimuninę trombocitopeniją purpurą, tai reiškia, kad vaiko kraujyje trūksta trombocitų, kurie įtakoja kraujo krešėjimą.
Trečias vaikelis taip pat paveldėjo tėčio kraujo grupę doh.gif kumbso mėgu\inys buvo teigiams, tačiau nei geltos nei kitų veiksnių neturėjome iki antro mėnesio, tuomet atsirado mažakraujystė, ar dėl viruso ar dėl kumso atsaktyti tikrai negaliu, bet faktas, kad toki vaikai gali turėti tokių problemų.

Tikiuosi, kad nei viena nesusidursite su tuo, labai labai jums to linkiu smile.gif .
Atsakyti
Mes irgi planuojame vaikuti ax.gif , bet igi bijau del kraujo nesuderinamumo, nors mano ir +, taciau totaliai priesingas kraujas vyro kraujui. mano 4+, vyro 1-

Ar yra irgi ivairiu rizikos veiksniu del to priesingo kraujo??? Please atsakykite greiciau, nes gali buti per velu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2006 03 07, 14:00)
Tikrai moterims su I+, yra daromas specifinis naujagimiams tyrimas- kumbso mėgynys

Na savo ligos istorija aš čia jau pasakojau, tai nebesikartosiu. Priminsiu, kad mano 2 vaikams irgi buvo gelta dėl grupių nesuderinamumo.
Tik skirtumas nuo Enigmos istorijos yra tas, kad mums jokio specifinio meginio (kumso) niekas nesiūlė. Aš pati aktyviai, laukdamasi antro vaiko prašiau, teiravausi, ieškojau, bet .... Atsakymas buvo - nieko negalima iš anksto patikrinti. Bet dabar manau, kad tiesiog patingėjo gilintis... Pamenu, kai ginekologei pasakojau kaip man nutiko su pirmu vaiku - ji labai nepatikliai į mane žiūrėjo ir sakė, kad pirmą kartą girdi apie grupių nesuderinamumą...

Beje, jei kam nors panašiai buvo - mano Vasermano reakcija rodė vieną iš kažkelių pliusų.... Nors sifiliu nesirgome schmoll.gif blush2.gif Aš bandžiau sau pasakyti, kad tai galėjo būti irgi mano organizmo reakcija į nesutapimą mano ir nešiojamo kūdikio grupių...
Papildyta:
QUOTE(Rola @ 2006 03 07, 15:56)
Mes irgi planuojame vaikuti  ax.gif , bet igi bijau del kraujo nesuderinamumo, nors mano ir +, taciau totaliai priesingas kraujas vyro kraujui. mano 4+, vyro 1-

Ar yra irgi ivairiu rizikos veiksniu del to priesingo kraujo??? Please atsakykite greiciau, nes gali buti per velu  wub.gif

Rola, cia kalba eina apie MOTERIS I+. Tavo - 4+....
Be to - argi ką nors pakeistum? Ką, norėtum vaiko ne nuo savo vyro?????
Atsakyti
QUOTE(Vitvita @ 2006 03 07, 15:10)
Tik skirtumas nuo Enigmos istorijos yra tas, kad mums jokio specifinio meginio (kumso) niekas nesiūlė.

Kumso mėginį daro naujagimiui smile.gif

Dabar neturiu laiko bet vėliau parašysiu, kodėl taip būna su pirma kraujo grupe doh.gif
Atsakyti
Tai aš suprantu apie ką eina kalba smile.gif Bet tai gal galima paklausti ir apie kitokias variacijas, ar kurti naują temą??? g.gif
Vyro nekeisiu, bet irgi ką gal galima/reikia išgerti/įsileisi kokių vaistų ir pan.
Be to, mano kraujyje yra tik A ir B dalelių, o vyro tik 0 ir dar minusinis, tai va kas man neduoda ramybės.Bet jei ne vietoj įsiterpiau tai sorry bigsmile.gif
Atsakyti
Kraujo grupė
Nėštumo metu labai svarbu yra žinoti kraujo grupę, o ypač ar jis yra
minusinis ar pliusinis. Jeigu mamos grupė yra minusinė, o tėvo pliusinė,
tai kūdikio gali būti ir tokia ir anokia. Jeigu kūdikio grupė
yra minusinė, kaip ir mamos, tai nieko blogo nėra, bet jei jo yra
pliusinė, tai gali sukilti pavojus gyvybei sekančiame nėštume, jei sekančio
vaikelio kraujas irgi bus pliusinis. Nes tada mamos kraujuje yra
susidarę "kariai" svetimai grupei sunaikinti. Šiais laikais negali tuo
atžvilgiu sukilti jokių problemų, nes yra sukurtas vaistas, kuris yra mamai suleidžiamas apie 30 nėštumo savaitę ir iškart po gimdymo, kuris sunaikina tuos nesvetingus kraujo kūnelius. Stebėkite, kad tai jums būtų padaryta.

www.mamos-svetaine.lt
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2006 03 07, 16:45)
Kumso mėginį daro naujagimiui  smile.gif

Aaaaa.... ax.gif
Bet mano vaikui (bent pirmam) - nedare (1994 metais). Darė bilirubino titrą.
Nu gal... Bet ... žodžiu, pirmą vaiką pagimdžius aš nieko nenutuokiau apie grupių nesutapimus, todėl manau, kad labai gerai kad bent Supermamos skaitytojos bus apšviestos (ačiū Enigmai).
Nereikia nieko iš anksto bijoti ar pergyventi. Pakanka žinoti, kas gali būti, ir kad tai - gana svarbu.
Aš gi buvau žalia, ir ko pasekoje nesiklausiau ką man gydytojai sako... Išvykom antrą parą namo su gelta... grįžom penktą parą į patologijos skyrių....

Rola, gerai kad domiesi... Viskas čia į temą...
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2006 03 07, 15:56)
Mes irgi planuojame vaikuti  ax.gif , bet igi bijau del kraujo nesuderinamumo, nors mano ir +, taciau totaliai priesingas kraujas vyro kraujui. mano 4+, vyro 1-

Ar yra irgi ivairiu rizikos veiksniu del to priesingo kraujo??? Please atsakykite greiciau, nes gali buti per velu  wub.gif

ne,jokio pavojaus nėra.Pavojus yra tik tada,kai mmotinos yra minusas.
Atsakyti
Na va, mano I -, vyro IV +del tu visu rezusu tai aisku, bet del grupiu nesuderinamumo, tai tikrai nezinojau. Vaikas gims II arba III grupes. Kad tik nebutu to nesuderinamumo... Ar butinai bus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2006 03 10, 19:05)
Na va, mano  I -, vyro IV +del tu visu rezusu tai aisku, bet del grupiu nesuderinamumo, tai tikrai nezinojau. Vaikas gims II arba III grupes. Kad tik nebutu to nesuderinamumo... Ar butinai bus?  g.gif

kodėl bus, nebus mano manymu, todėl, kad tu ne I+, dabar nežinau kaip čia žmogiškai paaiškinti .... blyn doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2006 03 10, 20:05)
Na va, mano  I -, vyro IV +del tu visu rezusu tai aisku, bet del grupiu nesuderinamumo, tai tikrai nezinojau. Vaikas gims II arba III grupes. Kad tik nebutu to nesuderinamumo... Ar butinai bus?  g.gif

net neįsivvaizduoju ko tu nori paklausti.Apie Rh konfliktą,ar apie ką kitą,gal gali patikslinti apie ką klausi.Nes šiaip jau iš vaisiaus jokie kraujiniai dariniai nepatenka per placentos barjerą.Rh konfliktas tuo ir yra konfliktas,kad tavo gaminami antigenai ardo vaisiaus eritrocitus.O dėl kraujų grupių,tai gamta negali sudaryti tokio darinio kuris yra neįmanomas iš esmės.Primenu,kad I(o)- gali būti donore bet kuriai kitai kraujo grupei kuri neturi Rh,arba kitaip irgi yra minusinė.
Atsakyti