Įkraunama...
Įkraunama...

kraujo grupės ir jų suderinamumas

QUOTE(Adeliukas @ 2006 02 26, 09:31)
Man gydytojai sake, kad rizika turi tos moterys kuriu pirma grupe. Mano ir yra pirma ir pliusas. Bet cia labai retas atvejis, taip buna vienai is tukstancio.

Kokie cia gydytojai tokius dalykus sneka? g.gif
Beje, I+ yra bene labiausiai pasaulyje paplitusi kraujo grupe.
Beje, jei + pas moteri- tai isvis apie grupiu nesuderinamuma nei kalbos negali buti.
Atsakyti
Nezinojau, kad pirma kraujo grupe populiariausia pasaulyje g.gif juk tai gana reta kraujo grupe blink.gif g.gif
juk 2 ar 3 populiariausios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2006 02 26, 12:26)
Nezinojau, kad pirma kraujo grupe populiariausia pasaulyje  g.gif juk tai gana reta kraujo grupe blink.gif  g.gif
juk 2 ar 3 populiariausios  ax.gif

pirmoji kraujo grupe yra seniausia, tik paskui atsirado kitos grupes.
kiek ten procentais tas daznumas,tai nezinau, bet pabandysiu paieskoti.
Papildyta:
bet kokiu atveju, reciausia tai ketvirta grupe smile.gif
nerandu info apie kitu grupiu paplitima sad.gif
Papildyta:
Radau tongue.gif
Kraujo grupes
Blood types are not evenly distributed throughout the human population. O+ is the most common, AB- is the rarest. There are also variations in blood-type distribution within human subpopulations. The figures given here are for people of European descent.
Type Frequency
O+ 38%
A+ 34%
B+ 9%
O- 7%
A- 6%
AB+ 3%
B- 2%
AB- 1%

P.S. O= I; A=II; B=III; AB=IV
Taip kad
I- 38+7=45% zmoniu pasaulyje
II - 34+6=40% zmoniu pasaulyje
III- 9+2=11% zmoniu pasaulyje
IV- 3+1=4% zmoniu pasaulyje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onora: 26 vasario 2006 - 13:21
aisku blush2.gif nezinojau ax.gif
dabar zinosiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Norėjau paklausti, ar tai kas aprašyta apie moterišką - ir vyrišką + yra ir atvirkštiniam variantui, t.y. mano + o vyro - ? Kokios prognozės? Tyrimukai ir vaistukai?
Atsakyti
QUOTE(gitanak @ 2006 02 26, 18:29)
Sveikos,

Norėjau paklausti, ar tai kas aprašyta apie moterišką - ir vyrišką + yra ir atvirkštiniam variantui, t.y. mano + o vyro - ? Kokios prognozės? Tyrimukai ir vaistukai?

jei tavo +, tai nieko ir netiria, nebet dar karta isitikina, kad tavo +.

Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2006 02 26, 09:31)
Tikrai nebijok. Man gydytojai sake, kad rizika turi tos moterys kuriu pirma grupe. Mano ir yra pirma ir pliusas. Bet cia labai retas atvejis, taip buna vienai is tukstancio. Tikrai nesijaudink. O gimsta visi pagelte tik po to nustato kokia ta gelta. tai tau neturetu gresti, nes gi ne pirma kraujo grupe. mirksiukas.gif

Kaip įdomu g.gif o man ginekologė sakė, kad mūsų mažiukas naujagimių gelta nesirgs, nes abiejų tėvelių ta pati kraujo grupė ir rezusas - I + 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2006 02 27, 10:36)
jei tavo +, tai nieko ir netiria, nebet dar karta isitikina, kad tavo +.

Bet jei leliukas gauna tėčio "-"? Ar pas mamą antikūniai nesigamina?
Atsakyti
QUOTE(jaunatis @ 2006 02 27, 10:06)
Kaip įdomu  g.gif o man ginekologė sakė, kad mūsų mažiukas naujagimių gelta nesirgs, nes abiejų tėvelių ta pati kraujo grupė ir rezusas - I +  4u.gif

Tai todėl, kad vienoda grupė ir neturėtų būti geltos, čia nesvarbu,ar I, ar II, a bet kuri kita
Atsakyti
QUOTE(gitanak @ 2006 02 27, 12:10)
Bet jei leliukas gauna tėčio "-"? Ar pas mamą antikūniai nesigamina?

tas kas turi Rh+, tai turi baltyma kazkoki
kas turi Rh-, ne turi to baltymo

ta minusine kraujo grupe reaguoja tik i ta baltyma ir del to antikuniai gali gamintis.
o jei leliukas bus -, tai nebus i ka reaguoti, nes minusine grupe neturi baltymo, tai nesigamins antikuniai

QUOTE(laukinukė @ 2006 02 27, 12:45)
Tai todėl, kad vienoda grupė ir neturėtų būti geltos, čia nesvarbu,ar I, ar II, a bet kuri kita

bet kuri gupe ir betkuris Rh
Atsakyti
o as laukiu tyrimo atsakymo del antikuniu nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2006 02 24, 18:13)
O mum su maziuku neatitiko kraujo grupes, o ne rezusai. Tai maziukui reikejo iskart po gimdymo perpilti kraujuka. Cia retas atvejis, bet tos kurios turi pirma kraujo grupe gali taip atsitikti. Nenoriu gazdinti, bet cia labai retas atvejis. Beja mano pliusas, bet tas itakos jokios neturejo. Maziukas paveldejo antra grupe ir po gimdymo gyditoja pastebejo ji pageltusi. Aciu jai kad viska laiku nustate ir spejo kraujuka perpilti. Nenoriu cia issiplesti su smulkmenom, bet jei kam tai aktualu ir panasiai atsitiko rasykit i az man. Mes su tuom susidureme pirma karta, buvom soke, nes nebuvom apie tai girdeje. Bet dabar siaip ne taip kapstomes is padeties.
4u.gif

Sveika, Adeliukas - tiesa sakant truputį pašiurpau, kad šiais laikais - kraujo perpylimas... (aišku, nežinau jūsų atvejo visų detalių... pvz., kelintą parą pastebėjo kad geltonas?)O šiurpstu todėl, kad man irgi taip buvo su abiem vaikais. Taip būna, kai mamos kraujo grupė I (ir tik I), o tėčio - bet kuri išskyrus I, bet blogiausia - II.
Pirmą kartą gimdžiau prieš 12 metų, ir antrą parą pastebėjo, kad vaikas gelsta, bet man taip neatrodė... ir mes išvykom namo. Aš irgi iki savo atvejo - NIEKO nebuvau girdėjusi apie grupių nesutapimą. Taigi, teko grįžti 5 parą, jau į ligoninę: guldė inkubatoriuje po lempa ir lašino lašelinę. Bet jau tada - prieš 12 metų- man tik pasakojo, kad anksčiau "net kraują pildavo", o jums - va, kaip pasisekė: tik lašelinę.

Tiesa sakant, daugiau tokių atvejų - nei tarp savo draugų, nei kalbėdama su gydytojais - nesu girdėjusi. Tai tikrai retenybė, ne visoms poroms taip sureaguoja vaikų - ir mamų kraujai dėl grupių. Jums, Adeliukas, - galiu pasakyti, kad mano abu vaikai visiškai sveiki, niekuo jiems tas ankstyvasis susipriešinimas su mama -nepasireiškė.
Tiesa - būkit budri - su kiekvienu vėlesniu vaiku (jei vaikas vėl paveldės II tėčio grupę) - bus viskas intensyviau - bilirubino titras didesnis, vaikas anksčiau pageltonuos. Dar viena gydytoja sakė, kad persileidimų tikimybė didesnė. Bet man nieko panašaus nebuvo. O su vėlesniais vaikais būni iš anksto nusiteikęs, ir viskas būna OK rolleyes.gif Antrąjam jau net nebereikėjo lašelinės - išgijom su ultravioletine lempa. Laikykitės, - ir sėkmės.
Atsakyti