QUOTE(Adeliukas @ 2006 02 24, 18:13)
O mum su maziuku neatitiko kraujo grupes, o ne rezusai. Tai maziukui reikejo iskart po gimdymo perpilti kraujuka. Cia retas atvejis, bet tos kurios turi pirma kraujo grupe gali taip atsitikti. Nenoriu gazdinti, bet cia labai retas atvejis. Beja mano pliusas, bet tas itakos jokios neturejo. Maziukas paveldejo antra grupe ir po gimdymo gyditoja pastebejo ji pageltusi. Aciu jai kad viska laiku nustate ir spejo kraujuka perpilti. Nenoriu cia issiplesti su smulkmenom, bet jei kam tai aktualu ir panasiai atsitiko rasykit i az man. Mes su tuom susidureme pirma karta, buvom soke, nes nebuvom apie tai girdeje. Bet dabar siaip ne taip kapstomes is padeties.
Sveika, Adeliukas - tiesa sakant truputį pašiurpau, kad šiais laikais - kraujo perpylimas... (aišku, nežinau jūsų atvejo visų detalių... pvz., kelintą parą pastebėjo kad geltonas?)O šiurpstu todėl, kad man irgi taip buvo su abiem vaikais. Taip būna, kai mamos kraujo grupė I (ir tik I), o tėčio - bet kuri išskyrus I, bet blogiausia - II.
Pirmą kartą gimdžiau prieš 12 metų, ir antrą parą pastebėjo, kad vaikas gelsta, bet man taip neatrodė... ir mes išvykom namo. Aš irgi iki savo atvejo - NIEKO nebuvau girdėjusi apie grupių nesutapimą. Taigi, teko grįžti 5 parą, jau į ligoninę: guldė inkubatoriuje po lempa ir lašino lašelinę. Bet jau tada - prieš 12 metų- man tik pasakojo, kad anksčiau "net kraują pildavo", o jums - va, kaip pasisekė: tik lašelinę.
Tiesa sakant, daugiau tokių atvejų - nei tarp savo draugų, nei kalbėdama su gydytojais - nesu girdėjusi. Tai tikrai retenybė, ne visoms poroms taip sureaguoja vaikų - ir mamų kraujai dėl grupių. Jums, Adeliukas, - galiu pasakyti, kad mano abu vaikai visiškai sveiki, niekuo jiems tas ankstyvasis susipriešinimas su mama -nepasireiškė.
Tiesa - būkit budri - su kiekvienu vėlesniu vaiku (jei vaikas vėl paveldės II tėčio grupę) - bus viskas intensyviau - bilirubino titras didesnis, vaikas anksčiau pageltonuos. Dar viena gydytoja sakė, kad persileidimų tikimybė didesnė. Bet man nieko panašaus nebuvo. O su vėlesniais vaikais būni iš anksto nusiteikęs, ir viskas būna OK
Antrąjam jau net nebereikėjo lašelinės - išgijom su ultravioletine lempa. Laikykitės, - ir sėkmės.