QUOTE(Sansara @ 2008 01 09, 09:53)
tai va, pasakoju tą savo foto minimalaus pagerinimo būdą su PS. atsidarau nuotrauką, pareguliuoju kontrastą/šviesumą ar dar kokį velnią, jei reik. po to background sluoksnio padarau 2 kopijas. ir pakeičiu Blending Mode iš Normal vieną padarau Multiply, kitą iš normal - Screen. vienas patamsina labai foto, kitas nušviesina. jei nuotrauka per tamsi ar per šviesi, sumažinu Opacity procentus, kad tas sluoksnis mažiau reikštųsi. Man skirtumas akivaizdus, skiriasi gilumas tikrai. paryškėja, pasikeičia kontrastas tarp švisumos ir juodumos gerai. na aišku, manau tai su Curves galima lygiai taip pat išgaut ar dar 101 būdu. man patiko šis ir juo dabar kartais pasinaudoju
pavyzdžiai: pirma ruošinys, antra "susluoksniuota"
yra daug budu pagrazinti, pataisyti nuotrauka, siaip as nesivadovauju jokiais sablonais, stengiuosi po truputi ir action'us mesti lauk, viska daryti savo galva. Kas man sioje nuotraukoje (apskritai) nepatinka, tai virsutinis seselis, jis siek tiek palieka sviecianti grifa, kas iskreipia, mano galva, pati seselio zaisma, nenukanda pilnai visos gitaros.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 01 09, 10:06)
aš tai šitų pokštų su sluoksniais visai neišmanau..
jami mokomaja medziaga ir pirmyn, kai ismoksi, pastebesi, kiek daug galma padaryti, tik fantazijos reikia tureti.