Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(bite maja @ 2008 01 09, 09:51)
rimtai? nesu ten buvus... o tai kad net ir mūsų komentarai kai kam per griežti atrodo. vat skundžiasi žmonės  biggrin.gif

patikek, kuomet pamaciau komentarus cia esancius, tai nepalyginamai skiriasi nuo "vrisku" forumu komentaru,

Del buldogiuku. Pirmas labai gerai man ziurisi, paskutiniam nereiketu nukipti koju, nes jis turi su kazkuo vaikscioti
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 01 09, 10:01)
Kadangi manau neetiska viesinti zmoniu nuotraukas be modeliu sutikimo, tai nelabai lieka ka viesinti. Rodau senas fotkes is buldogiuku fotosesijos. Kai kuriem o.foto skaitytojam gal bus dežavu  biggrin.gif

liuks portretukai.
Tik j/b man didesnio kontrasto norėtus, vos juodesnio juodumo, o spalvotoj šuniuką į priešingą kampą nustumti smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 01 09, 09:53)
tai va, pasakoju tą savo foto minimalaus pagerinimo būdą su PS. atsidarau nuotrauką, pareguliuoju kontrastą/šviesumą ar dar kokį velnią, jei reik. po to background sluoksnio padarau 2 kopijas. ir pakeičiu Blending Mode iš Normal  vieną padarau Multiply, kitą iš normal - Screen. vienas patamsina labai foto, kitas nušviesina. jei nuotrauka per tamsi ar per šviesi, sumažinu Opacity procentus, kad tas sluoksnis mažiau reikštųsi. Man skirtumas akivaizdus, skiriasi gilumas tikrai. paryškėja, pasikeičia kontrastas tarp švisumos ir juodumos gerai. na aišku, manau tai su Curves galima lygiai taip pat išgaut ar dar 101 būdu. man patiko šis ir juo dabar kartais pasinaudoju  blush2.gif pavyzdžiai: pirma ruošinys, antra "susluoksniuota"  blush2.gif
user posted image user posted image

aš tai šitų pokštų su sluoksniais visai neišmanau.. doh.gif bigsmile.gif
Atsakyti
tai va, pasakoju tą savo foto minimalaus pagerinimo būdą su PS. atsidarau nuotrauką, pareguliuoju kontrastą/šviesumą ar dar kokį velnią, jei reik. po to background sluoksnio padarau 2 kopijas. ir pakeičiu Blending Mode iš Normal  vieną padarau Multiply, kitą iš normal - Screen. vienas patamsina labai foto, kitas nušviesina. jei nuotrauka per tamsi ar per šviesi, sumažinu Opacity procentus, kad tas sluoksnis mažiau reikštųsi. Man skirtumas akivaizdus, skiriasi gilumas tikrai. paryškėja, pasikeičia kontrastas tarp švisumos ir juodumos gerai. na aišku, manau tai su Curves galima lygiai taip pat išgaut ar dar 101 būdu. man patiko šis ir juo dabar kartais pasinaudoju  blush2.gif pavyzdžiai: pirma ruošinys, antra "susluoksniuota"  blush2.gif

yra daug budu pagrazinti, pataisyti nuotrauka, siaip as nesivadovauju jokiais sablonais, stengiuosi po truputi ir action'us mesti lauk, viska daryti savo galva. Kas man sioje nuotraukoje (apskritai) nepatinka, tai virsutinis seselis, jis siek tiek palieka sviecianti grifa, kas iskreipia, mano galva, pati seselio zaisma, nenukanda pilnai visos gitaros.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 01 09, 10:06)
aš tai šitų pokštų su sluoksniais visai neišmanau.. doh.gif  bigsmile.gif

jami mokomaja medziaga ir pirmyn, kai ismoksi, pastebesi, kiek daug galma padaryti, tik fantazijos reikia tureti.
Atsakyti
Kadangi manau neetiska viesinti zmoniu nuotraukas be modeliu sutikimo, tai nelabai lieka ka viesinti. Rodau senas fotkes is buldogiuku fotosesijos. Kai kuriem o.foto skaitytojam gal bus dežavu  biggrin.gif

nu baikit mane erzint su tais nuostabiais šunim.. aš katiną turiu, man negalima šuns turėti! sad.gif

p.s. gražūs, kokybiški portretai.. man bent jau tai patinka wink.gif

QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 09, 10:08)
jami mokomaja medziaga ir pirmyn, kai ismoksi, pastebesi, kiek daug galma padaryti, tik fantazijos reikia tureti.

aš nežinau, ar noriu imti tą mokomąją medžiagą labai smarkiai.. aš gal bent jau dabar fotografuosiu, o kada nors gal prisėsiu ir prie fantazijos reikalų..smile.gif
Atsakyti
Perziurejus kai sios temos nuotraukas man keistai pasirode kad nuotraukos cropinamas bet kokiu formatu ax.gif ir kad kreivas ne peizazuose yra toleruojamas.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 01 09, 11:10)
nu baikit mane erzint su tais nuostabiais šunim.. aš katiną turiu, man negalima šuns turėti! sad.gif

Pala wink.gif Tuoj savo sunis idesiu biggrin.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 01 09, 10:14)
Perziurejus kai sios temos nuotraukas man keistai pasirode kad nuotraukos cropinamas bet kokiu formatu  ax.gif ir kad kreivas ne peizazuose yra toleruojamas.

O koks yra standartinis formatas? Ir ar būtina viską daryti standartiškai?
Kas tas kreivas ne peizažuose?
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 01 09, 11:18)
O koks yra standartinis formatas? Ir ar būtina viską daryti standartiškai?

Nu matyt esu konservas blush2.gif

QUOTE(dejavu @ 2008 01 09, 11:18)
Kas tas kreivas ne peizažuose?

Griunancio sienos/ kedes/ stulpai/ zmones
Peizazuose tai jau visi rekia kad kreivas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laputaitė: 09 sausio 2008 - 10:22

reiks išbandyt tavo būdą.

man mieliausia pirmoji nuotrauka. o trečios nuotraukos labai spalvos patiko. čia natūraliai taip? ar šiek tiek šopinta yra?
ech, užsimaniau vėl savo katinus fotkint biggrin.gif

QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 09, 10:04)
patikek, kuomet pamaciau komentarus cia esancius, tai nepalyginamai skiriasi nuo "vrisku" forumu komentaru,

nu einu paveizėt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 09 sausio 2008 - 10:24
QUOTE(laputaitė @ 2008 01 09, 10:14)
Perziurejus kai sios temos nuotraukas man keistai pasirode kad nuotraukos cropinamas bet kokiu formatu  ax.gif ir kad kreivas ne peizazuose yra toleruojamas.

del peizazo sutinku, kreivas horizontas nera labai gerai. o kituose bandoma atrasti kiek kitoki kampa, nei ziurejimas tiesiai, nebent Gatter durys buvo peikiamos, kad ne tiesiai pries jas fotografuojama.
Atsakyti
Cia mano sunys

user posted image
Atsakyti
QUOTE(laputaitė @ 2008 01 09, 10:24)
Cia mano sunys

user posted image

meilučiai.. vos ne lapės.. bet turint omenyje, kad laputaitės yra šunys, tai.. jėga..biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti