Įkraunama...
Įkraunama...

Apšvietimo idėjos

violetik pirmoje nuotraukoje nuleistas sviestuvas su halogeninemis lempomis, jos dar kitaip vadinamos "taktorinemis lempomis", del savo dydzio smile.gif .
O antroje nuotraukoje yra miksas, ten yra ileidziamu, taip net is akies (nes foto kokybe prasta) pasakyciau ileistu sviestuvu su kompaktinemis liuminesencinemsi lempomis nes spektras saltokas, po to eina vadinams - karnyzas su liuminesencinemis lempomis, ir sieninis sviestuvas
Atsakyti
del brangumo ar pigumo, tai matyt visokiu ir tu halogenu yra, bet...pas mane ekonomiskos lempos ir man menesiui 100 kw isdeginti tik ziema pavyksta. lempos dega vaiko, musu kambary , virtuveje ir tulike nuolat, kai tik bunam namie, savaitgaliais kiaura diena, plius skalbenkos elektrine orkaite, mikrobange..... Drauges tokia pati kvadratura ir seimynine bei darbine patirtis turi susidejusi halogeniukus. Vaizdelis thumbup.gif kaip pasakoj, bet nuolat isjungineja lempas,kur nebuna o vistiek tik vasara issitenka su 50 lt suma elektrai. Ziema ir 100, ir daugiau moka blink.gif Atsitiktinai sulyginom- buvo nemaloniai nustebusi, guodziasi kad grozis reikalauja aukų smile.gif
Atsakyti
Sakoma, kad ir geriausias interjeras gali nueiti suniui ant uodegos, jei nebus tinkamo apsvietimo.

Kokias idomesnes idejas esate girdejusios del apsvietimo sistemu? Kaip pasidarete savo namuose? Kokie pliusai minusai?

Man asmeniskai patinka kai sviesa sklinda is uz medziagos ar ryziu popieriaus; be to nemegstu halogenu rolleyes.gif
O kaip jums?
Atsakyti
O man atrodo, kad apšvietimas yra interjero dalis. Jis negali egzistuoti atskirai, nes viskas susiję- pvz., klasikiniam prabangiam interjere tinka vienoks apšvietimas, japoniško stiliaus- kitoks, šaltame moderniame minimalistiniame - dar kitoks...

O gražu man, kai šviesa sklinda neaišku iš kur - toks mistinis, transcendentalus švytėjimas... smile.gif Bet čia irgi, atitraukta nuo bendro konteksto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvirbliuke: 23 kovo 2005 - 15:43
geriausio interjero ir nepadarysi be apgalvoto apsvietimo ir paciu sviestuvu smile.gif apskritai nieks nekuria interjero be apsvietimo sistemos kurimo.
diziausia grazaus, patogaus ir idomaus apsvietimo viename problema yra kaina.
apsvietimas, kuris naudojamas tik efektui, o ne del sviesos poreikio, nera daznas pas lietuvius, tai tiesiog nera ekonomiska. o ideju yra begales, galima padaryti viska smile.gif
Atsakyti
O man kilo toks klausimas. Pas mus svetainėje viena siena bus tarsi įrėminta nišoje, kurios viena puse bus židinio kaminas, o kita baigsis prie išėjimo į koridorių, pati niša 15 cm paleista žemiau lubų ir 50-60 cm (kiek reikia židinio kaminui) patraukta nuo sienos. Ir mes norim prie sienos palikti plyšį ir arkoje paslėpti lempas. Gautume tą išsklaidytą šviesą. Bet kyla klausimas, ar neatrodys keistai kai ta šviesa sklis tik nuo vienos iš 4 kambario sienų? Ir dar, prie tos sienos ruošiamės statyti televizorių. Ar toks apšvietimas netrukdys jo žiūrėti.

Dar dėl miegamojo apšvietimo. Norėčiau galą kambario atskirti gipskartonio siena, į kurią galvūgaliu remsis lova. Tą galą panaudotume drabužinei. Ta gipskartonio siena neprieitų iki vienos sienos kažkur per 1 metrą. Ten užlindus iš šono būtų įėjimas į drabužinę. O kitą sieną ir lubas norėčiau atiraukti po 20-30 cm ir tą dalį dengčiau stiklu, įgilinus į vidų kokia 10-15 cm. O tada drabužinėje slėpčiau lempas ir per tuos stiklinius kraštus kristų šviesa. Kažin ar toks apšvietimas neatrodys keistai. Dar galvočiau į tą gipskartonio sieną padaryti šiek tiek įleistas nišas spintutėms prie lovos ir vietoje pastatomų ant spintučių šviestuvų padaryti nestiprų spintučių apšvietimą iš tos nišos viršaus.

Būtų įdomu sužinoti, jei kas kur nors matėte ką nors panašaus. Ir jei tai labai nenormalu, būtų gerai sužinoti prieš padarant blush2.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Na akivaizdu priesais televizoriu negali stoveti nei apsvietimas, nei langas, nes matysi tik atsvaitus...
Atsakyti
QUOTE(Tender @ 2005 03 24, 08:42)
Na akivaizdu priesais televizoriu negali stoveti nei apsvietimas, nei langas, nes matysi tik atsvaitus...

Ten bus ne priešais, o tojepačioje pusėje apšviesta siena, prie kurios ir stovės televizorius.
Kur žiūrėjom vieną interjerą, tai buvo pažemintos lubos, kraštuos neprieina iki sienos, ir ten lempos paslėptos. Tai toks apšvietimas televizoriui netrukdė, nes šviesa į akis nekrenta, o ant sienos. O po to nuo sienų išsisklaido. Tik pas juos buvo iš visų keturių pusių. O pas mus tik iš vienos būtų, ir dar tos, kur televizorius. Tai ir galvoju, ar toks apšvietimas, nors ir išsklaidytas ir nekrentantis tiesiai į akis, neerzins. Nors vyras tai kaip tik labai už, sako, mažesnis kontrastas bus, jei televizorius bus prie apšviestos sienos. O aš tai sakiau eisiu vėl pas tuos draugus, išsuksiu lempas trijose pusėse ir žiūrėsiu, kaip tada atrodys tongue.gif
Bet sakau gal kas kur nors taip matė ir gali iš anksto paprotyti.
Atsakyti
nemačiau realybėj, bet tavo vyro argumentas , manau, yra svarus, medikai irgi rašo, kad akių labui kontrastą mažint reikia. Ta mintis su lova liuks man atrodo. Beje, jei nepatiks, tai lempikes išsukinėt visada galėsi, na, gal pinigų kiek gaila gali būt... g.gif
O tai sakai- be fantazijos. Meluoji, aifa, aijaijai, nu-nu-nu.
Atsakyti
pritariu halogenų nemylėtojams, man kaitrinės lemputės šviesa malonesnė. O paskutinė meilė yra krištoliniai šviestuvai, pati savim stebiuosi, bet man gražu be proto, ypač netinkamose vietose- virtuvėj, vonioj... O jei dar ant pliko betono lubų cool.gif Popieriukai irgi prie širdies, pati konstravau, ir užsiėmimas geras, ir rezultatas nieko, ir išmest negaila rolleyes.gif
Atsakyti
Mamagitana, o koki popoeiriu naudojai?
Vienintelis kuri sugalvoju, tai sviestinis, nes ryziu poepieraisu gauti pakankamai sudetinga rolleyes.gif
Atsakyti
As zinokit nevilty. Visa diena ieskojau inete, kas galetu igyendinti mano apsvietimo idejas. Tiesiog suprojektuoti pagal jau esancia ideja techninius brezinius, ir nieko neradau ! cry.gif cry.gif cry.gif

Kaip jus isirengete savo apsvietima? Tiesiog kabinote lempas? Samdete dizainerius kad ivykdytu fantazijas? Gal galite rekomenduoti tokias paslaugas teikianciu zmoniu? 4u.gif
Atsakyti