Įkraunama...
Įkraunama...

Apšvietimo idėjos

Laba diena gerb. astuliuk. Kaip tik dabar bebaigdami įsirenginėti butą jau preiname prie paskutinių darbų t.y. visų apšvietimo aksesuarų sudėliojimo. Pats apšvietimo projektas jau seniausiai padarytas, tai verysad.gif dabar jau nebe ką bepakeisi.
Norėjau tik pasikonsultuoti kokius šviestuvus būtų geriausia rinktis.
Pas mus virtuvė svetainė koridoriu - bendra erdvė. tą erdvę dar suskirstėme truputį į erdveles vienų nuleidžiat lubas, kitų paliekant aukštesnes.
Virtuvę nuo svetainės žadame atskirti bariuku virš kurio įmonuosime 3 halogenines lemputes. Bet va, pagal projektą vieta lempai per virtuvės vidurį, ir mano manymu, padarėme dsidžiaisią kvailystę, jog taip palikome, o valgomasis liko be lempos doh.gif Paaiškinsiu: virtuvės dalis t.y. niša iš galo bei šono supama langų, einančių per visą sieną. virtuvės lubos pažemintos, lyginant su valgomuoju ir svetaine. valgomajam dienos metu pakaktų natūralaus apšvietimo, bet vakare teks naudotis ta lempa iš virtuvės fool.gif .

Lygiai tas pats su koridoriumi: zona: ten, kur įeinama į butą, bus apšvieta halogeninėmis lemputėmis, o siauroji zona, vadanti į vonią bei tualetą - per vidurį kabančia lempa.
Kokias lempas tokiu atveju virtuvėje ir koridoriuje patartumėte pasirinkti?

Esu sumasčiusi virtuvei valgomajam kitą sprendimą g.gif ir čia kažkas panašiai rašoma:
QUOTE(Onora @ 2005 05 11, 20:26)
Laidus ir po dazymu galima pratemti, nes gipskartonine siena tai ant profiliu daroma- tai lieka tarpas tarp ploksciu, o tada pro leputei padaryta skylute ir laidas pritraukiamas nuo ertmes prie jungiklio ir prakisamas pro ta skylute. Taip pat daroma ir dar esant netinkuotai, nedazytai sienai esant. Nezinau, ar aiskiai parasiau  ax.gif

Šiaip aš norėčiau dabar pabandyti tokiu atveju persitempti laidus į valgomąjį. unsure.gif
QUOTE(Astuliukas @ 2004 12 16, 13:57)
Halogenini apsvietima turi tiek pliusu tiek minusu.
Irengti kainuoja aisku brangiau nei su paprasta kaitinamaja lempa. Nes reikes ne tik sviestuvo ir lemputes, bet ir transformatoriaus. Sios lemputes sviecia gerai, ju placiausias sklaidos kampas 60laipsniu. Kad bus tamsu tai tikrai jau ne tiesa, reikia tik isdelioti geru zingsniu, kad spinduliai graziai persidengtu.
O del elektros sanaudu, tai jos valgo valgo elektra, nebent galia deti mazesne. Nes jei isidesit patalpoje kokius 10 sviestuvu, kad butu tolygus apsvietimas po 50W, tai pasiskaiciavus 500W  blink.gif
Be to sioms lempoms nelabai patinka, jei jos yra daznai junginejamos. Tai trumpina ju tarnavimo laika. Nors ju tarnavimo laikas paemus valandomis yra didesnis nei kaitinamuju.
Ir dar ziurint kokios firmos pirksite lemputes ir transformatorius: kad neatsibostu keisti perdegusias lemputes ir tvarkyt sugedusi fansformatoriu.
Nors halogeninis apsvietimas visada suteikia jaukumo ir interjere graziai atrodo smile.gif

Ar tiesa, kad halogeniniai šviestuvai netinka poilsio ir darbo zonoms, t.y. ten kur praleidžiama daugiau laiko? Girdėjau, kad nuo jų skauda galva.
Šiaip labai fainus mačiau vokiškus ir norėjau rinktis svetainei, bet, gaila, tos idėjos teks turbūt atsisakyti.
Kokį šviestuvą geriausia būtų rinktis svetainei(erdvė virtuvė-svetainė-koridorius bendra)? Tiesa, svetainės (sofos zonoje) numatytas sieninis šviestuvas. Jie turėtų būti vienodi (lubų ir sienos) ar galima būtų savotiškai tik paderinti?

QUOTE(Astuliukas @ 2004 12 17, 21:42)
Halogeninis apsvietimas, tai sviestuvai, kuriuose naudojamos halogenines lempos. tie sviestuvai dazniausiai yra ileidziami, nors kartais buna ir tokia sistema ant trosu. Bet siom lempoms, reikalingas transformatorius, nors galima imti specialu cokoli ir tada nereikes transformatoriaus bus galima jungti nuo 220, bet tokio jungimo atveju sios lempos tampa jautresnes ivairiems itampos svyravimams ir dazniems junginejimams todel daug greiciau perdega.
Halogenines lempos yra visai kas kita nei kompaktines liuminesencines lempos (KLL). KLL naudojami starteriai, bet jie visada buna jau sukomplektuoti kartu sviestuvais, o transformatorius yra visai kas kita  rolleyes.gif

O ar halogeninės lempos nebūna sukomlektuotos su tais specialiais cokoliukais? Ermitaže klausiau konsultanto - sakė, kad viskas sukomplektuota. Todėl noriu pasitikslinti ar reikia vistiktai tą cokoliuką atskirai pirkti?

QUOTE(Ellen @ 2004 12 18, 23:38)
Esu interjero dizainere. Na kaip cia pasakius, kai kurie zmones daro klaidas, pvz. victorian style aplinka+ halogenas. Na negaliu pasipriesint bet daug labiau tiktu senovine liustra. Mano manymu virtuveje halogenas yra nuostabu  clap_1.gif Taip pat darbo, palepe. Bet niekada nepamirkite derinti stiliu.

Čia tarp kitko. O kodėl gi ne? Stilių mišinys, jei jis labai gražiai suderintas - visai įdomiai atrodo thumbup.gif . Bet čia tik mano, visiškai ne eksperto, nuomonė bigsmile.gif .

QUOTE(Astuliukas @ 2006 08 09, 17:53)
O ar ten yra sijos? JAs galima puikiai isnaudoti  smile.gif VIrs ju imontuoti slepiama apsvietimas su liuminescencinem lempom arba galima halogenus ileisti i pati balki, arba tvirtinti prie jo kraipoma sviestuva  mirksiukas.gif

galvoju liuminescensine lempa apšviesti kaitlentės zoną. Kaip jums atrodo toks variantas? O kaip geriau būtų šviestuvus (halogenines įleidžiamas lemputes) virš spintelių montuoti pakabinamose lubose ar geriau montuoti pačiose spintelėse apšviečiant atskiras darbo zonas (kaitlentę, kriauklę)?

o kokius kaitrinius šviestuvus patartumėte rinktis aš turiu omenyje kilmės šalį (vokiškus, austriškus, lenkiškus ar...?
Kokius šviestuvus geriausia būtų pakabinti vaikų kambaryje? Mačiau vaikiškai žaismingų austriškų šviestuvų. Kokios spalvos šviestuvas derintūsi prie blyškiai melsvos lubų spalvos?
Iš anksto dėkoju.aciuks.gif

Čia geras šviestuviukas clap_1.gif, nuotaikos pagerinimui pervargus nuo įsirenginėjimo darbų ir niekaip negalint išsirinkti sau tinkamiausio ir geriausio varianto, tai tikrai visai originalus ir įdomus sprendimas. thumbup.gif mirksiukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi3: 04 rugsėjo 2006 - 15:47
oi kaip ačiū Jums 4u.gif , o ypač tai kuri paskelbė nuorodą www.cvetlux.ru 4u.gif . Negaliu atsidžiaugti radusi tai ko man reikia. Iš eglo produkcijos radau tinkamą klasikinę lempą ir neaukšta tik 49 cm ir gelsvo stiklo valiooooooooo thumbup.gif . Labai džiaugiuosi nes ieškau jau kokie 2 mėn.
Gal kas esate užsisakinėję produkciją iš senukų ar gali jie atvežti jei prekiauja to ženklo prekėmis? Ačiū
Atsakyti
QUOTE(vilmaarch @ 2006 07 04, 15:52)
nezinau ar zinojot, bet cia neblogu patarimu yra http://www.ardena.lt...ripatarimai.pdf

Nepavyko žinutės papildyti sad.gif ar Jums duoda paskaityti ptarimus? man tik 1 psl. parsiunčia ir viskas sad.gif
Atsakyti
QUOTE(LIR @ 2006 09 05, 12:24)
Nepavyko žinutės papildyti sad.gif ar Jums duoda paskaityti ptarimus? man tik 1 psl. parsiunčia ir viskas sad.gif

Ten parsiuncia tik pirma puslapi. Bet kai paspaudi pvz.: svetaine, tada uzkrauna kita. Pabandyk drinks_cheers.gif
Atsakyti
http://public.fotki....i/img_0306.html
Atsakyti
QUOTE(NY usa @ 2006 09 14, 17:08)

kažko neatsidaro
Atsakyti
net nezinau ka pasakyt,man viskas atsidaro.
Atsakyti
QUOTE(NY usa @ 2006 09 15, 15:42)
net nezinau ka pasakyt,man viskas atsidaro.

jau pavyko. Bet ne mano stilius, deje verysad.gif .

O šiaip jau baigiou nuprotėt belakstydama po parduotuves ir besirinkadama šviestuvus. baisiai nekenčiu bastytis po parduotuves. Čia toks sunkus darbas doh.gif , kad jau tuoj tapsiu ligoniu. taip nuvargina swoon.gif ... Ne taip jau paprasta išsirinkti. Visur užversta azijietiškais ir lenkiškais švietuvais. Vokiškų austriškų ar itališkų - nėra pasirinkimo (kažkokie labai jau ,,neskanūs"). Aš noriu substilaus šviestuvo, o visi lenkiški (jų kokybe busivyliau turiu namie) tokie į klasikinį stilių orietuoti...
Radau senukuose vokišką - stilius labai tiktų thumbup.gif (tokie apversti maži ,,puodukai"), bet spalva ryški oranžinė...
Be to, jei randi ką nors patikusio, tai - žiūrek ten lempos -halogenai, o aš noriu kaitrinių, nes man halogenai nei darbo, nei poilsio zonai - netinka...

Na, patarkit kas nors kokios spalvos šviestuvas geriausiai derintūsi prie vos žalsvų svetainės sienų (svetainė - bendra erdvė su virtuve, kuri - bėžinės spalvos, ir koridoriumi (sienos - blyškiai geltonos).

Būčiau labai dėkinga aciuks.gif .

Žinoma aš dar norėčiau, kad svetainėje būtų lubinis šviestuvas, bra ir toršeras iš tos pačios kolekcijos. O tai irgi nelabai jau sekasi surasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi3: 18 rugsėjo 2006 - 11:08
Asmeniskai man patinka tokio tipo apsvietimas:

http://public.fotki....i/img_0580.html

Atsakyti
user posted image
Papildyta:
Atsiprasau, bet nesusilaikiau nepaplatinusi sia puikia apsvietimo ideja ax.gif
Atsakyti
Gal kas galit patart, ar gerai apsviecia pakabinami sviestuvai is prozektoriuku?
Na, panasiai toks user posted image
Noretume kabint svetainej, bet is daugiau lempu (kokiu 6). Yra dabar visai graziu ir su halogeninem lempom, ir su kaitrinem. Suku galva ar jie praktiski g.gif
Atsakyti
QUOTE(Piene123 @ 2006 09 21, 11:48)
Gal kas galit patart, ar gerai apsviecia pakabinami sviestuvai is prozektoriuku?

pas mus dukros kambaryje labai panašus šviestuvas su halogeninėm lempom. Dabar jau pripratau prie jo skleidžiamos šviesos, bet iš karto kai pakabinome, tai man atrodė, kad kambaryje per tamsu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fleita: 21 rugsėjo 2006 - 12:20