Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio viduriai

QUOTE(bluse @ 2006 12 19, 11:58)
Buvom pas daktare, tai sake nieko tokio jei daro ir kelis kart i diena, svarbiausia kad ne skystai ir ne "spyriukais" biggrin.gif

as irgi manau jeigu vaikas laimingas reiskia kad jis sveikas. o mano dukryte buna dienu tai po 5 kartus tustinasi, bet pas mus tai jau zenklas kad dantukas dygsta. manau kad geriau tustinasi, negu nesitustina vaikas.
Atsakyti
4u.gif sveiki , mums 5 dienos smile.gif

Ka daryt - vaikutis pradejo viduriuoti ? labai skystai , geltonai unsure.gif

Kaip padet - pilvuka skauda, raizo diegliukai ? ypac kankinasi naktimis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*lavista* @ 2007 01 06, 00:42)
4u.gif sveiki , mums 5 dienos  smile.gif

Ka daryt - vaikutis pradejo viduriuoti ? labai skystai , geltonai  unsure.gif

Kaip padet  - pilvuka skauda, raizo diegliukai ? ypac kankinasi naktimis  verysad.gif

Naujagimiai ir siaip tustinasi geltonai ir skystai, su grudeliais
Va man tai padejo, sitas filmukas apie "pampersu turini" smile.gif stai jo nuoroda

http://www.babycente...equestid=478528

(tinklalapis www. babycenter.com - jei kerti angliskai ten buna visai neblogu patarimu)

Del pivo diegliuku ir tai ir mes su panasia problema susidureme labai anksti (nors sako, kad jie tik nuo 3 savaites prasideda) irgi buvo kokia 3 diena namie, nakti pradejo inksti, steneti kojytes riesti prie pilvelio, bandant maitinti paciulpdavo kelias minutes ir vel riesdavosi, tai va nuo sekancios dienos pradejom duoti Espumisan lasiukus (jie be recepto parsiduoda, galima duoti po kiekvieno maitinimo). Gal ir padejo, nors skaiciau straipsniu, kad ju efektyvumas nera irodytas g.gif
O uzsienio literaturoje visur raso, kad geriausiai nuo diegliuku padeda vaikucio pilvelio glostymas ir vaikelio nesiojimas prisiglaudus. Maniskei tai padedavo kai atsiguldavau ir uzsidedavau ja ant pilvo, taip ir uzmigdavom abi ax.gif ir dabar taip darom. Sekmes ir kantrybes ! smile.gif
Atsakyti
Mums jau 4 men. maitinu savo pienu ir pries savaitele prasidejo, kad tustinasi kas 2-3 dienos, nors iki toliai po 3 kartus per diena budavo, be to pasidare irzlesnis. Tai gydytoja liepe duoti vandens, sulciu ir pankolio arbateles, jei dar nesikeis tai gerasias bakterijas, bet su tuo mano palauksiu. O pas chirurge uzsiminiau tai ji pasake, kad tokiame amziuje tai normalu nes tvarkosi peristaltika + dantu dygimo periods prasideda. Na pakolkas isbandys skysciu daugiau duoti ir ziuresime kas toliau vyks.
Atsakyti
QUOTE(nau.emil @ 2006 11 07, 12:42)
mikroklizmute siulau daryti paskutiniu atveju nes prie jos priprantama.pabandyk dar slyvos siek tiek pamaitinti, arba obuolio patarkuok.
pamatysi viskas susitvarkys.sekmes!

kokios slyvos 3 mėn. mažyliui??? negalima. aš temos autorę labai suprantu, nes neramu, o ir vaikiukas neramus. ir mums taip buvo. dabar maniškis jau valgo kitą maistą, tai galiu nuraminti, kad viduriai susitvarkė.

kai maitini mamos pienu, visi ramina, kad "reikia vaikučio tik gražiai paprašyti", ir jis pakakos smile.gif. tačiau kartą susirgom sloga ir išsikvietėm polikliniką į namus už pinigėlius, tai kaip atvažiavo gydytoja, kuri šiaip dirba vaikų ligoninėje, jos požiūris už pediatrų griežtesnis - jau suaugusiajam pora dienų nekakojus smile.gif diskomfortas, tai mažiukui, sako ji. Todėl aš stebėdavau vaikutį, po poros dienų švelniai dirgindavau su muiliuku, vieną kartą naudojom klizmutę, bet ji mums suveikė tik kirtą dieną smile.gif. Beje, dėl klizmutės - ja nepiknaudžiauk, nes išplauna geras bakterijas iš žarnyno.

Beje, dar maniškis legviau pakakodavo, kai pamastaguodavo kojytėm po žaislais, dažniau dėdavau, pati jo kojytes kilnodavau, sukamais judesiais švelniai masažuodavau pilvuką. Nes nekakojęs tikrai būdavo neramus.
Atsakyti
Maniškiui šita problema atsirado gruodžio pabaigoj ir nesuprantu nuo ko. Maitinu kaip ir anksčiau maitinau, savo pienuku, plius retkarčiais ant nakties mišinukas. Tuštindavosi kasdien, o dabar kas trys, keturios paros. Ilgiau jau nelaukiu, statau klizmute, nes kazkaip labai neramu. Vaistinėj sakė, kad tai gali būti nuo vitamino D. Beje šita problema su viduriais atsirado kai pradėjau duoti vitamino D po 5 lašus, nes labai smarkiai augam ir gydytojas taip liepė. Tačiau tas pats gydytojas sako, kad nuo vitamino D taip būti negali. Tai gal čia tik sutapimas. Liepė pabandyt Espumisana, bet žiūriu kad jis nieko nepadeda. Dabar bandau gert slyvų sultis, žiūrėsiu kaip bus.
Svarbiausia, kad kakoja tai skystai, bet labai retai.
Atsakyti
mes taip pat sia problema turejome kai viena savaite teko maitinti misinuku. tai po to viduriukai ir issireguliavo. as laukdavau tik tris dienas, is truputuka tada ikisdavau termometro galiuka, tai oho ho kiek padarydavo... tik po menesio viskas gryzo i vezias. biggrin.gif
gydytoja buvo rekomendavus: gerti slyvu sultis, taip pat dziovintas slyvas uzpilti verdavciu vandeniu ir palaikyti, ir kyvius liepe valgyt. na, siaip jokiu rezultatu nebuvo.
Atsakyti
Sveikos visos mamytes, labai prasau man paaiskinti kada skaitosi, kad leliukas viduriuoja? g.gif Maniske tustinasi labai daznai ir su dideliu garsu, kakutis geltonos spalvos, nera labai skystas, taciau jai net sukosejus purptelna. Kartais garso buna labai daug, o randu tik labai nedaug pakakojusia, tai pradejau itarti, kad viduriuoja, o kadangi pampersas sugeria visa skysti, tai ir lieka nedaug to kakucio verysad.gif Aciu is anksto uz atsakymus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgivikta @ 2007 02 09, 15:59)
Sveikos visos mamytes, labai prasau man paaiskinti kada skaitosi, kad leliukas viduriuoja?  g.gif  Maniske tustinasi labai daznai ir su dideliu garsu, kakutis geltonos spalvos, nera labai skystas, taciau jai net sukosejus purptelna. Kartais garso buna labai daug, o randu tik labai nedaug pakakojusia, tai pradejau itarti, kad viduriuoja, o kadangi pampersas sugeria visa skysti, tai ir lieka nedaug to kakucio  verysad.gif  Aciu is anksto uz atsakymus  mirksiukas.gif

Nemanau, kad tavo dukrytė viduriuoja. Mano pirmą ir atrodo, kad ir antrą mėnesį taip purpsėdavo. Čia normalu. Daug kartų valgo, daug kartų ir kakoja. Prisimenu kaip greit pampersai baigdavosi... smile.gif
Jei ką, gali paklausti savo gydytojos. Bus ramiau. smile.gif
Atsakyti
Kadangi leliukas labai dar maziukas,tai ir tustinasi daznai ,ir kakutis toks skistesnis,juk tik pienuka geria biggrin.gif As is pradziu irgi nezinojau kaip atrodo,kai viduriuoja,bet kai suviduriavo tai ir zinojimo nebereikejo,pati iskart supratau.
Atsakyti
oj, koks mazas leliukas, tai jau tikrai, kad cia ne viduriavimas lotuliukas.gif pradzioje gi, ciut ne po kiekvieno maitinimo leliukas ir kakoja, veliau vis retes mirksiukas.gif svarbu, kad nepakeistu kakulis spalvos, jei pasikeis, kreipkis i gydytoja mirksiukas.gif
Atsakyti
mano mazius irgi tustinasi zaliai kartais g.gif bet kelis kartus i diena mums dabar yra 4men
Atsakyti