Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio viduriai

Sveikos mamytes,

Mes irgi turim problemele su tustinimusi verysad.gif . Dukrytei 1,5 men. Maitinasi MP. Pirma menesi tustinomes gausiai, o po to staiga viskas apsiverte.
Paskutini karta issikakojom pries 5 dienas, pries tai irgi nesitustino apie 8 dienas (tada jau neiskenciau ir kisau termometra - tada tai padejo - turejom pilna pampersa blink.gif ). Dabar situacija vel ta pati verysad.gif (5 diena nieko), taciau termometras nebepadeda. Vaikas daug stena, smirdinciai perdzia. Zinau kad daug kas sako jog tai normalu, bet visgi bijau kad nebutu koks viduriu uzdegimas ar dar kas. Beje po gimdymo apturejau infekcija, tai geriau antibiotikus, kudiki maitinau pati. Bandysiu dabar pagerti geruju bakteriju, gal tai kazkiek pades. Sisioja lialius daug, bent tai siek tiek paguodzia. Visumoj ji jauciasi gerai, tai net nezinau ar labai jaudintis del to?
Atsakyti
jaudintis gal ir neverta...mes tokioj pat situacijoj...palauksiu dar pora
dienu ir jei nieko duosiu duphalac'o vel...
Atsakyti
Jei ryt nepakakos, eisiu pas gydytoja. Beda ta, kad esu anglijoje ir gydytojai i viska ziuri gana aplaidziai, tikriausiai pasiulys dar palaukti. O tas duphalax saugus tokiems leliukams? Net nezinau gal jai ir neuzkieteje viduriai o stumiamasis raumuo neissivystes. tikiuosi kad su laiku viskas susitvarkys, nes jau pavargau jai ir pilvuka masazuoti ir su termometru zaisti ir jaudintis.
Atsakyti
saugus visiskai, man gydytoja sake,kad geriau jau duoti to skysto, nes jis
zarnyne viska suskaido, nei kisti i uzpakaliuka kazka...
Atsakyti
Kiek žinau, tai tikrai saugus. Daugelis mamų naudoja, ir nieko baisaus smile.gif Bet vistiek nepamiršk pilvo masažiukų smile.gif
Atsakyti
Buvom pas gydytoja, israsy skyscio Lactulose, manau tai labai panasu i Duphalac. Siaip sake kad reikia daug vandenuko gerti, o as vandens visai nesenai tik pradejau duoti, nes vis galvojau kad mp pilnai uztenka. Isgerem vaistukus ir laiukiam abidvi kas cia mums gausis smile.gif . Sutinku kad vaikui butina duotu papildomu skysciu.
Atsakyti
[quote=Kristaina,2009 01 22, 21:21]
Buvom pas gydytoja, israsy skyscio Lactulose, manau tai labai panasu i Duphalac. Siaip sake kad reikia daug vandenuko gerti, o as vandens visai nesenai tik pradejau duoti, nes vis galvojau kad mp pilnai uztenka. Isgerem vaistukus ir laiukiam abidvi kas cia mums gausis smile.gif . Sutinku kad vaikui butina duotu papildomu skysciu.
AR TU PRISIZIURI KA VALGAI? BUTINAI GERK DAUG VANDENS AR KO KT. MUM PANASIAI BUVO,AS ASMENISKAI VALGIAU DAUG UOBOLIU. DABAR MAZEI 10 MEN. IR VEL UZKIETEJO,PATI JAU NEMAITINU. GERIA TA DUPHALACA TAI NORS NESTENI SU ASAROM. KAZKIEK JIS SUMIKSTINA TA KAKUTI. LAIKIKIS KRISTINA-ISKAKOSIT,NIEKUR NEDINGSIT mirksiukas.gif P.S: PASIDALINKIT ZINIOM,ar duodat jogurtu.sureliu ir kt.pienisko skanesto 10men.kudikiui???
Atsakyti
Tai va mes pagaliau pakakojom, vaikui iskart lengviau pasidare, miega taip ramiai, net negaliu atitraukt akiu.
Ka valgau tai prisiziuriu. Praeita menesi valgiau tik virta mesa, koses, geriau daug vandens, atsisakiau keptu, rukytu gaminiu, sokolado, is vaisiu valgiau tik bananus, nes skaiciau kad jie labiausiai tinka. Vienu momentu derinau maista, nevalgiau kartu mesos su bulvem. Atvirai pasakysiu nuo tokios mitybos nei man nei vaikui geriau nebuvo, tik pieno sumazejo. O nuo bananu tik viduriai uzkietejo (tik veliau suzinojau kad jie kietina vidurius). Jau savaite valgau viska isskyrus obuolius, citrusus, sokolado mazai, vengiu tai kas man puicia vidurius(zirniai ir kt). Jauciuosi puikiai. Nepastebejau kad vaikui pilveli pustu daugiau.
Manau kad nereikia pulti i krastutinumus ir radikaliai pakeisti savo mityba. Mane siutas apima paskaicius ko negalima valgyti maitinanciom (praktiskai puse to ka valgei atsisakyti, o likusia dali riboti). Nestumo metu vaikutis jau priprato prie to ka mes valgeme. Na nebent gal vertetu riboti produktus nuo kuriu mums pacioms pucia vidurius (vynuoges, obuoliai, pupos, lietuviskos misraines ir kt).

Atsakyti
Dar galima leliukui ir gerųjų bakterijų pagirdyti, l.gerai sutvarko viduriukus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristaina @ 2009 01 23, 02:07)
Tai va mes pagaliau pakakojom, vaikui iskart lengviau pasidare, miega taip ramiai, net negaliu atitraukt akiu.
Ka valgau tai  prisiziuriu. Praeita menesi valgiau tik virta mesa, koses, geriau daug vandens, atsisakiau keptu, rukytu gaminiu, sokolado, is vaisiu valgiau tik bananus, nes skaiciau kad jie labiausiai tinka. Vienu momentu derinau maista, nevalgiau kartu mesos su bulvem. Atvirai pasakysiu nuo tokios mitybos nei man nei vaikui geriau nebuvo, tik pieno sumazejo. O nuo bananu tik viduriai uzkietejo (tik veliau suzinojau kad jie kietina vidurius). Jau savaite valgau viska isskyrus obuolius, citrusus, sokolado mazai, vengiu tai kas man puicia vidurius(zirniai ir kt). Jauciuosi puikiai. Nepastebejau kad vaikui pilveli pustu daugiau.
Manau kad nereikia pulti i krastutinumus ir radikaliai pakeisti savo mityba. Mane siutas apima paskaicius ko negalima valgyti maitinanciom (praktiskai puse to ka valgei atsisakyti, o likusia dali riboti). Nestumo metu vaikutis jau priprato prie to ka mes valgeme. Na nebent gal vertetu riboti produktus nuo kuriu  mums pacioms pucia vidurius (vynuoges, obuoliai, pupos, lietuviskos misraines ir kt).

Su tavim iš dalies sutinku, bet manau, kad nereikia pulti į kraštutinumus, bet kažkiek mitybą reikia prisižiūrėt, tie patarimai ne šiaip sau rašomi ar kažkas tai rekomenduojama. Anksčiau ar vėliau mamos pačios atsirenka. Pvz., mes vis dar kovojam su pilvuko pūtimu, bet mums padeda espumisanas ir aš pati stengiuosi savo mitybą žiūrėt.

O dėl bananų tai tikrai, jie kietina vidurius.
Atsakyti
Siandien buvau ligoninej, nes vaikas klyke visa ryta, negalejo vel pakakoti, tai sesute padare klizmute, dabar daug lengviau. Beje gydytojas patare, kad leliui vidurius laisvinti galima ruduoju cukrumi. I virinta vandeni istirpdyti kelis grudelius rudojo cukraus (uztenka 3 grudeliu) ir sugirdyti kudikiui. taip pat galima isbandyti apelsinu sultis. Uztenka tik vieno mililitro sulciu (geriau issispausti sultis paciai nei pirkti sultis is parduotuves). Tai man patare anglijos ligoninej, nezinau ar lietuvos gydytojai su tuo sutiktu.
Atsakyti
Apie cukrų nieko nesu girdėjus smile.gif nelabai kenksmingai atrodo, tai gal galima bus pabandyt kada.
Atsakyti