Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio viduriai

sveikos mamytes;)
Ir mus kamuoja ta pati problema.Mano maziuke jau 5 dienas, niekaip nepadaro kakucio, jai dabar trys menesiai ir toks atvejis pirmas.Iki dvieju menesiu viskas buvo gerai, kakodavo po kelis kartus per diena, tik paskutiniu metu kazkas atsitiko, maitinu tik MP. Skaudu ziureti i savo maziuke, kaip ji stena ir kankinasi, pasidare nerami, nakti pradejo dazniau keltis, nors anksciau ismiegodavo iki pat ryto, pradejau kaltinti save, kad gal as ka nors ne ta valgau.Net nezinau ka ir begalvoti.Jau atrodo isbandziau visus budus, kad tik pagelbeciau savo mergytei: kisau termometra, kisau muiliuka, nuolat masazuoju jos pilvuka, stengiuosi kuo dzniau guldyti ant pilvuko, pradejau duoti ramuneliu arbatos, taciau kolkas niekas nepadeda,o klizmutes kol kas nenoriu statyti, kad paskui organizmas jos nepriprastu.Rytoj zadu eiti pas gydytoja, gal patars ka mums daryt, nes labai del to pergyvenu verysad.gif
Atsakyti
ir mes tokia problemele taip pat turime, mazius nesitustino 3 dienas, kazkaip nelabai pergyvenau, nes jis daug atpylineja, tai galvojau, gal nedaug to maistelio lieka, tai jis isisavina, ir nera ka iskakot,. skambinau daktarei, tai ji sake, kad vistiek vaikas turi tustintis, tai irgi patare arba termometra, arba klizmute. bet as termometra bijau kaisiot, tai darau kaip ligoninej mum dare - kisu ausu kraptsuka, pries tai patepta kremuku, padejo smile.gif , ziuresim kaip bus toliau?
Atsakyti
Mes irgi vargstam dėl tuštinimosi,bet turbūt aš labiau pergyvenu nei mano mažius.Valgom MP ir apie 200ml NAN1 per parą, o tuštinimąsis sutriko nuo tada kai pradėjau primaitint mišinuku (nuo 8 sav. dabar mums 3 mėn.)Iš pradžių tuštinosi po keletą kartų per parą, o paskui kas antrą dieną,paskui nesulaukdama trečią vakarą kišau termometrą.Kurį laiką vėl buvo viskas normaliai(gal apie porą sav.)paskui vėl į penktą parą dariau klizmutę, nes ir vaikas jau piktas buvo.Gydytoja tik liepė daugiau arbatėlių duoti,išgeria apie 120ml per dieną,bet vistiek nesituština šiandien jau trečia para.Nežinau ką daryti termometro ar klizmučių naudot pastoviai nenoriu... verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Tai va, į 6-ą parą mažius kuo tvarkingiausiai ir be jokių didelių pastangų ėmė pats ir pasituštino thumbup.gif Kita gydytoja patarė vaikui nelįst "į aną galą",nes po to gali dar blogiau būti.Tai mes kantriai laukėm kol pats bandys daryti,daviau arbatėlės,5-ą parą buvo labai piktas,tai įdėjau Viburcol žvakutę.6-ą dieną,perpiet ėmė ir pats padarė. cool.gif Sakyčiau gal reik truputį luktelt,gal vaikiukai patys "žino"kada pasituštint. smile.gif
Atsakyti
as jau nebezinau kiek man laukti, bijau, kad dar blogiau nebutu.Vyro sesuo parekomendavo duoti savo maziukei DUPHALAC lasiuku, nusipirkau ju, taciau internete prisiskaiciau daug visokiu nuomoniu apie si vaista, tiek teigiamu, tiek neigiamu, tai dvejoju ar ju duoti.O gal jau reiktu statyti klismute, nes jau siandien sesta diena, kaip maziuke neissikakoja verysad.gif Prasau patarkit ka nors mamytes?
Atsakyti
norejau pasidometi kaip del tustinimosi 2 menesi???nes mano suneliui dabar 2 menesiai maitinu HIPP1, o tustinasi tik viena karta per para g.gif ar tai normalu??? verysad.gif

Atsakyti
Tustinames ivairiai kartais 1 karta per diena kartais 3 kartus. Didziajai kai buvo maza turejom bedos del kietu viduriuku mum labai padedavo zdiovintu slyvu kompotas gerdavom kasdien ir viskas susitvarke.
Atsakyti
ojoj vargelis su tuo kakučiu.mūsų vaikinas kas penkias dienas tik padaro,ir tai kietai.gydyt.paskyrė duphalac,bet visai jokio poveikio.bandžiau ir vandenuko duot,ir pati slyvų kompotus gert.nieko. tik bijau,kad pienelio jam užtektų.maitinu pati.priaugo mažiau praėjusį mėn.,bet į normas įeina
Atsakyti
mes rimta reikala darom viena karta i para ir visad tuo paciu metu - apie 12h dienos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidoose @ 2008 01 24, 18:37)
mes rimta reikala darom viena karta i para ir visad tuo paciu metu - apie 12h dienos thumbup.gif

mano sunelis irgi iki dveju menesiu dare tik viena karta per para,bet dabar jam beveik tris taigi gali ir 2-4 kartus per para ax.gif
Atsakyti
oi,mamytes,pagelbekit,mano maziukui kai tik suejo menuo,tai ir prasidejo visokie bajeriai,isbere veiduka,bet gydytoja pasake,kad cia hormoninis berimas ir praeis,maitinu MP ir dar misinuku NAN ,visa men buvo gerai,o dabar pradejo viduriai kieteti,neprakakoja maziukas,stena ir verkia istisai,nusnaudzia truputi ir vel tas pats,isviriau vakar klijuka aviziniu dribsniu ir daviau isgerti,tada kai pavare,o buvo para nekakojes ir toks kakas tamsiai tamsiai zalias,net persigandau....o dabar ir vel visa para nieko,jis verkia ir verkia ir stena......
Atsakyti
Mano dukrytei dabar 4 men. 2.gif Tustinasi iki 5 kartu i para hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantika @ 2008 01 31, 09:50)
oi,mamytes,pagelbekit,mano maziukui kai tik suejo menuo,tai ir prasidejo visokie bajeriai,isbere veiduka,bet gydytoja pasake,kad cia hormoninis berimas ir praeis,maitinu MP ir dar misinuku NAN ,visa men buvo gerai,o dabar pradejo viduriai kieteti,neprakakoja maziukas,stena ir verkia istisai,nusnaudzia truputi ir vel tas pats,isviriau vakar klijuka aviziniu dribsniu ir daviau isgerti,tada kai pavare,o buvo para nekakojes ir toks kakas tamsiai tamsiai zalias,net persigandau....o dabar ir vel visa para nieko,jis verkia ir verkia ir stena......

Labas, maniskiui irgi taip buvo. Gydytoja sake, kad stena del viduriu putimo, o ne del tustinimosi. Mes nesiodavom ant pilvo paguldyta - truputi padedavo. Darem manksteles keiciant pamperius: sulenkiam kojites prie pat pilvo ir prie sonu kelis kartus; pamasazuojam pilvuka sukamais judesiais; pridedam pasildyta vystykla prie pilvuko. Kartais padedavo. Iki 4 men. vaikas augo ir miegojo ant ranku ir gaudavo Sab simplex. As nustojau vartoti visus pieno produktus, tai uz 2 sav palengvejo, maziau pute pilva. Dabar mums jau 5 men. , o as dar negeriu kavos, nevalgau sokolado, vengiu kepto ir astraus maisto nes vaikas i viska sureaguoja. Buna nesitustina 2 paras ir labai suirzes, tai niekas nepadeda. klijuko dar nebandziau.
Atsakyti