Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio viduriai

QUOTE(Raudonaplauke @ 2007 09 16, 01:07)
Labai didelis aciukas visoms atsakiusioms mamytems.Pabandysiu as jusu siulomus variantus ir paskui papasakosiu. 4u.gif O apie kudikeliu tustinimasi as ieskojau ,bet neradau to kas atitiktu mano situacija.Gal blogai ieskojau. blush-anim-cl.gif2:Mes su  2.gif  esam nuosirdziai dekingos.

sėkmelės jums ir sveikatytės 4u.gif
šiaip, jei maitini pati, tai pati ir valgyk daugiau slyvų, burokėlių- na tokių dalykų, kurie vidurius laisvina, juk ką valai tu, valgo ir tavo kūdikėlis, taigi ir poveikis jam bus toks pat smile.gif ir nereiks jokių klizmų, jos tikrai nėra gerai, o ką jau čia apie pagaliukus į rūrą kišamus kalbėti........ doh.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, na manoji tustinasi kas antra diena, kartais kasdien. kai jau labai pucia pilvuka, padedu jai pasitustinti su mankstelevesnim arba idedu zvakute tai iskart padaro. beje kazkuri sake kad Aptamil misinukas laisvina viduriukus, mes valgom Aptamil bet nesakyciau kad viduriukai laisvesni.
beje, norejau paklausti apie tas gerasias bakterijas, kokios jos ten yra, kur galima nusipirkti ir nuo kada galima duoti maziui? g.gif
Atsakyti
Mes iki 3 men. darydavom kas 3 dienos, dabar jau pradejau duoti tyreles tai po slyvu tyreles daro kas diena, kartais ir kelis kartus ryte ir vakare. Viduriukai normalus, ne skysti.
Atsakyti
QUOTE(mama airijoje @ 2007 09 17, 13:55)
sveikos mamytes, na manoji tustinasi kas antra diena, kartais kasdien. kai jau labai pucia pilvuka, padedu jai pasitustinti su mankstelevesnim arba idedu zvakute tai iskart padaro. beje kazkuri sake kad Aptamil misinukas laisvina viduriukus, mes valgom Aptamil bet nesakyciau kad viduriukai laisvesni.
beje, norejau paklausti apie tas gerasias bakterijas, kokios jos ten yra, kur galima  nusipirkti ir nuo kada galima duoti maziui? g.gif

gerosios bakterijos bent jau Lietuvoje parduodamos vaistinėje, be recepto, bet visviena dėl bet kokio vaistų vartojimo reiktų su leliuko daktaru pasikonsultuoti. Jų yra keleto rūšių ir pavadinimų- "Linex", "Bifolac", dar kažkokios.
Jei taviškė kas antrą dieną tuštinasi, nemanau, kad jai vaistų reikia, tai yra normalu- vidurių užkietėjimu laikoma, kai kūdikis nesituština 3 paras ir daugiau arba jam sunku pasituštinti, išmatos labai kietos.
O vidurius laisvinantis mišinėlis Lietuvoje, kiek žinau, yra vienas- Semper Bifidus (su tomis pačiomis gerosiomis bakterijomis), o šiaip beveik kiekvienos firmos (tiek hipp, Aptamil, Semper ir tt) yra mišinukų, praturtintų gerosiomis bakterijomis.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2007 09 19, 10:14)
normalu- vidurių užkietėjimu laikoma, kai kūdikis nesituština 3 paras ir daugiau arba jam sunku pasituštinti, išmatos labai kietos.

Kaip suprasti kai vaikui uzkieteja viduriai? SOS!!! Nes maniskis labai jau stena stena o nieko nepadaro, tai griebiausi termometro ir is...na, pagelbejau jam. Tai ismatos buvo tirstos ir tasios kaip medus. Beje mano zuikiui 1 men ir 1 sav. Ar jau tokie siauri tie takeliai pas berniukus kad tik visiskai skystai sugeba isteneti, vos tirsciau ir kvit doh.gif Man taip nefainiai klausytis jo dejavimo kol pradeda verkti, oseselei kai paskiau tai uzdraude termometru, bet nieko ir nepagelbejo. Tepasake, kad turi PATS. Bet kiek as galiu kankinti vaika? Ir klausytis jo rekimo kai pastangeles beviltiskos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2007 09 15, 21:28)
As savo mazylei "padedavau" iki 2 men, kol susitvarke viduriukai, nors pati maitinau. Nes tada ramiau miegodavo, ir netaip pusdavo pilvuka. O padedavau ne su kluzmute, o su pagaluku su vatyte pamirkus i aliejuka. Dar tustinimuisi padeda masaziukai, pvz: istiesi kojites, sulenki, istiesi sulenki, ir t.t., masazuot aplink bamba pilvuka: pradedi vienu pirstu, tada 2, ir taip iki... visu delnu, dazniau guldyt ant pilvuko, jei jai bambute susitvarke. Tokie pratimukai tikrai padeda greiciau susitvarkyt viduriukams.

mum sitie budai irgi budawo issigelbejimas kai diegliukai kamavo ax.gif
Atsakyti
Iki pirmo menesio tustindavomes daznai 4-5 kartus. Kai pradejau duoti vitamina D, tai tustindavomes kas 2-3 dienas doh.gif Apsejom be klyzmuciu, darydavom mankstele, spausdavom kojytem pilvuka, glostydavom pilvuka, guledavom ant pilvuko, kad kakutis iseitu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linusha @ 2007 09 19, 17:49)
Kaip suprasti kai vaikui uzkieteja viduriai? SOS!!! Nes maniskis labai jau stena stena o nieko nepadaro, tai griebiausi termometro ir is...na, pagelbejau jam. Tai ismatos buvo tirstos ir tasios kaip medus. Beje mano zuikiui 1 men ir 1 sav. Ar jau tokie siauri tie takeliai pas berniukus kad tik visiskai skystai sugeba isteneti, vos tirsciau ir kvit doh.gif Man taip nefainiai klausytis jo dejavimo kol pradeda verkti, oseselei kai paskiau tai uzdraude termometru, bet nieko ir nepagelbejo. Tepasake, kad turi PATS. Bet kiek as galiu kankinti vaika? Ir klausytis jo rekimo kai pastangeles beviltiskos verysad.gif

Sveika mirksiukas.gif ,
jei maitini MP, gali ir savaitę nesituštinti, ir tai yra normalu. Jei mišinuku- turėtų tuštintis ne rečiau kaip kas 3 dienos. Kai užkietėja viduriukai (na na bent mano mažiui), tai jau nebe košė būna, košė dar normalu, o va kai sausas kamuoliukas vos išstenamas- jau bėda... termometru geriau nepiktnaudžiauk, pripras, ir pats nebemokės pakakint, geriau mankšteles daryk leliui- važiuokit "dviračiu", pamasažuok pilvuką. Jei maitini pati, gerk ramunėlių arbatos, valgyk slyvų, burokėlių. Sėkmės ir sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
Maniškis, kol valgė tik MP, kakodavo kas 8-10 dienų. Svorio priaugdavo normaliai, jokių pilvo pūtimo nebūdavo. Linksmas, žvalus būdavo. O kai pradėjau duoti košes, kakoja 2-3 kartus per dieną.
Atsakyti
QUOTE(rikutis @ 2007 09 20, 10:55)
Sveika  mirksiukas.gif ,
jei maitini MP, gali ir savaitę nesituštinti, ir tai yra normalu. Jei mišinuku- turėtų tuštintis ne rečiau kaip kas 3 dienos. Kai užkietėja viduriukai (na na bent mano mažiui), tai jau nebe košė būna, košė dar normalu, o va kai sausas kamuoliukas vos išstenamas- jau bėda... termometru geriau nepiktnaudžiauk, pripras, ir pats nebemokės pakakint, geriau mankšteles daryk leliui- važiuokit "dviračiu", pamasažuok pilvuką. Jei maitini pati, gerk ramunėlių arbatos, valgyk slyvų, burokėlių. Sėkmės ir sveikatytės  4u.gif

Aciu mergaites uz patarimus 4u.gif Del termometro tai man ir gydneleido piknaudziauti. Na naudojau tai tris kartus.Siaip biski pati maitinu kiek turiu ir darduodu misinuko. O del manksteliu tai aciu jums taip reiks ir daryti. Truputi darydavau, bet matomai per mazai ax.gif . O kazi nuo slyvu nepus jam viduriuku? Na jei truputi nedaug juk neturetu g.gif ania? O va burokeliu as taip nekenciu, kad urbut neeea schmoll.gif nevalgysiu, nes man nuo ju kvapo bloga doh.gif
Atsakyti
Mano mergyte tai pradzioje po kokius 4 kartus per diena, o dabar po karta, bet kasdien smile.gif
Atsakyti
Sveikos, bijau dar dziaugtis, bet regis musu problema ispresta, neliko del ko pergyventi.Ir vakar ir siandien pasitustino vaikis kuo puikiausiai ir dar kaip blink.gif Nezinau kas padejo, gal tie masaziukai kuriuos rekomendavo Rikutis, nes dariau istisai ax.gif , dar pakeiciau ir misinuka, gal ir tas itakos padare. Svarbiausia kad viskas susitvarke thumbup.gif , tikiuosi nebebus bedu mirksiukas.gif Bet tie masazai tikrai gerai, nes kaip bezdukai iseindavo tai iskarto ir maniskiui visai patiko buti minkomama tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linusha: 22 rugsėjo 2007 - 17:54