mano nuomonė - duokite viską kas vaikui patinka miegui. Maniškis miega su daug žaislų. Visus susideda į lovą. Kai užmiega, išimu aš juos.
Draugės vaikas miega su vaikiška kaldryte. Tiesiog jam tai taip sava, juk nuo gimimo su ja. Ir duoda jam ją. Ant viršaus užkloja pleduką. O naktį uždeda didesnę.
Viskas išaugama.
Juk čia tokie brangūs daiktai. Jiems jie patys brangiausi
Priklauso, kaip pripratęs vaikas. Pavyzdžiui aš savo dukrelę nuo kelių mėn iki metų supdavau rankose ir dainuodavau lopšines (3 - 4). Kai ji miegodavo atskiroje lovelėje užsupdavome. Dabar, kai dukrai jau 4 tai skaitome dažniausiai pasaką (pakaitomis) ir paskui eina į savo lovą miegoti, į kurią, priklausomai nuo nuotaikos, prisikrauna krūvą/nedidelę krūvą/vieną kitą žaislą. O būna, kad pasidaro iš lovos vos ne palapinę ir joje miega (ir ta palapinė turi tokia būti visą savaitę, kol atsibosta) Šiaip pastebėjau ir iš kitų draugų, kad ramus pasakos paskaitymas prieš miegą geriausiai veikia - vaikas nusiramina, psichologiškai pasiruošia miegui. Ir šiaip, vaikui labai svarbi dienotvarkė. Kai žino kas ir kaip tai ir ragint dažnai nereikia - jau laukia lovoje, kol pasaką paskaitysi.