Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(dejavu @ 2008 01 05, 23:12)
Vilniečių ratelis yra, klaipėdiečių yra, o aš kaip ir "ant ledo" likau  doh.gif.

Man įdomu pasidarė, ar kauniečių ratelis susidarytų. Visai smagu būtų kada susibėgti, paplepėti, gal ir bendrą fotosesiją su savo modeliukais padaryti (nes pati į modelius tikrai nepasirašau blush2.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 01 05, 22:17)
Dabar paskaičiau, kad svarbu lubų aukštis, gal todėl man vis trūksta šviesos, nes lubos pas mus aukštos unsure.gif . Tai aš pradėjau taikyti į veidą, nes kai į lubas nukreipiu, atrodo, kad nepakanka šviesos. Nebūčiau pagalvojusi doh.gif

Nebūtina į lubas kreipti - kreipk į sieną, man nuo baltų užuolaidų neblogai atsispindėdavo. Jei taikysi tiesiai į veidą, paskutiniai modeliai išsilakstys tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilika @ 2008 01 05, 22:20)
Kūnas Canon 400D  ax.gif Matai aš tenchnikos ir nesistengiu kaltinti, tik dabar svarstau kaip geriau pasielgti  g.gif  Sutinku su Sillwio žodžiais, kad iki norimos technikos reikia daaugti, tad bijau paskubėti su naujo objektyvo pirkimu, tuo labiau, kad nelabai apie juos ką išmanau. Bet iš kitos pusės pagaunu save galvojant, kad be reikalo švaistau laiko žaisdama su šio objektyvu. Mane labiausia domina vaikų fotografija, potretai, bet nežinau, ar su šituo objektyvu galima pasiekti neblogą rezultatą.
O gal kada ir Kaune..... ax.gif

Vilika, aš asmeniškai siūlyčiau tau įsigyti Canon 50mm f1,8, pats pigiausias ir pagal savo charakteristikas vos ne geriausias 50mm Canon objektyvas.. (Tik irgi kartais su fokusu nelabai mėgsta draugauti, bet labai pasistengus galima susidraugauti) biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(avytess @ 2008 01 05, 22:29)
Vilika, aš asmeniškai siūlyčiau tau įsigyti Canon 50mm f1,8, pats pigiausias ir pagal savo charakteristikas vos ne geriausias 50mm Canon objektyvas.. (Tik irgi kartais su fokusu nelabai mėgsta draugauti, bet labai pasistengus galima susidraugauti) biggrin.gif .

Kaip tik norejau rasyt toki patarima drinks_cheers.gif Savo kitini objektyva pirmiausia pakeiciau butent tuo. Pamenu ispudi iki siol thumbup.gif Tikrai puikus objektyvas, gal ne labai patvarus, mano va autofokusas isejo saibom, bet ir atitarnavo mazulis pakankamai. O kaina lietuvoj tik apie 300 lt
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 01 05, 22:08)
Mindoozai, nepyk, bet skaniai uzsikvatojau  lotuliukas.gif Kai paprasei Elinos pasakyt kokia blykste ji foografuoja, maniau parodysi jai tikra profesionalu jos blykstei tinkanti bounceri. Daba pagalvojau ar yra blyste, kuriai netiktu tavo aprasytas budas su kortele?  g.gif

aš pykstu tada, kai sako "nepyk", "neįsižeisk" ir pan.
kadangi šiandien yra šeštadienis, vėlyvas vakaras, tai rodyti nuorodą į profesionalių bouncerių puslapį man kažkaip nesinorėjo, nes nuo pat pradžių aš buvau užsiminęs apie vizitinę kortelę, taigi, norėjau sužinoti koks jos fotikas, galbut viduje jau yra ta kortelė, kaip kianono 580_ajame. Dar viena priežastis, kodėl klausiau, t.y. ji galėjo fotografuoti su vidine blykste.
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2008 01 05, 22:17)
Dabar paskaičiau, kad svarbu lubų aukštis, gal todėl man vis trūksta šviesos, nes lubos pas mus aukštos unsure.gif . Tai aš pradėjau taikyti į veidą, nes kai į lubas nukreipiu, atrodo, kad nepakanka šviesos. Nebūčiau pagalvojusi doh.gif

aukštos, t.y. 2-3 metrai? aš su vizitke šaudžiau ir tada, kai lubos buvo ~6 metrų aukštyje. Nes sušaudyti į kaktą nesinorėjo. Gerai sakė, kad "atšokusi" šviesa suminkština apšvietimą, dar vienas svarbus aspektas - galimybė išvengti šešėlių.

Papildyta:
QUOTE(raige @ 2008 01 05, 22:44)
Kaip tik norejau rasyt toki patarima  drinks_cheers.gif Savo kitini objektyva pirmiausia pakeiciau butent tuo. Pamenu ispudi iki siol  thumbup.gif

Penkiasdešimtukai - turbūt dažniausiai rekomenduojami objektyvai po kit'inių. Tuomet išmoksti zoom'inti kojomis smile.gif nusipirkau, nesigailiu, daugelis portretinių su juo padaryti.
Papildyta:
QUOTE(Vilika @ 2008 01 05, 22:27)
(nes pati į modelius tikrai nepasirašau blush2.gif ).[/color]

o aš jau senokai į juo pasirašęs, tiksliau noriu, kad profas mane nufotkintų, belieka tik kokią dieną iki Kauno nusigauti.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 01 05, 21:09)
Ištryniau aną seriją, gerai, kad maniškiai vis dar žaidžia, pabandžiau su emocijom unsure.gif . Nepykit už puokštę nuotraukų, pratrinsiu po kiek laiko

Žymiai įdomiau.

QUOTE(Elina @ 2008 01 05, 21:19)
Nu vat su blykste vis dar nesusitvarkau doh.gif . Gal tikrai man reikėjo imt mažiau sudėtingo valdymo doh.gif

Susitvarkai neblogai. Reikia treniruotis.

QUOTE(bite maja @ 2008 01 05, 21:31)
jaučiu, kad nusibosiu jums su Norvegija blush2.gif
o šita įtariu, kad tik man patinka  biggrin.gif

Nuostabu

QUOTE(avytess @ 2008 01 05, 21:32)
Taip pat noriu pasipasakoti, kad su draugu, Desiree įkvėpti, įsigijom Hasselblad 501c (6x6) - fotografuojam, džiaugiamės, ryt nešim ryškint juostas, tikiuosi nors viena nuotrauka bus ryški blink.gif
O šiandien fotografavau labai gražią mergaitę, "išpleškinau" dvi juodai baltas kodak 400cn juostas, labai nekantrauju išryškint, gaila, kad fotolaboratorija šalia jau seniai nebedirba doh.gif 
O belaukiant nespalvotų rezultatų rodau jums tą nuostabiai gražią mergaitę skaitmeniniame pavidale biggrin.gif  Gal kas nors įkels tiesiai blush2.gif

Sveikinu su nauju pirkiniu.
Kiekviena mergytė norėtų turėti tokį savo portretą. Puiku.

QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 05, 21:42)
man čia šiek tiek peršarpinta, per daug užaštrinta.

Nežinau. Dievaži išmesiu savo monitorius ir nusipirksiu pigiausią LCD. Šarpinsiu pagal jį biggrin.gif Ir CRT ir LCD pas mane namie rodo tvarkingai.

QUOTE(Desiree @ 2008 01 05, 21:48)
Avytess, gaila, kad jau nusipirkot Hasselį. Būčiau savo pardavusi jums  lotuliukas.gif  bet ir mergytės grožis  wub.gif  wub.gif  wub.gif  )

Pala, pala. Jis gi man pažadėtas biggrin.gif

QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 05, 21:48)
i darbo pabaiga dar viena panorama. Latvija.Saldus

Ledas. Neturiu prie ko prikibt. Panašu, kad panoramų srityje tu stiprus smile.gif

Šiandien eksperimentavau su blykste.

user posted image
Atsakyti
Jeeeeeeeeeeeee 4u.gif Pripažino mane fotokūdra clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 06, 00:02)
Dar viena priežastis, kodėl klausiau, t.y. ji galėjo fotografuoti su vidine blykste.

Ne, nefotkinu su vidine beveik nuo pirmos dienos, kuomet nusipirkau fotiką. Man kažkokia paranoja blykstėms doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 01 05, 23:04)
Jeeeeeeeeeeeee  4u.gif  Pripažino mane fotokūdra  clap.gif

kaip tave ten rasti ir aš prikabinsiu tau taškų
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2008 01 05, 23:06)
Ne, nefotkinu su vidine beveik nuo pirmos dienos, kuomet nusipirkau fotiką. Man kažkokia paranoja blykstėms doh.gif

nieko, išmoksi, aš taip ja nemoku naudoti, dažnai "perkalu".
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 05, 23:08)
kaip tave ten rasti ir aš prikabinsiu tau taškų

tongue.gif už ką įdomu prikabintum? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 05, 23:03)
Nežinau. Dievaži išmesiu savo monitorius ir nusipirksiu pigiausią LCD. Šarpinsiu pagal jį biggrin.gif Ir CRT ir LCD pas mane namie rodo tvarkingai.
Ledas. Neturiu prie ko prikibt. Panašu, kad panoramų srityje tu stiprus smile.gif
Šiandien eksperimentavau su blykste.

kalibruotas monikas? Man namuose ir darbe rodo šiek tiek per aštriai.
Kas fone šviečia?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 06, 00:03)
1. Nežinau. Dievaži išmesiu savo monitorius ir nusipirksiu pigiausią LCD. Šarpinsiu pagal jį biggrin.gif Ir CRT ir LCD pas mane namie rodo tvarkingai.

2. Šiandien eksperimentavau su blykste.

1. Sillwio, nu man tavo nuotraukos tikrai neperšarpintos, man taip patinka tavasis ryškumas, kiekvieną smulkų objektą įžiūriu, nuotrauka tokia tikroviška, kaip realybėje vaizdai. Mano akiai viskas gerai su sharp
2. Koks gražus portretas. Puiki pozuotoja. Labai geros spalvos. Nesuprantu kodėl blykstė anoj pusėj unsure.gif , labai tinka g.gif
QUOTE(Getter @ 2008 01 06, 00:04)
Jeeeeeeeeeeeee  4u.gif  Pripažino mane fotokūdra  clap.gif

Norėčiau pažiūrėt, ar Getter vardu esi? 4u.gif Šaunuolė smile.gif . Aš anksčiau nesuprasdavau, įkeliu į pelkę ( visada keliu savo foto į pelkę, kuklinuosi tiesiai kūdron blush2.gif ) ir....neberandu unsure.gif . Ji atsirasdavo kūdroje. Kol supratau, kad tas nuo balsų kiekio priklauso biggrin.gif doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 05 sausio 2008 - 23:14